login |

A Watchmen teljes előzetese

2019. 09. 14. 09:01 - Írta: human

19 hozzászólás | kategória: video,

Bár a szombatot nyugisabb napnak szoktuk hagyni, de a Watchmen mellett nem lehet elmenni szó nélkül. A tovább mögött végre teljes, feliratos előzetes nézhető a film és a képregény kvázi folytatásához, amit a The Leftovers-ért felelős Damon Lindelof szállít az HBO-n.

És eddig üt, nem kicsit. Olyan hangulat süt ezekből a képsorokból, hogy alig várom azt az október 21-ét.

Tartaléknak az angol:

19 hozzászólás Ne habozz!

Dharman - 2019. 09. 14. 09:31

Watchmen és Útikalauz. Darlton számomra garancia, hogy imádni fogom. Good times:)

dexike3 - 2019. 09. 14. 12:04

szuper az előzetes és már egy bő hónap van csak a kezdésig.
ha a Leftovers nem is a Lost biztos ismerős sokaknak, amit szintén ő jegyzett.
jó lenne valahol olvasni az írói zsenijéről és melléfogásairól (vagy amivel hibáztatják pl. Prometheus), az eddigi életútját és alkotásait summázva.

winnie - 2019. 09. 14. 12:40

szerintem sok helyen lehet, és akkor sokak számára világossá válna, hogy pl. milyen szerepe volt a a joe spaihts-féle prometheusban, amit ha mondjuk az imdb-hez fordul az ember, azt látja, hogy milyen nagy arányban szerettek a nézők. (filmek kapcsán mindig fura, hogy ha az írót veszik elő, hiszen hacsak nem kap produceri kreditet, akkor semmi köze nincs ahhoz, hogy a szkriptjéből átvesznek-e akár egy mondatot vagy történetszálat – tény, hogy kapott a prometheusben EP kreditet, de az más, mint egy tomorrowlandben a P-kredit.). a film rendezői médium, viszont a tévé az írói.

wickee - 2019. 09. 14. 13:13

A film előismerete mennyire kell ehhez? Mert próbáltam megnézni, de sajnos feladtam, nagyon nem kötött le. De ez viszont az HBO és Lindelof miatt érdekelne legalább egy pilot bepróbálás szintjén…

winnie - 2019. 09. 14. 14:17

semennyire.

mondjuk nyilván ez csak utána derül ki, de ez egy képregény-adaptáció, vagy legalábbis a képregény tovább gondolása, kizárt, hogy egy másik adaptációhoz bármi köze lenne. (más kérdés, hogy aki ismeri a képregényt (vagy a filmet), annak lehetnek benne ismerős dolgok, de ugyanúgy prekoncepciói is lehetnek.)

clegane - 2019. 09. 14. 14:43

én mondjuk azt hittem eddig, hogy ez konkrétan a film egyenes folytatása lesz.
nem annyira tűnik pusztán a képregény adaptációjának, mert az tökre nem ilyen.

Edrick - 2019. 09. 14. 16:07

“nem annyira tűnik pusztán a képregény adaptációjának, mert az tökre nem ilyen.”

Ehhez csak itt hagyom azt a levelet, amit kb. másfél éve írt Lindelof:

https://www.instagram.com/p/BjFsj6JHEdq/

clegane - 2019. 09. 14. 16:41

ugyanakkor ilyet is olvastam, hogy
“HBO’s Watchmen is a sequel in the sense that A) it’s set in the same continuity as the comics and B) it takes place after the events of the comics. It will not be a sequel in the sense of showing in-depth what happened to [a képregény szereplőivel, kivettem esetleges spoiler miatt], but it will be a sequel in the sense of showing the impact that the tragedy had on the world and how it altered the course of history.”

szóval ilyen értelemben szerintem érdemes lesz előzetesen ismerni hozzá a filmet, persze mit tudom én így hogy még nincs kint.

clegane - 2019. 09. 14. 16:49

*illetve mivel a filmben azért pár dolog máshogy volt, mint a képregényben, gondolom elsősorban a képregényt lenne érdemes elolvasni előtte. de hátha ügyesen elmagyarázza majd a sorozat a hátteret, hogy megálljon önmagában is, amire már csak azért is szükség lesz, hogy kiderüljön, akkor most a filmet folytatja, vagy a képregényt.

wickee - 2019. 09. 14. 18:28

Köszi mindenkinek, egy pilot próbát akkor azért kap, aztán kiderül… :)

miles - 2019. 09. 14. 22:12

Watchmen film nagy hatással volt rám, az elejétől a végéig. Nem részletezem miért, ás a lényeget már leírtam: a végéig.

Annyira tudom feldolgozni ezt a “folytatás” dolgot, mintha a BSG nek jött volna ki az 5. évadja.
Tudom, ha susog a dollár, bárminek lesz feldolgozása – sok mindenre vevő is vagyok.

Erre nem.

Noximilian - 2019. 09. 15. 06:12

@miles: “Tudom, ha susog a dollár, bárminek lesz feldolgozása”
Ebben igazad van… jelenleg egymás hegyén-hátán jönnek a folytatások, reboot-ok, újragondolások a mozivásznon és a TV képernyőn egyaránt. Lezárt, kerek történetek kapnak új epizódokat, csak hogy meglovagolhassák a nosztalgiahullámot. Félbehagyott sorozatok kapnak megkérdőjelezhető minőségű folytatásokat.

Ugyanakkor szerintem kár csak azért elvetni valamit, mert fent a döntéshozók egyértelműen a várható bevétel miatt döntenek úgy, hogy adnak egy-egy franchise-nak egy újabb esélyt. Néha a késztermék valóban csak egy izzadságszagú rókabőr lesz, kierőszakolt, üres folytatás híján azoknak az erényeknek ami az elődöt közkedveltté tette, de néha, mikor tényleg értő, szerető kezek közé kerül az alapanyag… hohohó, na olyankor a néző is jól jár.

Persze, néha kapunk X-aktákat, meg McGyvereket. De gondoltam volna, hogy egy Rock főszereplésével forgatott Jumanji felérhet az eredetihez? Nem, de ehhez képest egy roppant élvezetes és szerethető popcornmozit kaptam. Tartottam tőle, hogy a Szupercsapat filmet ott szúrják el, ahol csak lehet? Naná, de szerencsére teljes mértékben hozta a hangulatot ami miatt anno szerettem a sorozatot. Veronica Mars? Messziről látszik rajta, hogy olyan szeretettel és gondoskodással készítették el, amit a rajongók megérdemelnek. Nem is beszélve egyik személyes kedvencemről, a Twin Peaks-ről…

Elhiszem, hogy ha a film nagy hatással volt rád, akkor tartasz ettől az újraélesztéstől. A képregény rajongói (jelen!) szintén tartottak anno a megfilmesítéstől, mégis vagyunk (jó)páran akik nagyon is elégedettek a filmmel. Mert adtunk neki egy esélyt.

Nem azt mondom hogy biztos hogy jó lesz. Az előzetesek ígéretesek, de manapság ügyes marketingesek még a kongó ürességet is képesek úgy bemutatni, hogy az ember kíváncsi legyen rá… (igen, rád nézek most Carnivale Row…) De csak azért elvetni valamit mert odafent nyilván a pénz diktált, és tartasz tőle, hogy esetleg nem ér fel ahhoz az élményhez, amit a film anno adott, dőreség, és lehet, hogy egy olyantól fosztod meg magad, ami hozzáadna a filmhez, mintsem elvenne belőle.

winnie - 2019. 09. 15. 06:45

mondjuk az hbo esetében eléggé tévút várható bevételekről beszélni, és a feldolgozásokat vagy folytatásokat vagy felélesztéseket azért az adaptációkkal nem érdemes összevetni.

plusz, minden csak kommunikáció kérdése: ha valaki azt mondja, hogy “mert fent a döntéshozók egyértelműen a várható bevétel miatt döntenek úgy”, akkor azt úgy lehet fordítani, hogy olyasmit csinálnak, ami a közönségnek kell, ami érdekelni fogja a nézőket. nem mintha az első dolog ördögtől való lenne (komolyan, profit-shaming? hát mi más érdekelne egy céget, mint a várható bevétel? engem is a várható bevétel érdekel a munkámban, abból veszek kenyeret), de az utóbbinál nemesebb végképp nincsen. isten áldja azokat a gyártókat, akiknek a néző mindennél fontosabb. (nincs szarkazmus font, de remélem, érthető, mire célzok.)

winnie - 2019. 09. 15. 06:52

egyébként meg az egész “megmondás” hogy minek milyen lett a “folytatás/rebootja” annyira gyenge lábakon áll, mert piszok szubjektív, és saját vélemények alapján képesek vagyunk univerzális igazságokat hajtogatni. kábé minden ilyen filmnek és sorozatnak vannak nagy rajongói, akik imádják a végeredményt, és vannak, akik rühellik minden másodpercét, ld. az említett veronica mars vagy twin peaks.

és nyilván nem kell rámutatnom arra sem, hogy mennyien találnak zseniálisnak más által üresnek vélt darabokat (igen, rád nézek most Carnivale Row…) – mindig óvakodni kell attól, hogy az éncentrikus értékítéleteket kiemeljük a kontextusból. mert sokan azt személyes sértésnek veszik, ha valami nem nekik készült. biztos, hogy az minősít valamit, ha nekem nem tetszik, vagy józsinak a szomszédből? annak a véleménye mit sem számít, aki imádja a végeredményt?

szóval kicsit nekem fals a narratívák személyes vélemény alapján való hajlítgatása.

tudom, hogy a világon nincs könnyebb dolog annál, mint semlegesnek maradni, és olyan üres dolgokat mondani, hogy “valakinek bejön, másnak meg nem”, nyilván mindenkinek a véleménye számít, de mondom, a hibát sokan ott követik el, hogy a saját véleményüket emelik ki érvként a folytatás/felélesztések melletti/elleni érvként. holott egy ilyen folytatás/felélesztés létét nem a minősége indokolja, hanem csak és kizárólag az, hogy az ember megnézi-e. ha valamit megnézünk, ha valami érdekel minket (és itt arra gondolok, hogy minket, nézőket), akkor annak van létjogosultsága.

CrashBoostZoom - 2019. 09. 15. 08:54

Én semmi olyat nem láttam a trailer-ben ami a filmre vagy az eredeti képregényre emlékeztetett volna (alapfelállás, szituációk, mondanivaló stb.) így számomra ez nem folytatás/továbbgondolás hanem csak egy gyenge rip-off amire rápakolták a “Watchmen” logót.

Részemről én passzolom az egészet. Én teljesen másra számítottam.

Noximilian - 2019. 09. 15. 11:33

Hm… Nem tudom eldönteni, vajon félrement a mondandóm célja? :D

Az egész wall of text arra ment ki, hogy rávilágítsak, hogy nem érdemes csak azért már most elvetni a sorozatot, mert – ahogy miles fogalmazott – “ha susog a dollár, bárminek lesz feldolgozása”

“mert fent a döntéshozók egyértelműen a várható bevétel miatt döntenek úgy” -> bár nem írtam, de ezért a hozzáállásért egy pillanatig se kárhoztattam a fejeseket, nekik persze hogy ez a dolguk. Épp azt mondtam, hogy a minőség nem ettől függ, hanem attól hogy aztán kinek a kezébe kerül a tényleges mű elkészítésének feladata!

“a hibát sokan ott követik el, hogy a saját véleményüket emelik ki érvként a folytatás/felélesztések melletti/elleni érvként.”
No erre meg végképp vakarom a fejem, mer’hogy én aztán egyáltalán nem arra akartam célozni, hogy márpedig nem kellenek vagy hogy épp kellenek nekünk ezek, hanem csak arra hogy attól hogy a múltban voltak jól és rosszul sikerült darabok, még nem kell látatlanban ítéletet mondani…

Lehet, hogy a felhozott példáknál nem volt elég E/1-ben írni, hanem jobban ki kellett volna emelnem, hogy nem megmondóember akarok lenni, és azok a személyes véleményemet tükrözik?

Wittgen - 2019. 09. 15. 14:45

Nekem az ultimate cut 3,5 órás változata nagyon ott van, képregényt nem ismerem, de ha a sorozet kb azt a hangulatot hozza, mint a film, akkor már nem lesz rossz.
Off: Regina King már 48 éves, de oltárira bírom, hogy ki van pattintva még mindig…kb a Terepen c. jóféle detektíves sori óta.

sleepwalker77 - 2019. 09. 15. 21:01

Watchmen az egyik kedvenc filmem, de ez a trailer hozzá se szagol, ennyi erővel bárhogy hívhatták volna Watchmen helyett…

miles - 2019. 10. 05. 10:00

@Noximilian: Semmi bántó vagy erőszakosság nem volt a válaszodban – köszönöm az eltérő nézőpontot.
Azért nekem is van mit kiemelnem. Én nem dollárpapa miatt nem akarom megnézni, hanem féltve óvom azt az érzést, amit a film kölcsönzött nekem. Nem sok film kapcsán merül fel nálam ez a dolog, de pl. a kedvencemet, ami a Forrest Gump – sosem akarom újranézni (pedig újrázós vagyok).

Az említett filmek rebootjait nagyon bírtam, különösen az A-teamet.

Nem mellesleg rohadjon meg az összes befőtted; nem kedvelem, ha valaki változtatni tud a gondolataimon. Azt hiszem neked sikerült. Lehet megnézem.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz