login |

The Good Doctor: kezdett a 3. évad

2019. 09. 29. 21:40 - Írta: Shannen

1 hozzászólás | kategória: kritika,

Korrekt volt ez az évad premier.

Mondhatnám azt is, hogy valami ilyesmit várok egy harmadik szezonját kezdő országos heti esetes orvosos drámától. A történet pontosan ott folytatódott, ahol tavasszal abbamaradt, egymást váltották a vidámabb és drámaibb pillanatok, gyorsan újra összeszedték a csapatot, majd a rész végére felvázolták az idei év főbb irányvonalait.

Bár a 2. évadban sokat tettek azért az írók, hogy nagyjából minden karaktert meg lehessen kedvelni, azért ez továbbra is az autista sebész rezidens, Shaun története. Aki tény, hogy orvosként egy zseni, mert olyan összefüggéseket is meglát, amit mások nem, azonban a hétköznapi társas helyzetek, a saját érzelmeinek kifejezése, mások érzelmeinek megértése és az azokra adott megfelelő válaszreakciók komoly kihívásokat jelentenek számára.

Mindezekkel Shaun is tisztában van és látjuk, ahogy igyekszik tanulni és megfelelni a mindennapok elvárásainak. A tovább mögött röviden spoilerekkel folytatom. 

Egy első randis szituáció már önmagában stresszes. Mindkét fél azon drukkol, hogy minden jól sikerüljön, akkor is ha valami váratlan dolog történik közben. Shaun azonban nehezen tudja kezelni a váratlan dolgokat, nem érzi jól magát ilyen helyzetekben. Márpedig a Carly-val való randija csupa (szerencsés) véletlenből állt. Emiatt szakadt meg a néző szíve, amikor elmesélte, hogy minden igyekezete ellenére a jól sikerült estéjét miért is élte meg katasztrófaként. Shaun-nak meg kell tanulnia, hogyan tudja magát jól érezni ilyen helyzetekben. Látszik, hogy tényleg kedveli Carly-t, de még nem tudja, hogyan tudna vele együtt lenni.

A The Good Doctor heti esetei nagyjából ugyanannyi eséllyel érdekesek vagy sem, mint a többi hasonló sorozatnál. Idén olyan szempontból lehet érdekesebb egy fokkal a felhozatal, hogy a harmadéves rezidenscsapat tagjai nagyobb önállóságot kapnak a műtőben. Már a premierből is látszott, hogy a versengésből és a bizonyításkényszerből fakadóan lesznek még itt problémák a jövőben.

Ami a szakorvosi gárdát illeti, itt is kicsit megkeverték a dolgokat. Melendez és Aoki kapcsolata biztos fog még feszültséget hozni a munkájukba, ahogy azt is érdekes lesz látni, hogy fogja Andrews viselni a visszatérést, mint egyszerű sebészorvos. Nagy drámákra azért nem számítok, ez nem az a sorozat, de néhány konfliktust biztos fog generálni ez az új felállás.

1 hozzászólás Ne habozz!

payskin - 2019. 09. 30. 13:15

Tényleg nem volt rossz, mondhatni teljesen korrekt évadnyitás, amiben szépen összegereblyézték az előző évadban szétkutyult szálakat. A végeredmény meg egy új felállás, amit ki lehet majd bontani jó sztorikban.

Az egyetlen dolog, aminél feszengtem, szerintem túltolták, az a Park-Resnick “ki fogta meg előbb a kartont” rivalizálás. Illetve a főnővér ilyen nagyon egyszerűre, egysíkúra lett megírva, de remélem, azt a szálat el is varrták, és csak azért rakták bele, hogy Aokinak legyen valami küzdenivalója.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz