login |

Bull: kezdett a 4. évad

2019. 09. 30. 14:53 - Írta: winnie

Szólj hozzá | kategória: kritika,

Trials are crapshoots. Juries are crapshoots. Deals and pleas are not.

Először is, miért nincs magyar csatornán még mindig a Bull? Oké, tudom, hogy valahol jogi dráma, ami itthon nem megy annyira, de az esküdtmanipulációs szál mégiscsak eredeti benne, és Michael Weatherly-t sokan megismerték az NCIS kapcsán.

Másodszor pedig: mi a franc volt ez a kezdés?

Engem eleve kiakasztott az ügy is, de a befejezés… Oké, poénnak is tekinthető, jópofaságnak, de volt valami értelme? Gondolkoztam, hogy lelövöm a kritikában, hogy hova merészkedik a sorozat, de mégsem teszem, inkább csak ezt a képet tolom be. A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Már akkor rosszat sejtettem, amikor 21 hónappal korábbról indult a heti ügy, de amikor kiderült, hogy miről van szó, akkor onnantól kezdve nekem halott volt ez az epizód. Nem néztem utána, lehet, hogy valós esetre épül a sztori, de teljesen abszurdnak tűnt a csapos lány megvádolása a tömeggyilkosság kapcsán, amikor az egész alapból előre eltervezettnek tűnt. Igen, lehet, hogy pont az abszurditás volt a lényeg, és az, hogy a jogban falra lehet kenni, hogy mi minek _tűnik_, de akkor is.

És akkor az egészet tetézték, hogy a tavalyi cliffhanger (nem tartotta magát túl sokáig, valljuk meg!) után visszacsábított és respektre vágyó Benny-nek a megközelítését senki nem kezelte magától értetődőnek. Oké, ezt megint csak én, a nemjogász mondom, és lehet, hogy kell valami más útnak lennie, mert azt sokkal nehezebb bizonyítani, hogy nem az ital következménye volt a tett, de én alapból azon meresztettem a szemem, hogy miért merült fel más bárki részéről?

Az pedig, hogy még az esküdtekből is csak 6-6-ot tudtak kicsiholni, végképp érthetetlen, mint ahogy az is, hogy Benny például mit tett az ügyhöz, vajon győzött-e meg olyanokat az érveléseivel, akik eleinte a mások oldalon álltak?

Tudom, hogy egy jogi dráma esetében nem magát az ügyet kéne kritizálni, hanem az összképet nézni, egy krimi sem lesz rossz azért, mert hülyén gyilkol a gyilkos, de számomra itt most tönkrevágta a rész élvezetét a WTF-eset.

Ha túllépünk az ügyön, akkor Benny meg Bull nyafogott egy kicsit, utóbbi kapott némi magánéletet is, és mindkettejüknek a rész eleji tárgyalótermezése bejött, de összességében nem volt túl érdekes, inkább csak azon kaptam fel a fejem, ahogy Jason bully-zza (“Not your place!”) a többieket, ami dettó nem volt túl szimpatikus.

De a vége Bull gyerekével… Miért?

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz