login |

Pilot: The Unicorn

2019. 09. 22. 20:01 - Írta: human

4 hozzászólás | kategória: 2019/20, kritika, pilot-mustra,

(A másik pilotkritikánk itt olvasható.) Ismét egy vidám helyzetből induló komédia! Lehet, nem pont ide illik, de az ugrott be, hogy csak hatással van a streaming és a kábel végre újra az országos adókra? Mert a CBS-re érkezett The Unicorn simán jöhetett volna valamennyire vicces presztízs sorozatként is. Aztán lehet, hogy unikornis lesz a felhozatalban tadzsmm.wav

Mondjuk a sorozat alapjai elég szomorúak: egy férfi elveszti a feleségét, és utána egyedül neveli a lányait. A pilot az utóbbiba megy bele, a haláleset után 1 évvel veszi fel a fonalat, amikor a férfi barátai úgy látják, hogy lassan talán kezdhetne továbblépni a gyászon, és randizni kezdhetne.

Az unikoris dolog pedig onnan jön, hogy a 40-hez (felülről?) közeli társkereső piacon sokkal kevesebb poggyásszal jelenik meg. Nem elvált, nem 100 nővel volt, nem a feleségét csalja, szereti a gyerekeit, akik nem valami csúnya bírósági ügy után vannak vele, meg ilyesmi. Majd a női olvasók és nézők eldöntik, hogy ettől mennyire egyedi és jó parti a pasi.

A kezdést viszont úgy is értettem, hogy nem a poénokkal fogja meg a nézőket a sorozat. Van benne egy-kettő jobban sikerült, és valahol aranyos ahogy fel sem fogja a főhős, hogy flörtölnek vele, de igazából a humort a mellékszereplők szállították.

Amúgy ebben rejlik a The Unicorn ereje is, mármint a szereplőgárdában. Nem elég, hogy Walton Goggins a főszereplő (és talán ide zárja magát évekig? szomorú lenne…), de mellette Rob Corddry szokás szerint remek, Michaela Watkins is elviselhető, és Omar Benson Millert is jó újra látni. Mármint a nem Ballers-nézőknek.

Ugye a tévés premier előtt kitették netre a pilotot, a rendes sugárzás csütörtökön lesz, és milyen fasza lenne, ha ilyesmi lenne az átlagminőség a most induló országos tévés szezonban? A rész nálam simán 7/10, de mivel túlestünk az alapok lerakásán, így lehet innen még javulni is fog. Mármint nyilván van olyan komédia, ami rögtön erősen kezd miközben alapozik is, de itt túl szomorú volt mellé a történet, hogy ez megvalósulhasson.

4 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2019. 09. 22. 20:22

nem tudom. az elején túlságosan is csordogáló volt, de utána a mellékszereplőknek köszönhetően ráéreztem. aranyosak a gyerekek, jók a haverok (hirtelen nem jött le, hogy mindenki haver, vagy az egyik testvér is), goggins pedig szimpatikus, a randi működött a végén, szóval azért összeállt. kíváncsi vagyok, mennyire lesz sima családi+haver szitkom, és mennyire (heti) randizós, de gondolom nem utóbbi, mert azért idővel lesznek hosszabb kapcsolatok is. és a nők cserélésével lehet a dinamikákon is változtatni.

5-6-7/10, szóval 6. de olyan erős hat, amiben látok többet.

goodjohnwin - 2019. 09. 23. 14:54

A Perfect Harmony is ilyen (jó) színvonalú szerintem és a Bless This Mess is, ha már itt tartunk.

Ez a sorozat kicsit a Splitting Up Together nyomdokait követi az én megközelítésemben, ez nem hátrány, de nem kifejezett előny, vizsont az Unicorn sokkal szimpatikusabb már az elejétől.

winnie - 2019. 10. 14. 15:31

1×02: 7/10. Na végre! Jó látni egy nem tipikus egyedülálló apás komédiát. Üdítő, valamilyen szinten. És ehhez nagyon kellenek a mellékszereplők, akik tényleg nagyon jók, és még egy új gyereket is felvezettek, aki működött zömében.

Remek az érzelmi háttere a sorozatnak, jópofa, ahogy a barátok nem csak a randizásba ugatnak bele, hanem a gyereknevelésbe is (Michaela Watkins viszi a prímet!), és jó látni ezt a Goggins-karaktert minden környezetében: a heti randijával, ahogy a lánya kapcsán akar mindent megtenni, stb.

Verdikt: Ha túllépek azon, hogy mennyire csak egymásra vannak pakolva olykor a jelenetek (néha 10-20 másodpercenként váltottak), mintha csak el akarnának mondani egy-két viccet, akkor nem sok kivetnivalót találok benne, egy ilyen sorozatot szívesen néznék. És egyelőre fogom is pár részig.

winnie - 2019. 10. 14. 15:32

1×03: simán nézős maradt.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz