login |

Pilot-mustra: Bless The Harts – 1×01

2019. 10. 06. 19:50 - Írta: winnie

Szólj hozzá | kategória: 2019/20, animáció, pilot-mustra, video,

Vicces, hogy mindig mondogatom, hogy egy pilotnak mindig bele kell férnie a junkie az ember életébe. Mármint akkor, amikor kérdezi valaki, hogy ez vagy az a sorozat jó-e. Mondjuk ezt a kérdést sosem értettem, hiszen senki nem fogja tudni megmondani, hogy szerinte milyen lesz, ergó annak a sorsa, aki felteszi a kérdést, attól függ, hogy milyen beállítottságú kommentelő válaszol neki először. Aminek… nincs sok értelme? Mert, hát, elég random így választani. Ezért, akár tud az ember kritikák alapján dönteni, akár nem, azt szoktam mondani, hogy 20 vagy 40 percnyi esélyt adjon az őt érdeklő sorozatnak, nehogy elmenjen mellette egy leendő kedvenc.

Ezt most nem azért írom, mert amellett akarok kampányolni, hogy a FOX új animációs szériájának mindenki adjon esélyt (nyilván az animációk, főleg a FOX-animációk kedvelői azért próbálják be!), csak azt akarom jelezni, hogy olykor egy pilotot is nehéz végignézni. Mondjuk nem mondtam ellent magamnak, amikor totális érdektelenségem ellenére elindítottam az 1×01-et, de már 8 perc alatt annyit kalandozott el a figyelmem, hogy nem volt értelme eljutnom a végéig. De legalább felelős döntést hoztam azzal, hogy kaszálom.

BLESS THE HARTS – 1×01 – ?/10

Olykor kérdőjellel szoktam jelezni a pilotosztályzatomat, és ezúttal is így korrekt, de nincs kétségem afelől, hogy ha végignéztem volna a kezdést, akkor 1/10-nél nem nagyon adtam volna rá többet. Egyrészt azért, mert (és tudom, hogy sokadjára írom ezt le) az animációk 99%-a abszolút nem köt le, másrészt mert rettenetesen érdektelenek voltak a szereplők.

Mondjuk az első jelenet valamennyire még jópofa (amellett, hogy rávilágít a nem feltétlenül szuper animációra), de már abból is az jött le számomra, hogy ebben a sorozatban igazán az lesz az érdekes, hogy ismert színészek adják nagyon felismerhető hangjukat a karaktereknek, és számomra a többségük eléggé lelógott róluk, inkább láttam magam előtt Kristen Wiig-et vagy Maya Rudolph-ot.

A déliessége miatt kicsit King of The Hill-es felállás (ami nagyon nem King of The Hill-stílusú meg szintű) a Hart-családról szól, egy egyedülálló anyáról és lányáról, annak pasijáról, no meg a nagyiról. Ennyi. A pilotsztoriban vannak fizetésre váró számlák, titkos raktárhelyiség – és tovább nem is jutottam (Kumail Nanjiani hallucinát Jézusa így kimaradt), csak az jött le amellett, hogy a karakterek nem nagyon érdekesek (igazi animációs archetípusok), hogy a humor is eléggé erőltetett. De legalább próbálnak karakterizálni, a szereplőket is megalapozzák, így mindenki eldöntheti, hogy mennyire érdekli őt ez a família.

Ennyi alapján tényleg nincs értelme mélyelemzésbe bonyolódnom, de legalább kommentben valaki jelezze, hogy nézhető (valamennyire) a sorozat és csak azért voltam képtelen befejezni, mert pikkelek a műfajra! (Egyes helyeken 103-as kódszámmal látom egyébként a leadott részt, így lehet, hogy nem ez volt a valódi pilot, de simán előfordulhat, hogy csak a produkciós sorrend volt más.)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz