login |

God Friended Me: kezdett a 2. évad

2019. 10. 07. 16:40 - Írta: winnie

9 hozzászólás | kategória: kritika,

I have been obsessed with delivering you the best season two that I forgot the most important lesson from season one: helping people.

Ezt akkor most írói vallomásnak is felfoghatjuk?

Természetesen a sok országos visszatérő között a CBS feelgood, embereken segítős dramedy-je is ott volt, melynek májusi fináléjában húztak egy érdekes cliffhanger-t, amivel aztán látványosan nem tudtak mit kezdeni. Legalábbis pont ugyanaz a kérdés merült fel az írókban, mint bennem, miszerint időt kéne ugrani, hogy ismét összehozzák a csapatot, de nem tudnak időt ugrani, mert írtak egy azonnali kezelésre szorul, hosszabb időt igénylő cliffhanger-t.

Az írók szeretik zsákutcába írni magukat, de ilyen az, amikor tudják, hogy muszáj bedobniuk a csavart, mert cliff nélkül nincs élet országos terepen. Persze az egész csak apróság, és szerencsére nem sikálták el sem Cara, sem pedig Joy szálát, mindkettejük sztorija legalább 3-4 részt fog kapni, mielőtt minden visszaállnak a rendes kerékvágásba. A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

A 2. évad kapcsán arra voltam kíváncsi, hogy terveznek-e a készítők ismét valami hosszabb, egész évados átívelést, amire egyelőre még nem kaptunk választ, mert tippre Cara titokzatos FB-üzenetének kérdése sem lesz olyan hosszú lefolyású – lehet, hogy majd kisebb rejtélyekkel fognak bombázni minket a God Account kapcsán? Mert gondolom, annak megoldása a sorozat teljes hossza során a fejünk fölött fog lebegni.

De persze az a kérdés, hogy szüksége van-e a sorozatnak efféle rejtélyekre, nem elég-e a heti esetezés, valamint a magánélet? Csak mert Trish állandó szereplőnek való kiemelése, valamint az, hogy idén vélhetően a tesót sem akarják elhanyagolni, bőven ad egyéb történetek elmesélésére is lehetőséget, ami azt jelenti, hogy mindenféle nyomozgatás a segítségre szoruló történetétől veszi majd el az időt.

Itt is kifejezetten kevés jutott a katonára, de míg az elején húztam a számat, a végére azért kisimultak a ráncaim, korrektül megoldották a dolgot, jópofa volt, ahogy az elején terelték Miles-t, és hatásos volt Joy története is, ahogy nem sok empátiával megáldott figurából a rész végére “normális” emberré vált, akit szívesen nézünk.

Más kérdés, hogy összességében Joy csak másféle érzelmi hátteret és humort biztosított a segítéshez, alapjába véve a mechanika semmi sem változott Cara távollétében, viszont Joy ide vagy oda, nyilván a megszokott triót sokkal szívesebben nézné az ember, így mindenképp remélem, hogy lesz kompenzáció azért, mert a lányt ennyire kiemelték a sztoriból. (Azt magam sem tudom, hogy esetleges új nézőknek (akik számára ügyesen foglalták össze az elején a lényeget) egy pótCara jobb volt-e Miles mellé, mint az igazi.

Nem írom, hogy remélem, hogy hamar visszaáll a status quo, mert nyilván hamar vissza fog állni, csak bízom abban, hogy tényleg lesz haszna mindennek. És persze mondanom sem kell, hogy ettől még kellemes volt az epizód, de egyelőre semmi több. Lesz ennél jobb is a szezon. Legalábbis is bizakodok benne.

Zárjuk egy másik írói vallomással, ami remélem, hogy nem annyira őszinte:

I don’t know where I’m supposed to go from here.

9 hozzászólás Ne habozz!

cherockee - 2019. 10. 07. 18:06

A második rész alapján van irány, van rejtély, játszanak tovább vele, az első rész nekem mint laikusnak :) nem volt ennyire írói kiszólás, inkább meglepett, hogy mennyire könnyen visszaugrott a sorozat a jó irányba menő sinekre, amiket már ismertem, de pont jól esett.

Desmond Wallace - 2019. 10. 07. 19:55

Nagyon tetszett a kezdés.
Kicsit variáltak a felálláson, de az alapok maradtak.

Nikki - 2019. 10. 07. 21:01

Továbbra is a szívem egyik csücske a sorozat. Nekem is tetszett a kezdés és várom a folytatást.

Dalmayr - 2019. 10. 08. 11:55

Szerintem rendben volt a kezdés, a második részt még nem láttam. Valószínűleg egyedül vagyok a véleményemmel, de mivel nekem Cara a legkevésbé kedvelt karakterem a sorozatban, ezért kimondottan bejött az új Joyos szál :)

Tyberius06 - 2019. 10. 10. 02:42

Hm… így két rész után bírom Joy karakterét, csak épp felesleges. Annyi, hogy nem Miles kapja a küldetéseket. Az első részben Rakesh Star Warsos párhuzama még jó is volt viszont kíváncsi vagyok, hogy elmennek e egy irányba, hogy Joynak lesz saját csapata. Szerintem annak több értelme lenne. Egyébként nemtom mikor forgatták ezeket a részeket, de volt egy párizsi vágókép és a Notre Damme még furán egyben volt rajta
Nemtom nekem egy picit túl erőltetettek most a sztorik, a Statue of Liberty kapcsán nekem pl. egyből leesett a párhuzam, mielőtt még szájbarágták volna.
Nem mondom, hogy ugyanúgy magával ragadott ez az évadkezdés mint a tavalyi, ott azért a podcastek szerintem baromi jók voltak, ezekből szinte semmi nincs most.

Mariann - 2019. 10. 12. 16:47

Bocs, biztos nagyon hülye kérdés, de ti milyen csatornán nézitek? Nem is tudtam, hogy elkezdték a 2. évadot. Vissza lehet nézni valahol?

winnie - 2019. 10. 12. 17:31

itthon még nem megy a 2. évad. amerikában kezdődött el szeptember végén: http://www.sorozatjunkie.hu/2019/01/21/2019-es-sorozatos-premiernaptar/

amerikával egy időben nézni a sorozatokat, ha nem kerülnek fel hazai digitális platformokra, mint netflix, amazon prime vagy hbo go, akkor csak internetről letöltve lehet nézni – mi letöltésekkel itt nem foglalkozunk, de vannak nagyon jó, erre szakosodott oldalak, sőt, a sorozatepizódokhoz magyar feliratok is, ha valakinek kell.

Mariann - 2019. 10. 13. 09:12

Köszönöm a választ, na nem sürgős megnézni, majd adják itthon is. Lehet, hogy meg tudnám szerezni, de ráér :). Azért én szívesen nézem majd, nekem tetszett.

mSO - 2019. 10. 18. 18:42

Na a 3. rész végére úgy tűnik visszamegy mindenki a megszokott kerékvágásba, az egész párizsi szálról kiderült, hogy 80%-ban szója.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz