login |

The Neighborhood: kezdett a 2. évad

2019. 09. 24. 20:55 - Írta: winnie

Szólj hozzá | kategória: kritika,

– I don’t know. I guess i way just raised differently.
– Oooooh!
– She just called your mama a ho!

Na, ez nem az a szelete volt a CBS egyébként korrekt és olykor tényleg kifejezetten vicces, összességében “simán nézhető”-kategóriás komédiájának (pilotkritika + finálés írás), amiért teljesen elfogadhatónak találom. Nyilván az elfogadhatóság ma már semmire nem elég ilyen erős kínálat mellett, de úgy érzem, hogy az efféle agresszívabb sztorikat még tanulsággal súlyosbítva sem kéne erőltetni. Vagy csak én vagyok mimóza a stílushoz?

Pedig a barbecue-zás jó (és ínycsiklandó) téma lehetett volna egy tradicionális “régi motoros az ifjú titán ellen” szembenálláshoz, a különféle filozófiák ütköztetéséhez, de nekem sajnos az egészből csak annyi jött le, hogy Calvin bully-zza a saját haverjait, illetve David-del is csak ellenséges. Nyilván értem a dolgot, amellett, hogy tudtuk, hogy eljön a hepiend, ez a szál a büszkeségét volt hivatott bemutatni. azt, hogy nem hagyja a területét megjelölni, és ami ebből jött, azt nem negatív hozzáállás katalizálta, de akkor is, én ilyenkor szeretem jól érezni magam.

Sajnos a B- és a C-sztori sem hozott megváltást az anyukákkal (ismét csak némi büszkeség, de legalább nem agresszív módon), illetve a gyerekekkel – utóbbiaknál Calvin srácai a sorozat legelején sokkal jobbak voltak, de még mindig humorosak együtt és olykor az apjukkal, viszont David-ék Grover-je elég felejtős, és mégsem akarják őt elengedni az írók. Persze nyilván itt nem lehet annyira a háttérbe tolni (3 fős a család), de azért észre kellene venni, hogy ami, illetve aki nem működik, az nem működik. Nem ő az első ilyen gyerekkarakter többkamerás komédiákban.

Gyorsan elfeledem ezt a gyenge nyitányt, biztos lesz jobb is a The Neighborhood, amit majd akkor felfedez a hazai közönség, ha mondjuk beúszik a Comedy Central műsorára. Ott szerintem jól teljesíthet, ha sikerül átültetni a fordításban a fekete kontra fehér-aspektus poénjait. (Azt azért hozzáteszem, hogy a “tömeg”, a kajára vágyó fekete statisztéria sokadalom nem szándékos módon, de vicces (van kifejezés az unintentionally funny-ra?) volt a folytonos szinkronban végzett gesztikulálásával.)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz