login |

Pilot-mustra: Bob Hearts Abishola – 1×01

2019. 09. 24. 18:58 - Írta: winnie

4 hozzászólás | kategória: 2019/20, kritika, pilot-mustra,

Szerintem a CBS új komédiájának készítői (négyen vannak, szóval egy mini írószoba) elég sokat vitatkozhattak egymás között, hogy érdemes-e a sorozatukat egy f*ngós poénnal nyitni, és végül arra jutottak, hogy igen. Jelentsen ez bármit is. (Lehet, hogy minden komédiapilot esetében felmerül ez a kérdés, de ahogy a példák mutatják, a legtöbbnél inkább passzolják a lehetőséget.) Talán nem véletlenül?

De nem fogom magasan hordott orral ennyi alapján elítélni a sorozatot, elfogadom, hogy ez business decision volt, üzleti, nézettségfelhajtó döntés. Ettől még a sorozat humora lehet másféle. És tényleg másféle. Bár a pilot kapcsán inkább csak az maradt meg bennem, hogy sokkal jobb is lehetett volna a végeredmény az alaphelyzetet elnézve.

BOB HEARTS ABISHOLA – 1×01 – 4/10

A sorozatnak egy zoknikereskedő a főhőse, aki szívrohamot kap, és a kórházban megismerkedik egy nigériai származású ápolónővel, aki irányába szinte azonnal gyengéd érzelmeket kezd táplálni. A gond csak az, hogy mindez nem kölcsönös. Persze Abishola nem viszonyul ellenségesen Bob-hoz, de azért érthető módon kissé távolságtartó a túlsúlyos és nagyon lelkes, zoknikkal bókoló férfi irányába.

Ez az alaphelyzet egy furcsa páros-szerű, két nagyon más embert egymás mellé rakó romantikus komédiát sejtet, azonban ennyivel nem elégszenek meg a készítők, ugyanis telezsúfolták a sorozatot mindenféle sztorik elmesélésére lehetőséget adó szálakkal, mint a két címszereplős családja, plusz mindkettejük munkahelye, ami… még akkor is kicsit soknak tetszik, ha Bob esetében a kettő ugyanaz, ugyanis családi vállalkozásban nyomják a zokniipart.

A zokniszál jópofa volt a pilotban, az működött, és önmagában talán a két család is hozott némi színfoltot, a gond csak az volt, hogy túlságosan másféle humorral operáltak a fő szálhoz képest, ráadásul arról vonták el a figyelmet. Idővel nyilván nem gond, ha át-átkerül a fókusz másra, de egy pilotban én lehet, hogy sokkal jobban koncentráltam volna Bob-ra ás Abishola-ra, mint az efféle muszájból alapozandó szálakra.

Helyenként persze bájos ez a komédia a két főszereplő kapcsolatának köszönhetően (jók a Mike & Molly-s Billy Gardell által alakított Bob teperései, bár nem mindenki fogja ártalmatlannak látni őket, és ugyancsak jó volt a hűvös profinak tűnő Abishola közvetlenebb énjét megismerni), azonban nem volt semmi emlékezetes a kezdésben (max az idő múlásának helyenként feleslegesnek tűnő kiírásai), és túlságosan is sok üresjáratot éreztem benne

Mivel Chuck Lorre-sorozatról van szó, akárcsak a Mom esetében, a BHA-nál is adja magát, hogy idővel komolyabb témákat is elővegyenek, főleg a mostani amerikai viszonyokra reflektálva, amivel nyilván lehet mélyíteni a szellentős poénokat (nem vagyok korrekt, az eleje kivételével azt hiszem, távol tartották magukat ettől a szinttől), de ahhoz, hogy nézős legyen a sorozat ennél sokkal több (jó) poén kell. Amire az esély megvan a mellékszereplőkben, akik közül Abishola, az egyik készítő által alakított barátnőjét már ki is emelték állandó szereplőnek.

4 hozzászólás Ne habozz!

goodjohnwin - 2019. 09. 24. 10:31

Nem egy nagy szám, közepesen aranyos, de egyrészt a veterán alkotók rutinja szinten tudja tartani, másrészt akár még valami érdekes is kisülhet belőle a következő évekre. Ami alapból egy új színfolt, az Abishola és családjának szó szerinti afro-amerikaisága, és ennek szembeállítása a fekete-amerikaiakkal.

winnie - 2019. 10. 01. 18:44

1×02: 2,5/10. 17 és fél perces epizód. Az kemény! A készítők azzal reagáltak a “Bob kvázi egy stalker”-kritikákra, hogy most Abishola rokonait tették megszállottá, akik Bob nyomában vannak, sőt, konkrétan autós üldözésre került sor. Más kérdés, hogy kábé 4-5 jelenet volt az egész részben, ritka gyorsan véget ért, ami egyrészt kellemes meglepetés volt, másrészt jelezte, hogy mekkora nulla volt maga a rész.

A fő szál még érdekelne is, de alig kapott terepet ezúttal, és bár a zoknis család munkahelyi dolgai (Maribeth Monroe!) humorosak, de így nem lesz elég semmire. Verdikt: itt még kap egy esélyt a sorozat, de minden bizonnyal felejtős lesz

winnie - 2019. 10. 10. 12:03

1×03: nézem, hogy ez már 19 perces! erre kiderül, hogy másfél perces a previously.

csermely - 2019. 10. 23. 08:44

1×05 egyre jobb.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz