login |

This Is Us: kezdett a 4. évad

2019. 09. 27. 21:30 - Írta: Shannen

44 hozzászólás | kategória: kritika,

Egy újabb évadkezdés, a trió újabb születésnapja, és rengeteg új karakter. Bármennyire is az országos kínálat egyik legjobb és legkedveltebb sorozatáról van szó, ahhoz azért kell merészség a készítők részéről, hogy úgy kezdjenek egy évadot, hogy a főbb szereplők közül alig szerepeljen benne valaki.

It’s so strange, isn’t it? How just like that a complete stranger can become such a big part of your story.

Ez a merészség pedig úgy tűnik a nézettségre is kicsit rányomta a bélyeget. Pedig a szokatlan szerkezet ellenére egy ízig-vérig tipikus This Is Us-epizódot kaptunk. Sem a felemelő, sem a drámai pillanatokból nem volt hiány, lehetett együtt mosolyogni és síni a szereplőkkel, és bizony a libabőrös momentumokból is jutott bőven erre a közel egy órára.

A tovább mögött röviden pár spoileres gondolattal és egy dallal folytatom.

Mivel ez a sorozat végső soron egy családi dráma, amit egyszerre több idősíkon látunk kibontakozni, az írók mozgástere az elmesélhető sztorik szempontjából tulajdonképpen korlátlan.

Sok mindenbe kaptunk már bepillantást az elmúlt évadokban, de hát egy ember élete tele van megszámlálhatatlan kisebb-nagyobb történéssel és véletlen találkozással. Mi pedig sose tudhatjuk előre, hogy egy-egy ilyen találkozás mekkora hatással is lesz az életünkre. Az évadnyitóból úgy tűnik, hogy idén ezek az ismeretlenekkel való váratlan találkozások kiemelt szerepet fognak kapni a Pearson család életében.

A szokottnál néhány extra perccel megtoldott évadnyitó ugyanis három, számunkra teljesen ismeretlen szereplővel indít: egy tinédzser fiúval Philadelphiában, egy húszas éveiben járó vak sráccal (és itt muszáj kiemelnem, hogy tényleg egy látássérült színész játssza a szerepet, ami szerintem szuper), és egy katonai szolgálatot teljesítő nővel.

A következő egy órában pedig az ő életüket kezdjük nagy vonalakban megismerni, míg a végére azt is megértjük, hogy miért pont az ő történetükkel kellett kezdeni ezt az évadot. Azért, hogy ne érezze magát a néző túlságosan elveszve, a kapcsolatuk elején járó Jack és Rebecca története is halad tovább, és még láthattunk egy nagy első találkozást is két kedvelt szereplő között. A szülinapos Big Three viszont tényleg csak pillanatokra tűnt fel az epizód végén.

Amikor azt hisszük Dan Fogelman és csapata már nem tud nagyon meglepőt húzni,  akkor tessék, itt van nekünk Toby és Kate felnőtt fia, Jack. Azért gyanítom, ezt nem sokan látták előre. Persze azt sejteni lehetett, már csak a casting alapján is, hogy az új karaktereknek jelentősebb szerepük lesz és valamilyen módon kapcsolódni fognak Pearson-ékhoz, így én is rögtön azon agyaltam mindhárom esetben, hogy vajon melyik idősíkban járunk? De erre a húzásra azért nem számítottam.

Biztosan fogunk mindegyik új karakterrel még találkozni az évad során, de Jack-et valószínűleg kevesebbet fogjuk látni, mert jóval drágább egy közel harminc évvel későbbi jövőt bemutatni díszletek és kellékek szempontjából, mint a jelenben maradni, ahogy az Malik és Cassidy esetében várható. Nekik köszönhetően idén Deja és Nicky nagybácsi is hangsúlyosabb történetszálat fog kapni, ami mindenképp izgalmas. Előbbit jó lesz látni egy új szituációban, utóbbi esetében pedig remélem így jobban megismerjük majd azokat az éveit, amelyeket egyedül töltött.

Végül pedig álljon itt A Dal, amit a legtöbb néző legalább egyszer biztos újra meghallgatott az epizód után is.

44 hozzászólás Ne habozz!

Anni - 2019. 09. 27. 22:09

Pazar nyitás volt, bármennyire fura nem zavart, hogy a főbb szereplők alig voltak benne.
Kíváncsian vártam, hogy kapcsolódnak az új szereplők, valamiért azt hittem majd a 90-es években Jack halálához lesz közük.
Amikor elkezdett zenét írni a látássérült srác akkor átfutott a fejemen, hogy nem- e Kate-hez lesz köze… :D Ez volt a legjobb nyitás az első rész óta nekem.

Mindegyik új story szál érdekel a régiek is persze, Jack meg Bec kezdeti ismerkedése irtó cuki és úgy tűnik tényleg nem indult egyszerűen.

Jennifer Morrisonnak pedig nagyon örülök. :)

Zsuzsanna - 2019. 09. 28. 07:24

En ugy erzem, hogy tul sokat akartak markolni, es a vegen keveset fogtak. Nekem osszefuggestelen volt a resz 70%-a, pedig 2x is megneztem.

Dave - 2019. 09. 28. 08:44

Megpróbáltak megismételni az első rész dramaturgiáját. Amikor feltűnően nem mutatnak technológiát, vagy külső helyszíneket, akkor én már tudom, hogy szívatnak az idősíkkal. Nagyon várom a következő részeket.

Gevin - 2019. 10. 01. 21:43

Nagyon szépen csinálták az írók. Elismerésem.

De Jack (Milo) megint ellopta az egész epizódot egyetlen rövid monológgal.

Valamennyire lehetett azért számítani rá, hogy a Big Three következő generációjából fognak előhúzni valakit. És hát mivel az előző évadban megszületett Kate gyereke, nem volt azért teljesen váratlan.

Én abban reménykedtem amúgy, hogy esetleg kapunk William gyermekkori éveiből valamit.

dori - 2019. 10. 02. 00:45

Egészen elképesztőnek tartom, hogy milyen könnyen játszik ez a sorozat az érzelmekkel. Alapvetően közhelyekből összerakott, ezerszer látott szituációkból áll minden rész, leöntve egy bödön cukorsziruppal. Nekem néha túl sok is..
DE! Hiába tudom, hogy manipulálni fognak, mindig bedőlök és a végén megkönnyezem. Ilyen kiszámítható a siker?
Milo monológja és Jack dala egyértelmű csúcspontok, jól ellopták a részt. Nick szála teljesen hidegen hagy egyelőre (-sajnálom is, hogy Jennifer Morrison oda kötődik, mert őt nagyon csípem). Mindenképpen jó, hogy vannak új karakterek, így friss maradhat a sorozat és nem fut önismétlésbe. Kíváncsi vagyok, hogy mennyire lesz rajtuk a hangsúly az évadban.

Shannen - 2019. 10. 05. 11:47

4×02

Annyira jó látni, ahogy a gyerekszereplők is nőnek. Az ilyen epizódoknál mindig felerősödik bennem az érzés, hogy mennyire érdekes egy család életét végigkövetni, úgy hogy egyszerre látod a múltjukat, jelenüket és jövőjüket.

Amennyire nem érdekelt Kate története az utóbbi évadokban, most konkrétan az ő, Toby és a kis Jack szála az, ami leginkább érdekel. Megint egy tök fontos téma, amit nem gyakran látni főműsoridőben a tévében.
Kevin is kapott egy szép monológot, Randall-ék meg továbbra is az egyik kedvenc tévés családom.

Yooha - 2019. 10. 06. 19:36

Megsirattam a végét. :,)
Az epizódot a 4 hónapos kislányommal néztem, a kis Jack sztorijára ez azért rátett egy extra réteget! Hihetetlen hogy mindíg bele tudnak tenni valami csavart (kik az új szereplők?). Jennifer Morrison neve ismerős volt a stáblistán az elején, de nem ugrott be honnan. Fel se ismertem elsőre, valahogy nagyon “más” volt.

ayren - 2019. 10. 13. 19:29

Most akkor átmentünk sci-fibe? :)

Gevin - 2019. 10. 16. 21:37

4×04: Az évad legjobb része eddig. Tökéletes This is us esszencia.

Nikolka - 2019. 10. 18. 13:02

4×3
Szuper volt!
Nagyon szeretem az ilyen “sima” részeket. Semmi extra dráma, semmi meglepetés. Csak egy átlagos nap. És mégis annyira jó, megható. Ezen is sírtam párszor.
A testvérek közötti jelenetek voltak a kedvenceim, a 2 lány, és az ikrek. De Kate és az új szomszéd is remek.
És annyiszor nevettet is. Az ilyen apró dolgokkal is, mint a mostoha, Zendaya stb.

Anni - 2019. 10. 23. 21:43

4 rész után nagyon jó az évad, talán az első szezon után ezek a legjobb első részek.

Nekem is mindig Kate volt az utolsó helyen, aki érdekel de most szinte az összes jelenete megható a kisbabával.

Randalléknél a lányok jutnak most nagyobb szerephez amit nem bánok mert előző évadban eléggé parkoló pályán voltak pedig Tess élete nagy fordulatot vett.

Kevin talán ebben az évadban a legszimpibb jót tett neki uncle Nicky. :)

A visszaemlékezések is nagyon jók szokásosan.

Nikolka - 2019. 10. 27. 01:15

4×4

Ez is egy nagyon jó rész volt!
Az AAA-s hármas nagyon jól működik együtt. De remélem nem térünk vissza a Sophiehoz ismét!
Kate is tényleg végre jó és szimpatikus. Bár ha sír a gyerekem hátul a kocsiban, nem üldögélek elől.. Plusz ettől a hangos zenétől egy látó gyerek is ugyanúgy megijedhet elsőre. Ő sem számít rá.
Randallék szuperek továbbra
Is.

Gevin - 2019. 11. 08. 11:45

4X07

Eddig pozitiv csalodas ez az evad az elozo utan, amely csak eros kozepes lett. Remekul hasznaljak ki a kovetkezo generacio adta lehetosegeket, es az uj karakterek is jol simulnak bele a regiek eletebe.

Kulon orom, hogy ez a resz Randallre es a csaladjara koncentralt, mert meg mindig ok a legjobbak es legerdekesebbek.

Nikolka - 2019. 11. 15. 12:28

4×6 Nagyon jó volt ez a golfra felhúzott tripla történetszál. Azt mondaná az ember, hogy ilyen apával könnyű, mint ami nekik volt. Aztán megsem. Kate es Kevin élete nem alakult eddig túl jól.
Kate és Toby is jók voltak. Kate sokkal szerethetőbb lett a baba óta.

Összességeben nagyon tetszik az új évad. Csupa szuper “hétköznapi” részt láttunk.

Rapguruz - 2019. 11. 21. 00:58

Zseniális volt ez a felevadzaro… Hihetetlen hogy még mindig M3g tudnak lepni az alkotók…
” Randall is not Coming, we are not speaking…” Wtf..
Zseniális rész volt

Gevin - 2019. 11. 22. 11:31

Valoban remek volt a felevadzaro, de leginkabb Nicky es a flashbackek miatt.

Meg a siron tulrol is sikerul Jackhez hozzaadni egy reteget, ami meg emberibbe tette. Amikor ment a kocsiban a “So long Marianne” es Randall elmeselte miert szerette az apja ezt a szamot…

Kozben pedig latjuk a flashbacket. Tudom, hogy erzelmi manipulacio az egesz, de akkor is ez baromira sziven utott.

Nagyon jo az evad eddig.

Anni - 2019. 11. 25. 00:08

Kiváló az évad eddig.

A félévadzáróról:

Nagyon rossz Rebeccát így látni.. tudnivaló volt, hogy lassan elkezd majd romlani az állapota de ah szíven ütött. :(
Nicky jelenetei majdnem mindig könnyeket csalnak a szemembe, de jó, hogy behozták a sorozatba.

Toby nekem unszimpi lett kíváncsi vagyok valóban megcsalja e Kate-t. A jövőben nagyon mutatták, hogy Kate aláírta a rendőrségi papírt Pearson névvel, nekem nem tiszta, hogy most ő felvette Toby nevét vagy amúgy is Pearson maradt?

Most már arra is baromi kíváncsi vagyok ki Kevin menyasszonya mivel ezt a Cassidys dolgot eléggé lezártnak akarták mutatni de ne már, hogy Jennifer Morrison 9 részre jött volna ide. :D Szóval én arra gondolok, hogy teherbe esett Kevtől és így csak együtt lesznek, mert időben pont jól jönne ki 2020 nyárra azt hiszem az volt a rendőrséi papíron.
Viszont akkor meg több gyerekük is kellene, hogy legyen mert az előző évad végén Kevin gyereke szerintem vagy 12 éves volt és a jövőben Kate fia Jack ugye már vagy 25 éves tuti van és ha Kevin menyasszonya most terhes akkor Jack vagy csak 2 évvel idősebb Kevinék gyerekétől.

Nagyon belementem a gondolkozásba. :D

Gevin - 2019. 11. 25. 11:20

“Most már arra is baromi kíváncsi vagyok ki Kevin menyasszonya”

En sajnos arra tippelek, hogy Sophie lesz az.

lihu8 - 2019. 12. 23. 21:42

Most jutottam el a félévadzáró részhez, és egyetértek az előttem szólókkal. Érzelmes, meglepő volt a rész, Nicky nagyon tetszik, tényleg cuki volt,ahogy Randall mondta. Továbbra is tud újat hozni a sorozat,ez az évad remek eddig! Anni, én is Cassidyre tippelek… :)

Nikolka - 2020. 01. 22. 23:43

4×10
Ne, csak Sophie ne. Neeee. Még Kate barátnője is jobb lenne :)
Tobbyn meglepődtem, de igazából passzol a karakteréhez ez a dolog.

Gondolom a tesók azért lesznek összeveszve, mert Randall nem mondja el a többieknek a betegséget.

Tudom, hogy az egész soeozat Jack és Rebecca szerelmére van felhúzva. De 1? Baromi mákjuk van, hogy tényleg összejött nekik. 2. Annyira mindenki ezért van oda. Pedig Randall és Beth hàzassága szerintem sokkal szerethetőbb.

@Anni
Cassidy sajnos nagyon sajnos pont nem jön ki időben.
A 2 jövőbeni szál nem egyidőben jàtszódik szerintem.
Arra nem emlékszem miből lehetett tudni, hogy hamarosan elromlik az állapota?

Shannen - 2020. 01. 30. 12:40

Én Sophie-párti vagyok szóval a heti rész alapvetően tetszett, bár elismerem, hogy kicsit már sok ez a se veled-se nélküled dolog kettejük közt.
Viszont remélem Kevin részéről ez csak egy egyéjszakás kaland volt a végén, mert ha ebből jön majd a gyerek és ő lesz a menyasszony, akkor az elég nagy csalódás lesz. Annyira nem passzolnak egymáshoz, hogy jajj.

Nem szeretem mikor Kate és Toby mindig drámáznak, így a jövő heti részt se várom annyira. Egyszerűen jól működnek együtt, nem értem a felesleges drámát, amit mindig kapnak az íróktól.

Kíváncsi vagyok mit fognak hármasban csinálni a tesók.

Ja és az új gyerekszereplők nagyon aranyosak. Kevin konkrétan tök úgy néz ki, mint az eggyel nagyobb “változata”.

Anni - 2020. 02. 03. 21:51

Jaj de jó volt a Randall és Kevines rész is.

Belátom szép Sophie-val a történetük de azt Kev elrontotta, ezzel szerintem együtt kellene élnie már, mégis van bennem egy kis gondolat, hogy nem zárták még le most se Sophie-t.

Nem létezik, hogy Kate barátnője lesz a befutó én erre kb 1%-ot adok borzalmas lenne.

Nagyon érdekel most már mit csinált Kattel a srác de gondolom bántalmazta ha nem is testileg de lelkileg, elképzelhető miatta lett végül ennyire túlsúlyos.

Az új gyerekszereplők tényleg most is telitalálatok. :)

@ Nikolka

Úgy érted, hogy mikor Randall elmegy Kev házába a jövőben és ott van a beteg Rebeccca, az más idő lehet mint mikor Kate fiát láttuk a jövőben? Van benne ráció tényleg, erre nem is gondoltam. :D

Egyébként arra írtam, hogy hamarosan romlani fog az állapota Bec-nek mivel már csak két évad és hát már láttuk a jövőben, hogy beteg lesz. :/

De azt nem értem miért nem jön ki Cassidy időben jól, hogy ő lenne terhes Kevtől. Szerintem pont az a 9 hónap megvan időben ahhoz képest mikor ők összejöttek.
De lehet nagyon benéztem. :D

Nikolka - 2020. 02. 07. 22:24

Most a 12. rész nézése közben rájöttem, hogy nekem csak a felnőtt Sophieval van bajom. Valahogy a casting ott félre ment. A fiatallal annyira aranyosak voltak együtt. De ezt szerintem is el kell engedni. (Mert persze, hogy vele ennyi szép emléke van. De nem ezért maradunk együtt valakivel) És hagyni kellene mással boldognak lenni. De az elég goromba húzás, hogy a vőlegényét ott hagyja a saját anyukája temetésén és lelép az exével.

@Anni
Igen, szerintem tuti, hogy az 2 különböző idő!

Mert kicsit több, mint 9 hónap, ha jól rémlik. Plusz mivel terhességi rosszullétei vannak gondolom az elején jár, nem a 9. hónapban.

Valószînű Sophie lesz amúgy. Nehezen hiszem, hogy csak úgy bedobnak valakit.

Nagyon cukik az új gyerekek tényleg. És tényleg durva mennyire hasonlîtanak egymásra az idősebbekkel. Jack is jól néz ki azzal a szakállal.

Shannen - 2020. 02. 19. 21:50

A 4×14 szerintem eddig simán az évad legjobbja volt, nagyon szépen összeértek megint a szálak, nemcsak amit az elmúlt három epizódban építgettek, hanem amúgyis. Jó volt, hogy megint kaptunk egy kis betekintést a jövőbe, szép gesztus Kevintől, hogy megépítette Jack házát.

Anni - 2020. 02. 22. 18:44

Szerintem is a legjobb rész volt ebben az évadban pedig nagyon erős az egész 4. évad szerencsére.
Mikor megszólalt Jack a kazettán.. hát kellett a zsepi. :)
Kevint nagyon jól öregítették meg és a ház is megint egy tipikus This is us-os moment. :)

lihu8 - 2020. 02. 29. 17:34

Nagyon megható volt a 4×14-es rész! Összeértek a szálak, láttunk kicsit a jövőből is,nagyon tetszik ez az évad, szépen építkezik a sorozat.
Remélem Toby megbékél a fia állapotával, és tudja majd szeretni.

Nikolka - 2020. 03. 02. 02:12

Azért ez a Marc nem semmi csávó volt..
Nagyon szép rész volt. A kazettán zokogtam, a hàz dolog is igazán megható
És amit Kate mondott, róla és az anyjáról.
Mégis számomra a legmeghatóbb jelenet Toby, Jack és a Star Wars volt. A lehető legegyszerűbb módon tettek le egy olyan jelenetet, amiben minden benne volt. Számomra a sorozat eddigi egyik legemlékezetesebb jelenet lett.

Viszont a fulladásos erőltetett lett. Értem, hogy azért kellett, hogy a drnő kedves szavakat mondjon neki. De akkor is.

A kisbaba egyébként igazából is vak? Annyira érdekesek a jelenetek vele. Sosem néz arra aki fogja vagy beszél. Vagy valamivel folyamatosan elterelik a figyelmét.

Yooha - 2020. 03. 03. 08:21

Nikolka:
Azon én is gondolkodtam, hogy olyan meredten néz, mintha tényleg vak lenne.
De az internet tanúsága szerint nem az. Biztos elterelik a figyelmét, hogy egy irányba nézzen. Vagy CGI :)
A fuldoklós jelenet végét lehetett tudni, hiszen van felnőtt Jack, de nem udtam nézni, áttekertem.
A jövőbeli házas jelenet, tekintve hogy a jelenben Tess kb 13 éves, a jövőbeli meg huszonsoknak néz ki, kb 15 évvel lehet a jövőben. Amikor Jacket láttuk, ő meg nem 16 éves volt (a jelenben kb. 1 éves), szóval az évekkel később lehet.

Jó játék ezen spekulálni, mi mikor volt :)

Pacsker - 2020. 03. 08. 14:04

4X15 után is azt tudom írni, hogy ez a negyedik évad eddig nagyon jó.
Művészet az, ahogy a látványos máz ellenére sem érzem azt, hogy giccses a sorozat.

Ami jobbá teszi talán az előző évadoknál is, hogy nincsenek gyengébb szálak. Azért korábban előfordult, hogy a Jack- Rebeca, Randall- Beth páros sokkal érdekesebb volt, mint Kevin vagy Kate történetei. Ebben az évadban sokkal átgondoltabbnak érzem az ő karakterfejlődésüket is.
Bár nyilván ez utóbbi tudatos, mostanra jutottak el oda, hogy minden hibájuk ellenére ők is “szerethetőek” legyenek (persze ez szubjektív).

Azt tudja valaki, hogy hány részes ez az évad?

Nikolka - 2020. 03. 09. 14:34

A 4×15 is szuper rész volt. Sokkal “egyszerűbb”, mint az előző mégis nagyszerű.
Örülök, hogy Madison kimondta a dolgokat Katenek. Mert tényleg îgy van, Toby nem direkt érez îgy, sőt küzd ellene. Madison látványosan fejlődött és lelkitársat keres. Vagy felvezetik ezzel a dolgokat, vagy félrevezetnek.. Majd kiderül.
Annyira cuki volt ahogy bemutatták a zenét Jack életében. És mindezt Toby ötletének köszönhetően.
Beth is jó, hogy egyenesen előállt a dolgokkal. Annyival egyszerűbb lenne az élet, ha midenki őszinte lenne ilyen esetben.
Sejtettem, hogy a pszichológus “nem akárki” lesz. Nem ismertem fel hang alapján, de nagyon örültem. Remélem látjuk még.
A Malek szál annyira nagy teret kapott az elején, meg úgy odavoltak a szînésztől(bàr ezt nem értem miért) aztán azóta semmi. Bár én nem bánom.

Én is îgy érzem, hogy Kate és Kevin felzárkóztak erre az évadra. Nálam már csak Rebecca a gyengepont, de ő nagyon.

Anni - 2020. 03. 10. 20:19

Dejóó volt a 4×15 is. :)

Én se tudom eldönteni, hogy Madisonnal félrevezetnek -e de még most se látnám Kevin és közte a szikrát. :D Én még mindig várom vissza Cassidyt.

Beth-en mindig csodálkozok mennyire erős de végre ő is színt vallott.

Randall félek idegesíteni fog, hogy mindent ő akar irányítani és igaz tini korukban ő lett az anyjuk fő támasza de Kevin is sokat fejlődött azóta.
Gondolom ezért lesznek rosszban és nem beszélnek majd a közeljövőben.

Anni - 2020. 03. 10. 20:22

@Pacsker

Imdb szerint ez is 18 részes évad lesz.

Yooah - 2020. 03. 13. 12:50

Annak mi volt a jelentsége, hogy nem láttuk a pszichodokit, csak az epizód végén? Az imdb alapján nem tudom ki ő. Én Janeane Garofalonak néztem, de akkor sem értettem volna, mi a “poén”.

Anni - 2020. 03. 15. 16:09

Úristen de kíváncsi vagyok a 17. részre. Storyban nem hiszem, hogy sokat haladunk előre de ez a mi lett volna ha Jack él idősík mindig érdekelt. Biztos megható lesz szokás szerint.

Jó rész volt a 16-os is megint annyira jó keretet adtak Rebecának a festménnyel. Én továbbra is Kevinnel vagyok de Randalt is megértem.

Rapguruz88 - 2020. 03. 19. 22:40

Jó volt ez a 17. Rész is, kíváncsi vagyok nagyon az evadzarora!!

Nikolka - 2020. 03. 22. 00:19

@Yooah Semmi. Csak szeretem a szînésznőt.

Nikolka - 2020. 03. 22. 00:25

16. rész
Én nagy Randal fan voltam. De most teljesen Kevinnel értek egyet. 9 hónap bezárva. Ha valami hát ez megbetegît valakit.. Ne láthassa a kis unokáját csak pár órára? Stb. És mi az esély, hogy használ, vagy nem lesz más baja.
Amúgy nem értem Randal miért bánt egész életében úgy az anyukájával, mintha valami kisgyerek lenne?!
Aki furcsa volt, hogy Kev akarta összehozni valakivel. Pont ő, aki nagyon sokáig nem tudta elfogadni az anyjuk újraházasodását. Vagy ott csak Miguel személye volt a baja?!
A családi NY az nagyon aranyos volt.
Ott meg Jacket nem értetem. Miért ne lehetne másnak is az apukájával szép emléke?!

Következő részre zsepivel felkészülni :)

Shannen - 2020. 03. 24. 21:29

Most néztem csak meg a múlt heti részt (17.) és roppant jó volt látni, hogy továbbra is tartják az elmúlt pár rész minőségét. Nagyon összeszedett, nagyon szépen átgondolt és hibátlanul kivitelezett most már sokadik epizód idén.

Jó volt Jack-et látni megöregedni, meg érdekes volt belegondolni, hogy hogyan is alakulhatott volna az életük.

Mondjuk az nem volt szép Randall-tól, hogy kvázi megzsarolta az anyját.

Anni - 2020. 03. 25. 21:09

A fináléról

Spoiler!!!

Jó volt a finálé de talán ebben olyan nagy durranás nem volt a végére mint az előző évad végén látni Rebeccát.

Tehát akkor úgy néz ki Madison lett a befutó Kevinnek. Furcsa… de talán pont ezért lesz jó, hogy Kevin sokáig kereste a szerelmet és így lehet ebből fog kialakulni egy nagy story. DE azért ott van még mindig az a tény, hogy Madisont a jövőben nem láttuk és direkt mutatták Sophiet és Cassidyt is akinek amúgy olyan feje volt, hogy azt hittem benyögi, hogy ő is terhes. :D De ezek szerintem csak terelések vagy pont, hogy lezárások.

3 idősík van most már biztos, a jelen, a közeli jövő, ahol ott van Rebecca betegen és a távolibb jövő ugye Jack Jr. a szülőszobán.
Biztosra veszem, hogy Kate nem halt meg csak ezzel is húzzák az ember agyát. Szerintem akkor Jack Jr. róla nevezte volna el a lányát.

Kevin és Randall vitája.. hát most mindent kimondtak ami gyerekkoruk óta bennük volt. Mindketten nagyon csúnya dolgokat mondtak de még mindig Randallt látom itt hibásnak, hogy erőltette az anyjára a dolgot akarata ellenére.

Kate és Toby-nak nagyon örülök, hogy örökbe fogadnak az nagy csavar volt, hogy a jövőben már láttuk is a nőt. :) Amit nem értek miért mutatták annyira Nickyn a gyűrűt.. remélem nem lesz semmi köze úgy Rebeccához.. vagy lehet Jacket látja benne.

Nagyon várom a következő évadot remélem eltudják kezdeni forgatni majd és nem lesz sok csúszás benne.

Rapguruz88 - 2020. 03. 27. 00:23

Hát ez az evadzaro hatalmasat ütött… Kegyetlen volt.. Az 5.evad az utolsó, igaz?

Anni - 2020. 03. 27. 08:47

Nem, 6 évados lesz a sorozat. :)

Pacsker - 2020. 03. 27. 15:05

Nagyon jó évad volt!! Ráadásul annyi történetszál elképzelhető már, nem is tudom hirtelen, hogy a következő évadban mik kapnak majd nagyobb hangsúlyt.
A This is us egyik erőssége most már, hogy szinte bármelyikhez nyúlnak, mindenhol látok valamennyi potenciált, még akár olyan mellékszereplők esetében is, mint Deja, Uncle Nicky vagy Madison. Ez korábban nem volt így, voltak érdekesebb és kevésbé érdekes epizódok.

SPOILER!

Az utolsó résznél olyan érzésem volt, mintha tűzijátékot néznék, egy kicsit soknak éreztem. Lehetett volna koncentráltabb, kevesebb rejtéllyel, érzelmileg kicsit túlfűtött lett. Ez általában a This is us erőssége, most soknak éreztem.

Ettől függetlenül ez a rész is jól lett megírva,az örökbefogadásnál éreztem talán egyedül, hogy ezt pluszban “hozzádobták” az évadhoz, hogy még nagyobbat üssön. Kate és Toby kapcsolatában nem éreztem ezt a (közeli) jövőben esedékesnek.

jessm - 2020. 03. 27. 21:49

Összeségében sokkal jobban sikerült ez az évad , mint a 3 . évad.
Randall – Kevin vita durva volt, de Jack halála óta kerülgetik ezt a vitát és nem beszélték meg rendesen a témát.
Én továbbra is szeretem Randallt ,de tény, hogy nem foglalkozik a pánik betegségével és mögötte húzodó okokkal. A terápiáról is hamar lelépett. Plusz az soha nem tetszett ahogy belekényszeríti az embereket abba amit akar, (hazahozta williamet, Deja, William háza, politikusi karrier, költözés, most Rebecca kezelése). Jack is hajlamos volt rábeszélni az embereket arra amit ő akart vagy ahogy jónak gondolta, de nem zsarolta őket vagy teremtett olyan helyzetet, hogy ne tudjanak nemet mondani. Szóval örülök, hogy sorozat előhozza Randall negatív tulajdonságait, hogy többé ne menkülhessen a pánikbetegsége elöl. Ahogy Kevin és Kate sem tudott elmenkülni a saját függőségeik elöl.
Azt nem tudom, hogy Kevin és Randall vita, hogy oldódik meg, de tippre valami nagy dolog hozza össze őket újra.
Kate és Tobby kapcsolata elég szilárdnak tűnnik a az örökbefogadással . Tetszett a csavar és imádom a szinésznőt.
Én speciel nem szeretem Sophiet , hiszen Kate legjobb barátnője volt egy ideig, csak dobta őt Kevin miatt. Plusz mindig úgy érzetem, hogy Kevin csak szeretné újra kreálni a szülei epic szerelmi történetét Sophieval. Inkább éreztem az egész kapcsolatot nosztalgikusnak mint nagy szerelemnek. Én éreztem úgy,hogy befejezést kapott a kapcsolatuk a temetéssel. Szóval remélem nem hozzák vissza Kevin feleségének.
Cassidyt szeretem , de nem érzem hosszútávra tartósnak. Bár ezzel a választással elégedett lennék. Inkább ezt megtévesztésnek éreztem és inkább Nicky életére befolyással. Talán bemutatja neki a feleségét.
Az, hogy Madison a gyerekek anyja annak nagyon örülök, mert imádom a karaktert. Remélem , hogy megkapjuk a háttérszoriját mert Miguel mellett ő érdekel a legjobban. Szerintem van potenciál a Kevin-Madison szerelmi történetben. Érdekes, lenne ahogy Kevin a terheség alatt egyre jobban megismeri .

winnie - 2020. 03. 30. 16:06

“. Az 5.evad az utolsó, igaz?”

nem.

“Nem, 6 évados lesz a sorozat. :)”

egyelőre erről sincs szó. csak tervként.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz