login |

Nyári dara, csapó 2.

2019. 09. 15. 21:42 - Írta: winnie

17 hozzászólás | kategória: a hét kérdése

Tegnapelőtt a nyári dara hatásfoka iránt érdeklődtünk, de nem a mennyiség számít, hanem a minőség, az, ha az ember felfedez olyan sorozatokat, amik nézőssé válnak, gyöngyszemeket, amikre rácsodálkozik, hogy miképpen hagyhatta ki eddig őket. Néznivaló ötletek mindenkinek kellenek. Ezért is a mostani kérdéseink, hogy tippeket kapjatok – bár a nyári darajelentéseknél is lehet olvasni ilyeneket, azokat ajánlom átfutásra.

  1. Mik jöttek be leginkább, milyen gyöngyszemekre, alapsorozatokra bukkantál a nyári darád között? (Tehát nem a sok “jó” és “nézős” sorozat érdekel, hanem, ami kiemelkedett, ami nagyon nagy találat volt.)
  2. Melyik darálásra bekészített sorozatodban csalódtál nagyot, akár akkorát, hogy el is kaszáltad gyorsan?

Ennek kapcsán a szokásos mantrát tudom nyomni: fizikailag lehetetlen az összes nagyon jó sorozatot nézni, és épp ezért még mindig meghökkent, ha azt olvasom, hogy valaki kifogyott a néznivalóból. (Ilyenkor nem kell messzire nézni, elég a legutóbbi pár hét legjobbjait bepróbálni. Arról nem beszélve, hogy a múlt is tele van remek darabokkal, amiket még nem láttunk.)

Persze az is igaz, hogy nem csak nézni nem lehet a sok sorozat mindegyikét, de hírek és infók szintjén követni sem (és ez a netes olvasnivalókra is igaz), bár én inkább abban látom azt, hogy sokan nem találnak rá a zseniális eresztésekre, hogy nem kísérleteznek (ugye az olvasók 2/3-a évente 10-nél kevesebb pilotot lát). Pedig a filmekkel ellentétben egy jó sorozatra könnyebb rátalálni, elég bepróbálni egy pilotot, ami alapján sokan 20-40 perc után el tudják dönteni, hogy érdekli-e őket a folytatás.

17 hozzászólás Ne habozz!

Springer - 2019. 09. 15. 21:56

1.
Alapsorozat, amit a többség úgyis látott, aki meg nem, nézze meg:
– Line of Duty
Itt találtam rá én is, egyszerűen zseniális!
Ez úgymond hozta magával a Bodyguard-ot, az is egy kiemelkedő darab a rengeteg sorozat közül.

Ami még nagyon nézős volt, az a Revenge (tudom, régebbi, de nekem ez kimaradt). A vége kicsit össze van csapva.

2.
Csalódás:
Strike Back utolsó évad. Imádtam a sorozatot, de évadonként változik a minősége.

Anonymus - 2019. 09. 15. 22:00

Számomra a The Americans volt a legjobb, FX-es sorozatban ritkán csalódok, most sem sikerült, a nyár egyik legjobbja volt nálam a Bodyguard mellett.

A legrosszabb talán a Vinyl volt, amiben hatalmasat csalódtam HBO-s sorozat révén, bár végignéztem.
Az End of the Fuc… Wold és a Sex Education kapott kaszát nálam szintén csalódások miatt.

“sokan nem találnak rá a zseniális eresztésekre, hogy nem kísérleteznek (ugye az olvasók 2/3-a évente 10-nél kevesebb pilotot lát).”

Ugyan már winnie, ez a felmérés úgy ahogy van baromság. A kérdés arra vonatkozott, hogy az aktuális évben mennyi újoncot próbáltunk be, én is 5 alattira nyomtam, mert az aktuális (2016)-os évből abban a pillanatban annyinál jártam, de most visszanézve (imdb-n már mutatja, mikor értékeltem a sorozatokat, így vissza tudtam nézni), összesen 63 sorozatot értékeltem abban az évben. Tehát akkor én nem kísérletezek, mert az aktuális évből csak 5 újoncot próbáltam be és a korábbiakból meg közel 60-at?
Remélem átmegy az, amit akarok mondani.

denee - 2019. 09. 16. 00:21

Gyöngyszem:
1. Deadwood. Nagyon gyorsan lecsúszott és egyből az all time kedvenc is lett, pedig láttam már jó pár sorozatot.

Csalódás:
Money Heist. Ez valszeg az én hibám, mert nem tájékozódtam eléggé, hogy ez nem egy feszült hangulatú rablásról fog szólni, hanem egy szappan lesz. Előbbit vártam, utóbbit kaptam szóval csalódás volt.

Edrick - 2019. 09. 16. 00:29

1.

– Egynyári kaland: júniusban bukkantam rá, és sikerült is úgy beosztani, hogy egész nyáron tartson, igazán megszerettem az első évad után.

– Broadchurch: kajáltam, hogy egy angol kisvárosba összehozzák az összes angol színészt, akit csak elértek, és gyilkosost játszatnak velük. Az első két évad bitang jó volt, a harmadikat viszont kaszáltam az évadkezdésnél. Leginkább azért, mert bármeddig el tudnám nézni, ahogy David Tennant és Olivia Colman ketten nyomoznak – de bármennyire is zseniális az első 20 perc, volt egy olyan érzésem, hogy ez az évad már nagyon elvinne attól, amit az első 2 el akart mondani, úgyhogy inkább nem kockáztattam, és elengedtem.

– Avatar: The Last Airbender. A legnagyobb fogásom mindhárom közül. Annyira, de annyira örülnék, ha 2005-től nézhettem volna hetiben, bár talán sosem késő felfedezni. Régóta nem tapasztaltam ahhoz foghatót, amilyen világot teremtett (és hogy egy évad alapján ezt hogyan viszik tovább a Korraban, huhú!), a karakterek és az általuk bejárt pálya pedig alaposan megdolgozott. Meglátjuk, hogyan vélekedek róla később, de eléggé élmezőnybe ugrott a képzeletbeli listámon, pedig az első évadot még csak simán szerettem.

2.
Crazy-Ex Girlfriend. Jó, igazából nem csalódás, de valahol a 2. évadban olyan dolgokat hozott be, amelyek miatt csak kis adagokban tudom fogyasztani, és képtelen vagyok már darálni, bármennyire is érdekel.

mSO - 2019. 09. 16. 02:19

Edrick: gratula Aangék felfedezéséhez, szerintem is az elmúlt évtizedek egyik legjobb sorozatélménye. Kap rendes befejezést, de marad pár szál nyitottan, amit képregényben folytattak, illetve hamarosan lesz élőszereplős Avatar is.

heidfeld - 2019. 09. 16. 06:04

Rendkívül szerencsésen alakult a nyár. Amik igazán, nagyon jók voltak, saját gondolat, megérzés volt, és egy, itt olvasott ajánlás alapján bepróbált.
1.
– A Móló volt utóbbi. Nagyon jól volt felépítve.
Vis a Vis. Szerethető karakterek, extrém helyzetek, magukból kiforduló emberek, élet-halál harca.
– Workin’ Moms. Oké, barátnőm is szorgalmazta…
Nagyon meglepődtem, hogy hétköznapi, családdal, melóval kapcsolatos dolgok, milyen szórakoztatóak lehetnek. De igen komoly dolgokat is boncolgattak.
– Lucshshe, chem lyudi. Teljesen mást vártam, de itt egy robot körül forgott a történet. Bepillantás az orosz viszonyokba. Főleg második évad volt remek. Különösen tetszet, Arisha állandó elemzése.
– The Boys. Új oldalról közelítették meg a szuperhősöket, akik lehetnek rosszak, gonoszak, saját problémáikkal küzdők.. Ellenük harcoló emberek sem egyszerűek.. Állat jó volt, ajánlom mindenkinek, aki unja már a szuperhősöket.

2. The Bold Type
– Családi béke miatt néztem, de dara közepén kisétáltam, és lenyírtam a füvet.
– Yellowstone. Az igazán érdekes szálakat hamar lezárták, vagy alig foglalkoztak vele. Halálosan unalmas karakterek, vagy teljesen reménytelen kapcsolatok kerültek fókuszba. Van pár gyenge színész, és a kisgyerek is roppant idegesítő… De kitartok.
– Younger. 2. évad, ahol nincs meg a lendület, kopott a humor. E kellene búcsúznunk.

Mordekai - 2019. 09. 16. 07:59

1. Derry Girls, Raised by Wolves, The Young Offenders

Ezt a stílust fogom mostanában kutatni. Imádom az angol/ír környezetet. Szerethető figurák, természetes humor. Sok hangos nevetés a részemről. (Ez nálam nagy szó.) Mondjuk a tájszólásokkal nagyon megszenvedek.

2. Killing Eve

Egy idő után észrevettem, hogy irritál és idegesít a két főszereplő. Erőltetett karakter mindkettő és ráadásul a két színésznőnek elég “érdekes” arca van. Vékonynak tűnt a történet is, nagyon lányos az egész a rossz értelemben.

pearl - 2019. 09. 16. 08:06

Nekem az After life volt nagy felfedezés. Imádtam. Deadwood igazi gyöngyszem. What we do in the dark. Remekül szórakoztam rajta. És jelenleg a Grand Hotelt tolom. Kellemes kikapcsolódást nyújt a jelenlegi idegállapotomban (felújítás). A Született szobalányokhoz hasonlítható. Bár abból csak az 1. évadot néztem. Vagy a Revenge-hez, de az jobban tetszett nekem. Aki azt szerette, szívből ajánlom. Város a hegyen. Valós történet alapján készült. Lement gyorsan ez is.
Csalódás: Gösta, Jobb idők. Nem az én műfajom egyik sem.

Springer - 2019. 09. 16. 08:22

pearl: a Revenge nekem nagyon tetszett, meg a Született szobalányok is, ránézek erre a Grand Hotelre. Köszi!
Néha szükségem van ilyen sorozatokra, amikor elég nagy a hajtás a cégnél és azt sem tudom, hogy merre van az előre, ezek jót tesznek a lelkemnek.

Ace - 2019. 09. 16. 08:43

Banshee: Tökéletes nyári kikapcsolódás volt. Nagyon megkedveltem a sorozatot. Aki még nem próbálta és szereti az akció sorozatokat annak nagyon ajánlom.

s.cs. - 2019. 09. 16. 08:43

1. Agent of Shield
Sok kepregeny sorozatot nezek,reszuk eleg gyenge. Anno nem tudom miert, nem kezdtem el az Agent of Shieldet nezni, pedig most daralva imadtam.
Kiemelnem, hogy az arrowerzumhoz kepest mennyire felnotebb ez a sorozat megvalositasban es temaban is. Pl a Supergirl evadaiban erintett direkt politikai kerdesek itt jobban lettek kezelve. Valamint nem tudok amellett elmenni, hogy a Fitz-Simmons paros mennyire hasonlit Flash Cisco-Caitlin parosra (ket szineszno még kinezetre is), de az elobbiek mennyivel jobbak karakterukben is, de szineszileg is.

Kitana - 2019. 09. 16. 09:43

1. Strike Back
Évek óta be volt tervezve, de valamiért csak most nyáron kezdtem bele és le is daráltam az összes évadot. A Scott-Stonebridge duót nagyon megkedveltem, amikor visszatértek egy rövid időre az új gárdához, vigyorogtam, mint a tejbetök, pedig nekem nem telt el több év közben, mint az állandó nézőknek. Külön öröm volt felismerni a magyar forgatási helyszíneket, ráadásul az egyiknél beugrott, hogy anno 2013-ban még néztem is kutyasétáltatás közben, hogy vajon mit forgatnak egy ilyen félreeső helyen, úgyhogy ennyi év után éppen ideje volt végre megnézni.

gricsi - 2019. 09. 16. 09:55

1.
Bosch – Az egyik legjobb nyomozós sorozat, amit valaha láttam. Rávett újra az olvasásra és a párommal elkezdtük falni a sorozat alapjait képező könyveket is.

Mindhunter – Remek sorozat a sorozatgyilkosokról, főleg a párbeszédek zseniálisak benne, imádtam!

Catch-22 – A sok negatív kritika ellenére nagyon bejött, nem sajnáltam rá azt a pár órát, simán lecsúszott.

Road Lee - 2019. 09. 16. 12:03

1.) Wayne – egész egyszerűen egy unicum volt. Durva, belemenős, véres-fájdalmas részek – nagyon röhögősek – és szívbemarkolóak váltogatták egymást.

Mark McKenna és Ciara Bravo eszméletlenül jól eltalált főhősök voltak: imádtam őket.

De Dean Winters – utáltam, de a fene egye meg, marha jó volt! :sör:

A két kedvencem még: Carl (Jon Champagne) és Teddy (Jamie Champagne) – amikor kaptak egy viewpoint részt, talán az volt a legjobb. :sör:

(Egy hibát tudok felróni: az utolsó részt “beáldozták” a második évad felvezetésére. Minek?! Sikerült?! Érdemes volt?! Ugyanis kaszát kapott. :-PPP)

2.) Lodge 49 (s01) – Wyatt Russell… kevés ennyire szeretetre méltó karaktert látni, vitte a sorit a hátán, lazán, könnyedén. (Amikor megborotválkozott, felért egy mélyütéssel. :-))) )

Úgy néztük részről-részre, hogy egyszerűen nem értettük, miért kattantunk ennyire rá. Hiszen nem történik benne semmi (komoly)! :eeekkk:

És végig ott lengetik előttünk (mint szamár előtt a répát), hogy lesz valami misztika, valami misztikus, alkímikus, a “True Lodge”… hogy mindig feszülten vártuk az áttörést…

De a karakterek annyira szerethetőek (Ernie, Liz, Connie, Blaise, Scott), hogy akarod tudni, mi lesz velük, akkor is, ha nem jelenik meg valami “természetfölötti”.

Tudni akarja az ember, hogy mi lesz Dud és Liz sorsa – és hogy mi történt az apjukkal.

Tök jó, hogy akkor fedeztük fel, amikor már megy a második évada is – folytatjuk! :sör:

Citrom: nagy rajongója vagyok a harcművészeti alkotásoknak, ezért lelkesen ugrottam bele a Warrior-ba – hogy aztán három rész után fanyar képpel hagyjam a fenébe. :-///

De aztán jött a Wu Assassins, személyes kedvencemmel, Iko Uwais-szal!
…a második rész után kaszáltam. :-(((

(Oké, lehet, hogy – számomra – a harcművészet csak filmben jön be, sorozatban nem, mert az Into the Badlands is csak három részt élt meg nálam… :-/// )

Edrick - 2019. 09. 16. 12:43

@mSO: Igen, megvannak a képregények. Vagyis nem tudom rátenni a kezemet, de előfordul, hogy azon kapom magam, hogy azt keresgélem, kivel mi történt még később, illetve a Korra előtt. Az élőszereplőset pedig már nagyon várom! (Eredetileg azért nem került eddig elém a sorozat, mert homályosan borzalmas emlékeim voltak a filmről, és ez sajnos még a gondolatától is eltántorított – de az új netflixes változat eddig papíron bíztatóbbnak néz ki, bár lehet, csak én vagyok most túl lelkes)

romanista - 2019. 09. 17. 10:17

Animal Kingdom – imádom a hangulatát, jók a karakterek Shawn Hatosy jól nyomja.

Bosch – kellemesen lassú és hangulatos (ok, LA/Cali mániásként pláne bejön:-))

Snowfall – egyre jobb, sunshine, zene, kóla, haha

Billions – két parádés főszereplő, NY, kell ennél több?

Vis a Vis – itt ajánlotta vki, elég jó.

Casa de Papel – alapmű az első 2 évad, nagyon beránt. 3.évad nem annyira, de jó, kívácsian várom a 4. évadot.

Yellowstone- jó öreg Kevin Costner ott van a szeren még mindig. Az egész környezet különleges, megadja az alaphangot.

Atypical- minden perce kincs, nagyon eltalálták, remélem még sok évad lesz.

Mindhunter – nagyon nyomasztó, de ne hagyd ki.

Ozark- mikor jön már a 3. évad, wáá, egy méltánytalanul nem hype-olt, nagyon ütős sorozat. Kihagyhatatlan.

Stranger Things – az egyik legjobb, imádom.

walaki - 2019. 09. 25. 22:19

@Edrick, mSO: próbáljátok be a Dragon Prince-t, ugyanaz az író. Az animáció más, lehet elsőre furcsa, de a sztori miatt megéri hozzászokni! Ez fantasy-s, sárkányos varázslós. Nekem nagyon bejött.

@Road Lee: szerintem adj mégegy esélyt az Into the Badlandsnek. Igaz, a sztori eléggé hullámzó minőségű, de a bunyóit nemegy blockbuster film megirigyelhetné! És egyre több és jobb lesz benne :-)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz