login |

American Horror Story: kezdett a 9. évad (American Horror Story: 1984)

2019. 09. 19. 21:41 - Írta: winnie

60 hozzászólás | kategória: antológia, kritika, pilot-mustra,

Ismét új AHS-szezon, és ismét le kell írnom, hogy teljesen új a sztori, újak a karakterek, új a körítés (most a 80-as években játszódó slasher), szóval bárki elkezdheti anélkül, hogy látta vagy végignézte volna bármelyik előző szezont – az évados antológiák már csak ilyenek.

Elkezdenie tehát vagy annak érdemes a szezont, aki érdeklődik a kaszabolós horrorok iránt (ld. a tévés felhozatalból Scream, Dead of Summer vagy Slasher), oda van a retróért (térdzokni, pornóbajusz, prüntyögő szintizene) – vagy mondjuk arra kíváncsi, hogy Ryan Murphy-ék miféle csavarral akarják feldobni a lerágott csontnak tűnő “erdei nyári táborban gyilkolják a gyerekekre felügyelő fiatalokat“-sztorit.

Lelövöm a poént: az első részből nem derül ki, hogy mi a csavar, hogy lesz-e egyáltalán csavar. Ami részemről nem is baj, csak ugye az ember tudja, hogy az AHS esetében nem bízhat meg a készítőkben, szeretik a feje tetejére állítani a műfajt, ergó nehezen tudom elképzelni, hogy most látunk valami tábori szappant, ami közben minden részben lemészároljanak valakit. Egy dolog, hogy a slasher-t nehéz sorozatban érdekessé tenni, de egy ennyire zárt helyszínben végképp nem lehet 10*45 percnyi anyag.

De most nem kombinálni akarok, miszerint talán a 9×04-ben már teljesen más lesz a felállás, miután a fél csapatot leölik, inkább jelzem, hogy eddig a klasszikus slasher elemekből építkeznek. A pilot/évadnyitó egy, a 18+-os korhatárt azonnal belövő tábori mészárlással kezdődik (1970-ben), amire építik a gyilkos, Mr. Jingles mitológiáját, hogy utána megismerjünk pár fiatalt, akik ilyen vagy olyan okból idővel kikötnek az újra megnyitott táborban felügyelőként.

Nem csak a slasher panelek tipikusak (jó látni a klasszikusok megidézését), de a 80-as évekbeli karakterek is. Elvileg komolyan veszik őket és a körítést is (szóval nem egy Scream Queens-szerű komikus slasherre kell gondolni), de érezhető, hogy azért némiképp velünk összekacsintva vagy legalábbis idézőjelesen kezelik az egészet a sok felületes figurával. De vajon mire megy ki a játék? Vagy egyszerűen jó mókának érzik az öniróniát?

A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Illetve… nem nagyon lehet spoilerezni, hiszen komolyabb ölészetre nem került sor (szegény benzinkutas!), egyelőre még csak a szereplőket ismerjük meg, hogy legalább egy cseppet érdekeljen minket a sorsuk (remélem, hogy nem annyira bénák, hogy aki a “barátok” közül csak vendégszereplő, az lesz az első halott), illetve a hátteret, ami talán az egyetlen olyan dolog, ami nem annyira tipikus.

Legalábbis arra gondolok, hogy a (leendő) gyilkos(ok) motivációja terén lehet csavargatni majd az alapkoncepciót olyan tekintetben, hogy a 9×01-ben felvezettek vagy 4 olyan szálat, amit bevethetnek, mint miértet.

Nyilván egyrészt ott van az elmegyógyintézetből megszökő Mr. Jingles (John Carroll Lynch tökéletes, bár csalódás, hogy nincs álarca, csak csuklyája, de a kulcscsörgés szerintem remek ötlet), de ő remek red herring lehet akár a (rész végén is feltűnő) Night Stalker kapcsán (érezhető volt, hogy akarnak még kezdeni valamit vele), de mellette még Leslie Grossman vallásos/túlélő karaktere, aki dettó szolgálhat kattant meglepetéssel, vagy akár az, aki elől az aerobic oktató srác menekül. És még egy közös gázolás is volt, bár a szenvedő alany nem halt meg, de még vele is kezdhetnek valamit.

Természetesen, ahogy a korábbi szezonok során, itt is érdemes megemlékezni a szereplőgárdáról, és a sok AHS-es visszatérő vendégről, akiket általában jó viszont látni, még akkor is, ha pár rezidens nem nagyon fog idén szerepelni, és némelyik srác nem a szívem csücske. A lányok, mint például Emma Roberts vagy Billie Lourd, illenek a műfajba (ld. Scream Queens), azonban a prímet ezúttal nem ők vitték, hanem Matthew Morrison – eskü, le sem esett, hogy ő az.

Ha mint American Horror Story-részt nézem a kezdést, akkor azt kell mondanom, hogy korrekt volt. Korrekt, és egyben semmi extra  – főleg egy slasher-rajongónak, ráadásul nem volt meg benne az a meglepetés-faktor, ami mondjuk az Apocalypse nyitánya esetében. De ettől még működött. Mondom, AHS-részként. Ha ez egy új slasher-sorozat nyitánya lett volna, akkor viszont nem biztos, hogy annyira érdekelt volna a folytatás.

Mivel azonban az 1984 AHS, ezért folytatom tovább – talán ezt a szezont végre végignézem, bár nyilván csak az évadnyitóból nem lehet következtetni arra, hogy imádni fogjuk-e a folytatást, vagy szétunjuk majd magunkat rajt. Mindegy, csak ne legyen benne földönkívüli vagy boszorkány, és akkor megleszünk egymással.

ui: az olimpiai közvetítés kapcsán volt valami áthallás, ami nem jött le nekem, hogy ilyen indokolatlanul sokszor bevágták a láng meggyújtását?

60 hozzászólás Ne habozz!

jenga - 2019. 09. 20. 10:15

“És még egy közös gázolás is volt, bár a szenvedő alany nem halt meg, de még vele is kezdhetnek valamit.”

szoval azt akarod mondani, csak viccbol szurta fel magat az ajtora es meg visszater? :D

winnie - 2019. 09. 20. 10:23

muszáj lesz háttértörténetet adni neki, nem hiszem, hogy lógva hagynák (höhö), meg aztán eltűnt onnan, és amíg nincs (hiteles) holttest, addig bármi előfordulhat.

pter - 2019. 09. 20. 11:43

Talán Gus Kenworthy szerepeltetésének van köze az olimpiai lánghoz. Vagy nem. :D

Lackó - 2019. 09. 20. 13:19

Nekem tetszett a nyitás és tényleg ez az érdekes ebben a sorozatban, hogy ameddig az alap stílusjegyek meg a hangulat marad mindig, azért sosem mondhatod, hogy ugyanazt látod.
Furcsa, hogy Sarah és Evan nincs jelen a szezonba, de azt nem mondanám, hogy ezért bármi is rosszabb lenne most. Én is valamiért azt gondolom, hogy lesz csavar, mert én sem látok 10 részt ebben a sztoriban. Pontosan ezért egyszer nekem is eszembe jutott a rész nézése közben, hogy folytatnám-e, ha nem AHS lenne.
Viszont egyelőre maradok, mert amúgy csavar nélkül is, ha tipikus slasher is az egész sztori, azért egyelőre érdekes.

Bertollnok - 2019. 09. 20. 15:38

Tetszett a nyitány. Mondjuk nekem nem nehéz eladni egy “régi vágású” slashert. Emma Roberts, nosztalgikus helyszín és korszak, TV-s viszonylatban erős gore. Azonnal a heti listám élére ugrott.

Shannen - 2019. 09. 20. 22:43

Bejött a kezdés, a hangulatot nagyon eltalálták, voltak benne izgalmas részek és Matthew Morrison-tól nekem is leesett az állam.
10 részig azért ezt nem fogják tudni húzni, úgyhogy csavart azt várok én is pár rész után. Meglátjuk, hogy alakul, eddig a páratlan évadokat nem fejeztem be (kivéve persze az elsőt), így kíváncsi vagyok ez a trend most változni fog-e.

Mikilós - 2019. 09. 20. 23:52

Élvezetes volt és érdekes, hogy mit fognak ebből kihozni. Valamiért olyan Roanoke szagot érzek, valamilyen olyan csavar lesz majd a 6. rész környékén.

Emma Robertsnek örülök, hogy nem.megint egy p*csa karakterbe bújt. Leslie Grossmannek is nagyon örülök, neki is jól áll ez a szigorú, istenhívő karakter. Annyira én se vettem észre Sarah Paulson hiányát, nem is baj. Bírom, de tény, hogy a 2. évad óta csak ő volt a középpontban. Jót tesz most ez a nagy változás. Jah, meg John Caroll Lynch, megint egy pszicho karakterben, azért őt is megnézném más titulusban.

A helyszin pompás, Friday the 13th szagú, Az elmegyógyintézes jelenet meg abszolút Halloween jelenet. Nagy tisztelgés volt, az tuti.

Várom a folytatást, várom hogy kik hullannak el, és kik fognak még szerepelni. (Lily Rabe PLS)

Silver - 2019. 09. 22. 02:09

Talán a csavar az lesz, hogy nincs csavar :) Az mekkorát ütne már? :D Én untam a kezdést, mert túl kiszűmítható volt, de mindenképp nézem tovább.

winnie - 2019. 09. 22. 08:06

az nem nagyon lehet, mert szimpla tábori teendőkkel nem lehet kitölteni ennyi időt, főleg akkor, ha már jelen is van a gyilkos. ahhoz kellenének flashbackek, de egy flashbackes csavarnak sincs nyoma eddig. (max az oktató srác telefonhívása, szóval vagy meg fogjuk ismerni a barátját, vagy valamiért tudatni akarták velünk a motivációját.)

FrankLuck - 2019. 09. 22. 15:49

Én is maradok a következő részre (ami nagy szó, mert az utolsó kb. 4 évadnál menekültem az első rész után/közben). Várom a csavart is, de alapvetően tetszik a téma/helyszín, egy darabig elég nekem ez is (a pilot szintjét azért remélem tartani fogja, mert épp a ‘képzeletbeli kaszavonal’ fölött van, nincs hová romlani).

Ash - 2019. 09. 22. 16:18

Az olimpia lánggal való futás a cél felé és Brooke menekülése a házban a két jelenet között vontak párhuzamot, hasonlatot nem?😄

Dév - 2019. 09. 22. 22:09

“Egy dolog, hogy a slasher-t nehéz sorozatban érdekessé tenni, de egy ennyire zárt helyszínben végképp nem lehet 10*45 percnyi anyag.”

Slasher c. sorozat 2. évada, igaz az csak 8×45 perc, zárt helyszín és véleményem szerint 10/10.
Na de visszatérve erre, nekem bejött, nagyon hangulatos volt.

tommy - 2019. 09. 23. 02:06

na visszatértem én is, utoljára a Roanoke-ból láttam pár részt.. ez teljesen jól hozta a hangulatot, nekem is a csavaron járt az eszem a második felétől, volt egy tippem, hogy Mr. Jingles már az első részben meghal és nem ő lesz a gyilkos. a táborvezető nő biztos valami titkos okkal nyitotta ki újra a tábort.

Csigusz - 2019. 09. 23. 19:03

Nyilván full slasher-klisé volt eddig az első rész, de imádtam: a zene, a ruhák, Emma & Billie <3

BeLangdon - 2019. 09. 26. 14:10

Eddig bejön a dolog: a kosztümök, 80as évek klisék, zene, overall-feeling, csillagos ötös :) Mondjuk nagyjából minden ami ebben a korszakban játszódik, az nálam alapból előnnyel indul, retro feeling a topon, újraélem a gyerekkoromat! :) Ami a sztorit/csavarokat illeti, Ryan Murphyt ismerve őszintén meg lennék lepődve, ha nem lenne benne valami átverés vagy félrevezetés…a minap pl hazafelé a buszon az a kósza ötlet jutott eszembe, hogy 1984 cím, de mi van ha ez a triviális évszám jelentése mellett mondjuk utal valamiféleképpen a kapcsolodó szezonokra? :o Ugye ez a 9ik szezon, ami adott esetben kapcsolódhat valamiféleképpen az 1,4,8-as szezonokhoz :) De ez csak egy teória, ennyi részből/történésekből nyilván még sok mindenre nem lehet/érdemes következtetni ;) Mindenesetre várom a folytatást, én maradok a szezonra…

Shannen - 2019. 09. 26. 21:08

9×02

Hááát…azért most így nálam elkezdett remegni a léc, nem biztos, hogy sokáig ki fogok tartani az évad mellett. Értem én, hogy most ez a slasher stílus megy, (amit ha nem okosan, hanem csak direkt brutálisan az arcunkba tolnak, az pont nem jön be sajnos), de már most behoztak szellemeket, sátánistát, szóval ez így kicsit sok volt, sőt erősen trash-szerű…

Azért remélem a 3.részben eljön a reggel végre, mert ez az éjszakai sötétség engem eléggé zavart. Meg hát jöhetne végre valami csavar is, mert ha még egy teljes részen át fog a kis csapat ide-oda futkorászni az erdőben 2 gyilkos elől, az azért annyira nem lesz túl izgi.

FrankLuck - 2019. 09. 28. 17:24

Oké, lehet, hogy már a harmadik részben lesz csavar, marha jó lesz, stb. – de én már a második részt sem bírtam ki végig, nagyon zsé kategóriás volt, immár az újdonság varázsa nélkül.

Silver - 2019. 09. 29. 02:24

Sajna a 2.rész is gyengébb slashereket idézett.
Írtóra bírtam az esküvős jelenetet, és, hogy az egyik srác meleg pornót csinált, nameg, hogy a férfi kukkolta a zuhanyzókat. Az AHS abszurd humora nem vész el :)

Dave - 2019. 09. 30. 12:40

Ebben a 2. epizódban nem történt kicsit tulságosan sokminden?

winnie - 2019. 09. 30. 14:02

Ha igen, akkor az azt jelenti, hogy nem nagyon akarnak időt húzni és túl sok sztorijuk van még, amit elmesélnének:)

Hamon - 2019. 09. 30. 14:09

Na jó. Ezzel a második résszel nem nagyon kerültünk még beljebb. Nagyon sok minden bele volt sűrítve 40 percbe, egyre több a kérdőjel. Tetszik. Nagyon is. Most úgy érzem, hogy lesz benne csavar. Lehet, hogy nem is kicsi.

Silver - 2019. 10. 04. 03:25

1×03
Annyira off nekem. Mintha nem akarna több lenni egy átlagos slashernél. Amekkora ütemben fogynak a karakterek következő epizód végén, max 5.rész elején számítok “a” cliffre.

Thomas - 2019. 10. 04. 21:14

Megnéztem az első két részt:) Elöljáróban csak annyit, hogy az első 3 évad után búcsút vettem a sorozattól, mert sosem volt ez igazi horror, csak egy túljátszott idétlenség, és hiába volt más a téma, a stílus egyáltalán nem változott az évadok között.

Szóval ami elsőként meglepett, hogy mennyit változott azóta a sorozat, nyomát sem éreztem a túljátszottságnak, a színészgárda is lecserélődött végre, és hoztak egy marha jó pilotot, amit fülig érő szájjal lestem:) Az a Péntek 13-hangulat, azok a zenék (szintizene és Cruel Cummer, huhh:), meg a karakterek, nagyon jól eltalálták. Viszont a 2. részben már kezdődtek a hülyeségek, a folyton feltámadó srác, a táborvezető dumcsizik a sorozatgyilkossal rész… szóval innentől már egyértelmű nekem, hogy valami természetfeletti lesz benne, tehát hagyhatom is abba:( A 3. részt azért még csekkoljam szerintetek? De én slashert akarok látni, mindenféle csavar nélkül, retró hangulattal, és ez úgysem az lesz:(

De ami miatt jól jött, most nagyon megjött a kedvem, hogy nézzek pár 80-as évekbeli slashert:) Nemrég néztem meg az Eli Roth’s History of Horror vonatkozó epizódjait, és azért kaptam pár tippet, hogy miket kéne még bepótolnom:) Garantáltan jobb szórakozás lenne, mint bármi, ami ebből kisül szerintem:)

Shannen - 2019. 10. 05. 11:54

9×03

Fogalmam sincs mi lesz itt a nagy csavar, de remélem hamar bekövetkezik, mert ez így kezd unalmas lenni. Az nem túl izgi, hogy részről részre mindenkiről kiderül, hogy azért jött a táborba, hogy valakit megöljön/megölessen.

Thomas - 2019. 10. 05. 20:38

Nem bántam meg, hogy folytattam, ez a 3. rész legalább megint slasher volt, mindenféle természetfeletti marhaság nélkül, gyorsan elröppent az idő:) Bár ez már kicsit túlzás, hogy a táborvezető is őrült, a “nővér” is, Montana meg a másik gyilkossal van (kit akarnak megölni, Brooke-ot?), fogalmam sincs mi lesz, ebből, de amíg slasher marad, addig kitartok:)

gyerecske - 2019. 10. 07. 14:37

3 rész után eddig szórakoztató az évad.

Silver - 2019. 10. 12. 16:52

1×04

Ez volt a cliff. De nagy :D Nem eredeti, de tetszett. A későbbiekben gondolom lesz egy kis timeskip, hogy megjöjjenek a gyerekek, ne fogyjunk ki a sertésmarhákból.

Thomas - 2019. 10. 12. 20:56

Mi volt a cliff, hogy most feltámadnak a halottak és kezdődik minden elölről? Nem értem, de talán itt az ideje kiszállnom. Pedig jól eltalálták a karaktereket, szórakoztató volt nézni a kiszőkített hajú bájgúnárt, a pornós bajszú figurát, Montanát meg a többieket, de már kb. mindenki halott vagy félholt, nem tudom, hova lehet még ezt húzni. Kivéve, ha feltámadnak, de arra már nem nagyon vagyok kíváncsi.

tommy - 2019. 10. 14. 00:51

na eddig tartott a puskapor. tök jó volt a rész, olyan finálé hangulata volt, gondoltam is, hogy a végén lezárul a táboros fejezet, erre ez a halhatatlanság súlytalanná tette az egészet és a helyszín is unalmas lesz már. minek ez a természetfeletti szál? ehh.

rol001 - 2019. 10. 15. 00:02

Személy szerint én a “hoteles” évadot nagyon nem szerettem, szerintem az egyik leggyengébb volt. Tényleg nem lesz valamikor szavazás erről, kinek melyik évad jött be a legjobban és melyik legkevésbé? Vagy már volt ilyen? Érdekelne egy nagyobb junkie vélemény :D

A mostani évad számomra amúgy felfrissülés, nézeti magát. Az előző két rész is elrepült, tipikus slasher. Kíváncsi vagyok hogy folytatják, mert nem tudok kinézni még 6 részt az évadból, bár eddig nem érzem hogy erőltetetten húznák a sztorit, sőt eléggé pörgetik az eseményeket.

Silver - 2019. 10. 15. 02:36

Szerintem az volt a nagy cliff, hogy a nő volt az eredeti sorozatgyilkos. Vagy látta ezt valaki előre?
Nem értem mit vagytok oda a feltámadással. Van a 10+ évvel ezelőtti csávó szelleme, meg a sátánista kölyök támadt fel (egyelőre).

winnie - 2019. 10. 15. 05:12

rol001: volt szavazás, ha a címkére kattintasz, idővel előjön, csak görgetni kell.

Csigusz - 2019. 10. 16. 07:52

Még gyakorlott sorozatnézőként/slahser-fanként is úgy néztem a 9×04 nagy twistjére, hogy “comeooooooon” :D
Fuu, nekem így egyelőre totál súlytalan lett, kíváncsi vagyok merre megy tovább. Nekem nem szimpatikus ez a kölyök, így örültem, hogy megszabadulunk tőle… :D

(A másik twist a csajjal pedig meglepő volt, de ezt a konkrét plot szálat már valahol máshol láttam. Nyilván kizárt, hogy emlékezzek rá, de biztos, hogy már láttam ilyet.)

Silver - 2019. 10. 19. 03:05

1×05: Úúúúú, ez olyan rész volt, hogy máris nézném a következőt. Nem hiszem el, hogy ilyet léptek meg. Hogy lesz tovább?

Dave - 2019. 10. 19. 06:38

Én besokalltam. Elég volt, kiszálltam.

Thomas - 2019. 10. 19. 23:24

Silver: Látszott, hogy valami nem stimmel a csajjal, de arra konkrétan nem gondoltam, hogy ő volt a gyilkos, és levágta a saját fülét:) Na mi történt, mondjad, feltámadtak a többiek is? Nincs már türelmem hozzá, de kíváncsi vagyok:)

Thomas - 2019. 10. 20. 01:23

Győzött a kíváncsiság, de fogalmam sincs, hogy mit láttam:) És még ezt komolyan folytatják tovább? Hova lehet ezt még innen folytatni? El nem tudom képzelni.

Hamon - 2019. 10. 20. 08:34

9×05 után halvány gőzöm sincs, hogyan akarják folytatni a storyt. :) Arra is kíváncsi vagyok, hogy a jövő heti 100. részben előrukkolnak-e valamivel, vagy csak egy “átlagos” részt kapunk. Mindenesetre eddig bejön az évad. Mondjuk azt nem nagyon értem, hogy az 1970-ben történt gyilkosság áldozatai akkor miért nem ragadtak ott (egyet kivéve), illetve Jingles “friss áldozatai” (kukkoló, maszkos srácok) sem lófrálnak a táborban.

carloskoz - 2019. 10. 20. 19:59

Nagy AHS fanok voltunk. Ez az évad mindent alulmúl, de valószinüleg bennem/bennünk lehet a hiba, mert IMDB-n 8 felettiek a pontok részenkét.

5 részen gyilkolták egymást, mintha a forgatókönyvírók csak mindig a következő 10 percet írták volna meg.

Kiszálltunk. Élvezhetetlen.

winnie - 2019. 10. 20. 20:54

általában a sok êvados sorozatoknál ennyit kapnak a részek, plusz akinek a kaszabolós stílus nem jön be, az már kiszállt, gondolom, de itt minden évad más, ízlês kérdése melyik mennyire jön be.

Csigusz - 2019. 10. 21. 10:50

Az a baj az évaddal, hogy igen most nagyon megy a 80’s revival ezért fogtak mindent IS és telepakolták streccsgatyával, sythwave-vel, és tupír hajjal, de a sztori ezen kívül fapados, önellentmondó, következetlen.
Már csak 3 rész, így maradok.

A 100. résztől sokat várok nagyon, remélem nem csalódok.
Paulson és Peters-cameot mindenképpen.

Shannen - 2019. 10. 21. 22:16

A rész felénél kaszáltam az évadot, aztán elolvastam itt a kommenteket és visszamentem megnézni a rész második felét is. Hát azért ennél nagyobb dobásra számítottam.
Ez még pont az a szint amit fognak tudni még pár részen át húzni szerintem. Bár azt nem értem, hogy a sátánista srác meg Mr. Jingles miért tudott elmenni a táborból, ha ők is ott haltak meg.

Igazából most már tényleg kaszálnám az évadot, mert nem győztek meg, de a 100.részt mégiscsak megnézi az ember, nem?

Csigusz - 2019. 10. 22. 12:47

@Shannen: ők azért tudnak elmenni mert valami sátáni hókuszpókusszal visszatértek közénk az életbe(?).
Akik nem tudnak elmenni azok simán csak meghaltak, és a szellemük tért vissza. Egyelőre legalábbis ennyit tudunk.

ygk - 2019. 10. 23. 19:54

Nekem tetszik az évad nagyon. Bár nem vagyok oda annyira a slasherért, de az utolsó két rész adott súlyt neki, hogy voltak benne fordulatok, nekem bejött a történetvezetés.
Érzésem szerintem amúgy nem azon van a fókusz, hogy szellemek és ott ragadtak, hanem Montana mondta a végén, hogy ez itt a purgatórium. Erről rögtön a Coven jutott eszembe, ahol a saját poklába került, aki meghalt. Végiggondolva pedig (a Roanoke-hoz hasonlóan, ahol az első öt rész reflektált a korábbi öt évadra), valamilyen módon beúsznak a korábbi évadok. Szellemek (Murder house) elmegyógyintézet (Asylum) purgatórium (Coven) sorozatgyilkos, aki testrészeket gyűjt (Hotel), Jingles alakja emlékeztet Twistyre (Freak show… btw ugyanaz a színész játssza), távol eső elhatárolt helyszín (Roanoke), sátánszerű gyilkos (Apocalypse). Szóval szerintem az egészben, amellett, hogy baromira hozza a 80-as éveket és a slasher műfajt, van egy jól átgondolt koncepció és várható még valami igazán jó a további részekben. Nekem a történet is tetszik, ahogy kiderülnek dolgok a szereplőkről.

Silver - 2019. 10. 24. 16:09

1×06
Nagyon tetszett megint a rész. Sajnáltam Mr.Jinglest :(
Már ez a kedvenc AHS évadom :) Egyszerűen meg lehet bolondítani a slasherrel :D
Annyira beteg, kreatív és fordulatos.

Jesustomer - 2019. 10. 25. 00:18

Végig szenvedtem az eddigi 6 részt és..
Mi a jó isten ez?

Col-Lector - 2019. 10. 25. 11:31

Ez az első AHS évad, amibe bele sem kezdtem, és a kommentek tartalma sem kezdett arra sarkallni, hogy nekifussak. Pedig eddig mindegyik szezont, minőségétől függetlenül hetiben követtem..

Csigusz - 2019. 10. 28. 08:31

Ilyen sz*r 100. részt még nem láttam sorozatból, pedig egy párat már láttam.
Általában valami kikacsintós, sok szereplőt felvonultatós, a “sorozat kicsit önmagát ünnepli”-hangulatú részek szoktak ezek lenni.
Itt konkrétan egy sima egyszerű, heti rész volt, de azért címnek ment az “Episode 100″… Mélységesen csalódott vagyok.

Dave - 2019. 10. 30. 19:55

én a 100- rész felénél kirage -eltem és vissza se térek.

Hamon - 2019. 11. 03. 23:56

9×07. Lily Rabe. Telitalálat. Messze az évad eddigi legjobb epizódja

stargatelost - 2019. 11. 09. 16:51

9×08…

Ahh, mi lett ebből az évadból baszki… én valami csavaros slashert vártam, de szerintem legtöbbünk így volt vele…

Erre most ott tartunk, hogy a tábor egy olyan hely, mint a hotel, és összevissza ölik egymást, aztán amikor épp convenient, feltűnjenek szellemként, hogy aztán megint összevissza öldököljenek, hol élőt, hol egymást a szellemek…
És most az Margaret nagy ötlete, hogy a zenefesztivál révén öljék már meg a zenészeket, hogy aztán a szellemük örökké tudjon zenélni = örök profit!!! GENIUS!!! (insert genius meme here)

Hát sajnos ez a szar évadok közé fog bevonulni, csodát nem várok a maradék részektől…

Dániel2622 - 2019. 11. 09. 18:02

stargatelost: nem részek, csak rész ez az évad csak 9 részes

Csigusz - 2019. 11. 13. 08:11

@stargatelost: +1, nagyjából mindent leírtál. Sajnos.

Borderline - 2019. 11. 15. 01:21

Hát így a 8. rész után enyhén szólva nem vagyok lenyűgözve. Mindenki meg akar ölni mindenkit, aztán mindenki megöl mindenkit százszor. Oké, hogy a slasher az ész nélküli öldöklésről szól, de ez így azért már kicsit túlzás, ráadásul még logikátlan is. Faszé’ öldösik egymást halomra a szellemek, amikor 10 perc múlva úgyis feltámadnak?
Ha nem AHS lenne, már a 3. rész után elkaszáltam volna, de most már kivárom a finálét, lesz ami lesz. Bár sok jóra nem számítok.
A 8. rész egyetlen pozitívuma a Kajagoogoo lemészárlása volt :)

Divide - 2019. 11. 15. 16:43

Eddig még sosem néztem végig egy egész olyan évadot semmiből, amiről utána az a véleményem, hogy leforgatni is kár volt, nos, ezt is kipipálhatom. :(

gyerecske - 2019. 11. 18. 17:21

A tipikus slasher klisék kifigurázásával szerintem teljesen rendben van az évad, a 80′-as évek hangulat pedig csillagos ötös!

jesustomer - 2019. 11. 24. 23:46

Ennyire rossz évadot.. talán az előző évad rosszabb volt. Sőt biztos.
Megértem miért szállt ki Evan.
Fhu de borzasztóan szar volt édes istenem..

Riko - 2019. 11. 26. 16:42

Ez volt az eddigi legvacakabb évad. Elértem a mélypontot az AHS-nél. Amit pozitívumként tudok felhozni az Lily Rabe jelenetei és a 80-as feeling. De a történetvezetés… Alig vártam, hogy vége legyen, be is aludtam.

Matyee - 2020. 03. 05. 12:45

Az elmúlt időszakban ritkán járok errefelé de ha már erre jártam itt is megkérdezem azt hogy miért pont
1984 az év amit választottak címnek?

Nem nagyon ismerem ezt a szériát de esetleg van
valamilyen múltbéli jelentősége ennek az évnek?

Esetleg csak úgy egyszerűen ezt az évet választották?

winnie - 2020. 03. 05. 13:37

szerintem csak választottak egy évet a 80-as évekből, de lehetett volna 1985 is.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz