login |

Pilot: All Rise

2019. 09. 25. 18:30 - Írta: human

12 hozzászólás | kategória: 2019/20, kritika, pilot-mustra,

(A másik pilotkritikánk itt olvasható.) Olyan nehéz ennyire tipikus sorozatról bármit is írni. Nem azért, mert a CBS rosszat szállított, hiszen a recept és a kompetencia megvan az elfogadható, erős közepes szinthez, de ha minden közepes, akkor annak a szállítása nem sok mindenre elég, nem?

Ez minden ősszel előkerül, pedig most egész jó pilotokkal kezdhettem az országos szezont, viszont a The Unicornnal és a Prodigal Sonnal ellentétben itt még a második részig eljutásom is kétséges.

Kicsit előreszaladtam. A sorozat lényege röviden, hogy egy sajnálatos eset miatt nyugdíjba vonult bíró miatt a főszereplő is előbb juthat előre a szamárlétrán, és így fiatal, tapasztalatlan bíró lesz belőle. És ennyi. Mármint persze nyakon öntve azzal, ami következik az alapokból.

Tipikusan az az eset, hogy az emberek a karakterek miatt nézhetik, na meg a minden részre jutó emberi történetekért. Szóval kis magánélet mellett kapunk egy kis ügyet, mellékvágányt amivel kiderül valakiről valami, és közben esetleg a fő ügyön pedig el lehet érzékenyülni. Mit lehet még mondani?

A kidolgozásról már szóltam. Konkrétan nem tudok a közepességhez hozzátenni semmit. Minden színész korrekt, van akit kifejezetten bírok, és lebeszélni senkit nem tudnék az All Rise-ról, nincs mivel. Nem szar. Ha valaki idén vagy tavaly szállt be a sorozatozásba, és még nem látott sok jogi drámát, az nyugodtan próbálja be.

Az ilyesmi sorozatokon én teljesen azt érzem, hogy “csak munka”. Tudom, egy Chernobyl is “csak munka” volt sok embernek, aki dolgozott rajta, vagy a Lost is, hogy random közönségkedvenceket mondjak, de közben itt végig azt érzem, hogy nincs mögötte semmi az “ezt akarom csinálni” érzésből, mármint a készítők és színészek részéről. Pedig tippre ez a helyzet, csak ugye…

Tipikusan 6/10 a kezdés. Nem tudnék többet adni rá. Megvolt, 2 hónap múlva arra sem fogok emlékezni, hogy létezik.

12 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2019. 09. 25. 18:59

majd jövök hosszabb kritikával is, de ez volt a twitteres verzióm:

3/10 – na, ezt nagyon nem nekem találták ki. Hiába újszerű a bírós koncepció (szia, Amy!), rém érdektelen, és túl sok tanmesére ad lehetőséget. És bár vannak jópofa karakterek, pont az ügyész nem jött be. Ami akar lenni, azt jól csinálja, de engem az nem köt le

winnie - 2019. 09. 25. 19:01

egyébként annnnyira nem éreztem tipikusnak, volt elég íz benne. a két ügy, az, de egyébként azért inkább ez, ha nem tipikus, mint a bluff city law. ami viszont jobban tetszett.

tghcs - 2019. 09. 25. 23:08

Még nem volt időm megnézni, de a Judging Amy volt a legjobb jogi sorozat, amit eddig láttam.
Az előzetes biztató volt, hogy ebben is egy karakán bírónő lesz a főszereplő, viszont azt a sorit a heti sztorik tették igazán érdekessé. Szóval ha itt azok nem lesznek elég ütősek, akkor attól tartok ez nem az a bírónős sorozat lesz, amire várok…

winnie - 2019. 09. 25. 23:25

annyiban ez szabadabb, hogy nem csak családi ügyek lesznek, ergó jobbára inkább bűnügyek várhatóak szerintem. a pilotban is olyanok voltak.

human - 2019. 09. 26. 00:39

én végig azt éreztem, h ezt már ezerszer láttam, csak az ügyészek és ügyvédek oldaláról, és azért az ügy elég fontos volt, de untam nagyon.

dalmar - 2019. 09. 26. 08:12

Sziasztok
Mennyire hasonlít ez a Boston Legal-hoz?Mert nekem az volt a kedvenc jogi sorozatom.

winnie - 2019. 09. 26. 08:52

nem hiszem, hogy itt lenne érdemes ezt megkérdezni, mert az ügyvédes sorozat, ez pedig nem. ez egy bíróról szól.

ügyvédesnek ott a msáik hátfői premier, amiről ugyancsak írtunk, a bluff city law. az annyiban hasonlít, hogy egy ügyvédi iroda ügyeiről szól.

emeric - 2019. 09. 26. 11:10

Ez elég fura volt. Mostanában, ha olyan karakter jelenik meg egy sorozatban, aki “jó” és mindenáron az igazság érdekli, meg hogy másoknak segítsen, akkor mintha kötelező lenne az arrogancia is… itt is ez a helyzet, valamint a bluff city law-ban is. Legalábbis ott a főszereplő nő ilyen. Bár ott legalább érezhető talán valami fejlődés, és Jimmy Smits szép ellenpont.

lalakov - 2019. 09. 26. 19:00

Ezzel kezdtem az idei pilot szezont. Számomra ez valami eszméletlen pörgős lett, de nem jó értelemben. Baromi gyorsan beszélnek és rengeteg minden történt percek alatt. Sajnos nem jött be.

Zsanna - 2019. 09. 26. 21:18

Nekem tetszett, elvoltam, lekötött. Nem ez lesz az év legjobb újonca, de abszolút tudtam követni, és érdekel is a folytatás, hogyan küzd meg a bírói szereppel, ki a férj, plusz hogyan lavírozik a barátokkal, hiszen ők maradtak a “másik” oldalon.

Mom - 2019. 09. 26. 23:03

Elsőre nem rossz. Felirat nélkül azért nem minden jött át elsőre a jogi dumából, de amúgy voltak benne poénok, szimpatikus karakterek, sorsfordító, kalapból előhúzott ítélet, úgyhogy nem panaszkodom. Azért kicsit még látni szeretném a hangsúlyokat, mielőtt elköteleződöm, de eddig pozitív.

winnie - 2019. 10. 01. 18:43

1×02: 3/10. Ami jó volt a pilotban, az most is jó, de ez így túl kiszámítható, hogy az ügyeket a bíró sikálja el, hogy a kecske is jól lakjon és a káposzta is megmaradjon. A jogi drámától nem ilyen igazságtevésre vágyom, meg tanulságok leszűrésére, és arra, hogy tudjam, a bíró mindent elfésül, hanem érvek ütköztetésére, dilemmákra és kemény döntések meghozására. Ez nekem túl kumbájjá. És még mindig jobban érdekelne egy sorozat az ügyvédnővel. (A mellékfigurák jópofák továbbra is, de az ügyész…, már csak miatta is kaszálnám, hiába haver, esetleg későbbi romantikus szál.)

Verdikt: hiába végeznek a résztvevők tisztességes munkát, és tudnám ajánlani a sorozatot ez alapján, egyszerűen itt a koncepció nem köt le. Még akkor sem kötne, ha érdekesebbek lennének az ügyek vagy a karakterek. Azt hittem, izgalmas lesz a bírói megközelítés, de nem. Felejtős. (Az Uhura-jelenet cserébe viszont nagyon jó volt, ennyi pont elég annak átadásához, hogy mit számít egy sorozatkarakter egy fiatalnak – és itt akár az All Rise főhősére is gondolhatnánk,)

(Azt csak zárójelben jegyzem meg, hogy teljesen össze voltam zavarodva a rész alatt, mert a vádlott apját múlt héten láttam bukott korrupt bíróként, és totál azt hittem, hogy ebben a pilotban volt, így nem tudtam hova tenni. De utánanéztem, és kiderült, hogy a For The People-darám során futottam bele. Időbe telt, és addig más síkon értelmeztem a sztorit.)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz