login |

Bless This Mess: kezdett a 2. évad

2019. 09. 29. 15:50 - Írta: human

3 hozzászólás | kategória: kritika,

Csak ismételni tudom magam: ezt a komédiát a kisvárosi hangulat adja el. A Hart of Dixie és a Miért éppen Alaszka? (mindenkinek a magyar címen van meg, nem?) nyomdokain halad az ABC sorozata.

Az első évad arról szólt 6 részben, hogy a minimális első lépéseket megteszi egy közösség a nagyvárosból naivan odaköltözött új lakók irányába. Sok furcsaságot vezettek fel, és ezáltal érdekes karaktert, de azért olyan nagy fejlődéseket nem láttunk.

Ééés a bevált recepten ne változtass módon, idén is ez lesz. Továbbra is kicsit kívülállók, de azért szívvel teli figurák Lake Bellék, és még mindig bizalmatlanok velük szemben a helyiek, de egyre jobban befogadják őket.

A Bless This Mess-t egyértelműen a karakterek viszik. Konkrétan nem is a főszereplők, hanem a többiek. Viszont ez is kicsit vázlatos dolgokat jelent, szóval ha valakinek nem szimpatikus 1-2 közülük, vagy épp a főszereplők 12-13 percnyi játékidejét nem bírja ki, annak sajnos koppanás lehet a vége.

Viszont mindezek ellenére tényleg csak azt tudom mondani, hogy kellemes, mosolygós a sorozat, aki ilyesmit keres az próbálja be, de azért nem a poénok viszik ezt a komédiát. A dobozos “semmi fontos nincs bennük, nem kell kipakolni”-jeleneten azért elvigyorodtam, hiszen épp ehhez támaszkodott egyikük:

A lényeg, hogy nem biztos a maradásom. Az első évad egyben épp kitöltött egy kellemes filmnyi időt, de annak vége, és nem rántottak be kötelezően a többire ezzel a kezdéssel sem.

3 hozzászólás Ne habozz!

JKJ - 2019. 09. 29. 17:15

Nagyon vártam a második évadot, de annyira a közepőbe vágtak, hogy csak az epizód felénél tudtam gondtalanul élvezni. Ezt úgy kell érteni, hogy velem volt a gond :-). Igaz, hogy lehetett volna kicsit erősebb is a kezdés, de ezt majd az évad végén fogom újraértékelni.

DennyKeh - 2019. 09. 29. 18:42

“…ezt a komédiát a kisvárosi hangulat adja el. A Hart of Dixie és a Miért éppen Alaszka?…”

Na, ezzel a mondattal megvettetek. Imádtam a Hart of Dixie-t, ezért ma megnézem a pilotot, és aztán meglátjuk.

JKJ - 2019. 10. 31. 14:11

Most vagyok túl a 2. évad ötödik részén és valamiért ez az évad nem stimmel nekem. Elsősorban azt érzem, hogy nagyon előrehaladtak az időben és a kapcsolatokkal is. Az első évadban meglévő karakterek közötti feszültésgek eltűntek és lett helyett több erőltett életszerűtlen helyzet, amit nem tudok hova rakni. Sajnálom, mert az első évad nagyon aranyos volt.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz