login |

This Is Us: kezdett a 4. évad

2019. 09. 27. 21:30 - Írta: Shannen

9 hozzászólás | kategória: kritika,

Egy újabb évadkezdés, a trió újabb születésnapja, és rengeteg új karakter. Bármennyire is az országos kínálat egyik legjobb és legkedveltebb sorozatáról van szó, ahhoz azért kell merészség a készítők részéről, hogy úgy kezdjenek egy évadot, hogy a főbb szereplők közül alig szerepeljen benne valaki.

It’s so strange, isn’t it? How just like that a complete stranger can become such a big part of your story.

Ez a merészség pedig úgy tűnik a nézettségre is kicsit rányomta a bélyeget. Pedig a szokatlan szerkezet ellenére egy ízig-vérig tipikus This Is Us-epizódot kaptunk. Sem a felemelő, sem a drámai pillanatokból nem volt hiány, lehetett együtt mosolyogni és síni a szereplőkkel, és bizony a libabőrös momentumokból is jutott bőven erre a közel egy órára.

A tovább mögött röviden pár spoileres gondolattal és egy dallal folytatom.

Mivel ez a sorozat végső soron egy családi dráma, amit egyszerre több idősíkon látunk kibontakozni, az írók mozgástere az elmesélhető sztorik szempontjából tulajdonképpen korlátlan.

Sok mindenbe kaptunk már bepillantást az elmúlt évadokban, de hát egy ember élete tele van megszámlálhatatlan kisebb-nagyobb történéssel és véletlen találkozással. Mi pedig sose tudhatjuk előre, hogy egy-egy ilyen találkozás mekkora hatással is lesz az életünkre. Az évadnyitóból úgy tűnik, hogy idén ezek az ismeretlenekkel való váratlan találkozások kiemelt szerepet fognak kapni a Pearson család életében.

A szokottnál néhány extra perccel megtoldott évadnyitó ugyanis három, számunkra teljesen ismeretlen szereplővel indít: egy tinédzser fiúval Philadelphiában, egy húszas éveiben járó vak sráccal (és itt muszáj kiemelnem, hogy tényleg egy látássérült színész játssza a szerepet, ami szerintem szuper), és egy katonai szolgálatot teljesítő nővel.

A következő egy órában pedig az ő életüket kezdjük nagy vonalakban megismerni, míg a végére azt is megértjük, hogy miért pont az ő történetükkel kellett kezdeni ezt az évadot. Azért, hogy ne érezze magát a néző túlságosan elveszve, a kapcsolatuk elején járó Jack és Rebecca története is halad tovább, és még láthattunk egy nagy első találkozást is két kedvelt szereplő között. A szülinapos Big Three viszont tényleg csak pillanatokra tűnt fel az epizód végén.

Amikor azt hisszük Dan Fogelman és csapata már nem tud nagyon meglepőt húzni,  akkor tessék, itt van nekünk Toby és Kate felnőtt fia, Jack. Azért gyanítom, ezt nem sokan látták előre. Persze azt sejteni lehetett, már csak a casting alapján is, hogy az új karaktereknek jelentősebb szerepük lesz és valamilyen módon kapcsolódni fognak Pearson-ékhoz, így én is rögtön azon agyaltam mindhárom esetben, hogy vajon melyik idősíkban járunk? De erre a húzásra azért nem számítottam.

Biztosan fogunk mindegyik új karakterrel még találkozni az évad során, de Jack-et valószínűleg kevesebbet fogjuk látni, mert jóval drágább egy közel harminc évvel későbbi jövőt bemutatni díszletek és kellékek szempontjából, mint a jelenben maradni, ahogy az Malik és Cassidy esetében várható. Nekik köszönhetően idén Deja és Nicky nagybácsi is hangsúlyosabb történetszálat fog kapni, ami mindenképp izgalmas. Előbbit jó lesz látni egy új szituációban, utóbbi esetében pedig remélem így jobban megismerjük majd azokat az éveit, amelyeket egyedül töltött.

Végül pedig álljon itt A Dal, amit a legtöbb néző legalább egyszer biztos újra meghallgatott az epizód után is.

9 hozzászólás Ne habozz!

Anni - 2019. 09. 27. 22:09

Pazar nyitás volt, bármennyire fura nem zavart, hogy a főbb szereplők alig voltak benne.
Kíváncsian vártam, hogy kapcsolódnak az új szereplők, valamiért azt hittem majd a 90-es években Jack halálához lesz közük.
Amikor elkezdett zenét írni a látássérült srác akkor átfutott a fejemen, hogy nem- e Kate-hez lesz köze… :D Ez volt a legjobb nyitás az első rész óta nekem.

Mindegyik új story szál érdekel a régiek is persze, Jack meg Bec kezdeti ismerkedése irtó cuki és úgy tűnik tényleg nem indult egyszerűen.

Jennifer Morrisonnak pedig nagyon örülök. :)

Zsuzsanna - 2019. 09. 28. 07:24

En ugy erzem, hogy tul sokat akartak markolni, es a vegen keveset fogtak. Nekem osszefuggestelen volt a resz 70%-a, pedig 2x is megneztem.

Dave - 2019. 09. 28. 08:44

Megpróbáltak megismételni az első rész dramaturgiáját. Amikor feltűnően nem mutatnak technológiát, vagy külső helyszíneket, akkor én már tudom, hogy szívatnak az idősíkkal. Nagyon várom a következő részeket.

Gevin - 2019. 10. 01. 21:43

Nagyon szépen csinálták az írók. Elismerésem.

De Jack (Milo) megint ellopta az egész epizódot egyetlen rövid monológgal.

Valamennyire lehetett azért számítani rá, hogy a Big Three következő generációjából fognak előhúzni valakit. És hát mivel az előző évadban megszületett Kate gyereke, nem volt azért teljesen váratlan.

Én abban reménykedtem amúgy, hogy esetleg kapunk William gyermekkori éveiből valamit.

dori - 2019. 10. 02. 00:45

Egészen elképesztőnek tartom, hogy milyen könnyen játszik ez a sorozat az érzelmekkel. Alapvetően közhelyekből összerakott, ezerszer látott szituációkból áll minden rész, leöntve egy bödön cukorsziruppal. Nekem néha túl sok is..
DE! Hiába tudom, hogy manipulálni fognak, mindig bedőlök és a végén megkönnyezem. Ilyen kiszámítható a siker?
Milo monológja és Jack dala egyértelmű csúcspontok, jól ellopták a részt. Nick szála teljesen hidegen hagy egyelőre (-sajnálom is, hogy Jennifer Morrison oda kötődik, mert őt nagyon csípem). Mindenképpen jó, hogy vannak új karakterek, így friss maradhat a sorozat és nem fut önismétlésbe. Kíváncsi vagyok, hogy mennyire lesz rajtuk a hangsúly az évadban.

Shannen - 2019. 10. 05. 11:47

4×02

Annyira jó látni, ahogy a gyerekszereplők is nőnek. Az ilyen epizódoknál mindig felerősödik bennem az érzés, hogy mennyire érdekes egy család életét végigkövetni, úgy hogy egyszerre látod a múltjukat, jelenüket és jövőjüket.

Amennyire nem érdekelt Kate története az utóbbi évadokban, most konkrétan az ő, Toby és a kis Jack szála az, ami leginkább érdekel. Megint egy tök fontos téma, amit nem gyakran látni főműsoridőben a tévében.
Kevin is kapott egy szép monológot, Randall-ék meg továbbra is az egyik kedvenc tévés családom.

Yooha - 2019. 10. 06. 19:36

Megsirattam a végét. :,)
Az epizódot a 4 hónapos kislányommal néztem, a kis Jack sztorijára ez azért rátett egy extra réteget! Hihetetlen hogy mindíg bele tudnak tenni valami csavart (kik az új szereplők?). Jennifer Morrison neve ismerős volt a stáblistán az elején, de nem ugrott be honnan. Fel se ismertem elsőre, valahogy nagyon “más” volt.

ayren - 2019. 10. 13. 19:29

Most akkor átmentünk sci-fibe? :)

Gevin - 2019. 10. 16. 21:37

4×04: Az évad legjobb része eddig. Tökéletes This is us esszencia.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz