login |

Pilot: Carol’s Second Act

2019. 09. 30. 19:30 - Írta: human

7 hozzászólás | kategória: 2019/20, kritika, pilot-mustra,

(A másik pilotkritikánk itt olvasható.) Ilyen egy midlife crisis? És CBS új komédiájában nem kocsivásárlásról, vagy fiatal szeretőről lesz szó, bár ki tudja mit hoznak a részek persze, hanem karrierváltásról az ember életének közepén. Nyilván abból is viccet űzve, hogy ezt miképp kezeli le a világ.

A főszereplő korán házasodott, gyereket szült, és így 40-en túl kénytelen, vagyis akar új karriert kezdeni, miután a férje is elhagyta. Na nem megtanult virágot kötni, hanem rögtön orvosira megy, és ott csatlakozunk be, hogy már gyakornok egy kórházban.

Nyilván ez a poénok, vagy “poénok” fő forrása is: egy idősebb ember, aki tipikusan fiatalokkal teli környezetben kell érvényesüljön. De persze bejön a bölcsesség is, ami a korral jár. Ez főleg az empatikus vonalat jelenti Carolnál, egyszerűen jobban érti az embereket, ami szintén kell azért az orvosláshoz.

Mindezt a mostanában a The Middle-ből ismert Patricia Heaton vállára helyezték. Ami nem tudom, mennyire jó döntés. Az előbb említett sorozatban sem volt túl erős, és semmi különbséget nem érzek eddig az itteni karakterénél, mármint ugyanazt hozza, csak kínosabban. Nincs eltérés az alakításában.

Nyilván alapozós a kezdés, valamennyire le kellett fektetni a karakterek közötti dinamikát, de vicces, mert valahogy pont azt éreztem, mintha meglenne a rutin, és már a 20. részt látnám, csak épp unatkoznék rajta.

Nagyon sok sitcomot láttam, mióta megy ez a blog, és ennek fényében tényleg nehéz egy Carol’s Second Act-et ajánlani. Ha valaki minden kórházason túl van, akkor próbálja be? Próbálok nagyobb pozitívumot találni, de például a The Middle-ben most is tudnék, pedig az sem az a korszakalkotó komédia volt.

Nyilván nem a CBS-től kell várni a megváltást, bár a The Unicorn sokkal érdekesebbnek tűnik és az is náluk jön véletlenül, de az ennyire hagyományos darabjaik teljesen 5/10-ek általában. Mégis biztos az, hogy aki leült a Carol’s Second Act elé, és jól szórakozott, az megkapja ugyanazt a minőséget utána is.

7 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2019. 09. 30. 17:44

majd írok róla, de röviden twitterről:

1×01: 2,5/10 – uhh… Patricia Heaton lelkesedése miatt felhúztam, de ez nagyon…

Dave - 2019. 09. 30. 19:56

valami gyalázatos volt.

FrankLuck - 2019. 09. 30. 21:17

Igen, a 2,5/10 reális (de a Perfect Harmony-nál sokkal jobb volt).

winnie - 2019. 09. 30. 21:32

Igen, a 2,5/10 reális (de a Perfect Harmony-nál sokkal jobb volt).

a perfect harmony valami hiperszuper volt, azt imádtam, magasan a legjobb komédia nálam az idén:)

Mom - 2019. 10. 01. 06:47

Erősen gondolkozom, hogy adjak-e ennek még egy résznyi esélyt. Szerintem is kb ezt fogják hozni végig…

Nekem nem csak Patricia Heaton volt nagyon “ismerős”, de Jean-Luc Bilodeau is nagyon “babydaddys” volt.

Nem, eldöntöttem, ezt inkább passzolom! Max ha az évadzáróban magasztalás lenne, visszatérek. Sok a néznivaló, muszáj szőrösszívünek lenni.

Lori - 2019. 10. 01. 07:11

Ah én imádtam minden percét

winnie - 2019. 10. 05. 13:19

1×02: 3/10. Hiába a szimpatikus színészek és a szerintem korrektül megrajzolt karakterek (az ilyen szitkomokra jellemző egy tulajdonság ki van emelve és működik), valahogy az egész túl… érdektelen. Nem mondom, hogy humortalan, mert azért próbálkoznak (az ápoló például teljesen jó volt), és az utolsó pár perc össze is állt, felhúzta az osztályzatomat, de ez nagyon kevés így.

Verdikt: kasza. De szerintem ez a sorozat maradni fog még egy jó ideig.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz