login |

Titans – 2×02: Most már tényleg kezdett a 2. évad

2019. 09. 15. 20:12 - Írta: Necridus

9 hozzászólás | kategória: kritika,

Na jó, még most sem igazán…

Már volt szó arról, hogy a Titans első évadjából hátramaradt időt 35 perccé zsugorították, ami a 2×01 elejét adta, és winnie le is írta, amit szerintem mindannyian gondoltunk: nem volt jó döntés ez a kavarás, de a maradék pár perc, ami már tényleg a második évadhoz tartozik, kellemesen lecsúszott. A 2×02 ezért felfogható amolyan tényleges premiernek is, csak annyira lassú és felvezetéssel teletömött volt, hogy jövő hétre is kellhet egy poszt, amolyan harmadszori nekilendülésnek, hogy legyen mit kibeszélni.

A tovább mögött máris spoilerekkel folytatom.

Három hónapot ugrunk, amikor a Titans viszonylag összeszokott már (emiatt lemaradunk, hogyan is kezelik Jasont Rachelék – ő ugye egész más stílusú, mint a többiek), Hawk és Dove visszavonult, és egy farmon élnek, Kory és Donna pedig a többiektől elszigetelten saját küldetésüket hajkurásszák, aminek egyelőre semmi értelmét nem látjuk. Legalábbis az izoláltságuknak.

Voltak persze kimondottan jó jelenetek, ahogy Jason és Gar edzenek, vagy amikor Dove rajtaüt a laboron, de összességében túl sok felvezetést tömtek bele a részbe ahhoz, hogy szórakoztasson. Untam, na.

Az új állandók közül pedig a legtöbb még mindig sehol. Aqualadnek, Kryptónak és Superboy-nak se híre, se hamva, Jerichónak nyoma sincs, egyedül Deathstroke kapott néhány jelenetet az első részben, Rose pedig most. Jason és Donna ugye ki lettek emelve állandónak, ők meg is kapták az időt – előbbi eddig szerintem kiváló az energikus személyiségével, Donna pedig ütős párost alkot Kory-val.

Rose viszont nagyon klisésen csöppent bele az eseményekbe. Dick látta, hogy veszélybe került, megmentette, ellen akart állni, aztán Dick megmentette, és úgy tűnik, kezdi észszerűnek tartani, hogy összedolgozik a Titánokkal. Nagyjából minden második karaktermegjelenés ilyen a szuperhőscsapatos műfajban. (Bruce Wayne meg nem állandó, de itt is megjelent, és úgy tűnik, Dick állandó konzulense lesz a csapat vezetését illetően ahelyett, hogy láthatnánk Batmant bevetések során.)

Amit nagyon sajnáltam a premiernél, hogy Rachel túl könnyen elsöpörte Trigont a Föld felszínéről, de úgy tűnik, nem kell aggódnom, mert már ebben a részben utaltak arra, hogy nem tudja magában tartani a sötétség erejét, és több problémája is lesz még ebből.

És még itt volt Dr. Light is, aki elég jó ellenfélnek minősül, nem fogják egy rész alatt lerendezni, mint a CW-n. Na meg muszáj megemlíteni, hogy mennyire jól vannak megkoreografálva a bunyós jelenetek, és jól teszik, hogy folyamatosan változtatják a tágasabbnál tágasabb színtereket.

Az az igazság, hogy nem tudom, hogyan viszonyuljak most a sorozathoz. A csapat dinamikája abszolút bejön, bár én megnéztem volna, ahogy nekikezdenek rögtön a beköltözés után az első küldetésüknek és az összeismerkedésnek, viszont megint több szálon fut a történet (Dove újbóli hősködése, Kory eltűnése, a Titánok, meg lesz még ugye a többiek is), Rachelnek is küzdenie kell a sötétséggel, Dick pedig folyamatosan tolja az önismereti kérdéseket.

Biztos talajon akar állni a Titans, nem akar kifogyni a történetből, de lehet, pont ez lesz a legnagyobb problémája az évadnak? Meglátjuk. Egyelőre még várunk az igazi robbanásra, amit az S1 hozott, mert ez sem volt rossz, de bőven van még több a sorozatban ennél.

Ja, és a tűzeffektet, ha lehet, Kory erején kívül ne nagyon használják már, mert néha borzalmasan nézett ki.

9 hozzászólás Ne habozz!

Kobun - 2019. 09. 13. 21:10

Nekem az eheti rész nem jött be. Kicsit olyan volt mint az Arrow egyik random része. Minek kellett behozni Dr. Lightot, Shimmert meg Kory világából egy karaktert. Nem lesz ennyi része a sorozatnak, hogy ilyenekkel töltsék ki…

Pr13m - 2019. 09. 15. 22:22

Én az elsőt untam, vagyis a Trigonos részeket, utána már tetszett. Ez viszont engem végig lekötött. Úgy vettem, mintha ez lett volna az első része a második évadnak, ami szépen felvezeti a szálakat és szerintem nagyon jól megoldották. Egyből néztem volna tovább. :)

Benjy - 2019. 09. 16. 14:08

Ezzel most nem értek egyet, pedig általában hasonló véleményen szoktam lenni errefelé a kritikákkal. Az első rész első kétharmada tényleg pocsék volt, ezt elismerhetjük, de ezzel az epizóddal semmi gond nem volt. Én örültem, hogy nem egy klasszikus szuperhősös epizódot kaptunk, hogy kiszabadul Dr.Light az epizód elején, a végére meg már le is gyűrik. Aztán lehet jövő héten meg rámcáfolnak, és már megy is a levesbe. A karakterek építése viszont jó volt, és a Kory-Donna dinamika is tök szuper volt.

Milka 78 - 2019. 09. 16. 20:39

Van bármi infó a Magyar szinkronról (az első évad elég gyorsan az lett)?

winnie - 2019. 09. 16. 21:10

nyilván lesz majd valamikor, ha felkerül netflixre az évad végeztével, de ilyesmiről sosincs semmi, amit biztosra lehetne venni.

Mate4182 - 2019. 09. 17. 17:51

na verge en is bepotoltam a masodik reszt.

tetszett nagyon, jobban bejott mint az elso resz.

Minka KElly verekedeseben a koreografia konkretan zsenialisan jo volt. a fickot fejjel az asztallapba rantos mozdulat 10/10es !
ez a no elkepesztoen szep amugy …

ez a Dr/Mr Light nem jot annyira at, de gondolom majd elokerul tobbszor is. nem tudom hogy mi a kapcsolat Dick es Slade lanya kozott, de gondolom vagy ot is meghuzta regen vagy meg fogja hamarosan :D

Kory es Donna jok egyutt nagyon. nem is bannam ha az evadban ok kulon szalon mozognanak egy darabig meg.

az uj Robin meg mindig baromi jo karakter szerintem, egyedul Garnal erzem hogy kicsit felesleges de majd ha igazan belejon hogy allatok formajaban daraljon majd o is fontosabba vallik

krigin - 2019. 09. 19. 15:10

Lesifotókon már lehet látni a Nightwing rucit Brentonon, reméljük lassan majd kiadja a DC jó minőségben egy promóképként :D amúgy egész pofásan néz ki.

Necridus - 2019. 09. 19. 15:22

Meg Ravager szerkója is ott van. A kép rossz minősége ellenére elég képregényhűnek tűnik.:)

plv - 2019. 09. 27. 19:31

Aqualad szerintetek halott, rá utaltak mikor szellemet említettek?

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz