login |

Chicago Med: kezdett az 5. évad – írta infinity

2019. 10. 01. 16:50 - Írta: vendegblogger

3 hozzászólás | kategória: kritika,

A Chicago-trilógia legfiatalabb tagja is folytatta menetelését, így a kórházas széria a napokban már az 5. évaddal tért vissza. Mint ahogyazt az S4-et összegző írásomban is írtam, nagy kedvencem a sorozat, éppen ezért tűkön ülve vártam az új részt, hogy kiderüljenek a válaszok a tavalyi fináléban (melyben egy korszak ért véget egy karakter sajnálatos búcsújával) felvetett kérdésekre.

– Rough day?!
– You have no idea.

Bizony, a Chicago Med most sem zárt könnyű napot, de a szériától már megszokhattuk az izgalmas, illetve eseménydús részeket, így rajongói szempontból csak örülni lehet az ilyenfajta történéseknek.

Nagyon emlékezetes egy nyitányt tettek le a néző elé, és teljesen biztos vagyok benne, hogy maradandó, meglepően sokkoló, durva és ütős élményekkel álltak fel a rész befejeztével. A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Számomra hatalmas pozitívum volt, éppen ezért nagyon örültem és hálás voltam a készítőknek abból a szempontból, hogy megkíméltek minket a mára már klisé bélyegzővel ellátott időugrásos, visszaemlékezéses szerkezetű bevezetéstől. Attól, amikor a néző csak a rész végén tudja meg mi történt x hónapja.

Az események tehát közvetlenül ott veszik fel a fonalat, ahol a finálénál abbamaradtak, így csak percek telnek el a baleset óta.

Legjobban a Connor történetszál lezárására voltam kíváncsi és felemelő érzéssel töltött el, hogy nem egy átlagos és szokványos befejezést kaptunk.

Ha lenne egy közvélemény-kutatás a nézők körében, miszerint mondjanak egy jelenetet az évadnyitó epizódból, amit nem felejtenek el/kimagasló volt, az minden bizonnyal az Ava/Connor-sztorihoz lenne köthető. Ahhoz a bizonyos jelenethez a 26. percben, ami olyannyira meglepő és sokkoló volt, hogy nekem még a lélegzetem is elállt!

Amikor ugyanis Ava után ment Connor, a nő nem színlelt tovább és ismét előjött a pszichopata énje, ami abban nyilvánult meg, hogy felvett egy szikét és készen állt a bosszúra. Itt már szinte előttem lebegett a teljesen hétköznapi és szokványos végkimenetel, de mielőtt még elkezdtem volna ráncolni a homlokomat, akkor a készítők bedobták merész húzásukat, így váratlan fordulatként Ava a saját torkát vágta el. 

Erre nem számítottam, sőt, sikerült olyan szinten meglepetést okozni, hogy teljes sokkban voltam a jelenet láttán. Tehát ez volt az OMG-WTH – és társai – jelenet. A Jelenet. Természetesen emiatt mindenképpen emlékezetes volt a rész, így nagy dicséret jár az alkotóknak, hogy ezt meglépték.

Az imént említett drámai tetőponthoz képest úgy érezhetjük, hogy a többi esemény szinte eltörpülni látszik, ami érthető is, mert Connor-ék szálát le kellett zárni, de egy percig sem kell aggódnunk, hiszen az évad során lesz még idő arra, hogy a tavalyi fináléban felvázolt állandó karakterek köré felépített sztorikat kibontsák, illetve részletezzék.

Továbbra is terítéken marad a Natalie/Will/Phillip-trió drámája, ugyanis a balesetben fejsérülést szerzett nő miután felébred nem emlékszik semmire. Ami érdekes volt, hogy Phillip lebukott Connor 2.0 előtt, amikor felhúzta a gyűrűt Nat ujjára, de ettől függetlenül többen abban a tudatban élnek, miszerint Phillip és Dr. Manning jegyesek. Remélem, nem húzzák sokáig az emlékezetkiesést, viszont mindenképpen kíváncsi leszek, milyen irányba mozgatják ezt a szálat és mi sül ki belőle az évad során.

A rész végén elköszöntünk Dr. Rhodes-tól, akinek utolsó jelenetei nagyon meghatóra sikerültek a búcsúzás vonatkozásában. Mint ahogyan azt az elején említettem, nagyon sajnálom, hogy Colin Donnell elhagyta a szériát, mert ő és karaktere is nagy kedvencem volt.

Az “April terhes-e vagy sem?”-kérdésre is megkaptuk a választ, amit gyorsan le is rendeztek egy nemleges végeredménnyel. Ez a szál nem érdekel, így örültem, hogy rövidre zárták, legalábbis egyelőre.

Komplikáció lehet még Maggie történetében, mert kiderült, hogy rákos, ami minden bizonnyal bonyodalmakat fog okozni a nőnek a továbbiakban. Egyelőre kitartó magatartást tanúsít és megkéri Sharon-t, hogy ne mondja el a kollégáknak, megkímélve ezzel őt a sajnálkozásoktól.

You will be missed Dr. Connor Rhodes

Összességében tehát a nyitány nagyon ütős lett, az előző szezonhoz hasonlóan tudták tartani az erős színvonalat, valamint a tudatos szerkezeti felépítést. Nem semmi rész volt, na! Izgalmakkal teli és remélem, hogy így folytatják.

3 hozzászólás Ne habozz!

ace05 - 2019. 10. 01. 17:16

Én kaszán gondolkozok és pont Natalie/Will/Phillip-trió drámája miatt. Ezt a plottot már rengeteg sorozat elhasználta, unalmas. Ha maradok valószínűleg áttekerem.

Csilla0422 - 2019. 10. 01. 22:07

Natalie – Will a sorozat legidegesítőbb és legunalmasabb párosa. Tavaly nagyon örültem Ingrid és Phillip érkezésének, mert az új párosok (Nat – Phillip, Ingrid – Will) jól muzsikáltak. Erre Ingrid máshova ment, Phillip meg lökött lett.

Amit soha nem fogok megbocsátani az Norma Kuhlig és Colin Donnell kirúgása. Számomra az írók azzal, amit Ava Bekkerrel tettek minden határt túlléptek. Az egyik legtehetségesebb orvost, aki kihívást jelentett a kollégáknak pocsékolták el és rombolták le. Ava és Connor a sorozat sava és borsa volt. Nagyon fognak hiányozni.

szaszazsu - 2019. 10. 02. 09:14

Én is szeretem a sorozatot, de a Natalie – t alakító színéznőtől olykor a falat kaparom. Szerintem rettentően tehetségtelen – a szerepe pedig…. akkora drámakirálynő, hogy az már túlmegy minden határon. Nála már csak April (és az őt megformáló “színésznő “) rosszabb .
Dr. Rhodes viszont hiányozni fog.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz