login |

Grey’s Anatomy: kezdett a 16. évad

2019. 10. 04. 17:20 - Írta: Deny

77 hozzászólás | kategória: kritika,

Míg a LO: SVU idén kezdte meg az amerikai élőszereplős főműsoridős sorozatok rekorddöntő évadját, addig a Grey’s Anatomy a kórházsorozatok rekorder szezonjába lépett be múlt héten.

Általános iskolás korom óta követem a sorozatot, most pedig friss diplomásként írom ezt a kritikát. Anno bele se mertem volna gondolni, hogy ilyen hosszú kalandra nevezek be a GA-val. Noha elképzelhetetlennek tűnt, emlékszem, a 10. évad körül elkezdtem szurkolni, hogy valami csoda folytán érje utol az ER-t az évadok és epizódok számát illetően, most pedig már ott tartunk, hogy minimum két szezonnal meg is haladja a korábbi csúcstartót. Döbbenet!

A májusi finálénál sokkal nagyobb izgalommal álltam fel a képernyőtől, mint egy évvel korábban. Nagyon tetszett ugyanis, hogy mennyire felrúgták a status quót (ha csak ideiglenesen is), mert úgy éreztem, rengeteg potenciál van a nyitva hagyott történetszálakban egy szuper évadkezdéshez.

Nos, ez többé-kevésbé be is igazolódott, ám valahogy mégis kisebb csalódásként éltem meg a premiert. Szuper rész volt, de premiernek kicsit mégis gyenge. A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Szóval ott hagytuk abba, hogy Meredith-t, Richardot és Alexet kirúgta Bailey, miután főszereplőnk biztosítási csalást követett el, a többiek pedig falaztak neki, DeLuca pedig őrizetbe került, mert magára vállalta a bűncselekményt.

Ez már önmagában is izgalmasnak ígérkezett, hiszen kíváncsi voltam, ebből hogy másznak ki a karakterek. Nem mintha egy percig is aggódtam volna bármelyikük sorsáért (ismerjük a sorozat stílusát), de én mindig is szerettem azt megtapasztalni, hogy hogyan fognak eljutni a szereplők a kiszámítható, egyértelmű megoldásig.

Nos, úgy tűnik, Krista Vernoffék nem akarják olyan könnyen elintézni az ügyet, inkább kavarnak kicsit a sztorin, ami kellemes meglepetés volt. Nagyon kíváncsi vagyok, mi sül ki Meredith közmunkájából és meddig húzzák Richardék az új kórházban. Utóbbi állásvadászatán egyébként nagyon jól szórakoztam, főleg, hogy most jómagam is próbálok elhelyezkedni, így át tudtam érezni a szenvedését.

Meredith esetében belebegtették az engedélybevonás veszélyét is, ami biztos, hogy nem fog bekövetkezni, de kíváncsi vagyok, hogyan fogja kimagyarázni magát a helyzetből. Ismerve a sorozatot, ez valószínűleg a téli fináléig vagy premierig téma lesz, én pedig bízom abban, hogy az írók fenn tudják addig tartani az érdekesség-faktort ezen a fronton.

Jo depresszióját kicsit gyorsan elintézték az egyhetes időugrásokkal, de ezt annyira nem is bánom, mert már eleget láttuk szenvedni az előző évadban is. Felesleges lett volna tovább nyújtani, mert már tavasszal is kezdtem kicsit a számat húzni a végére. A második lánykéréses jelenet nagyon aranyos és megható volt (Alex jellemfejlődése továbbra is az egyik kedvenc elemem a sorozatból), és remélem, hogy most már megindulnak a boldogság felé.

A Teddy–Owen–Tom Koracick háromszöget (vagy négyszöget, ha a babát is beleszámítjuk), nem igazán vártam, és attól félek, hogy Koracick is áldozatául eshet ennek a történetnek, ha túlzottan féltékeny lesz, amit azért nem szeretnék, mert számomra ő az utóbbi évadok egyik legjobb karaktere, és nem örülnék, ha nagyon hisztissé válna Teddy és Owen döntése miatt. Főleg most, hogy állandó szereplővé lépett elő.

Van egy olyan érzésem, hogy itt azért még lesz egy-két csavar, és Teddy rá fog döbbenni, hogy talán mégsem hozott jó választást. Őszintén szólva nem bánnám, mert imádtam őket Koracickkal tavaly, és szerintem sokkal jobban összeillenek.

A csavar Ameliával váratlanul ért, viszont imádtam azt a jelenetet, amelyben kiderült, mivel sírtam a röhögéstől. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy birkózik meg az új terhességével, hiszen ez volt a legnagyobb félelme, amióta az első alkalom tragédiába torkollott még a Private Practice-ben. Úgy gondolom, hogy a babával nem lesz gond, de Amelia áldott állapota valószínűleg éket ver majd a Linkkel alakuló kapcsolatába.

Csak abban bízom, hogy Owen nem keveredik valahogy bele az ügybe, mert már nem bírnék ki még több drámát köztük. És komolyan, nem hiszem el, hogy Stefania Spampinatót nem léptették elő állandó szereplővé. Egy percet volt csak képernyőn, de az is zseniális volt! Nagyon remélem, hogy fogjuk még látni, mivel nagyon jót tesz a sorozatnak az olasz pezsgés, amit a karakterével hozzáad.

És akkor eljutottunk a mélyponthoz: a szálhoz, ami a leginkább lehúzta számomra az epizódot. Jackson és Maggie. Mindig is hangoztattam, hogy mennyire gyűlölöm a párosukat, de ez az utálat mostanában a tetőpontra hágott. Akkora mélyrepülést írt le számomra mindkettejük karaktere az utóbbi időben, hogy már-már azért szurkoltam, hogy lapítsa ki őket egy autó a ködben. És igaz, hogy a szakításukkal megkaptam azt, amit vártam, de nagyon rossz volt, hogy az epizód jelentős hányada az ő vergődésükre ment rá. Azt se bánnám, ha többé közös jelenetet sem kapnának.

Szintén részben ennek a szálnak az eredménye a másik dolog, amit már most tudom, hogy nem fogok élvezni: a Station 19 közelebb hozása a sorozathoz. Az ABC elnöke és Krista Vernoff kijelentették az upfronts alatt, hogy a két sorozat univerzuma idén szorosabban össze fog fonódni, ami azt jelenti, hogy bele fogják erőltetni a tűzoltókat a képbe, amennyire csak lehet. Ennek pedig nem örülök, mivel valószínűleg csak rabolni fogják az értékes időt.

Ennek megfelelően máris elindítottak egy új show-közi románcot ennek örömére, és bár Jackson és Vic között már most több kémia volt, mint Maggie-vel valaha, erőltetettnek érzem.

Szóval nem volt tökéletes kezdés az izgalmasnak ígérkező felvázolt történetszálak ellenére, egy gyenge 7-esre értékelném, de nagyon örülök, hogy visszatért a sorozat, hiszen a mai napig ez az egyik legvárósabb heti darab a számomra.

77 hozzászólás Ne habozz!

Stuffy - 2019. 10. 04. 17:31

A friss diplomás miért kellett beleirni :-/
De egyébként szuper első rész kritika. Egyetértek vele. Nekem erősebb a tavalyi nyitásnal

Deny - 2019. 10. 04. 17:50

Stuffy: Az idő múlását volt hivatott érzékeltetni. Hogy anno, amikor áltsuliban elkezdtem nézni, bele sem gondoltam volna, hogy egy gimnázium és két egyetem után is új részeket nézhetek majd a sorozatból. És mint írtam, ebből kifolyólag az egyik történetszálat most még inkább át tudtam érezni. Bocsánat, ha túl szubjektív lett. :)

viorica - 2019. 10. 04. 18:56

A tegnapi rész számomra az utóbbi évek legjobbja volt!

szepi06 - 2019. 10. 04. 23:07

Köszönjük a kritikát 🙂 Már vártam. Huh, hát Jacksonéktól én is kivagyok. M. – nek már a nevét sem vagyok hajlandó leírni (nem Meredtihnek). Következtetések, amiket levontam az első rész után: DeLuca még mindig cuki, tök jól áll Alexnek, hogy már nem Evil Spawn, Richard újfent megszívta, Qadrit sajnos teljesen hanyagolják. Pedig örülnék akár egy eredet-storynak is vele kapcsolatban. Ja és Jackson egyik Nike cippője tök jó volt ;)

Mom - 2019. 10. 05. 08:38

Számomra az egyik legnagyobb kérdés az, hogy azzal, hogy Maggie-t és Jacksont szétszedték, azzal vajon elismerték, hogy nem volt jó ötlet a nézők nyilvánvaló ellenérzései ellenére erőltetni a párost? (Mert korábban kb azt nyilatkozták, hogy ezt is meg fogják majd szokni)

Abban, hogy akár mindhárman másik kórházban dolgozzanak egy átmeneti ideig én érdekes potenciált látok. Mind kásőbbi átigazoló karakterek, mint megváltozott dinamikák szempontjából. Jobban érdekelne, mint a tűzoltós vonal.

Egyébként nem csalódtam a kezdésben, hozta a színvonalat.

renka - 2019. 10. 05. 18:44

A Maggie-Jackson sztori azért (is) nagyon vicces, mert olyan dacosan ragaszkodott hozzá Krista Vernoff, majd amikor a Station 19 producere is ő lett, akkor simán beáldozta a párost… Mondjuk nem kár értük (sőt!), de azért nagyon-nagyon gyorsan összehozták Jacksont Viccel. Ha azt nem is ismerik el, h a Jaggie sztori nem egy sikertörténet, az azért teljesen egyértelmű, h a Station 19 nagyon gyenge lábakon áll…

Az első két rész után azt mondhatom:örülök, h a Meredith kontra biztosítási rendszer történetbe jobban belemennek,Merluca-t továbbra is szeretem,Levi aranyos, Owen szerelmi élete változatlanul érdektelen számomra, Amelink kicsit talán gyors nekem… Egyelőre fogalmam sincs, h Alex-Richard és Meredith hogyan tér vissza kórházba…és ez jó! Az meg egy kicsit vad, h Jo megkapja Meredith állását?!

Clarei - 2019. 10. 05. 20:19

Stuffy: ne legyél már ennyire gáz… Mi az hogy minek írta bele?? Az ő kritikája.

Anni - 2019. 10. 06. 17:07

Tetszett a nyitás és a 2. rész is.
Én kb. a félévad záróra tippelem, hogy Alexék visszamennek valahogy.

Negatívum eddig csak Jackson és Maggie.. végre szétszedték őket de ezt se lehetett megoldani normálisan és megy a hiszti Maggie részéről.. pedig max. vagy egy évig voltak egy pár.
Nem nagyon csípem már Owent de Tom most eléggé bunkó volt vele persze jó van oka rá de Teddy is ugyanúgy “hibás” ebben. Tényleg csak azért könyörgök nehogy valahogy Owené legyen Amelia babája mert nagyon jók Linkkel együtt. És remélem minden rendben lesz azzal a babával. :)

Deny - 2019. 10. 06. 18:12

Anni: Szerintem fizikailag képtelenség, hogy Owené legyen a gyerek, mert ha jól rémlik, le sem feküdtek egymással az előző évadban. Viszont attól félek, hogy Owen majd valahogy belekotnyeleskedik az egészbe.

Anthonz - 2019. 10. 06. 19:43

Örülök, hogy Jackson továbblépett, felismerte, hogy nem találnak a plázacica Maggieval. Bár egy kicsit erőltetett volt, hogy ennyire utálja a természetben.
Remélem elkerülik a további bonyodalmakat ezen a szálon, bár Maggie tuti ki lesz akadva még később is, hogy ilyen hamar lecserélik.

szepi06 - 2019. 10. 06. 19:47

Owen mindig mindenbe belekotnyeleskedik. Ha itt lenne Cristhina, már tuti rég kinyírta volna. Tényleg, a mostani szereplők közül ki lenne a pasija vajon? :) Tom?

Kicsidelfin - 2019. 10. 06. 20:02

Utálom, hogy Maggie miatt már Jacksont is utálom.
Minden más tetszik az új évadban. Nyáron maratont tartottam az első évadokból, ezek után különösen jó volt hallani Bailey beszédét.

A Station 19-t mennyire érdemes/kell nézni?

Csilla0422 - 2019. 10. 07. 11:15

Az első részben számomra semmi extra nem volt. Három jelenet kifejezetten tetszett: Teddy pánikolása, Mer – anyuka valamint Amelia és Carina. Amelia ha már Andreat kihagyta gondolta Carina megér egy próbát. :D Stefania Spampinato állandó jelenléte nagyon jót tenne a sorozatnak.

Örülök, hogy Jackson és Maggie végre külön van. Könyörgöm pont Vic? Lucas a vőlegénye nem olyan rég halt meg és pont Maggie betege volt. A Stationben van más is.

A második rész sokkal jobban tetszett. Mer “magánrendelése” nagyon bejött. Kár lett volna kihagyni. Jo még mindig nem érdekel. Dr. Dahlia Qadrit viszont jó lenne a képességeinek megfelelően használni. A tudása miatt sokkal többet érdemelne.

Linc nálam nagyon rosszul indított azzal a zsúrfiús stílusával. Ahogyan visszavett egész szerethető lett. Értékelném ha Krista legalább őket nem macerálná és végre Amelia babájával minden rendben lenne.

Bármennyire is bírom Tom stílusát, most azért elég nagy gyökér volt. Owen bekevert neki, de Teddy döntése volt ez. Tomot amúgy megnézném Carinaval. :) Két temperamentumos ember…

Bailey is back! A rész egyik fénypontja volt.

Eltiron - 2019. 10. 09. 02:51

Először is sziasztok, üdv a 16. kanyarban :)
Tökjó sokadik éve itt látni újra a törzsgárdát (Csilla, Deny, Renka, etc.), bocs az offért.
Nagyon vártam az új évadnyitót, aztán úgy sikeredett, hogy pont azon a héten kerültem új munkahelyre, szóval csak most jutottam odáig, hogy megnézzem az első két részt, és – talán csak a várakozás és a kiéhezettség miatt reagálom túl – szerintem baromi jól sikerültek. Én mindig is az egyedi humora miatt szerettem a GA-t, és most kaptunk néhány igazán emlékezetes poént (amikor Owen belevezette Tom tökébe az áramot, azt vissza kellett pörgetnem és hangosan röhögnöm rajta egy percig), meg persze voltak érzelmes jelenetek is, de nem tolták túl (ezzel volt némi bajom az elmúlt pár évadban).
MerDeLuca és AmeLink jól működtek, és – sokakkal szemben – nekem tetszett Jackson és Vic szála is, bár nagyon kevés időt kaptak.
Továbbra is DeLuca a kedvencem (és egyetértek azokkal, akik szerint a nővérének több idő kéne), de az eddig általam nem igazán kedvelt Link-nek is voltak nagyon jó jelenetei. Helmet sajnáltam, eddig nagyon szimpi karakter volt, remélem ez a kis fail-je nem felvezetés a karaktere kioffolásához.
Ha pontozunk, akkor az első rész 7/10, a második 8/10, a másik kórházas szál nagyon tetszik, remélem nem lesz nagy összeborulás, hanem egy nagy rivalizálásra lesz kihegyezve az évad.
Na, jó sokat írtam :)

Deny - 2019. 10. 11. 11:25

Jó kis rész volt, bár az előző kicsit pörgősebb volt. A telefonos jeleneten annyit röhögtem, hogy már vagy ötször visszanéztem :D Sajnos Qadrit aligha fogjuk többet látni, ugyanis a színésznő Új-Zélandra költözött. :( Pedig abban bíztam, hogy majd ő is átmegy Richardékhoz.

renka - 2019. 10. 12. 09:22

Volt néhány vicces jelenet (a telefonos, Levi DeLucaval),és kb.az össze páros tök aranyos volt, remekül kommunikálnak egymással, mindenki támogat mindenkit…ami roppant gyanús nekem. Most nem tudom, h túl sok This Is Us-t néznek, vagy csak a szünet előttre tervezik az atombombák ledobását (azért ezt tartom a valószínűbbnek).

Anni - 2019. 10. 13. 00:16

Nyugis rész volt.
Csak engem zavar, hogy Jonál mennyire nyomják ezt a Meredith tanítványa dolgot? Annyira az van bennem, hogy csak azért van ez így mivel Alex felesége bár igaz nincs is más rezidens csaj csak ő kb.

Most Bailey az ügyeletes gonosz sose volt még ennyire negatív a karaktere de attól még bírom. :D

Qadrit nagyon sajnálom kedvenc gyakornokom :/

Amelia és Link a kedvenc párosom jelenleg. :)

renka - 2019. 10. 13. 08:29

Sokan kiakadtak most Baileyre, de én szeretem, amikor régi önmagát idézi. A következő részben úgy tűnik, h Meredith “meglátogatja”…kiváncsi leszek arra a párbeszédre!

Csilla0422 - 2019. 10. 13. 12:35

Anni, abból a korosztályból sajnos csak Jo maradt. Az összes többi jóval tehetségesebb és jobb volt nála. Semmi extra dolgot nem tett, teljesen átlagos volt. Most meg ő a sztár. Alex barátnőjeként maradhatott. Nevetséges.

Dr. Dahlia Qadrit nagyon sajnálom. Kicsit Cristinara emlékeztet. Csak sajnos őt soha nem használták a képességeinek megfelelően. Nagyon bízok abban, hogy Sophia Ali a kinti munkája után még visszatér a régi szerepébe.

Bailey elég rendesen visszatért, bár régen ennyire nem volt szenya.

Tom is elég nagy gyökér lett.

Teddy – Owen, Amelia – Link páros aranyos volt.

Tetszett az idős pár története. Bird. :)

Avery és Vic jó együtt, csak engem zavar Lucas miatt. Lucas Ripley parancsnok volt Vic vőlegénye a Stationben.

Mom - 2019. 10. 15. 16:29

Az, hogy Alyssa Milano és Holly Marie Combs feltűntek a részben, azonos betűvel kezdődő keresztnevű nővértrió két tagját alakítva, minek volt köszönhető? Tetszett a kikacsintás, csak érdekelne, hogy volt-e valami a hátterében.

Deny - 2019. 10. 15. 16:47

Mom: Múlt héten volt a “Cast From the Past” hét az ABC-n.

“Az ABC egy nagyon érdekes stunttal készül októberre, aminek címe Cast From the Past Week, és ennek keretén belül egyes sorozatok szereplőinek és/vagy készítőinek régi sorozataiból hoznak vendégszereplőket.”

Krista Vernoff korábban a Charmed íróstábját is erősítette. :)

Mom - 2019. 10. 15. 17:23

Deny, tudtam, hogy Rád számíthatok! :)

Köszi! Ez elkerülte a figyelmemet, de tök jó kezdeményezésnek tűnik :D (Ezen kívül csak a The Good Doctort nézem innen és az nem volt ennyire feltűnő, mert a House-t nem néztem)

Kicsidelfin - 2019. 10. 18. 12:45

Vajon hányszor játsszák még be hogy egy orvos meglepődik azon, hogy terhes lesz? Vagy az amerikai orvosi egyetemeken nem tanulnak a teherbe esésről és a lehetséges védekezési formákról?

A 3. 4. rész is nagyon jó volt, tetszettek a párbeszédek, jókat nevettem. Nem is vettem észre és véget is ért a rész.
Alexnek és Jonak jót tesz hogy csak kis közös idejük van, ennyi idő alatt még cukik. Alex és Richard is jók. Tetszik az új kórház.
Amelia és Link is jók.
Koriacick miatt viszont haragszom, remélem nem teszik teljesen tönkre a karaktert.
Kíváncsi vagyok ez az újságcikkes dolog hova fog kifutni.

Deny - 2019. 10. 18. 14:12

Kicsidelfin: Én ezen már meg sem lepődök :D Szerintem a 16 évad alatt egyik terhesség sem volt betervezve :D

Amúgy az a poén, hogy amikor elolvastam pár hete a rész ismertetőjét, miszerint “Bailey váratlan hírt kap”, viccesen megjegyeztem, hogy röhögnék, ha terhes lenne, erre tessék :D Chandra nagyot alakított, nagyon jókat nevettem a jelenetein.

Lassan már tényleg nem marad orvos a Grey-Sloanban. Nekem is tetszik Karevék szála, de azért remélem, nem húzzák túl sokáig. Jó lenne, ha a téli szünet után visszatérne mindenki (Meredith is) a kórházba.

Egyébként ez volt az első rész ebben az évadban, amit teljes mértékben élveztem.

Laura - 2019. 10. 18. 17:35

Külföldi fòrumokon nagy tèma Amelia kora ès a köztük lèvő korkülönbsèg Linkkel. @Deny: tudnàl megbìzhatò infòt szolgàltatni?
A fòrumokon azt àllìtjàk, hogy közel akkora ha nem nagyobb, mint Mer ès DeLuca között. Ez ugye nagyon csalòka, mert a szinèszek valòs kora teljesen màs. Ellen ès a DeLucàt jàtszò szinèsz között kb 20 èv van, Caterina ès a Linket jàtszò szinèsz kb azonos korù. De azt àllìtjàk, hogy Amelia a sorozatban idősebb, mint Mer ès kb 45 èves, amit nem tudok elhinni.

Deny - 2019. 10. 18. 17:51

Laura: Utána kell néznem, de esélytelen. Amelia maximum 40 lehet szerintem.

Csilla0422 - 2019. 10. 18. 18:44

Ha normális ütemben haladnak, akkor 32 éves korukban lesznek szakorvosok. Jo talán 1 vagy 2 éve lehet az. Lincoln szerintem idősebb nála, 2-3 évvel kb. 37 év körüli. Ameliat én is 40 év körülinek mondanám.

Visszatérve az előző részre, jók voltak a volt boszik. Nem gyenge jeleneteik voltak. Felőlem jöhetnek újra.

Nem mindennapi eset volt, szurkoltam is szegény lánynak. Quadry legalább nem halt meg, szóval Sophia Ali akár vissza is jöhet.

Tom egyre jobban irritál, pedig nagyon jól indult a karaktere. Joval lassan versenyben lesz.

Owen is a másik kórházban van. Ki lesz a következő?

Bailey nagyon jó volt. Nem lepődök meg. Az orvosok a legrosszabb betegek és simán képese a saját gondjaikat nem tudomásul venni. Főleg így, hogy már nem is számított rá. Már régóta várom ezt a babát.

Mer meg sajtó áldozata lett.

Kate Walsh lehet, hogy visszatér?

Kicsidelfin - 2019. 10. 18. 18:55

Igen, ezen is szoktam gondolkodni, mintha néhány szereplő nem öregedne. Bailey 10 éves házas volt az első évadban, tehát legalább 30 éves volt akkor.
A 3. évadban volt Izzy 27, gondolom Mer is vele egyidős, +- pár év. Ő úgy 25 körül lehetett az első évadban, amikor Derek már 16 éve volt házas, ha 18 évesen házasodott akkor is 34 volt, de inkább több. Szóval lehet, hogy Amelia idősebb Mer-nél.

Deny - 2019. 10. 18. 19:05

Ó, azt hiszem, tudom, honnan jön a 45 éves tipp. Derek korából. Derek életkora egyértelműen meg lett határozva, bár azt hiszem, csak a halálakor derült ki: 1966-ban született a sorozat rajongói oldala szerint. Értelemszerűen tudjuk, hogy olyan nagyon sok év nincs közöttük Ameliával, talán max 7 év.

De ez tipikusan az az eset, amikor az írók nem foglalkoznak az ilyen részletekkel, mivel Amelia szerintem még 40 sincs. Meredith is csak 41-42, attól függően, hogy hányat írnak a sorozatban. Sajnos az idővonal a kezdetektől fogva problémás, arról nem is beszélve, hogy totál figyelmen kívül hagyták a Derek halála utáni egyéves időugrást. Aszerint a sorozatnak egy évvel a mi jelenünk után kellene játszódnia, de ezt hamar ignorálták.

Emiatt vicces a nagy hiszti Merlucáék körül is, mivel a karaktereik közt abszolút nem 20 év a korkülönbség. Inkább 10-12 körül lehet – Mer és Derek között is 12 év volt, mert Mer 1978-as (11×04)

Laura - 2019. 10. 18. 19:56

Deny, igen, innen jött ez a 45 èves dolog, ami szerintem nettò hülyesèg. Szerintem Amelia fiatalabb, mint Mer, max vele egykorù. Derek èletkora a sorozatban nem lett meghatàrozva, nem? Azt olvastam, hogy csak a rajongòk talàltàk ki, hogy 1966-os, mert a szìnèsz is annyi. De elvileg a sorozatban ő is fiatalabb ès akkor màr nincs is akkora korkülönbsèg Merrel.
Merlucàèk korkülönbsège is csak azèrt tèma, mert a szìnèszeken nagyon làtszik a kor. By the way nem tudom mi a tùròt csinàlnak Ellennel a sorozatban, hogy olyan ràncosnak tűnik, mert fotòkon nem làtszik olyan öregnek.

Kicsidelfin - 2019. 10. 18. 21:19

Laura, inkább mit csinálnak vele a fotókon :-)

Deny - 2019. 10. 18. 23:37

Laura: Na az lehet, a greyswikia-n 66-ot ír, de most eszembe jutott, hogy amikor Mark meghalt, akkor nála meg 1968-at írtak a rész végén, és ők egyidősek voltak, nem?

Sajnos az ilyen apróságokat nagyon rosszul kezelik a legtöbb sorozatban, itt meg többszörösen paradox az idővonal.

renka - 2019. 10. 19. 09:15

A fotókon általában túl sok sminket tesznek Ellen Pompeora (meg persze mindenki másra is), a sorozatban meg néha túl keveset (Maggie pl. már korán reggel is gyanúsan tökéletes hajjal és fejjel szerepel)….és néha úgy világítják meg, hogy… De a mostani epizódban (Merluca a hálóban)azért látszott, h eléggé rendben van azért 50 évesen is.

Nem rossz ez a két kórházas sztori, de azért kiváncsi vagyok, h meddig tart. Most olvastam, h Karev helyére felvettek egy “visszatérős” színészt (Cast From the Past Week?), aki valamelyik későbbi epizódban mutatkozik majd be.

Bailey terhessége biztos remek humorforrás lesz, de kezd már kicsit sok lenni a terhesség mostanában…aztán majd lesz sok láthatatlan gyerek.

Deny - 2019. 10. 19. 12:53

Huh, akkor ez a Pac-Northos sztori még tuti el fog húzódni. Hiába élvezem, azért abban bíztam, hogy a téli szünet utánra minden visszatér a régi kerékvágásba.

Amelia életkoráról még annyit, hogy most eszembe jutott, hogy ő azért a PP-ben is lehúzott jó pár évet. Ki tudja, hány éve volt már szakorvos mire megjelent LA-ben. Szóval papíron tényleg lehet negyvenes. De igazából tökmindegy, én úgy tekintek a sorozatra, mint a Simpson-családra, ahol a szereplők nem öregszenek :D Nem is igazán emlegetik az életkorokat szerencsére.

A terhességekről meg annyit, hogy a logika szerint az egyiknek sima ügynek, a másiknak pedig problémásnak kellene lennie. Mivel Ameliának már volt tragikus terhessége, valószínűleg az ő babájával most nem lesz gond. Baileynél viszont látok rá lehetőséget, hogy komplikációk merüljenek fel, már csak a szívbaja és az életkora (haha) miatt is.

szepi06 - 2019. 10. 20. 18:44

45 éves kor körül lehet Miranda, annyi minimum a sorozat idővonala alapján. Ennyi idősen kb. 0% esélye van egy nőnek arra, hogy spontán teherbe esik. Tovább csökkenti az esélyt a stresszes életmód is. Szóval nekem ez nagyon valószerűtlen és átgondolatlan így. Persze ez a Grey’s Anatomy ahol eddig is halmozottan jöttek ezek a helyzetek, de lassan ott tartunk már, hogy Richard is terhes lesz :)

Anni - 2019. 10. 20. 21:39

Richard is terhes lesz :D :D :D

Nem tetszik Miranda terhessége nem érzem, hogy neki ez most kellett volna és én is látok rá esélyt, hogy valami gebasz lesz vele sajnos..

Link és Amelia még mindig irtó aranyos.
Tom nagyon unszimpi lett viszont Jackson és Maggie külön-külön kezdenek újra jók lenni.
Mer és Deluca vitáját már vártam, túl nagy összhangban voltak. :D
Lehet most esik le nekik főleg Mernek, hogy amúgy annyira tényleg nem ismerik egymást még.
Christina üzenete..vigyorogtam nagyon. :)

Deny - 2019. 10. 20. 21:40

szepi06: Miranda elvileg 43, esetleg 44 éves. A hatodik évadban volt az a rész, ahol visszamentek a múltba, és ott mondta, hogy 2003-ban volt gyakornok, tehát valószínűleg ’76-ban született.

Nem tudom, nekem van egy rokonom, aki 47 évesen szült, szóval azt hittem, a korai 40-es években még nem olyan valószerűtlen a dolog. De nem vagyok szakértő :D

eszemix - 2019. 10. 23. 16:38

renka & Deny: Karev egyelore nem ugy tunik, hogy viszamegy. Richard Flood lesz Dr Cormac Hayes, vagyis a “head of Paediatric Surgery”. A szinesz a Shamelessben volt szereplo korabban.

renka - 2019. 10. 24. 09:41

eszemix: tudom,de nem igazán örülök neki. Már így is túl sok a szereplő, nekem nem hiányzik egy újabb “visszajárós”.. .

Eltiron - 2019. 10. 24. 15:34

Nagyon tudok vigyorogni a rajongói theorycraftokon :) Az én számításom szerint Mer 1973 és 76 között született, Bailey-nek pedig 4-5 évvel kell idősebb lenni, mivel ő már chief resident lett Mer-ék első évében, tehát Miranda 50 közeli – nem értem, mit nyafog, hogy “korai” menopauza…
Amúgy nekem az új éved legkellemesebb meglepetése, hogy visszakaptuk Jacksont, a Maggie előtti időkben ő volt a kedvencem és most ismét kezd önmaga lenni.
Eddig 4-ből 4 jó rész az évad, most viszont jönnek a szörnyű kötelező körök (halloween, hálaadás, karácsony, Valentin-nap), ilyenkor már előre félek…

Deny - 2019. 10. 24. 19:22

Eltiron: De Meredith és Bailey életkorát egyértelműen meghatározták a sorozatban. Merről kiderült, hogy 78-as, amikor Maggie után nyomozott. Bailey pedig a 6×15-ben mondta, hogy 2003-ban volt gyakornok, abból meg ki lehet matekozni a születési évét (1975-76). Harmadéves volt a pilotban. Egy pici baki ugyan van benne, mert a 4. évadban lett vezető rezidens, miután Callie befürdött, de az idővonal szerint akkor még csak negyedéves volt. Nem lehet idősebb 45-nél.

renka - 2019. 10. 25. 19:39

Akkor most tényleg:”Orange Is The New Grey”… Elég jó kis rész volt ez! Néhány arc ugyan kimaradt, de nekem nem is hiányoztak..

A Meredith-Maggie-Amelia hármas nagyon jó volt együtt. Amelia általában nagyon aranyos, de végre Maggie is az volt. Meredith meg…hááááát..teljesen meg volt zakkanva:az egyik pillanatban Andrew csak egy “szexi, vicces pasi”…a másikban meg bevallja, h szereti. Végülis tipikus Meredith,akinek a kérdései (kételyei) egyben a nézők kérdései is. Gondolom, h majd most körüljárják a témát, DeLuca meg remélem állja a sarat…ahogy eddig is. Nem tudom, h mennyit kell még ennek a srácnak bizonyítania, h “megérett” Meredith Greyre…

A Richard-Gemma sztori engem nem igazán érdekelt,de Jot most szerettem.

Eltiron - 2019. 10. 26. 00:47

Renka: Nekem az ugrott be, hogy Grey is the new black :D
Amúgy nálam ez gyenge rész volt, hiányzott a “másik kórház”-vonal és Jacksont sem láthattuk. Jo-t én sosem fogom már megkedvelni, a pszichologizálós vonulat pedig borzasztóan közhelyesre sikerült.

Deny - 2019. 10. 26. 12:46

Jó rész volt, jól mondta Krista, hogy a standalone részeket idén szeretné a 14×17 formájára mintázni, ez is arra a részre emlékeztetett.

Jo sztorija nagyon jó volt, örülök, hogy láthattunk pár részletet a terápiájából. Azt a listázós technikát meg tuti alkalmazni fogom, ha elfog a szorongás.

Tetszett, hogy Zola volt a beteg, már majdnem elfelejtettem, hogy annak idején betegként érkezett. Mert most annyira nem tudom sajnálni, nem kellett volna lelépnie a múltkor, és akkor most megúszta volna. Na de mindegy, ha jól értettem, max egy napot lesz fogdában.

Baileyék nagyon aranyosak voltak, Richard szálában meg nagyon idegesített Gemma. Richard helyében kerülném messziről, de gondolom, lesz itt még gubanc. Valahol olvastam egy olyan elméletet, hogy Catherine-nek van szeretője. Az érdekes csavar lenne, de egyelőre nem hiszem, hogy így van.

A jövő heti résznek már most tudom, hogy nem leszek rajongója. Utálom a Halloween-epizódokat, és sajnos több sorozatom is élni fog a lehetőséggel :D Jöhetnek az idétlen “rémsztorik” (tömegsír, seriously? :D), bizarr esetek…

Anthonz - 2019. 11. 14. 18:12

Huha, Maggie kapott egy jó nagy gyomrost. Már igen magabiztos volt. Most ő fog összezuhanni?

Kicsidelfin - 2019. 11. 15. 14:49

Ez 350. résznek elég gyenge volt :-(
Jó lett volna látni néhány régi ismerőst a tárgyaláson, nem csak visszaemlékezésben.
Mintha a karakterek összes hibáját összeszedték volna egy részre.

Annyi jó legalább volt benne, hogy nem húzták el részeket át a tárgyalást.

szepi06 - 2019. 11. 16. 21:07

Én két résszel le vagyok maradva. Viszont most láttam egy új előzetest a következőhöz. Bízom benne, hogy nem akarják újra előszedni vagy csak egyáltalán a lehetőségét belengetni hogy újra összejön a “gyűlölt páros”.

Navia - 2019. 11. 17. 05:07

Számomra ez egy tökéletes epizód volt! A sok régi paciens, a visszaemlékezések, a vallomások… Potyogtak a könnyeim.

Anthonz - 2019. 11. 22. 18:14

Whoa, mi volt ez a 9-es rész? Ennyi mindent belezsúfoltak: McWidow, egyből gondoltam hogy kinek szánták az írók, Bailey, Jo szál bőven elég, erre bedobnak egy Amelia bombát :D

Csillum0m - 2019. 11. 23. 10:34

És Webberék…
Hunt meg az új csaj…
Meg a vége…
Hat, rég volt ilyen eseménydús rész, amin lehet agyalni januárig…

Deny - 2019. 11. 23. 11:15

Gyerekek, javítsatok ki, ha tévedek, de jól gondolom, hogy Ameliánál nem Owen a lehetséges apa, hanem Koracick? Nem rémlik, hogy Owennel lefeküdt volna, amióta Teddy megjelent, Tommal viszont mintha lett volna egy ágyjelenetük valamelyik műtét után tavaly.

Csilla0422 - 2019. 11. 23. 15:20

Deny, ha picit is következetes az írói gárda, akkor kizárt, hogy a gyerek apja Owen legyen. A tavalyi évadban pont azt mondták, hogy hónapok óta nem voltak együtt. Ha DeLuca nem téved, akkor előfordulhat, hogy Tom a gyerek apja és nem Linc.

McWidow nem szimpatikus és nem tetszik, hogy Mernek szánják. Meredith jó párost alkot DeLucaval.

Baileyt és Bent nagyon sajnálom.

renka - 2019. 11. 23. 17:00

Csilla0422:kb. a Grey’s Anatomy történetének egyik legcsúnyább pasiját sikerült most beválogatniuk (remélhetőleg csak pár epizód erejéig)…Ráadásul annyira szájbarágós (idősebb,vezető szakorvos,özvegy,két gyereket nevel)lenne ez a sztori, h tényleg remélem, h az ő jelenléte csak ráerősít arra, ami az egész Merluca sztori alapja volt…vagyis, h “love is love”. Lehet, h papíron valaki jobban illik Meredithez, de ő soha nem ez alapján döntött (elméletileg Finn és Link is kézenfekvőbb döntés lett volna anno),soha nem az egyszerűbb utat választotta, mindig a szíve után ment (ahogy általában a többi szereplő is ebben a sorozatban,többek között ez adja ezeknek a kapcsolatoknak a pikantériáját).Ellenkező esetben nálam tényleg véget érne a sorozat…

Clarei - 2019. 11. 24. 15:02

Szerintem ez nagyon egyéni… szerintem iszonyat helyes az új orvos. Nekem deLuca nem jön be egyáltalán.

Kicsidelfin - 2019. 11. 24. 17:06

Nekem bejön az új doki. Már az első közös jelenetük tetszett, aztán a végén a liftes a régi időket idézte.

Ameliának nagyon nem örülök, olyan jók Linkkel :-(

Anthonz - 2019. 11. 25. 10:02

Jaja, Link-Amelia szál most nagyon elszomorít. Persze, lehetett tudni hogy valami fog történni, túl szép volt az egész. Amelia szépen elkúrta, megint.
Mondjuk Koracik is vicces lesz a nagy szerelmi nyilatkozatai után most mit fog reagálni :D

pongi_ - 2019. 11. 25. 15:38

Nekem egyenlőre bejön az új pali, bár nagyon szeretem a DeLucat, de mostanában furák voltak. (Nyilván direkt csinálták így). Valamit kéne velük kezdeni, vagy hagyjuk őket… DeLuca nem elég férfias Mer mellé, ez a pali viszont elég arrogáns :D

Nem vagyok nagy fan, de Ameliát miért kell mindig szívatni? Végre egyenesbe jött az élete…

Behozhatnának már új női karaktereket. Egy csomó női főszereplő elment az utobbi évekbe (Callie, Arizona, April) és csak férfiakat hoznak be.
Jo pl egy tök jó karakter (Alexszel együtt), akiből kilehetne többet hozni és sokkal érdekesebb mint Maggie, ahogy szenved. Teddyt visszahozták, de kb minek..( pedig nagyon birtam korábban.)

Merből pedig elég volt az elmúlt fél szezon. (senki nem gondolta, hogy bevonják az enedélyét és tetszett a megoldás, hogy azt a dokit hozták vissza, aki megölte Dereket, viszont kár,hogy nem láttunk több régi szereplőt az első évadokból, akik kiállnak érte.

Baileyt sajnáltam, végre történt volna vele valami, ami nem idegesítő, erre tessék. Ben teszi őt szerethetővé mostanában, kár h nem lesz baba.

pongi_ - 2019. 11. 25. 15:41

Ja, és nagyon tetszik h a Christinát visszahozták akár csak sms-ezés szinten, sose értettem miért kell teljesen elvágni egy karaktert azzal h kiszáll. Néha simán belefér h telefonálnak vagy mint itt megy az smsezés.

Anni - 2019. 11. 25. 19:06

Nagyon mérges vagyok Amelia babája miatt, hogy nem a Linké. Nekem sajnos egyből Owen ugrott be de akkor inkább remélem, hogy Tom az apa de ez szánalmasan nevetséges már..

Az új pasi Meredithnek.. csak az tetszett benne, hogy Christinát belevonták, de tényleg nagyon idegesítő, hogy belerágják, hogy ő is özvegy meg szakorvos.. nagyon csalódott leszek ha vele össze jön.
Miranda gyereke miért kellett így?
Rengeteg baromságot írtak most bele szerintem, amit sajnálok.

Az utolsó jelenet izgalmas volt de nem érdekel a Station 19.

renka - 2019. 11. 25. 20:05

Anni:Krista Vernoff ledobta a bombát minden párosnak, ahogy az várható volt… Én mondjuk nem hiszem, h nem Linké lesz a gyerek, csak nekik is kellett valami dráma már…mondtam én, h gyanúsan boldogok.

Giacomo Gianniotti (DeLuca) tegnap azt mondta Merlucaval kapcsolatban:’It’s not over. It’s just getting more and more complicated.” Ezzel nem is lenne semmi bajom, de miért kell ehhez egy 3. fél? Kicsit több fantázia is lehetne az írókban.Már csak azt remélem, h nem a szokásos háromszögben mondják el ezt a történetet…

Anni - 2019. 11. 26. 18:59

renka: Kicsit megnyugtattál ezekkel az infókkal. :D
De tényleg nagyon nincs már fantázia ezekben a storykban… ismétli magát a történelem kb.

Deny - 2019. 11. 26. 19:08

Én is abban bízom, hogy csak rossz az ultrahang, vagy valami. Ami biztató, hogy Amelia azt mondta, hogy “that could mean…” és nem “that means…”, szóval csak lehetséges, hogy nem Link az apa.
Nem hiszem, hogy ennyire agyonbonyolítanák ezt a furcsa sokszöget :D Legalábbis remélem.

A premierre kíváncsi vagyok, mert Krista azt tweetelte, hogy nagyon megható lett.

Anthonz - 2019. 12. 02. 10:12

@pongi_
“Behozhatnának már új női karaktereket. Egy csomó női főszereplő elment az utobbi évekbe”

– jah, ugye behozták állandó szereplőnek Teddyt, aki addig egy kiegyensúlyozott, magabiztos, vidám nő volt, és csináltak belőle egy szerencsétlen, önbizalomhiányos kismamát, aki a gyerekét sem tudja nevelni, a kapcsolataiban sem meri kimondani a dolgokat, szóval zanzásították “ügyesen” a Shonda világba…

Savanah - 2019. 12. 07. 19:05

De jó h írjátok, h inkább Tom lehet Amelia gyerekének az apja, Owennek már elég lesz. Plusz Tomnak is meghalt gyereke, ugye? Vagy rosszul emlékszem?

Egyébként ez a 20 hetes terhes vagyok, de még nem voltam ultrahangon ez non sense… Még amerikában is kötelezők a genetikai ultrahnagok… És ekkora előrehaladott terhességnél már nem tudják megmondani a fogantatás napját méret alapján, mert simán lehet a baba nagyobb..
Ezt nem így kellett volna, mert nem hiszem el…

Nekem az új doki tetszik, majd meglátjuk mi lesz vele, deluca nem illik meredith-hez.

Bailey-éket nagyon sajnálom :( Annak a gyereknek jobban örültem mint Ameliaknak.

Jo idegesit még mindig. Nagyon untam már ezt a depresszios vonalat is.. Most remélem nem kezdik ugyanezt Maggievel..

A crossover részre én sem vagyok nagyon kiváncsi..

fajro - 2019. 12. 08. 13:39

Dehát Tom és Amelia nagggyon régen voltak együtt, az agyműtét környékén, nem?
Tom Teddyvel volt utána, nagy szerelem, stb, amikor meg Teddy ment Owenhez, sztem nem volt már Ameliaval semmi. Vagy kimaradt valami nekem?

Az új pasi nekem is bejön, sokkal inkább, mint DeLuca.

Deny - 2019. 12. 09. 17:43

fajro: Közben rájöttem, hogy tévedtem. Tom és Amelia nem voltak együtt a 15. évadban. Viszont a 15×03 Owen és Amelia szexszel indult, szóval…

Bár szerintem az nem 24 hete volt, hanem régebben. Na mindegy, majd kiderül. Én továbbra is hiszem, hogy Carina valamit benézett, és nem lesz semmi gubanc.

Roxi - 2019. 12. 12. 21:10

Kicsit hosszú leszek,ősi Grey’s anatomy rajongó vagyok akit leginkább a Derek-Meredith történetszál fogott meg! Ennek megfelelően Derek halála óriási csalódás volt számomra,különösen a színész kiírásának miértje. Így aztán bár a 12.évadot még bepróbáltam pár rész után el is kaszáltam.Most ősszel nem nagyon volt mit néznem így szépen ledáraltam az egész sorozatot így újra naprakész rajongó lettem.

Nagyon sok karaktert szeretek és igazából az egyetlen aki rohadtul idegesítő az Jo. Reménykedtem benne,hogy az előző szezon végén kiírják,mert a jelenléte Alexnek sem jó.

Ami a bajom a sorozattal és sosem fogom megszokni az a túltolt liberális népnevelés.

Miután felvonultatták az összes bőrszínű és nem identitású embert,gyorsan bele kellett venni a vallást is. Hozzáteszem a muszlim karakter a kendő ellenére nyíltan nyomult egy pasira tehát még ezt sem hihetően oldották meg. Aztán volt itt férfiból lett nő,nőből lett férfi és ha már lúd legyen kövér gendersemleges is. Néha ezeket a karaktereket szépen beleírják a sorozatba,de nagyon sokszor érződik az erőltetett izzadságszag,hogy csak azért is bele kell szuszakolni egy –egy mondatot most legutóbb Amelia gyerekének neme kapcsán.

És akkor a párkapcsolatokról.

Szerintem sincs DeLuca egy súlycsoportban Merrel örülök ha szétszedik őket és nyilván az új pasi is e célből érkezett.

Szerintem Améliának Owennel kéne lennie amire az esetleges közös gyerek jó alap lesz. Teddynek pedig Korcickal aki egy baromi jó karakter nem lenne jó elcseszni a féltékenységi drámával.

Nekem sosem volt bajom a Jackson-Maggie párossal és szerintem ennek a sztorninak közel sincs még vége

Richard és Cathrine házassága katasztrófa már eleve az volt a nő sok távollétével.

Link nagyon aranyos nem tudom,hogy hozzá ki tennék,Meredith jó lett volna,de neki most más pasit szánnak.

Baley-t bár bírom a szerelmi élete nem hoz lázba,azért a vetélését sajnáltam.

Dbew - 2020. 01. 01. 23:08

Mai napig hetente nézem, még mindig meg tud lepni és izgalmas egy sorozat.

Deny - 2020. 01. 10. 22:22

Hát gyerekek, tönkretették a kedvenc sorozatom! :(
Justin Chambers távozik, méghozzá úgy, hogy többé nem is látjuk. Itt valami nagy balhé történt, mert ez legalább olyan hirtelen és drasztikus lépés, mint két éve a Roseanne kaszája.

El sem hiszem, hogy tényleg képesek erre. Ugyan nem hiszem, hogy kaszálom a sorozatot, mert nekem ez A Sorozat, de jelenleg semmilyen motivációm sincs a folytatásra. Nem elég, hogy a Station 19-t négyszer akarják lenyomni a torkunkon idén, most még ez is. :(

Attól félek, hogy azt csinálják, amit anno a Private Practice-ben és képernyőn kívül megölik, mert mégis hogy máshogy lehetne ezt megoldani.

Clarei - 2020. 01. 11. 00:14

Az már 100%ig biztos, hogy már egyáltalán nem is látjuk? :( :(

Deny - 2020. 01. 11. 00:22

Clarei: Azt írják a nagy hírportálok.

Deny - 2020. 01. 11. 10:50

https://pagesix.com/2020/01/10/justin-chambers-working-on-mental-health-amid-greys-anatomy-exit/?utm_source=url_sitebuttons&utm_medium=site%20buttons&utm_campaign=site%20buttons

Nos, nem tudom, igaz-e, de ez mindenképp megmagyarázná. Egyúttal némi reményt is ad, hogy talán nem végleges távozás, csupán egy határozatlan ideig tartó szünet.

jessm - 2020. 01. 11. 21:36

Sarah Drew és Jessica Capshaw távozása óta csak felületesen követtem a sorozatot, egy-egy jelenetet elkapok.

Azért meglepett a Justin távozása, azt gondoltam , hogy végig marad. A következő nagy távoónak inkább Jesse-t mondtam volna.

Deny - 2020. 01. 11. 21:47

Úgy tűnik, Justinnak gondjai vannak :/ Befeküdt egy intézetbe, és azt mondják, nagyon lesoványodott. Így mondjuk érthető. :( Azért annyira Krista sem hülye, hogy lezáratlanul hagyja a férfi főhős történetét. Ellen is tweetelt, szomorú, és egyetért, hogy ez lesz a sorozat egyik legnagyobb vesztesége. Valami történhetett, és szerintem nem volt olyan állapotban, hogy forgasson.

Remélem, nyitva hagyják neki az ajtót, hogy bármikor visszatérhessen, és remélem, nincs komoly baja.

Mom - 2020. 01. 13. 11:26

Csak most olvastam, sokkolt a hír… Azért mégiscsak 16 éve a sorozat része, és ilyen hirtelen. Akármi is van a háttérben, remélem, hogy nem ölik meg képernyőn kívül. Akkor már inkább költözzenek el Jo-val együtt valahová. Vagy vegyék úgy, hogy a másik kórház vezetője maradt, de a többiek visszajöttek, ezért csak emlegetik majd, mint Christinát.

Eltiron - 2020. 01. 13. 15:57

Sh*t… Pedig az ő+Richard szála a legérdekesebb ebben az évadban.
Az ördögfióka is távozik… Szóval Mer maradt egyedül az eredeti ötösből.

Anthonz - 2020. 01. 15. 10:02

50 éves a csávó? Nem mondtam volna meg. Biztos azért, mert keveset alszik.

Hát egyre fogynak a régi karakterek, lassan alig maradt valaki. Legalább hoztak volna be valami szimpatikus fiatal orvosokat, de kik vannak? Egy kövér csaj, aki szerelmes Merbe, egy meleg szemüveges, meg van a full epizódszereplő csávó, ameéyik néha meghackel egy számítógépet, ja és még DeLuca. Ez elég gyenge felhozatal.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz