login |

This Is Us: kezdett a 4. évad

2019. 09. 27. 21:30 - Írta: Shannen

23 hozzászólás | kategória: kritika,

Egy újabb évadkezdés, a trió újabb születésnapja, és rengeteg új karakter. Bármennyire is az országos kínálat egyik legjobb és legkedveltebb sorozatáról van szó, ahhoz azért kell merészség a készítők részéről, hogy úgy kezdjenek egy évadot, hogy a főbb szereplők közül alig szerepeljen benne valaki.

It’s so strange, isn’t it? How just like that a complete stranger can become such a big part of your story.

Ez a merészség pedig úgy tűnik a nézettségre is kicsit rányomta a bélyeget. Pedig a szokatlan szerkezet ellenére egy ízig-vérig tipikus This Is Us-epizódot kaptunk. Sem a felemelő, sem a drámai pillanatokból nem volt hiány, lehetett együtt mosolyogni és síni a szereplőkkel, és bizony a libabőrös momentumokból is jutott bőven erre a közel egy órára.

A tovább mögött röviden pár spoileres gondolattal és egy dallal folytatom.

Mivel ez a sorozat végső soron egy családi dráma, amit egyszerre több idősíkon látunk kibontakozni, az írók mozgástere az elmesélhető sztorik szempontjából tulajdonképpen korlátlan.

Sok mindenbe kaptunk már bepillantást az elmúlt évadokban, de hát egy ember élete tele van megszámlálhatatlan kisebb-nagyobb történéssel és véletlen találkozással. Mi pedig sose tudhatjuk előre, hogy egy-egy ilyen találkozás mekkora hatással is lesz az életünkre. Az évadnyitóból úgy tűnik, hogy idén ezek az ismeretlenekkel való váratlan találkozások kiemelt szerepet fognak kapni a Pearson család életében.

A szokottnál néhány extra perccel megtoldott évadnyitó ugyanis három, számunkra teljesen ismeretlen szereplővel indít: egy tinédzser fiúval Philadelphiában, egy húszas éveiben járó vak sráccal (és itt muszáj kiemelnem, hogy tényleg egy látássérült színész játssza a szerepet, ami szerintem szuper), és egy katonai szolgálatot teljesítő nővel.

A következő egy órában pedig az ő életüket kezdjük nagy vonalakban megismerni, míg a végére azt is megértjük, hogy miért pont az ő történetükkel kellett kezdeni ezt az évadot. Azért, hogy ne érezze magát a néző túlságosan elveszve, a kapcsolatuk elején járó Jack és Rebecca története is halad tovább, és még láthattunk egy nagy első találkozást is két kedvelt szereplő között. A szülinapos Big Three viszont tényleg csak pillanatokra tűnt fel az epizód végén.

Amikor azt hisszük Dan Fogelman és csapata már nem tud nagyon meglepőt húzni,  akkor tessék, itt van nekünk Toby és Kate felnőtt fia, Jack. Azért gyanítom, ezt nem sokan látták előre. Persze azt sejteni lehetett, már csak a casting alapján is, hogy az új karaktereknek jelentősebb szerepük lesz és valamilyen módon kapcsolódni fognak Pearson-ékhoz, így én is rögtön azon agyaltam mindhárom esetben, hogy vajon melyik idősíkban járunk? De erre a húzásra azért nem számítottam.

Biztosan fogunk mindegyik új karakterrel még találkozni az évad során, de Jack-et valószínűleg kevesebbet fogjuk látni, mert jóval drágább egy közel harminc évvel későbbi jövőt bemutatni díszletek és kellékek szempontjából, mint a jelenben maradni, ahogy az Malik és Cassidy esetében várható. Nekik köszönhetően idén Deja és Nicky nagybácsi is hangsúlyosabb történetszálat fog kapni, ami mindenképp izgalmas. Előbbit jó lesz látni egy új szituációban, utóbbi esetében pedig remélem így jobban megismerjük majd azokat az éveit, amelyeket egyedül töltött.

Végül pedig álljon itt A Dal, amit a legtöbb néző legalább egyszer biztos újra meghallgatott az epizód után is.

23 hozzászólás Ne habozz!

Anni - 2019. 09. 27. 22:09

Pazar nyitás volt, bármennyire fura nem zavart, hogy a főbb szereplők alig voltak benne.
Kíváncsian vártam, hogy kapcsolódnak az új szereplők, valamiért azt hittem majd a 90-es években Jack halálához lesz közük.
Amikor elkezdett zenét írni a látássérült srác akkor átfutott a fejemen, hogy nem- e Kate-hez lesz köze… :D Ez volt a legjobb nyitás az első rész óta nekem.

Mindegyik új story szál érdekel a régiek is persze, Jack meg Bec kezdeti ismerkedése irtó cuki és úgy tűnik tényleg nem indult egyszerűen.

Jennifer Morrisonnak pedig nagyon örülök. :)

Zsuzsanna - 2019. 09. 28. 07:24

En ugy erzem, hogy tul sokat akartak markolni, es a vegen keveset fogtak. Nekem osszefuggestelen volt a resz 70%-a, pedig 2x is megneztem.

Dave - 2019. 09. 28. 08:44

Megpróbáltak megismételni az első rész dramaturgiáját. Amikor feltűnően nem mutatnak technológiát, vagy külső helyszíneket, akkor én már tudom, hogy szívatnak az idősíkkal. Nagyon várom a következő részeket.

Gevin - 2019. 10. 01. 21:43

Nagyon szépen csinálták az írók. Elismerésem.

De Jack (Milo) megint ellopta az egész epizódot egyetlen rövid monológgal.

Valamennyire lehetett azért számítani rá, hogy a Big Three következő generációjából fognak előhúzni valakit. És hát mivel az előző évadban megszületett Kate gyereke, nem volt azért teljesen váratlan.

Én abban reménykedtem amúgy, hogy esetleg kapunk William gyermekkori éveiből valamit.

dori - 2019. 10. 02. 00:45

Egészen elképesztőnek tartom, hogy milyen könnyen játszik ez a sorozat az érzelmekkel. Alapvetően közhelyekből összerakott, ezerszer látott szituációkból áll minden rész, leöntve egy bödön cukorsziruppal. Nekem néha túl sok is..
DE! Hiába tudom, hogy manipulálni fognak, mindig bedőlök és a végén megkönnyezem. Ilyen kiszámítható a siker?
Milo monológja és Jack dala egyértelmű csúcspontok, jól ellopták a részt. Nick szála teljesen hidegen hagy egyelőre (-sajnálom is, hogy Jennifer Morrison oda kötődik, mert őt nagyon csípem). Mindenképpen jó, hogy vannak új karakterek, így friss maradhat a sorozat és nem fut önismétlésbe. Kíváncsi vagyok, hogy mennyire lesz rajtuk a hangsúly az évadban.

Shannen - 2019. 10. 05. 11:47

4×02

Annyira jó látni, ahogy a gyerekszereplők is nőnek. Az ilyen epizódoknál mindig felerősödik bennem az érzés, hogy mennyire érdekes egy család életét végigkövetni, úgy hogy egyszerre látod a múltjukat, jelenüket és jövőjüket.

Amennyire nem érdekelt Kate története az utóbbi évadokban, most konkrétan az ő, Toby és a kis Jack szála az, ami leginkább érdekel. Megint egy tök fontos téma, amit nem gyakran látni főműsoridőben a tévében.
Kevin is kapott egy szép monológot, Randall-ék meg továbbra is az egyik kedvenc tévés családom.

Yooha - 2019. 10. 06. 19:36

Megsirattam a végét. :,)
Az epizódot a 4 hónapos kislányommal néztem, a kis Jack sztorijára ez azért rátett egy extra réteget! Hihetetlen hogy mindíg bele tudnak tenni valami csavart (kik az új szereplők?). Jennifer Morrison neve ismerős volt a stáblistán az elején, de nem ugrott be honnan. Fel se ismertem elsőre, valahogy nagyon “más” volt.

ayren - 2019. 10. 13. 19:29

Most akkor átmentünk sci-fibe? :)

Gevin - 2019. 10. 16. 21:37

4×04: Az évad legjobb része eddig. Tökéletes This is us esszencia.

Nikolka - 2019. 10. 18. 13:02

4×3
Szuper volt!
Nagyon szeretem az ilyen “sima” részeket. Semmi extra dráma, semmi meglepetés. Csak egy átlagos nap. És mégis annyira jó, megható. Ezen is sírtam párszor.
A testvérek közötti jelenetek voltak a kedvenceim, a 2 lány, és az ikrek. De Kate és az új szomszéd is remek.
És annyiszor nevettet is. Az ilyen apró dolgokkal is, mint a mostoha, Zendaya stb.

Anni - 2019. 10. 23. 21:43

4 rész után nagyon jó az évad, talán az első szezon után ezek a legjobb első részek.

Nekem is mindig Kate volt az utolsó helyen, aki érdekel de most szinte az összes jelenete megható a kisbabával.

Randalléknél a lányok jutnak most nagyobb szerephez amit nem bánok mert előző évadban eléggé parkoló pályán voltak pedig Tess élete nagy fordulatot vett.

Kevin talán ebben az évadban a legszimpibb jót tett neki uncle Nicky. :)

A visszaemlékezések is nagyon jók szokásosan.

Nikolka - 2019. 10. 27. 01:15

4×4

Ez is egy nagyon jó rész volt!
Az AAA-s hármas nagyon jól működik együtt. De remélem nem térünk vissza a Sophiehoz ismét!
Kate is tényleg végre jó és szimpatikus. Bár ha sír a gyerekem hátul a kocsiban, nem üldögélek elől.. Plusz ettől a hangos zenétől egy látó gyerek is ugyanúgy megijedhet elsőre. Ő sem számít rá.
Randallék szuperek továbbra
Is.

Gevin - 2019. 11. 08. 11:45

4X07

Eddig pozitiv csalodas ez az evad az elozo utan, amely csak eros kozepes lett. Remekul hasznaljak ki a kovetkezo generacio adta lehetosegeket, es az uj karakterek is jol simulnak bele a regiek eletebe.

Kulon orom, hogy ez a resz Randallre es a csaladjara koncentralt, mert meg mindig ok a legjobbak es legerdekesebbek.

Nikolka - 2019. 11. 15. 12:28

4×6 Nagyon jó volt ez a golfra felhúzott tripla történetszál. Azt mondaná az ember, hogy ilyen apával könnyű, mint ami nekik volt. Aztán megsem. Kate es Kevin élete nem alakult eddig túl jól.
Kate és Toby is jók voltak. Kate sokkal szerethetőbb lett a baba óta.

Összességeben nagyon tetszik az új évad. Csupa szuper “hétköznapi” részt láttunk.

Rapguruz - 2019. 11. 21. 00:58

Zseniális volt ez a felevadzaro… Hihetetlen hogy még mindig M3g tudnak lepni az alkotók…
” Randall is not Coming, we are not speaking…” Wtf..
Zseniális rész volt

Gevin - 2019. 11. 22. 11:31

Valoban remek volt a felevadzaro, de leginkabb Nicky es a flashbackek miatt.

Meg a siron tulrol is sikerul Jackhez hozzaadni egy reteget, ami meg emberibbe tette. Amikor ment a kocsiban a “So long Marianne” es Randall elmeselte miert szerette az apja ezt a szamot…

Kozben pedig latjuk a flashbacket. Tudom, hogy erzelmi manipulacio az egesz, de akkor is ez baromira sziven utott.

Nagyon jo az evad eddig.

Anni - 2019. 11. 25. 00:08

Kiváló az évad eddig.

A félévadzáróról:

Nagyon rossz Rebeccát így látni.. tudnivaló volt, hogy lassan elkezd majd romlani az állapota de ah szíven ütött. :(
Nicky jelenetei majdnem mindig könnyeket csalnak a szemembe, de jó, hogy behozták a sorozatba.

Toby nekem unszimpi lett kíváncsi vagyok valóban megcsalja e Kate-t. A jövőben nagyon mutatták, hogy Kate aláírta a rendőrségi papírt Pearson névvel, nekem nem tiszta, hogy most ő felvette Toby nevét vagy amúgy is Pearson maradt?

Most már arra is baromi kíváncsi vagyok ki Kevin menyasszonya mivel ezt a Cassidys dolgot eléggé lezártnak akarták mutatni de ne már, hogy Jennifer Morrison 9 részre jött volna ide. :D Szóval én arra gondolok, hogy teherbe esett Kevtől és így csak együtt lesznek, mert időben pont jól jönne ki 2020 nyárra azt hiszem az volt a rendőrséi papíron.
Viszont akkor meg több gyerekük is kellene, hogy legyen mert az előző évad végén Kevin gyereke szerintem vagy 12 éves volt és a jövőben Kate fia Jack ugye már vagy 25 éves tuti van és ha Kevin menyasszonya most terhes akkor Jack vagy csak 2 évvel idősebb Kevinék gyerekétől.

Nagyon belementem a gondolkozásba. :D

Gevin - 2019. 11. 25. 11:20

“Most már arra is baromi kíváncsi vagyok ki Kevin menyasszonya”

En sajnos arra tippelek, hogy Sophie lesz az.

lihu8 - 2019. 12. 23. 21:42

Most jutottam el a félévadzáró részhez, és egyetértek az előttem szólókkal. Érzelmes, meglepő volt a rész, Nicky nagyon tetszik, tényleg cuki volt,ahogy Randall mondta. Továbbra is tud újat hozni a sorozat,ez az évad remek eddig! Anni, én is Cassidyre tippelek… :)

Nikolka - 2020. 01. 22. 23:43

4×10
Ne, csak Sophie ne. Neeee. Még Kate barátnője is jobb lenne :)
Tobbyn meglepődtem, de igazából passzol a karakteréhez ez a dolog.

Gondolom a tesók azért lesznek összeveszve, mert Randall nem mondja el a többieknek a betegséget.

Tudom, hogy az egész soeozat Jack és Rebecca szerelmére van felhúzva. De 1? Baromi mákjuk van, hogy tényleg összejött nekik. 2. Annyira mindenki ezért van oda. Pedig Randall és Beth hàzassága szerintem sokkal szerethetőbb.

@Anni
Cassidy sajnos nagyon sajnos pont nem jön ki időben.
A 2 jövőbeni szál nem egyidőben jàtszódik szerintem.
Arra nem emlékszem miből lehetett tudni, hogy hamarosan elromlik az állapota?

Shannen - 2020. 01. 30. 12:40

Én Sophie-párti vagyok szóval a heti rész alapvetően tetszett, bár elismerem, hogy kicsit már sok ez a se veled-se nélküled dolog kettejük közt.
Viszont remélem Kevin részéről ez csak egy egyéjszakás kaland volt a végén, mert ha ebből jön majd a gyerek és ő lesz a menyasszony, akkor az elég nagy csalódás lesz. Annyira nem passzolnak egymáshoz, hogy jajj.

Nem szeretem mikor Kate és Toby mindig drámáznak, így a jövő heti részt se várom annyira. Egyszerűen jól működnek együtt, nem értem a felesleges drámát, amit mindig kapnak az íróktól.

Kíváncsi vagyok mit fognak hármasban csinálni a tesók.

Ja és az új gyerekszereplők nagyon aranyosak. Kevin konkrétan tök úgy néz ki, mint az eggyel nagyobb “változata”.

Anni - 2020. 02. 03. 21:51

Jaj de jó volt a Randall és Kevines rész is.

Belátom szép Sophie-val a történetük de azt Kev elrontotta, ezzel szerintem együtt kellene élnie már, mégis van bennem egy kis gondolat, hogy nem zárták még le most se Sophie-t.

Nem létezik, hogy Kate barátnője lesz a befutó én erre kb 1%-ot adok borzalmas lenne.

Nagyon érdekel most már mit csinált Kattel a srác de gondolom bántalmazta ha nem is testileg de lelkileg, elképzelhető miatta lett végül ennyire túlsúlyos.

Az új gyerekszereplők tényleg most is telitalálatok. :)

@ Nikolka

Úgy érted, hogy mikor Randall elmegy Kev házába a jövőben és ott van a beteg Rebeccca, az más idő lehet mint mikor Kate fiát láttuk a jövőben? Van benne ráció tényleg, erre nem is gondoltam. :D

Egyébként arra írtam, hogy hamarosan romlani fog az állapota Bec-nek mivel már csak két évad és hát már láttuk a jövőben, hogy beteg lesz. :/

De azt nem értem miért nem jön ki Cassidy időben jól, hogy ő lenne terhes Kevtől. Szerintem pont az a 9 hónap megvan időben ahhoz képest mikor ők összejöttek.
De lehet nagyon benéztem. :D

Nikolka - 2020. 02. 07. 22:24

Most a 12. rész nézése közben rájöttem, hogy nekem csak a felnőtt Sophieval van bajom. Valahogy a casting ott félre ment. A fiatallal annyira aranyosak voltak együtt. De ezt szerintem is el kell engedni. (Mert persze, hogy vele ennyi szép emléke van. De nem ezért maradunk együtt valakivel) És hagyni kellene mással boldognak lenni. De az elég goromba húzás, hogy a vőlegényét ott hagyja a saját anyukája temetésén és lelép az exével.

@Anni
Igen, szerintem tuti, hogy az 2 különböző idő!

Mert kicsit több, mint 9 hónap, ha jól rémlik. Plusz mivel terhességi rosszullétei vannak gondolom az elején jár, nem a 9. hónapban.

Valószînű Sophie lesz amúgy. Nehezen hiszem, hogy csak úgy bedobnak valakit.

Nagyon cukik az új gyerekek tényleg. És tényleg durva mennyire hasonlîtanak egymásra az idősebbekkel. Jack is jól néz ki azzal a szakállal.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz