login |

How To Get Away With Murder: kezdett a 6. évad

2019. 10. 01. 19:50 - Írta: Necridus

5 hozzászólás | kategória: kritika,

Még pénteken láttam a részt, de azóta is akárhányszor eszembe jut a HTGAWM évadnyitója, mondhatni feljajdulok. Egyszerűen nem ismertem rá a sorozatra, olyan szinten átsablonosodott hétköznapi drámává egy szimpla flashforward jelenettel.

Jó, mondhatnánk, hogy eddig is ilyen volt, de akkor legalább nem csak a FF volt érdekes egy részben, és nem hiányzott a szokásos pörgés. Mindig kaptunk valami sztorit elindító eseményt, a karakterek ide-oda mozgatását, amivel felkeltették a figyelmet, és érdekelt a jövőig vezető út, nem csak az, hogy mi is történt a jövőben.

De most semmi. Egyszerűen a 40 percből 7-10 volt, ami tényleg számított, minden más lelkizés és totális üresjárat volt. Már most meg is szavazok neki 4/10-et, és  a tovább mögött spoileresen felfedem, mi minden volt még itt probléma. 

Az évadnyitó rögtön egy temetéssel indul, ahol Annalise fekszik a koporsóban, majd a kissé hirtelen megnőtt Christopher elkáromkodja magát és belelő – Annalise pedig üvölt a rehab közepén.

Igen, bement a elvonóra (kamunévvel) egy hétig duzzogni, olyan tipikusan, ahogy szokott. És pont ez a baj, hogy ez már szokás, és a sorozat minden évben előveszi, hogy a karakter alkoholista és depressziós. Érthető, hogy miért, de minek hatodszor is nekifutna ugyanannak a cselekményszálnak?

Ráadásul még unalmas is volt az az idő, amit a rehabon töltött. Egyedül a kirohanása volt értékelhető, mert ott Viola Davis ismét remek alakítást nyújtott (nem véletlenek azok az Emmy-jelölések).

Aztán eljátszotta ezt a többiekkel is, miután egy hét után önkényesen távozott, és szinte kicserélődve tért vissza a városba. Oliver, Connor, Micheala és Asher is átmentek hozzá, és mindegyiküknél a párnacsapkodós, önmagát motiváló procedúrát kényszerítette ki – ezt nehéz leírni, látni kell.

Connornál még hihető volt, elvégre rajta látszik, hogy küzd a démonjaival (mióta kiherélték ugye, és az első évados Connornak már csak egy mimóza mása van itt), de a többieknél (főleg, miután négyszer néztük végig ugyanazt) egyáltalán nem volt hihető, ahogy a vicceskedő énjük eltűnt, és rögtön tomboló szörnyetegek lettek.

Az előző évad két nagyobb rejtéllyel zárult: ki ölte meg Emmetet, és hol van Laurel? Előbbinél Nate kezdett el komolyabban (és fapofával) nyomozni és rászállni Teganre – jogosan, mert az utolsó pillanatokban kiderült, hogy semennyire nem tiszteli volt főnökét, és kapcsolatban áll a Castillókkal, ezért is kapta meg Emmet posztját.

Laurel holléte pedig azóta is rejtély. Ami egyrészt jó, mert nem három perc alatt oldják fel a cliffhangert, másrészt nyomát se láttuk annak, hogy hol van, és ez egyszerűen furcsa. Mármint milyen hatásos lett volna, ha látjuk megkínozva ülni valahol egy székhez kötözve. Vagy a fordított esetet, hogy valahol aranyélete van éppen. Értékelhetőbb lett volna a semmilyen időhúzásnál, amivel teletömték a részt.

(A jelek szerint Karla Souza már nem is állandó szereplő, ami mindennek magyarázata lehet, bár lehet, hogy a tyúk volt hamarabb a tojásnál, és azért nem állandó, mert nincs rá olyan sok szükség. Vagy egyszerűen a sorozat berendelésének feltétele volt a további költségcsökkentés.)

Michaela pedig nemcsak Gabriellel jött össze, de elkezdett nyomozni a valódi szülei után. Asher ezzel kapcsolatban elkotyogta, hogy Annalise kapcsolatban állt velük, mire Michaela megfenyegette piszkavassal a kezében, hogyha ez igaz, megöli, mire jött a flashforward.

Belenéztünk a jövőbe, ahol egy temetésen egyetlen egy arcot sem látunk, csak a halottról kiállított fotón ismerjük fel Annalise Keatinget. De ha Michaela ölte volna meg, az túl nyilvánvaló lett volna ezen jelenetek után, szóval mehet a találgatás, hogy ki, mikor, és milyen szituban. Már ha persze nem szimpla félrevezetésről van szó.

Na meg persze az indítékot se feledjük, és azt sem, hogy miképp fogják kivitelezni. Vajon mártírrá alakul most, hogy befogadta az önzőségét? Vagy egyszerűen csak eltakarítják az útból, és győz a gonosz? Elképzelni se tudom, milyen sorozatzáró történetet akarnak ebből kihozni, úgyhogy maradok, de az biztos, hogy kevés a szufla a sorozatban már, és az a bizonyos 4. évados finálé lehetett volna az igazi zárás.

5 hozzászólás Ne habozz!

Dee - 2019. 10. 01. 20:19

Vége lett a résznek, lecsuktam a laptopot és az első reakcióm: hát ez meg mi a jó szar volt?!
Sehol se volt a korábbi évadokban megszokott cliffhanger utáni első részhez, de igazából még töltelék résznek se mondanám. Kár volt erre az epizódra egy fillért is költeni…
Nem tudom, hogy már ennyire nincs ötletük az íróknak, vagy mivel utsó évad, ezért elengedték az egészet, de ha ilyenek lesznek az utolsó részek, sajnálni fogom, hogy néztem, holott az utóbbi évek egyik legjobb sorozata volt nálam. Bizakodva várom a következő részt, ez most 1/10 lett nálam. :(

Ravagedseducer - 2019. 10. 01. 22:53

Egyetértek…
Én még az 5.évad végén is nagyon bizakodó voltam és mikor hallottam hogy a 6. Az utolsó arra gondoltam “hú most aztán durvulnak majd rendesen.” Ezért is volt annyira wtf a kezdés, mert semmi nem jött át abból a “le fogunk bukni” pánikból ami sokszor feszültté teszi a jeleneteket. Igazából mindenki elfogadta (talán Frank nem) hogy hát Laurel eltűnt, ez van. Megértem én hogy Karla Souza bármilyen okból is, de kiszállt, de ha már 3 évada kb minden Laurel körül forgott (amit sosem szerettem); hát legalább érjék el hogy érdekeljen mi van vele.

A rehab no komment. Nagyon uncsi.
Flash forward szintén.. nagyon olcsó húzás volt,,plusz még csak ki sem írták hány héttel/hónappal később. Nagy csalódás, zéró htgawm hangulat. Remélem változik még..

winnie - 2019. 10. 02. 04:59

engem nagyon meglepett, hogy egy ennyire megfoghatatlan cliffet tettek a végére FF-nek. ezzel mit érnek el? temetés és annalise – miután sokkal ütősebben ellövik az elején? erre miért kéne beindulni, amikor bárki mondhatja, hogy kamu az egész – mennyivel másabb volt a 2. vagy 3. évados cliff, amikor láttunk is valamit, amikor volt veszélyérzet. lehet, hogy az lesz a csavar, hogy tényleg meghal, de ettől még ez szerintem nem hatásos, mert senki nem fogja komolyan venni.

ellenben abból kiindulva lehet kombinálni, hogy vajon miért ez volt az FF. mármint, hogy miért nem drámaibbat, látványosabbat, ütősebbet választottak. mert valamiért direkt tették le emellett a voksot. lehet, hogy idővel kiderül, de ettől még fura a döntés.

Timothy - 2019. 10. 02. 14:31

Kicsit hosszabban. Maga a rész nekem minden hibája ellenére tettszett. Bár lehet én elfogult vagyok a sorozattal. De ez az egyik olyan sorozat amit hetente mindig várok és péntek délelőtt már nézem is.
Én is más kezdésre számitottam. Amint a kritika is irta, Laurel megkötözve stb. az jó lett volna.
Az tény és való, hogy köszönö viszonyba sincs az első évaddal. Basszus az tök jo volt, mikor egy részbe 4-5 flashforward volt, nagyon csavarták. Az nagyon hiányzik. Meg a tárgyalások, napi ügyek. De helyette ugye kapunk egy nagy balhét, csoportos pert stb.
Az, hogy Laurel nincs , nem nagyon tudom hovatenni, mivel kb 3 évad arrol szol hogy az ő családja áll mindenek mögött. MInt kiderült, már nem is állandó szereplő, kiváncsi vagyok, mit hoznak ki belőle.

Magárol a részről: Kicsit hasonlitott a 4X01hez, az votl ilyen “történésmentes”. Az hogy annalise megint alkoholista és küzdd vele az már kicsit tul sok. MInden évbe előveszik. Bár nagyon jol hozza az tény. Párnás jelenet az telitalálat volt. Emlitette a kritika connor változását. Hát igen,de nem hiszem hogy negativ lenne ez a fejlődés, bár érdekesebb volt az első évadbeli figura.
FF-et nem nagyon hiszem el, sztem lesz még ebben egy nagy csavar valahol. Simán el tudom képzelni hogy megjatssza a halálát vagy valami ilyesmi és majd mutatják ahogy issza a kis vodkáját a tengerparton.
Eszembe jutatta a 13 okom volt, azt promozták ugy, hogy #whokilledbryce .. Én is jobban örültem volna egy hatásosabb, sokkolobb ff-nak, de sztem tartogatnak még nekünk.
Rendező azt írta twitteren, ez lesz az egyik legcsavarosabb évad, hát várom.

Összeségébe nekem tettszett, nem a megszokott, de engem ez is lekötött. Sajnálom hogy véget ér, de lehet ennyi volt csak benne.

Anni - 2019. 10. 02. 20:58

Legérdektelenebb kezdés volt, tényleg már csak végig nézem a maradék részeket mert amúgy szerettem nagyon. NA meg Viola Davis.. ő menti csak meg a sorozatot. Rég túl nőtt ezen a szerepen és sorozaton szerintem.

A vége pedig vicc.. itt most az ütne nagyot ha tényleg meghalna a végén Annalise és nem lenne valami mismásolás.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz