login |

Pilot: Bluff City Law

2019. 09. 30. 16:20 - Írta: human

3 hozzászólás | kategória: 2019/20, kritika, pilot-mustra,

Most legyek akkor én a cinikus hang? Ez a felvetés maradt meg winnie kritikájából. Általában szezonkezdéskor nem olvassuk egymás kritikáit a sajátunk megírása előtt, de most megtettem a múlt héten, mert még azt hittem, hogy nem fogom megnézni a premiert, de valamiért miért lecsúszott mégis. De hogy minek?

(baloldalt az én arcom közben?)

A történet az lenne, hogy a főszereplő elveszti az anyját, ami közelebb hozza az apjához, akit utál. Mindeközben feladja a nagy cégeknek való dolgozást és beáll segíteni a kicsiken. Azokon, akiket pont olyanok nyomnak és hallgattatnak el, akiknek eddig dolgozott.

Így természetesen minden eszközüket ismeri. Ez amúgy a pilot legerősebb pillanata, amikor látja, hogy most ellene használják, amit ő is csinált eddig – elkezdik szétszedni a tanút a cigivel, zéró kólával és a többivel. Meg idővel gondolom, majd hagyományosabb bűnügyekbe is besegít, hiszen minden héten egy nagy cég elkapása nem reális.

Összességében a Bluff City Law jól játszik a húrokkal. És igen, cinikusan szinte másodpercre időzíthető az epic zene, a teljesre húzott érzelmi manipuláció, aminél azért keresik a levágható utat, és igazából nem megérdemeltek a látottak.

Ez a legnagyobb bajom: iszonyat elnagyoltnak érződik az első ügy — ami osztozik a játékidőn az átívelő szállal –, hatalmasakat ugrik, és a zsűri teljesen érzelmi alapon dönt. Mármint nyilván annak is szerepe van, lásd 12 dühös ember, de “vágjunk már vissza, vegyétek figyelembe, amit nem szabadna!”-módon nyerni az ügyet? Még ha igazuk is van, és nyert az igazság. Hol van már a Justice, még akkor is, ha az is ritkán aknázta ki a koncepciójában rejlő lehetőségeket?

A másik, ahol előjött a cinizmusom, az Caitlin McGee (rossz?) alakítása. A főszereplőn egy percre sem éreztem, hogy miért is tér meg, áll át a kisemberek oldalára, miután ennyi ideig dolgozott a nagy, mindent eltusoló cégeknek.

Nem húzom tovább, sima 5/10 a kezdés. Nem szeretem, ha ennyire kiszámíthatóan manipulálnak, de az az igazság, hogy szerintem működött benne az a rész.

3 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2019. 09. 30. 14:35

“A főszereplőn egy percre sem éreztem, hogy miért is tér meg, áll át a kisemberek oldalára, miután ennyi ideig dolgozott a nagy, mindent eltusoló cégeknek.”

igen, ez fura volt. egyik pillanatról a másikra megugrották azt a pár hetet. próbálták valamivel felvezetni, de elég WTF volt. és az is, hogy nem tudjuk, hogy most változott-e az ember, hogy miért volt jó céges ügyvéd, hogy akkor is csak annyi volt a stílusa, hogy lobbanékony meg makacs, vagy teljesen gépies?

Sawyer - 2019. 09. 30. 19:00

Organa szenátor itt tiszta Miguel Prado.

winnie - 2019. 10. 01. 18:45

1×02: 4,5/10. De csak jó indulattal! Az, hogy a gyilkossági ügyet továbbvitték és lehet, hogy évados szálat kreálnak belőle, elég meeh, egy ilyen sorozatba nagyon nem hiányzik. Az, hogy megint random dologgal döntötték el a fő ügyet, még nagyobb meeh. Volt egy harmadik szál is, ami aranyos, de csak azért volt, hogy legyen.

Verdikt: El lehet nézegetni a sorozatot, de inkább csak a lelkizések nem tipikusak benne, azok meg annyira nem izgatnak. Csak a pilot miatt még megnézem az 1×03-at, de nem bizakodom egyáltalán.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz