login |

Pilot-mustra: Sunnyside – 1×01

2019. 10. 03. 17:50 - Írta: winnie

1 hozzászólás | kategória: 2019/20, kritika, pilot-mustra,

– There’s not even a shower in there.
– With the right attitude, any place with running water is a shower.

(A másik pilotkritikánk itt olvasható.) Az NBC új komédiájából az maradt meg bennem a nézés után, hogy nagyon sok potenciállal rendelkezik, és hogy az alapfelállása sokkal viccesebb annál, hogy néha totál ritmustalan legyen. Ezen persze lehet javítani, ahogy a humorosság is feltekerhető, ami viszont már most adott, az a szereplőgárda, már pedig ehhez a stílushoz érdemes olyan karaktereket szerezni, akik egymagukban is elvinnének a hátukon egy saját sorozatot.

SUNNYSIDE – 1×01 – 6,5/10

A Sunnyside sztorija csak katalizátor, miszerint van egy bukott, lusta botránypolitikusunk, aki előbb pénzt keresni próbál, majd később szívből is elkezd istápolni pár, állampolgárságért hajtó bevándorlót – a lényeg úgyis az lesz, hogy Kal Penn elkalauzoljon egy piszok színes társaságot, pár tényleg jópofa és/vagy elvetemült karaktert egy igen aktuális tematika keretein belül. (Ami egyelőre még nincs túlpolitizálva (bár az ICE már beindult), viszont anélkül szerintem nehéz lesz, de hátha megtalálják az egyensúlyt.)

Minden bevándorló hozza magával a személyisége mellett saját országát, egyéni hátterét, valamint az archetípusára jellemző sztereotípiákat (ezek mindenkinél elég különbözőek, így adják magukat az ellentétek), amik már az első részekben remek kis running gag-eket produkálnak. A hülyülés mellett azért az érzelmi oldalt sem hanyagolták el, hiszen mégiscsak teljesen outsiderekről van szó, akik számára komoly téttel bír a közös munka.

Nagyon kellemes volt a Sunnyside, és sok apró darabkája abszolút szellemesre sikerült, de valahogy jobban össze kéne rakni a mozaikokat. Azt már csak halkan teszem hozzá, hogy anno ugyanezt mondtam a Brooklyn Nine-Nine-ról (tonna potenciál, tök jó karakterek, kicsit szét van esve), aztán mi lett belőle? Nagy közönségkedvenc, miközben én már az elején kaszáltam.

A B99 miatt kezdem egyébként azt érezni, hogy lehet, hogy csak Mike Schur stílusa nem jön be annyira (ld. még The Good Place – a Parks and Recreations inkább volt The Office-utód, ami mégiscsak Greg Daniels), pedig ha valaki, akkor ő mindenképp előre mutató a komédia műfaján belül. És ezzel nyilván nem azt mondom, hogy nem volt jó ez a kezdés, csak kicsit tartok magától a sorozattól, hogy megmarad számomra kiaknázatlan potenciálnak, miközben a többi néző egymás hasát fogva röhög majd és jelöli szénné a Sunnyside-ot a JAws-on.

1 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2019. 10. 08. 17:42

1×02: 4,5/10. Csak beüt a pilotkritikában megjósolt Mike Schur-átok, ami a B99-nál is: hiába működnek egyenként az alkatrészek, ha együtt nem indítanak be, hiba hangoznak papíron remekül egyes dumák, hiába adják elő tökéletesen a színészek, ha nem röhögtetnek meg. És magam sem értem, hogy mi az oka ennek a szétesésnek. Pedig a legtöbb karakter nagyon jó magában a tesóktól a pincérnőig, és konkrét története is volt a résznek. Mégs

Verdikt: kap még egy esélyt, de már nem vagyok derűlátó. De a Brooklyn Nine-Nine-rajongónak érdemes esélyt adni neki.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz