login |

Délelőtti videó 3.: Catherine The Great

2019. 09. 19. 11:30 - Írta: human

5 hozzászólás | kategória: Anglia lecsap, video,

Az HBO és a Sky legutóbb például a Chernobyl-nél alkotott közösen, és ősszel a történelem legerősebb uralkodónőjéről, a mai szemmel is modern nőnek tűnő Nagy Katalin orosz cárnőről, valamint 18. századi, politikától felajzott, szexuálisan túltöltött udvaráról szállítanak egy sorozatot – csak most nem a Sky One, hanem a Sky Atlantic.

A sztori a címszereplő uralkodásának vége felé játszódik és Grigorij Patyomkin-nel való szenvedélyes viszonyáról szól (akivel nem házasodhatott össze), botrányokról, intrikáról és más konfliktusokról.

Az előzetesek a tovább mögött, a harmadik a legjobb, a negyedik pedig magyar nyelvű. Főbb szerepekben: Helen Mirren, Jason Clarke, Joseph Quinn, Gina McKee, Rory Kinnear, Richard Roxburgh, Kevin R. McNally, Sam Palladio.

5 hozzászólás Ne habozz!

Taz - 2019. 09. 20. 10:48

Hát ez valami eszméletlenül jól néz ki :o a szereplőgárda is ígéretes és az Hbo általában nem okoz csalódást. A Premier sincs túl messze, és egy kőkemény kosztümös dráma bármikor jöhet.

Python - 2019. 10. 03. 09:30

Mind a 4 epizód elérhető mától a HBO GO -n, és bizony egyből szinkronosan! Legalább is az első epizódba belelestem, és az szinkronos. ;)

Geza Kovacs - 2019. 10. 21. 00:56

Nézhetetlen. Nagyon vártam, ehhez képest már az előzetesen olvasott kritikák is rossznak írták le. Azért az első részt végig szenvedtem valahogy, az még kibírható, bár rosszul felépített, bele a közepébe, és már a végére majdnem elaludtam. De a 2. rész 20. percéig csak romantikus szenvelgés van, amit iszonyatosan untam, úgyhogy végül elzártam, és ennyi részemről. Egy világhírű , nagyformátumú, birodalomépítő uralkodónőről több évados sorozat se lenne túlzás, itt meg az uralkodásáról szinte szó sem esik.

Ja, és végtelenül disszonáns, hogy egy a forgatás alatt kb. 73 éves nő és egy 49 éves fickó játssza el a csillapíthatatlan szerelemtől(?) szenvedő történelmi alakokat, akik az 1-2. részek idején valójában 35-37 és 25-27 évesek voltak. Felfoghatatlan, hogy ha az HBO a szokásos “b***ós/kardozós” témát akarta hozni, miért nem két (legfeljebb) 30-40 közti színészt választott.

winnie - 2019. 10. 21. 05:46

nem az HBO, hanem a Sky, ez az ő sorozatuk elsősorban. de a színészválasztás simán lehet előremutató, “miért ne?”-alapon, szembehaladva néhány, a társadalom és a szokásjog által az emberbe plántált automatizmussal.

Geza Kovacs - 2019. 10. 21. 20:24

Ja, lehet, aztán baromi kíváncsi leszek a fogadókészségre. Nagy Katalin összesen nem élt annyit, mint Mirren, és Patyomkin is csak kettővel többet Clarke-nál, nem tudom, hogy valami rosszul felfogott posztmodern alkotói lázadáson kívül miben lehetne ez előremutató.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz