login |

Pilot: Sunnyside

2019. 10. 01. 14:50 - Írta: human

5 hozzászólás | kategória: 2019/20, kritika, pilot-mustra,

(A másik pilotkritikánk itt olvasható.) Az ősz a feltámadó lelkiismereté, a jobbá váló embereké? Az NBC-re érkezett Sunnyside simán párhuzamba vonható a Bluff City Law-val, csak épp komédiában közelít a morálisan jobbá váláshoz.

A főhős egy hazug politikus, aki azt ígérte az embereknek, hogy igazi változást hoz a városi tanácsban. 15 évvel később az irodájában él, és mindene a sztárokkal való bulizás meg a namedropping. Mivel a politikai változások lassúak, így ennyi idő kellett arra, hogy az emberek is észrevegyék mit csinál, és végre leváltják egy botrányát követően.

Innen indul a sztori. Először csak arra gondol, hogy miképp juthat vissza a székbe. Ehhez pénzre is szüksége lesz, szóval a rossz hírét arra próbálja váltani, és találkozik mindenkivel, aki fotózkodni akar vele, vagy kérdezgetne a “iszákos politikus”-tól. Az egyik ilyen időpont pár amerikai állampolgárságra hajtó bevándorlóhoz vezeti. És valamiért eldönti, hogy segít rajtuk.

Valahol szomorú, hogy mennyire nem megy ez a megtérés a tévés íróknak. Mármint a Bluff City Law-nál ezzel jöttem: a főszereplőn egy percre sem éreztem, hogy miért is tér meg, áll át a kisemberek oldalára. Na most szó szerint illik ide is. Itt sem megérdemelt a változás, ami 20 perc alatt lemegy.

Nyilván csak el akarnak jutni a dinamikához, mivel a csoport olyan színes karakterekkel van tele, akik egymás között már nagyon jól működhetnek. Tipikus pilotos rohanás az egész, de valahogy így a szív hiányzik belőle. Pedig az kéne, annyi megható pillanatot terveztek ebbe a komédiába. Igen, a másik bökkenő a poénok hiánya. Lassan már szokás szerint? Mindenki csak a mosolyokra hajt az országos komédiákban…

Rendben, a főszereplő Kal Penn miatt adok még esélyt, mert mondom, talán a csoportban van valami lehetőség, de 6/10-nél többet semmiképp sem tudok adni.

5 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2019. 10. 01. 14:54

majd írok róla bővebben is, ez csak a rövid, twitteres véleményem:

1×01: 6,5/10 – ebben nagyon sok potenciál van, és ez az alapfelállás sokkal viccesebb annál, hogy néha ilyen ritmustalan legyen. A sok apró darabkája abszolút szellemes, csak jobban össze kéne rakni. (Anno ezt mondtam a B99-ról is, és…)

winnie - 2019. 10. 01. 15:01

itt szerintem azért rendben volt a “megtérés”, amellett, hogy előbb csak a pénzre hajtott, legalábbis elmondták és hihetőnek tűnt.

aki pedig szereti a karakteralapú poénokat, annak nagyon jó lesz, mert némelyek stílusa elég egyedi, illetve a visszatérő gegek pedig nagyon jópofák.

human - 2019. 10. 01. 17:54

ok, legyen, a múltjával kicsit jobban magyarázható, de akkor is baromi hirtelen.

FrankLuck - 2019. 10. 02. 19:47

Teljesen elfelejtettem, hogy miről szól, így a gyenge kezdés után megörültem, amikor megjelent a csoport. A főszereplő szerintem gyenge pont (én sem éreztem a nagy változás miértjét, jobb lett volna, ha pár részig marad teljesen öncélú a segítségnyújtás, csak szépen, lassan jutunk el a megtéréshez – no mindegy). A csoport miatt ott leszek a második résznél is, remélem elkezdik egy picit kiszínezni őket.

winnie - 2019. 10. 08. 17:42

1×02: 4,5/10. Csak beüt a pilotkritikában megjósolt Mike Schur-átok, ami a B99-nál is: hiába működnek egyenként az alkatrészek, ha együtt nem indítanak be, hiba hangoznak papíron remekül egyes dumák, hiába adják elő tökéletesen a színészek, ha nem röhögtetnek meg. És magam sem értem, hogy mi az oka ennek a szétesésnek. Pedig a legtöbb karakter nagyon jó magában a tesóktól a pincérnőig, és konkrét története is volt a résznek. Mégs

Verdikt: kap még egy esélyt, de már nem vagyok derűlátó. De a Brooklyn Nine-Nine-rajongónak érdemes esélyt adni neki.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz