login |

Emmy 2019 – A díjazottak

2019. 09. 23. 06:46 - Írta: winnie

33 hozzászólás | kategória: díjátadó, hírek,

Megvolt a díjátadó, íme a díjazottak pár visszatérő és pár új nyertessel.

Voltak meglepetések és papírformák. Az eddigi években egyeduralkodó Game of Thrones és Veep szinte teljesen üres kézzel ment haza. Szinte, hiszen a GoT végül egy színész díj mellett elcsípte a legjobb drámának járót (vicces, hogy én pont fordítva tippeltem, miszerint hazaviszi az írást, rendezést és pár színész díjat, de a fő elismerést nem fogja), a Veep-et viszont a Fleabag totál elsöpörte, mely kapcsán muszáj megkérdeznem, hogy vajon a Fleabag első szezonja ennyire nem volt érdemes Emmy-jelölésre, vagy csak… (ebbe bele sem merek gondolni!) nem látta a nagyérdemű akadémia, hmm? Bár lehet, hogy két éve szerintünk a black-ish, a Silicon Valley vagy a Modern Family sokkal jobb volt.)

(Lelövöm a poént: szemben az Oscar-ral, ahol a jelölők valóban látják a filmeket, az Emmy-nek az a hátránya, hogy az akadémiai tagok nagy része (mivel intenzíven dolgozik is a szakmában, ld. a tévés írók zömének nincs ideje tévét nézni) értelemszerűen pár hype-os darabon kívül alig nézi valamelyik tévésorozatot, maximum (jobb esetben) a kiküldött screenereket csekkolja.)

A Game of Thrones kapcsán minden bizonnyal némi elégtétellel töltheti el pár junkie-t, hogy David Benioff és D.B. Weiss elbukták saját kategóriákat, úgy tűnik, hogy a Succession – 1×10-et jobban írták meg, mint a GoT – 8×06-ot, és az Ozark – 2×01 jobban lett megrendezve, mint a GoT – 8×03, a GoT – 8×04 és a GoT – 8×06.

A színészeknél a Pose, az Ozark és Killing Eve is kapott elismerést – utóbbinál nagyon szép, hogy most a másik főszereplő nyert. Komédiáknál a Mrs. Maisel mellékszerepekkel duplázott – akkor most kezdődik Tony Shalhoub győzelmi sorozata? Anno a Monk-ért 8-szor jelölték és az első 4 évben 3-szor is nyert.

A limitált sorozatos kategóriában nem meglepő módon elég komoly Chernobyl-jelenlét volt, de színészeknél 4 másik sorozatot koronáztak meg, bőven nem érdemtelenül, ha engem kérdeztek – és ezzel nem a Chernobyl ellen beszélek. A tévéfilmeknél pedig egy nem tévés és nem film nyert, a Black Mirror külön epizódja, az interaktív Bandersnatch.

tippversenyünket nyerte? Na, ezt még ki kell számolnunk, majd frissítünk. UPDATE: Az első számolás alapján Shannen ért el 9 pontot és… én.

A főbb kategóriák tehát

Legjobb dráma: Game of Thrones

Legjobb komédia: Fleabag

Legjobb színész (dráma): Billy Porter (Pose)

Legjobb színésznő (dráma): Jodie Comer (Killing Eve)

Legjobb színész (komédia): Bill Hader (Barry)

Legjobb színésznő (komédia): Phoebe Waller-Bridge (Fleabag)

Legjobb mellékszereplő (dráma): Peter Dinklage (Game of Thrones)

Legjobb mellékszereplőnő (dráma): Julia Garner (Ozark)

Legjobb mellékszereplő (komédia): Tony Shalhoub (The Marvelous Mrs. Maisel)

Legjobb mellékszereplőnő (komédia): Alex Borstein (The Marvelous Mrs. Maisel)

Legjobb reality-verseny: RuPaul’s Drag Race

Legjobb talkshow-szerűség: Last Week Tonight with John Oliver

Legjobb szkeccskomédia: Saturday Night Live

Legjobb limitált sorozat: Chernobyl

Legjobb tévéfilm: Black Mirror: Bandersnatch

A legjobban megírt epizódok (dráma/komédia) a Succession – 1×10 (Jesse Armstrong) és a Fleabag – 2×01 (Phoebe Waller-Bridge) voltak, rendezésben az Ozark – 2×01 (Jason Bateman) és a Fleabag – 2×01 (Harry Bradbeer) vitte el a pálmát.

A limitált sorozat kategóriában a legjobb férfi főszereplő Jharrel Jerome (When They See Us) lett, míg a legjobb női főszereplő Michelle Williams (Fosse/Verdon). A mellékszereplő díjakat Ben Whishaw (A Very English Scandal) és Patricia Arquette (The Act) kapta, az írói Emmy-t a Chernobyl (Craig Mazon), a rendezői Emmy-t pedig ugyancsak a Chernobyl (Johan Renck) nyerte.

Ezek voltak az idei jelöltek, itt pedig megtekinthetőek a múlt heti, kisebb kategóriák végeredményei a vendégszereplőkkel, animációs sorozatokkal és egyéb díjakkal. A hivatalos oldalon pedig az összes győztes. (Itt pedig a tavalyi győztesek.)

33 hozzászólás Ne habozz!

Shannen - 2019. 09. 23. 07:07

Engem ezzel a Fleabag tarolással nagyon megleptek, de én örülök a legjobban. PWB-nek a világ összes elismerése jár. A nyáron háromszor néztem végig az s1-s2-t, tényleg a legjobb dolog volt a tévében idén.

Az s1 szerintem azért sem volt anno jelen az Emmy-n mert mégiscsak egybkis brit komédiáról volt szó. PWB-t se nagyon ismerték, aztán idöközben jött a Killing Eve, azt szerették, így az s2 is nagyobb figyelmet kapott. Meg szerintem még jobban összeértek benne a dolgok.

Amennyire örülök a Fleabagnek annyira sajnálom a Veep-et és JLD-t. Viszont azt jó volt látni, hogy a GoT nem tarolt. Nem véletlenül kapta az írást a Succession. Jövöre szerintem az ö estéjük lesz az Emmy.

Michelle Williamsnek meg szintén szurkoltam és jó, hogy legalább Emmy-t kap, ha már az Oscart sose adják neki.

Érdekes, hogy Oh másodjára is üres kézzel távozott de most legalább abszolút megérdemelten Comer nyúlta le a díjat.

winnie - 2019. 09. 23. 07:23

jaja, a briteknek alapból hátránya van, mert ugye itt jön ki a “nem is tudtunk róla, hogy van” dolog – amazonos forgalmazás ide vagy oda. de épp ez az a deficit, amit valahogy le kéne küzdeni. (a másik példa, hogy ne tűnjek elfogultnak, a schitt’s creek, amit meg a kritikusok néztek be, mert évekig jelen volt, mi írtunk róla és tudtunk róla, ők meg a 3-4. évad után kapták elő a fanfárokat, az akadémia meg most kezdte el jelölni. tudom, hogy peak tv meg minden, de ebben a műfajban a “nem is tudtam, hogy van ilyen”-dolgon át kéne lendülni. ld. még tatiana maslany (vagy némely sorozatok) kései színészjelölései. ha még a hájpos “ismeretlen” sorozatok színészeinek videóit sem nézik meg, akkor mit szóljanak a random cw-s sorozatok jelölt szereplői. nyilván nincsenek illúzióim, de meg sem nézik, hogy X vagy Y hogyan játszott:)

Hahakocka - 2019. 09. 23. 07:31

Zenét érdemelte volna meg még a GOT megkapta annó a 8. Évad? Az Ozark ennyire jó még a Succession? Lehet újra be kéne próbálnom. Annó elkezdtem de nem jött be valahogy.

Ayrons - 2019. 09. 23. 07:33

Az hogy egyik Csernobil színész se kapott díjat egy vicc…

Anonymus - 2019. 09. 23. 07:34

A Successiont nekem is be kéne próbálnom, de amit megláttam, hogy minden rész MINIMUM 1 órás, ott azért mindíg megakadok, majd talán egyszer.

Shannen - 2019. 09. 23. 08:11

Persze, gáz ez a nem tudtunk róla dolog, de én például nem látom, hogy lehetne ezt kiküszöbölni. Fizikai képtelenség minden screenert megnézni. Nyilván itt a kritikusoknak és újságíróknak van szerepük, hiszen ök tudnak nagyobb visszhangot generálni egy-egy kisebb vagy nem amerikai sorozatnak, de mint tudjuk, ök is eléggé leterheltek a sok néznivalóval. Öszintén nem tudom mi lehetne itt a jó megoldás, de remélem majd egyszer kitalálják.

Az hogy a Csernobil színészek nem kaptak díjat szerintem nem vicc, hanem szimplán iszonyat erös volt minden limitált kategória. Nyilván Jared Harris-nek a munkásságáért is kijárna az elismerés, de pont az a lényeg, hogy ezt elkerüljék és az adott évi teljesítményt díjazzák. Pech, hogy egy ilyen erös évben készült a sorozat.

Anonymus, a Succession nem egy The Handmaid’s Tale azaz itt a közel egy órás játékidö egy kicsit sem érzödik többnek mint egy normál 40 perces sorozatepizód. Mindenképp javaslom hogy adj neki egy eséyt ha csak ennyi tart vissza.

winnie - 2019. 09. 23. 08:12

Hahakocka: a succession elég ízlés dolga. aki oda van érte, szerintem az is el fogja ismerni, hogy tuti lesznek bőven, akik utálni fogják. nem egyszerű sorozat és időt kell adni neki. nem azért, mert “beindul” vagy ilyesmi, hanem mert rá kell érezni. de persze akkor sem biztosíték, hogy valaki szeret majd olyasmit nézni, amiben ennyire izé karakterek vannak:)

winnie - 2019. 09. 23. 08:17

egyébként, ha már:

a férfi limitált főszereplő kategória nagyon durva.

Mahershala Ali, True Detective
Benicio Del Toro, Escape At Dannemora
Hugh Grant, A Very English Scandal
Jared Harris, Chernobyl
Jharrel Jerome, When They See Us
Sam Rockwell, Fosse/Verdon

nem hiszem, hogy lett volna olyan, aki ne érdemelte volna meg.

winnie - 2019. 09. 23. 08:17

Ayrons: és ezt hány jelölt sorozat alapján írod?:) remélem, nem csak egy. de ahogy írom, tényleg a világon semmi vicc nincs benne. te is tudod, hogy a díjat nem az kapja, aki a szuperjó, mert olyan minden évben 10 van. ha nem a mostaniak nyerik, és nem is a chernobyl, az is megérdemelt

a díjat az kapja, aki közülük a legjobb. aláírom, egy díjat én is tippeltem a színészeknek, de szerintem senki nem fogja vitatni, hogy a férfi főszerepet vagy a női mellékszerepet megérdemelte az, aki nyerte. és a férfi mellékszereplői díjazott is bőven kapott istenítést, amikor ment a sorozat és nem volt sehol a chernobyl.

ez pont olyan, hogy tavaly a sharp objects kapcsán amy adams is sokaknál fix befutó lett volna, de nem az a lényeg, hogy ki milyen jó. mert mindenki nagyon jó. na jó, majdnem mindenki.

Anthonz - 2019. 09. 23. 08:18

Egy jó nagy lónak a farkát érdemelte a GOT, nem az Emmyt.

Barryt is elkezdtem nézni, de pont a főszereplő miatt abbahagytam, a szerep is olyan, hogy mindenre csak néz bután, ehhez nem kell sok színészi játék. Igazán nem találtak jobbat?

Mostanság kevesebb sorozatot nézek, a többiről nem tudok véleményt mondani. (az Ozark sem tűnt éppen annyira nagy dobásnak a kritikák alapján, a 2-ik évad jobb lett?)

Shannen - 2019. 09. 23. 08:19

Így van, a Succession nem való mindenkinek, kell idö míg hozzászokik az ember a sorozat stílusához, nagyjából a 3-4.résznél már érzi az ember, hogy kell ez neki, de szerintem ennyit muszáj neki adni, mielött dònt az ember.

winnie - 2019. 09. 23. 08:20

Anthonz: félreérted a díjat:) nem az érdemli meg, akit te tartasz érdemesnek, hanem az, amit mások, jelen esetben a szavazók. elég durva lenne, ha csak a díjak felével is egyetértene bárki a saját nézési tapasztalatai alapján. mármint, hogy egy ember véleménye lefedjen egy több ezres átlagot. (arról nem is beszélve, hogy egy sorozat sikeréhez nem kell 100%-nyi, vagy 50%-nyi szavazat. most hirtelen nem tudom, hogy melyik szavazási módszer dívik itt és melyik az oscaron, hogy van-e súlyozás, de aki jó matekos, kiszámolhatja, hogy hány százaléknyi szavazat kell ahhoz, hogy egy sorozat elvigye a fődíjat. mert például ha a legtöbb első helyes szavazat dönt, akkor mondjuk a game of thrones sikeréhez elég, ha minden hetedik szavazó szerint az a legjobb. leírom megint. ha ez a rendszer, akkor egy sorozat úgy is nyerhet, hogy a szavazók 85%-a szerint nem az a legjobb.)

winnie - 2019. 09. 23. 08:27

“(az Ozark sem tűnt éppen annyira nagy dobásnak a kritikák alapján, a 2-ik évad jobb lett?)”

ha olvasol kritikákat, akkor pont azt olvashattad, hogy az ozark első évad tök jó, és, hogy a második évad nem lett olyan jó. mármint a kritikák alapján, az most másodlagos, hogy nekem mi a véleményem.

viszont, azt garantálhatom, hogy az ozark nem az a sorozat, amit ha elkezdesz nézni és akár tetszik, akár nem, azt mondod róla, hogy ez majd emmy-jelöléseket fog besöpörni. sem az írás, sem a rendezés, sem a főszereplő kapcsán. ezzel nem azt mondom, hogy nem jó vagy nem érdemelte meg, csak szerintem van egy olyan prekoncepció a nézőben, hogy ez az a műfaj, amit nem szoktak elismerni, de ugye a killing eve is ott van.

szóval az ozark és az emmy kapcsán szerintem nagyon jól el lehetne vitatkozni pro és kontra és nyilván segített az, hogy valahogy meg tudták lebegtetni a sorozatot a jelölők előtt, hogy konkrétan tudtak róla. de ettől még szerintem tök jó látni, hogy bekerólt a legjobbak közé.

Anthonz - 2019. 09. 23. 08:28

Miért érteném félre? Elmondtam a véleményemet az eredménnyel kapcsolatban, hol érdekel engem milyen alapon döntenek?
Erre való a kibeszélő nem? Mindenki elmondja a véleményét az eredményekről.

Timi - 2019. 09. 23. 08:34

Mondjuk azért azt sajnálom, hogy kategóriájában Peter Dinklage nyert és nem a szintén GoT-os Nikolaj Coster-Waldau, aki szerintem évadok óta, jobb mint Peter. Reméltem, hogy így utoljara nem halássza el előtte szinészpartnere a díjat, de tévedtem.:(

Chusi - 2019. 09. 23. 08:45

Hát azért én Amy Adamsnek oda adtam volna a díjat!

quatro quatro - 2019. 09. 23. 09:21

Én a Better Call Sault sajnálom nagyon. Minden évben jelölve van a sorozat is Odenkirk is, most talán minden adott volt ahhoz, hogy a legjobb dráma sorozatot megnyerje, erre csak a got dráma főkategóriában.

Hallak65 - 2019. 09. 23. 09:37

Jodie Comer végre! Hatalmas amit az a nő művel.
Fleabag remélem ezután rábólint a 3. évadra.

Benjy - 2019. 09. 23. 11:08

Örülök, hogy végre kifut a GoT, mert szerintem a mostani nyerése simán csak papírforma alapján ment. Most lehet törni a pálcát a fejem felett, mert nem láttam még az utolsó évadot, valószínűleg nem is fogom. De ezt az évadot szerintem sokkal több negatív visszhang érte, és kritikailag is, ahogy olvasgattam külföldi fórumokat.

Edrick - 2019. 09. 23. 12:14

@Shannen: “Engem ezzel a Fleabag tarolással nagyon megleptek, de én örülök a legjobban.”

Nem, ÉN örülök a legjobban! :D Amúgy annyira vállukra emelték idén a nézők és a kritikusok is, hogy engem nem igazán lepett meg, de arra még én sem mertem tenni, hogy ennyire ütni fog. Arra tippeltem, hogy a Veeppel együtt az egyik kapja a legjobb színésznőt, a másik pedig a legjobb komédiát. Bár lehet a Veep ezen bármelyik győzelme “snubnak” lett volna bélyegezve a Fleabag szempontjából? Mondom ezt a Veep és JLD korábbi díjai és az alapján, hogy olvastam dícsérő szavakat az idei Veepről, kedvezően fogadták, de valahogy mégis sokkal halkabbnak tűnt az éltetése, mint a Fleabagnek. A Russian Dollt is jobban, hangosabban ölelték keblükre a szezonban, mint a Veepet, úgyhogy bár értem, miért tartották nagy esélyesnek, de a Fleabag győzelme részemről inkább egy kellemes bólogatás, mint egy hatalmas meglepetés. (Ezzel együtt már előtte mondtam magamban, hogy akár a Fleabag, akár a Veep nyer bármilyen formában bármilyen kategóriában, rögtön elkezdem majd sajnálni azt, amelyik nem nyer.)

romanista - 2019. 09. 23. 13:32

Ozark nagyon bejön (sajnos a túlhájpolt GoT mellett nem volt esélye, bár engem baromira nem érdekel a GoT), úgyhogy örülök Julia Garnernek, megérdemli.

Kpeter - 2019. 09. 23. 14:18

Peter Dinklage megérdemli a díjat, de nem ezért a szezonért. Emellett semmilyen más díjat nem szabadott volna a GoT-nak hazavinni, nemhogy díjat, még jelölést sem. Max. technikai kategóriákban.

Rubber Duck - 2019. 09. 23. 14:21

Julia Garner wow….annak idején az Americansben láttam, mellékszerep volt, de nagyon jó volt.

wrtn - 2019. 09. 23. 16:12

de most komolyan. a 8. evadra ki szerint erdemelte ezt meg a GoT??? a nezok hanytak tole. yt-n konkretan Dunat lehet rekeszteni a miert egy rakas **** az evad es miert tehetsegtelen a rendezo paros miutan kifogytak az anyagbol… kokemeny 6 epizod volt abbol konkretan mindegyik 8 alatt van imdbn. sot az utso 3 epizod 5.5 6.1 4.2!!!!! konkretan maguk a szineszek szegyelltek… ez mondjuk respekt. erre is lehetett volna emmyt osztani, mert ahhoz kellett csak igazan szineszi jatek, hogy faarccal nyilatkozzanak arrol, hogy best season ever… ekozben a tobbi sorozat konkretan 8 es 9 feletti reszekkel feszit. ez egy vicc ugy ahogy van.

amugy konkretan talan 3 postom van junkien, de ez annyira kibaszta a biztositekot h nem birtam magamba tartani…

Snoopyzit30 - 2019. 09. 23. 18:40

Flebagnak ez első szezonja jó volt, de annyira azért nem, viszont Olivia Colman hatalmasat alakított benne és nagyon jók voltak a családi jelenetek. Viszont a második évad hatalmas szintet lépett előre (tényleg zseniális), de a 2. évadhoz meg kell az nyilván, hogy lásd az elsőt és értsd a szereplőket, hogy ki miért olyan őrült amilyen. A pap karaktere szerintem nagyon jól volt megírva, a fickót minden percben csak imádni lehet (“Fuck you then.”)

Emellett Julia Garnernek is örülök. Az Ozark 2. évadában már szinte főszereplő és nagyon megérdemelte a díjat.

Patricia Arquette is újfent bizonyította, hogy jó helyre ment az az Oscar idén 2 sorozatban is remekelt.

Chernobyl egyértelmű, nincs mit ragozni. Bár színészi díjakat is elvihetett volna, de itt a történet volt az ami igazán erős volt.

Jharrel Jerome-ot a When They See Us-ban most már biztosan megnézem, valamit tud, ha ilyen mezőnyben nyerni tudott.

Szintén csak egyet érteni tudok a legjobban megírt epizódoknál, Succession minden írói díjat megérdemel, zseniálisan van megírva az egész, a Fleabag 2×01 vacsorajelenete is még sokszor nézős lesz, mert iszonyú szórakoztató. Ozarkon sem lepődöm meg, várós az újabb évad.

A GoT-ot sosem néztem, szóval totál hidegen hagy az egész.

Később még szerintem átnézegetem majd az összes kategóriát és a nyerteseket is, hátha találok valami olyat, amiről még nem hallottam és érdekelhet.

csb - 2019. 09. 23. 20:25

Ha minden igaz, a tippversenyt winnie és Shannen nyerte 9-9 találattal. Egy ellenőrzés azért nem árt :D

Csepi - 2019. 09. 24. 00:57

Sajnos végleg elúszott az esély a HOC-os Robin Wrightnek is. Pedig jó lett volna már neki is egy díj. Michael Kellyvel együtt.

winnie - 2019. 09. 24. 07:20

csb: ez így elég bundaszagú, vu-vú!

winnie - 2019. 09. 24. 07:49

wetn: “yt-n konkretan Dunat lehet rekeszteni”

ezt hívják valamilyen vakságnak. mármint teljesen igaz, hogy sokaknak nem tetszett, de mekkora az a duna? 10 videós? 100 videós? 1000 videós? 10000 videós? ez még mindig nulla ahhoz képest, hogy mennyien imádták a sorozatot. nem szabad összetéveszteni a hangerőt az igazsággal – az amerikai elnöknek ez a taktikája. nyilván itt nem arról van szó, hogy konkrét hazugságokat ismét és sokan elhiszik, hiszen nincs hazugság, aki nem vak, az tudja, hogy elég nagy volt a backlash, de csak azért tűnik úgy, mintha a többségnek nem tetszett volna, mert a rajongók nem csinálnak videókat. illetve csinálnak és szerintem egy csomót találhatsz is a YT-n. mint ahogy olyanokat is, hogy egyes szórakozóhelyeken nézik a sorozatot és ujjonganak percenként, hogy milyen zseniális.

ne keverd össze más, nem szavazók véleményét mondjuk egy íróéval, aki nem a sorozat nézője, de sokkal jobban érti saját mesterségét. én is elkaszáltam a 8. évad közben a GOT-ot (nem azért, mert pocsék volt, inkább unalmas és közepes), szóval még elfogult sem vagyok, és mindezt bármilyen sorozat kapcsán leírnám, de csak az nem talán pozitív véleményeket a sorozatról, aki nem akar.

és ezzel nem azt mondom, hogy a pozitív vélemények bármit is igazolnak, csak azt, hogy vannak.

“sot az utso 3 epizod 5.5 6.1 4.2!!!!! konkretan maguk a szineszek szegyelltek… ”

1. az imdb a legjobb példa a túllihegésre. adott egy lazán trollkodható szavazás, amit haterek tudnak manipulálni. és még így is mi a végeredmény? a 8×04 a nézők többsége szerint JÓ volt, a nézők többségének tetszett, de még a 8×05 is majdnem több pozitív, “jó” értékelést kapott, mint “nem jó”. ez a durva. hogy még így is többen vannak a pozitív szavak. és ez az, amit az nem lát meg, aki nem akarja meglátni.

2. konkrétan hol és kik szégyellték?:) mert ez olyasmi narratíva, amit valaki elhisz anélkül, hogy látta volna, és így terjed az álhír. eleve nem nagyon van mit szégyellni, hiszen a színészek többsége nem is nézi a sorozatot (meg egyébként is a tévés színészek nem tudnak sorozatokat nézni, szóval általában gőzük sincs arról, milyen a végeredmény)

aláírom, volt, aki nem volt elégedett a saját karakterének sorsával és hangot is adott neki. másnak nem is nagyon tudott volna hangot adni, hiszen egy színész általában csak a saját karakterének sorsával van tisztában, a sorozatot, a big picture-t azért annyira nem ismeri.

winnie - 2019. 09. 24. 07:53

dióhéjban: addig jó, amíg szavazók tudnak hidegfejjel mérlegelni, és nem dühből jelölni és választani.

de.

szerintem az hbo és a got készítői nagyon szemellenzősek, amikor nem vesznek tudomást a negatív reakciókról és olyan baromságokkal hessentik el, hogy az utolsó évad nem jöhet be mindenkinek, mert mindenki mást akar. ez méretes bullshit (hahó, Veep 7. évad??). nagyon ritka az ekkora mértékű visszatetszés. de ettől még nem szabad túllihegni a dolgot. konstatálni kell. de az “ellenoldal” ott követi el a hibát, hogy eltelik önmagával és túl komolyan veszi a hangerőt, és pont ezzel teszi semmissé a teljesen valid, racionális negatív értékeléseket. mert az ember nem tud különbséget tenni negatív és negatív között.

(és még egyszer, nem mintha bármit is jelentene: ha a got nézői pár legjobb drámának jelölt sorozat aktuális szezonját megnézték volna, nem egyet sokkal rosszabbnak értékeltek volna.)

walaki - 2019. 09. 24. 16:07

Ígérem, utolsó hozzászólásom a témában.

“az imdb a legjobb példa a túllihegésre. adott egy lazán trollkodható szavazás, amit haterek tudnak manipulálni.”
Ugyanígy pozitív irányban is manipulálható. Nem hiszem, hogy a Tűzgyűrű például reálisan megérdemelné a 7+ pontot.

“konkrétan hol és kik szégyellték?:)”
Hát konkrétan több színész is több interjúban. Nem vagyok egy fan, aki mindent elolvas GoT kapcsán, de ez nap mint nap szembejött majdnem minden híroldalon. Hogy csak pár példát említsek, The Guardian interjúja Lena Headley-vel:
https://www.theguardian.com/tv-and-radio/2019/jun/16/lena-headey-cersei-death-game-of-thrones-the-flood-interview

Illetve itt egy Emilia Clarke interjú is:
https://ew.com/tv/2019/05/19/game-thrones-finale-interview-emilia-clarke/

“szerintem az hbo és a got készítői nagyon szemellenzősek, amikor nem vesznek tudomást a negatív reakciókról és olyan baromságokkal hessentik el, hogy az utolsó évad nem jöhet be mindenkinek, mert mindenki mást akar. ez méretes bullshit”
hatalmas nagy +1, erről van szó. És egy ilyent kikiálltani a legjobb drámának, lássuk be, elég ciki.

winnie - 2019. 09. 24. 18:26

walaki: pozitív irányban nem tudod komolyan manipulálni. a sorozatok 7-8-as átlagosztályzatánál a 10 nem sokat számít, legalábbis kevesebbet, mint az 1 – filmeknél már más a helyzet egy fokkal, de itt meg bejön a kérdés, hogy kinek az érdeke a manipuláció. egyéni szavazatok nem nagyon tudnak manipulálni, csak “kampányok”, tömeges meglódulások, olyat meg igaztalanul nem nagyon tudnak, ha valami nagy mennyiségű szavazatot kap. az teljesen igaz, hogy a kevés szavazatos zséfilmek esetében nagyon könnyű ezt megtenni, de nagy filmeknél esélytelen lenne komolyabban elmozdítani, meg míg hater kampány akad azért, lover kampány azért nincs olyan sok.

(a pacific rim kapcsán annyban egyetértek, hogy én biztos nem hoztam volna ki 7 pontra, ha megnézem a filmet, de szerintem ott a kulcs, hogy egy óriásrobotos filmet az fog megnézni, aki szereti az óriásrobotos filmeket, vagy el tudja képzelni, hogy bejön. minden rétegműfajnak megvan ez az előnye, hogy a közönség egy nagyobb szegmense nem fogja értékelni, mert tudja, hogy 1-2-3/10-et adna rá, de mivel meg sem fordul a fejében, hogy megnézze a filmet, ezért ezek az osztályzatok meg sem születnek. ezért lehet egy Midsommat vagy Hereditary 7.5/10 körül. én szerettem nagyon ezeket a filmeket (és lehet, hogy “reálisan” megérnek ennyit, de a mainstream nézők zöme el sem megy rájuk, mert tudja, hogy utálná őket. szóval, ha valamire csak a rajongók szavaznak, ott könnyen feljebb értékelődhet a dolog, de nem azért, mert ez is a cél.)

a got-interjúk kapcsán: pont az effélékre reflektáltam, mert headey nem beszél szégyenről inkább pozitív, bár tény, hogy azt mondja, hogy jobb halálra vágyott, de nem a sorozatot kommentálja. clark interjúja dettó, de nem is szólhat nagyon negatívumokról, mert james hibberd nagyon, nagyon elfogult Got-fan újságíró, aki egyetlenként abszolút kiemelt bejárást kapott a forgatásra. clarke inkább a karakteréről beszél, hogy mennyire ért egyet azzal, amit tett, stb. de ez szerintem nem szégyellés.

(mint jeleztem itt vagy a másik posztnál, conleith hill és natahlie emmanuelle valóban nyilatkozott negatívabbat, de ugye ők is a saját karakterük sorsáról, nem a sorozatról.)

walaki - 2019. 09. 25. 21:56

@winnie: tökéletesen igazad van a pontszámokkal kapcsolatban. Valóban, akit nem érdekel az adott műfaj, az meg sem nézi, és ezért nem is pontozza le. És valóban, míg hater kampányt viszonylag könnyű generálni ismeretleneket felbújtva, addig lover kampány vagy sok pénzbe kerül, vagy többnyire az alkotók ismerőseit, rokonait tudja csak megmozgatni. Azért akad kivétel, de tényleg sokkal ritkább.

A negatív interjúkkal kapcsolatban szerintem max ennyit engednek meg nekik, hogy a saját karakterükről nyilatkozzanak. Csöppet sem lepődnék meg, ha a szerződésükben ki lenne kötve, hogy nem szidhatják a produkciót és a készítőket.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz