login |

Survivor – 39×02: Cool kids table

2019. 10. 04. 20:20 - Írta: winnie

7 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

Don’t dance.

A szuper kezdés után a második rész valahogy furán semleges lett számomra, de azért a végére mégiscsak összeállt, én pedig megtanultam leszámolni a korábbi gondolataimmal, miszerint az, hogy a Survivor-néző játékosok megfejtették a Survivor-t, nem feltétlenül teszi kevésbé nézhetővé a reality-t. (Mindeközben Magyarországon a Love Island-kapcsán egy RTL-es videó címe: “Vajon Dani taktikázás áldozata lett?” – hiába, nálunk még mindig szitokszóról van szó.)

A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Molly esett ki.

Jaj, pedig ő (Parvati 2.0?) olyan volt, akinek remekül látszottak az érzelmei az arcán (főleg a mosolyok), így jó képeket tudtam lőni róla – más kérdés, hogy a premierben elég sokáig agyaltam, hogy vajon ő meg ő egy személy vagy két különböző, annyira megzavart a gyors egymás utánban mutatott szemüveges, feltűzött hajú kép, meg a szemüveg nélküli kiengedett hajú. (Ha azt mondjátok, hogy két különböző ember, akkor azt is elhiszem.)

És miatta céloztam fent a játék “megfejtésére”, ugyanis megint csak az történt, mint az előző részben, miszerint van egy (régi logika szerint) egyértelműen kiejtendő illető, mindenki rá is voksolna, de amikor megindul a valódi helyezkedés, akkor hirtelen kitalálják, hogy nem lenne-e egyszerűbb megszabadulni vagy a legszimpatikusabbtól, vagy a legerősebbtől, vagy a legtaktikusabbtól. Tudom, hogy lesz/lehet switch, de azért nem hátrány, ha az elején az összhangra törekszenek és arra, hogy erősek maradjanak.

Ezzel nincs semmi gond, ha előre megérlelt döntésről van szó, de egy kicsit zavarni szokott akkor, amikor át sem gondolják, csak meglépik, hogy utána ahogy esik, úgy puffanjon a dolog, majd ráérnek gondolkozni a következményeken. És ezt nem érzem jó taktikának, lehet, hogy sokkal hasznosabb az elején tényleg a keléseket eltávolítani, de persze úgy, hogy közben tisztában legyen mindenki, hogy kit nem szabad hagyni, hogy a többiek lassan a vállukra emeljék.

Szóval most Molly-ék érezték magukat nyeregbe, így rögtön ki is vágták onnan őket – ez a legtipikusabb Survivor-dolog, hogy amikor az ember biztonságban érzi magát, akkor lehet, hogy nem azért nem hall semmit, mert akkora biztonságban van, előfordulhat, hogy ennek az az oka, hogy őt akarják kiejteni, és nem akarnak mondani neki semmit. Aki pedig látványos 3-as szövetségbe tömörül, az bármennyire capo-nak érzi magát, alulról mindig győzhet a sok lúd a disznó ellen.

Szóval Noura és Jason megúszta. Némelyik dinamikát érdekes volt látni a törzsben, kíváncsi vagyok, hogy Tommy miképp fog szerepelni hosszabb távon.

Mi volt még? Egy kis klikkesedés a másik oldalon volt egy idoltalálás Chelsea (ki?) részéről, Kellee elment az Idol-szigetre gyógykérdésekre válaszolni (oké, nyilván nekünk azok voltak, mert ki kellt emelni, és más 1 percnyi anyagot hallani, illetve 20 percnyit) – fura érzés ez a csavar. Egyrészt szívesen elnézem a régi nagyokat, másrészt az egész annyira nonfaktor megint, csak időhúzás némi kiszámíthatatlanság miatt. Akkor most még egy hétnyi idolja maradt?

Nem tudom, hova úszott el a műsoridő, de valahogy kissé eseménytelennek tűnt a rész egyik fele, így annyira nem is lelkesedtem most érte. De majd köv. héten?

     

7 hozzászólás Ne habozz!

wondorog - 2019. 10. 04. 20:43

Számomra a legérdekesebb dolog az volt, hogy Elizabeth premieres tűzgyújtása most képbe se került (idolos Chelsea hozta össze), mert érdekelt volna, hogy szándékosan taktikából nem ő gyújtotta meg (hogy ne legyen gyanús az IoI után), vagy valami más volt a tényező.
Mollyt egyébként sajnáltam, alapjáraton imádom a nerd karaktereket, de ettől a Nourától a víz kiver eddig.

Enzo - 2019. 10. 04. 21:53

39×02

Hát, amennyire örültem a nyitóepizód kiszavazottjának, annyira szomorú vagyok a mostanival kapcsolatban.

1. Na, akkor mégiscsak volt valami előzetes susmus Ronnie kiszavazásával kapcsolatban, mert Aaronnak azt mondták visszatérés után, hogy “próbáltuk neked mondani, csak nem hallgattál”. Aaron rendesen kiakadt a dolgon, annyi szent.
2. Ez egy kicsit Noura-centrikus epizód lett: remek volt az a kis montázs, amikor mindenkinek panaszkodott valamiről/valakiről, de még csak nem is ilyen két-három esetből vágták össze, hanem minimum tízből :D A jógaoktatás mondjuk vidám kis jelenet lett :)
3. Az engem is érdekelt volna, hogy miért Chelsea gyújt tüzet Elizabeth helyett, aki frissen szerezte meg ezt a tudást? Ez egy elvesztegetett lehetőség volt számára. És Chelsea még idolt is talált véletlenül, ügyes!
4. Ó, ja hogy nem csak immunity után mennek emberek IoI-ra! A csónaknál már azt hittem elsőre, hogy Jeff jön, és megint valami csavar került a játékmenetbe, de így is érdekes volt, ahogy Kellee gyakorlatilag el lett kérve a törzsétől (ezután ez lesz a standard, felteszem).
5. I.o.I.: Alapjában véve nekem tetszett, hogy a szanaszét kérdezés/mesélés már maga a teszt része, és Kellee információbefogadását tesztelték (ha már egyszer smartypants). A könnyített teszt viszont azért túlságosan könnyűre sikeredett, így, hogy csak 3-at kellett jól megválaszolnia az 5-ből (és elég könnyű kérdéseket kapott).
6. A törzshöz való visszatérés, na, az nagyon bejött :D nem az lepett meg, hogy nem mondta el a sziget titkát, hanem hogy jobb reakció híján rájött a sírógörcs, és hajlandó lett volna levetkőzni meg kiborítani a cuccát, hogy ne legyenek paranoiásak vele kapcsolatban. Miközben az idol ott volt a hajába rejtve(!), kockázatos, de zseniális, imádom :D
7. Amire nagyon kíváncsi leszek: amikor ugyanabból a törzsből a 2.játékos fog visszajönni a szigetről, akkor megkeresi-e az első játékost (hiszen onnantól tudja, hogy amaz hazudott). Jövő héten elvileg meglátjuk.
8. A reward+immunity challenge elég átlagos volt, egyedül a 2 nagy bénázás (tengerbe dobott és így majdnem elvesztett zsák, Molly nem-megtartása a létrán) és a nagyon szoros befejezés maradt meg.

Túl egyszerű lett volna Jason/Noura kidobása, nyilván Laurennek fel kellett dobnia Molly nevét és így a “Queen-King-Jack” hármas (ez egyébként mekkora duma már :D) megbontását. Ha nem az évad eyecandy-jét szavazták volna ki, aki nemcsak jól nézett ki, hanem szimpatikus is volt, akkor egyébként lehet, hogy tapsoltam volna egy blindside-nak, de így szomorú vagyok. :( Valaki mondta is rá, hogy “Parvati 2.0” – a mosolyában tényleg emlékeztetett valami Parvatira, de így már valszeg sose tudjuk meg…
Highlight még, hogy Jason is a cucca kiborítására szavazott tribal közben, így egy részen belül kétszer jött elő hasonló momentum (csak az övé egy kétségbeesettebb húzásnak tűnt).

(Tudom, hogy winnie nem szereti az előzetes-spoilereket, úgyhogy csak annyit mondok, hogy a következő rész nagyon érdekes lesz két dolog miatt is!)

Thomas - 2019. 10. 05. 15:28

Hát ez nagyon kemény rész volt, először már teljesen beleéltem magam hogy el is veszítem Nourát (na mondom, ilyen az én szerencsém, ezen már röhögnöm kell), így aztán végül örülhettem a fordulatnak, hogy “csak” Mollyt vesztettem el:( Amiatt kétségkívül előnyös ez Noura számára, hogy elég kibékíthetetlennek tűnt kettejük között az ellentét, az egyiküknek mennie kellett, de ha most ezzel is a bottomon marad, és legközelebb megint Jason vagy ő lesz a felállás, akkor falnak megyek.

Molly nem volt Parvati 2.0, vele ilyen nem igazán történhetett volna meg, talán még az első évadjában sem! (Amúgy mit nem adnék, ha Sandra helyett Parv lenne a szigeten, az ő stílusát továbbra is nehezen viselem). Mondjuk Noura sem az a nagy játékos, nyilván nem véletlenül került oda. Mindenkinek panaszkodni, kritizálni folyamatosan a társait, meg amellé állni, akit ki akarnak mind szavazni elég rossz húzások. Én mondjuk róla nem tudtam volna elképzelni, hogy nem a cool kids table-nél ült a suliban, de a mostani rész után már kezdem érteni, hogy miért.

A szigetes rész most nem tetszett, azért ilyen értékes infókat nem kéne tanítani nekik, mint Sandra kutyáinak a neve, meg hogy a férje hol katonáskodik:) És hát most nem is várták meg, míg nemet mond, még gondolkozott (bár lehet, hogy látták, hogy a nem fele hajlik), és meg is kapta a könnyítést, amit a múltkor is írtam. Aztán meg extra könnyű kérdéseket is kapott. Szóval ez nem csak Rob és Sandra miatt idolok szigete, hanem tényleg pár rész múlva már a felénél idol lesz, ami nagyon-nagyon-nagyon nem jó. Persze ezekből le is jár majd, de ha ilyen könnyű lesz megszerezni, akkor kapnak is sokat.

Winnie:
“Ha azt mondjátok, hogy két különböző ember, akkor azt is elhiszem.”
Nem, az mindkettő Molly:)

“hirtelen kitalálják, hogy nem lenne-e egyszerűbb megszabadulni vagy a legszimpatikusabbtól, vagy a legerősebbtől, vagy a legtaktikusabbtól. ”
Hihetetlen, de már a két törzses szakaszban megindult ez a voting blokkosodás, amit nagyon utálok az újabb évadokban. Nem számítanak a szövetségesek, meg hogy ki kiben bízik, valaki kitalálja, hogy ki a legnagyobb threat, aztán embereket toboroz hozzá. Mondjuk most az egyszer nem bántam, mert így talán lesz egy kis esélye Nourának felkapaszkodni, ha abbahagyja a panaszkodást.

“Akkor most még egy hétnyi idolja maradt?”
Szerintem még 2 olyan tanácson érvényes, amin ő résztvevő lesz, mert felemelték neki 3-ra a könnyítéssel. És így akár a merge-ig is kitarthat, ha nem megy addig 2 tanácsra.

Enzo:
“Az engem is érdekelt volna, hogy miért Chelsea gyújt tüzet Elizabeth helyett, aki frissen szerezte meg ezt a tudást?”
Én ezt lerendeztem magamban azzal, hogy biztos kiderült róla vagy mondta, hogy nem tud tüzet gyújtani, így egy kicsit fura lett volna, ha most meg odaáll és hirtelen meggyújtja:) Szóval ez egy olyan tudás, amit csak akkor tud kamatoztatni, ha kiderül, hogy mi folyik a szigeten, de akkor már sok jelentőslge nem lesz, így marad a top4, ha tűzgyújtás verseny lesz megint (és eljut addig persze:)

“Miközben az idol ott volt a hajába rejtve(!),”
Na ez tényleg hatalmas volt, ezen én is röhögtem! És hogy ott ölelgették, megnyomták a haját és nem érezték:) Mekkora beégés lett volna, ha valaki észreveszi, miután a színészkedést letolta, hogy nincs nála semmi:)

“Amire nagyon kíváncsi leszek: amikor ugyanabból a törzsből a 2.játékos fog visszajönni a szigetről, akkor megkeresi-e az első játékost”
Ez teljesen reális, hogy meg fogja, lesz egy közös titkuk, és az információ ebben a játékban hatalom. Akár rá is veheti valamire, hogy ne tálalja ki a titkát, aztán ha megtartja, akkor a harmadik játékosnak már ő is a kezében lesz:)

Thomas - 2019. 10. 05. 15:35

Ja arról még akartam írni, hogy Chelsea tűzifa gyűjtögetés közben milyen lazán talált egy idolt, engem is meglepett, mert nem a szokás forgatókönyv volt, hogy mutatják, hogy keres valaki és talál:) És ő tényleg helyes csaj, és szompatikusan is nyilatkozik (Mistyt most szinte egyáltalán nem mutatták), és nekem Elizabeth is szimpi abból a törzsből. De azért Nouráéknak szurkoltam persze, és ahhoz képest, hogy lemaradtak a létránál, nagyon szoros lett a vége, az övén a széléről lepattant, a másiké meg be:( Hát most nem tom, mi lesz ezután, de talán nem lenne rossz, ha máris kevernék a törzseket (nem szeretem, de ez most segíthetne Nourának, átpattanhatna hozzájuk, ha továbbra is a bottomban van). Ja, Lauren meg nem raszta, csak be van fonva a haja, azt benéztem:)

Enzo - 2019. 10. 05. 19:13

#Elizabeth: ja tényleg, a tűzgyújtási tudását nem mondhatja el, mert az már nem illene a meséjébe, ezt el is felejtettem :D akkor semmi.

#Kellee: rettenet kínos lett volna, ha valaki véletlenül kiveri a hajából az idolt, naaagyon égett volna az arca, és szerintem olyan split vote-ot kapott volna a nyakába, hogy csak na :D

#Chelsea: Az nekem is tetszett, hogy végre nem a szokásos “X elmegy idolért -> tehát X találni fog idolt” plot volt, hanem egy véletlenebb.

Aurora - 2019. 10. 08. 16:17

Ez a rész kicsit langyosabb volt…

Noura teljesen idegbeteg, engem a hideg kiráz tőle :P

Kellee egész ügyesen oldotta meg az idol elrejtését, azért bónuszpont jár! A színházi előadást a sírással kicsit túlzásnak tartottam, de így viszonylagos biztonságban érezheti magát, és az idolja is titokban maradt.

Itt viszont felütötte bennem a fejét egy csúnya gondolat… Mind tudjuk, hogy egyesek meg vannak győződve róla, hogy a rendezők döntik el, ki nyerjen, úgy alakítják a dolgokat… ez természetesen az én fejemben is megfordult már, pláne mikor Boston Robot addig hozták vissza, amíg meg nem nyerte…
De most Kellee ugyanazt a sztorit adja elő az I.O.I-ról, majdnem szó szerint, mint Elizabeth. Soha nem találkoztak… ez nekem kicsit azért gyanús volt. Értem én, hogy nem akarták elmondani az igazat, de ez szemet szúrt…

Apropó, ti mit mondtatok volna? Én egyszerűen nem látom értelmét annak, hogy mindenben hazudjak… Én szerintem elmondtam volna, hogy ott amolyan “edzés” van, van lehetőség idolt nyerni, de nekem nem sikerült. És én is kiborítanám a cuccom a homokra. Így alapból ráteszem a paranoia faktort a később odatartó játékosokra.

Az eye-candy faktor engem az ellenkező nemben érdekel ugyebár :) de ott sincs tobzódás sajna… a neveket nem is tudom még nagyon, de aki nem tudta, hogy Ronniera szavaznak, na az még kinéz valahogy :D meg a vöröske se rossz!

winnie - 2019. 10. 08. 16:29

a sztori nekem belefér. mondjuk javasolhatták nekik ezt sandráék, de a régi szezonokban volt az urnatörögetés, így azt ismerik.

a hazugság meg… úgy is ki fog derülni (bár lehet, hogy a következő utazóval cinkoskodnak – az jól összehozhatja őket, nem?), de persze érthető valahol, hogy titkolni akarja, ha szerzett valami előnyt, nehogy célpont legyen. más kérdés, hogy akik nem mentek, pontosan tudják, hogy előnyt szerezhetett, és hogy hazudni fog jó eséllyel erről, szóval…

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz