login |

The Goldbergs: kezdett a 7. évad – írta Diapolo

2019. 10. 03. 14:50 - Írta: vendegblogger

Szólj hozzá | kategória: kritika,

Goldbergék története már hetedik éve tartja az ABC nézőit a képernyő előtt, a szeptemberi visszatérés pedig egy egészen különleges utazásra invitálta a sorozat kedvelőit. A család felkerekedett, bőröndökbe pakolt, és elindult Anaheimbe, a csodás Disneyland-be. A felütés remek ötletnek tűnt, a plakát is igazán csábító volt, a rész viszont talán kevésbé hagyott nyomot, mint azt vártam volna.

Hiába, hat év sok idő, még a legjobb helyeken is megváltozik ennyi idő alatt sok minden. Az pedig szinte mindig a rákfenéje a gyerekeket központi pozícióba helyező sorozatoknak, hogy a felnövő csemetékkel nem igazán tudnak sokszor mit kezdeni. A The Goldbergs esetében pedig mindig talán az volt a legerősebb pont, hogy annyira jól összerakták ezt a családot, annyira passzol minden apró darab egymáshoz, hogy egyetlen puzzledarab kiesése is jelentős hiányérzetet tud kelteni az emberekben.

Legalábbis bennem biztosan, hiszen az utóbbi két évadban nagyon erősen érződött már, hogy Erica és Barry szálát nehéz a család vonalán tartani. Adam kapcsán pedig azt éreztem, hogy maga a karaktere nem tud jól működni akkor, ha nem kapcsolják össze valamelyik testvérével. A nyaralás pedig nagyon jó ötlet volt, hiszen a hosszú kocsiút nagyon sok helyzettel kecsegtetett, az erős dialógok pedig sokat tudnak dobni egy-egy részen.

A tovább mögött folytatom.

A nyáron Adam F. Goldberg 6 évad után lépett egyet hátra, így már nem ő a showrunner. Jelentős változás azonban nem volt érezhető, az egyes jeleneteknél tökéletesen kirajzolódott mindenkinek az évadok alatt megismert képe, azaz, hogy milyen is a Goldberg-család.

Adam Barry-vel veszekedett, míg Erica a józanész képviselője oldott a helyzeten, Beverly pedig hozta a formáját, a többi utas és az én agyamra is ment, amikor elkezdte énekelni a Row, Row, Row Your Boat című amúgy is elég idegesítő dalt. Papinak pedig talán meghallgatták az imáit, hogy hadd szabaduljon már, érkezett is egy szőke bombázó a megmentő szerepében.

Valójában a fészekből kirepülő két gyerek, Erica és Barry okozta a valódi problémát ebben a részben Beverly számára, a rész pedig arra épült, hogy ez az utolsó lehetősége a családnak, mielőtt útjaik külön válnának ideiglenesen. Abban biztos vagyok, hogy a következő részben jön a csavar, amivel mégis a szülői házban kénytelenek maradni. A rész egyetlen negatívuma, ami a 20 perces játékidőhöz képest túlontúl nagy szerepet kapott, az Erica szerelmi drámája.

Összességében egy jó kezdés volt, ezt az évadot is minden bizonnyal megnézem, de pontosan az az érzésem a The Goldbergs kapcsán, mint amilyen egy szülőnek lehet, amikor felnyitja a 10 évvel ezelőtti családi fotóalbumot, ami tele van csodás emlékekkel, majd becsukva azt, rádöbben, hogy a felnőtt gyerekei kint várják a nappaliban, és mindjárt utaznak vissza az egyetemre.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz