login |

The Ranch: kezdett a 4. évad

2019. 09. 15. 15:50 - Írta: human

5 hozzászólás | kategória: kritika,

Vagyis a Part 7 indult most a Netflixen. Mondanom sem kell, hogy magyar felirattal (már az első két szezon is teljesen magyar) persze. Lassan már nem is kell ilyesmit említenünk az elején, annyira természetes.

– God, your life blows.
– Yeah.

Az előbbi idézetben benne van minden a sorozatról. De tényleg. Az ereje és a hátránya is, mivel a Ranch néha le tudja hozni az embert az életről, mégpedig azért, mert a life blows az bizony igazi problémákat jelent, nem sitcomos túlzásokat és hahotákat, mint egy megevett szendvics.

Ez a premier is ilyesmi volt. Egyrészt levezették az évadzáró szálait, kemény igazi érzelmekkel, Colt élete tényleg mélyponton van, semmi sem jön össze, és csak az alkohol marad. Közben Rooster ex-csaja épp a sárkányt lovagolja, ami szintén crash felé vezet. Erre a rész végén az apa segít a fiának, viszont a felvezetés alapján itt is iszonyat depressziós fordulat várható.

Igazából ezek miatt léptem ki a sorozatból. Erre ugyanis nem mindig lehet ráhangolódni. Továbbra is elismerem az erényeit, felrúgja a sitcomok szabályait, valódi érzelmek vannak benne, mindennek következménye van. Viszont mégsem kell már.

Nem látok igazi csökkenést minőségben, de valahogy most más történetekre vágyok az életről és az emberekről.

5 hozzászólás Ne habozz!

Hallak65 - 2019. 09. 15. 17:29

Ez a “part” volt eddig a legdepisebb. Hiányzik Rooster. Őt sajnálom a legjobban a metoo fejvesztésekből. Nem szerettem, hogy apuci átment érzelgősbe. De még így is ledaráltam 1 nap alatt. Egyik kedvenc dramedym. Kár hogy lefújták. Remélem az utolsó 10 részben benne lesz a maradék 70es gárda.

JKJ - 2019. 09. 15. 17:44

Gyorsan le is daráltam. Szépen hozza a színvonalat, csak a legvégére éreztem egy kis szappanosodást. Ha nem mennek el túlzottan ebbe az irányba, akkor nem lesz gond. Az új srác kiváló!

Mate4182 - 2019. 09. 15. 18:26

szoval ide kuldi Felix a kezelhetetlen tinikiet? :O

viccet felreteve evek ota agyalok egy proban, lehet lassan idoszeru lesz

Mom - 2019. 09. 15. 21:22

Két dolgot leszámítva remek felvonás volt!

Mary-ből és a neki írt szálból nekem kevesebb is elég lett volna. Illetve Abby és Colt házassága rekordsebességgel ért véget, amit nagyon sajnálok, mert tényleg azt hittem, hogy ha nem is kibékülnek, de legalább közelednek egymáshoz a végére.

Ami viszont ezeken felül volt, azt csak dícsérni tudom. Az egyik percben potyognak a könnyeim, a másikban meg már nevetek. Annyira mélyen tudok rezonálni a karakterek érzéseivel, amitől nagyon valóságosnak hat az egész. A színészek mind hozzák amit kell, és még afölött is, a dialógusok nagyon ügyesen lavíroznak a humor és a dráma között, és mostanra már a fura alánevetést is megszoktam. Más sorozatokban ennyi balsors után már azt szoktam sóhajtozni, hogy ne már, ennyi bőven elég volt. Itt ezt egyáltalán nem érzem, sőt az, ahogy a karakterek feldolgozzák az őket ért csapásokat, az az igazán érdekes. Nem tudm eléggé dícsérni.

És az a kikacsintés a 70’s showra a 6. epizódban nagyon betalált :D :D

Gevin - 2019. 10. 08. 11:16

Dax Shephard egyszerűen szörnyű. Minden megmozdulása, Az összes neki írt poén egy cringe-fesztivál, szívlapáttal verném agyon. Egyszerűen olyan szinten nem passzol Kutcher mellé sidekicknek, hogy már-már lélegzetelállítóan kirívó.

Már az előző évad is kezdett unalmassá és önismétlővé válni, ebben az évadban pedig gyakorlatilag kettesével jöttek a részek, amik ugyanarról szóltak, minden új infót kétszer elismételtek egymás után.

5/10

Megnéztem, mert nagyon szeretem a hangulatát és szerintem Kutcher jól hozza ezt a hülye karaktert, de Rooster nélkül már rég nem olyan, amilyennek lennie kellene. Plusz sok új konfliktust sem nagyon lehet már beleírni ennyi idő után, főleg úgy, hogy a set-ek soha nem változnak.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz