login |

Pilot-mustra: Batwoman – 1×01

2019. 10. 07. 19:10 - Írta: winnie

79 hozzászólás | kategória: 2019/20, kritika, pilot-mustra,

Ha CW-s DC-univerzumban játszódó képregény-sorozatról írunk, mindig érdemes jelezni, hogy ki mennyire van otthon az Arrowverse-ben, illetve mik a preferenciái.

Nos, nálam eddig az Arrow 3 részes kasza volt (4/10-es pilotkritika), a The Flash-t 2 évad után nem folytattam (7,5/10-es pilotkritika), a Supergirl-ből 6-7 rész után szálltam ki (6,5/10), a Legends of Tomorrow már nem is tudom hány részt kapott (5,5/10), míg a Black Lightning 2 évad után is nézős marat (6,5/10), bár a folytatáson itt is gondolkodom. Szóval nem vagyok rajongó, de úgy látom, hogy a kezdőepizódok általában bejöttek nekem.

BATWOMAN – 1×01 – 6/10

A Batwoman-é is bejött, mindenképp a jobb oldalán tartózkodik a “közepesnél jobb” kategóriának, de hiányzott belőle az a plusz, ami egy Supergirl vagy egy BL-pilot esetében megvolt nálam. Persze nem annyira lep meg, hogy tetszenek ezek a kezdések, általában ugyanis az eredetsztorik be sztorik be szoktak jönni nekem köszönhetően az ismert szerkezetnek, a kérdés mindig az, hogy a heti rutint miképp prezentálják a készítők.

A sorozat főhőse a múltbeli családi tragédia / katonai tréning / extrém kiképzés-háromszögben formálódott, és utóbbiról tér vissza Gotham-be mostohatestvére hívására, ugyanis egykori nagy szerelmét álarcos gonosztevők rabolják el. Azonban hiába akar segíteni, a helyi milíciát vezető apja nem szívesen vonja be az akcióba, így saját szakállra kezd el nyomozni, ami persze akciózásba torkollik. Ja, említettem, hogy a főhős nem más, mint Bruce Wayne unokatestvére?

Így már el lehet képzelni, hogy alakul az eredetsztori, aminek szinte minden porcikája kiszámítható, követi a klasszikus, szuperhősös (itt mezei álarcos igazságosztóról, egy törvényenkívüliről van szó, nem mutánsról) képregényes “szabályokat”, és a felvázolt mellékkarakterek, a segítők és ellenlábasok is ismerősek, de… épp ezt várja el az ember tőle nem? Legalábbis nekem nem volt gondom vele. Főleg úgy, hogy az érzelmi hátteret nagyjából sikerült megalapozni, és Ruby Rose is teljesen jó és szimpatikus Kate Kane

Ami a külsőségeket illeti, a CW azért már eléggé bejáratott gépezettel rendelkezik, így Gotham megalkotása sem fogott ki a csatornán, megvolt a (tipikus, darkos) hangulata a Batwoman-nek, az akciók is rendben voltak CW-s szinten (most a szokásos bokszolásokkal sem volt bajom, mert itt legalább hétköznapi emberek verekedtek), egyedül a zene tűnt nekem túl elektronikus hangzásúnak (tudom, hogy a többi is olyan, de ez a hangzásvilág vagy kilógott), de ahhoz hozzászokik idővel az ember.

A Batwoman alapfelállása mindenképp magában hordozza azt az egyszerre kellemes és kellemetlen problémát, hogy van egy állandó főgonoszunk (tippre nem csak 1 évados), ergó a papírforma az lenne, hogy borítékoljuk, hogy a főhős nem fogja “elkapni” őt, ami egyrészt kiszámíthatóságot jelent, folytonos csikicsukit (vagy esetenkénti partvonalra tolást), másrészt lehetőséget az íróknak, hogy a prekoncepciókkal rendelkező nézőket meglepjék – kíváncsi vagyok, hogy mennyire és hogyan fogják bevetni Rachel Skarsten karakterét.

Azonban kíváncsiság ide vagy oda, annyira nem bízok ebben az alapfelállásban, túl sok buktató van benne, olyanok, amiket általában nem szoktam jól fogadni a képregényes műfajban. Persze egy dolog, hogy szkeptikus vagyok, és más dolog, hogy szerintem a kezdés elég korrekten megalapozta a sorozatot, lekötött, felkeltette az érdeklődésem. Remélem, hogy a folytatás is érdekes marad.

A legnagyobb kritika talán az lehet a Batwoman kapcsán (ha ugyan ez kritikának mondható – tuti, hogy másoknak erény), hogy mennyire nem üt el a többi Arrowverse-sorozattól. Ismerős köszönteni persze mindig jó érzés, de valahogy komolyabb elkülönülést, sajátabb utat vártam volna tőle, ha már adódott ez a lehetőség. Persze még van idő.

A nagy kérdés, hogy az Arrowverse-profik miképp vélekedtek a kezdésről? Vagy a pilotról vagy a folytatásról biztos lesz majd olyan írásunk is, ami az ő nézőpontjukból közelít.

79 hozzászólás Ne habozz!

Necridus - 2019. 10. 07. 19:34

“A nagy kérdés, hogy az Arrowverse-profik miképp vélekedtek a kezdésről?”

heh, jelen:) szerintem holnap írok a pilotról, ha ma sikerül a Supergirlről

FP Jones - 2019. 10. 07. 20:09

kb tényleg ennyit ér, reális ez a 6. én maradok még.

Quantumleap - 2019. 10. 07. 20:45

Ennek a sorozatnak vajon lesz Jokere? :)

PMAdams - 2019. 10. 07. 20:59

A Legends első évadát megnéztem, tetszett is, de az összes többi Arrowverse soroztból egyetlen részt sem láttam. Én egy kicsit lightosabb Gotham-pótléknak örülnék a legjobban, de mivel másik csatorna meg stáb, felesleges bármilyen utalást / easter egget / közös gonoszt várnom. De azért várok, hátha. :)

winnie - 2019. 10. 07. 21:06

Quantumleap: még képet is lőttem róla:)

Mck - 2019. 10. 07. 21:33

Nekem bejött a hangulat és a képi világ, na meg persze Ruby/Kate stílusa. A sztori még gyengécske, de remélem később alakul. Ami külön szimpatikussá teszi, hogy nincs leöntve a tökéletes barátok/család rózsaszín cukormázzal mint a Supergirl vagy a Black Lightning. Remélem Kate marad valamennyire a saját útját járó magányos farkas, mint a pilotban.

DarkEagle - 2019. 10. 08. 01:07

Egyébként teljesen egyetértek a kritikával. Erős 6-os nagyjából nálam is. A BW score tetszett már a crossoverben is de itt még jobbnak tűnik. A zenék meg sosem voltak annyira a kedvenceim a CW-nél. Mindig vagy ilyen nyálas pop zenét tolnak vagy gépzenét.

Egyébként az hogy ugyan olyan mint a többi CW az nem lepett meg az viszont igen hogy sokkal jobb lett mint vártam elvégre az előzetesek mondjuk ki nyíltak nagyon szarok voltak. Az egyetlen oka hogy egyáltalán belenéztem az volt hogy tavaly a crossoverben jól hozta BW-t Ruby Rose. Itt sem volt rossz de valószínű ezt a 2 féle arcát látjuk majd, a faarcot bármit is érez és a másik mogorvát mikor harcolni akar. :D

A másik félelmem hogy ez is ugyan abba a hibába esik majd hogy egész évadon keresztül arról megy majd a diskurzus hogy ő csak a női Batman ami baromira nem jogos de a CW-t ismerve úgysem fogja bemutatni hogy miben másabb sokkal Kate, miben jobb vagy rosszabb hanem szimplán csak odanyögik a feminista egysorosaikat.

Csak remélem hogy nem túlozzák el a szerelmi szálakat. Egyébként annak tudnék örülni ha pl feltűnne itt a Supergirlből Alex exe hiszen ő volt Kate exe is. :D Floriana Lima-t szívesen látnám újra.

Röviden: Jó volt meg minden bár Luke Fox baromira irritáló Curtis Holt klón és ő baromira nem ilyen a képregényben, tekintve hogy ki is ő de remélem kikupálódik hogy idővel az lehessen aki nem beszélve Kate féltestvéréről a kínai csajról. Szóval már most szép kis Bat család gyűlt össze.

Silver - 2019. 10. 08. 18:19

Ez is olyan volt, mintha bármelyik Arrowerse sorozat random részét megnéztem volna. Kezdésnek, főleg Sorozatkezdésnek szerintem írtó gyenge. 3/10.
Többségében elvoltam a szereplőgárdával (bár nem volt kiváló egyik sem), csak Batman inasát hiányoltam.
Annak, hogy máris felfedték a szőke csajról, hogy a halottnak hitt testvér nem tudom, hogy örüljek, mert nem húzták az egyértelműt, vagy szomorkodjak, mert nem húztak rá több rejtélyt/nyomozgatást.

Caligvla - 2019. 10. 08. 19:13

De mi értelme lett volna húzni az infót? Aki ismeri a Batwoman sztorikat, az az elejétől tudta, aki meg nem és esetleg rákeres az alapanyagra, vagy felmegy egy fórumra, ez tuti az első infók között lenne, ami szembejön. Mindamellett egyébként, hogy a sorozat kigyomlálta a Batwoman sztorikra jellemző misztikus elemeket és amputálták Luke Fox tökeit, egész vállalható lett a pilot. Sawyer karaktere viszont nekem nem hiányzik, főleg mert az Arrowverseben csak névleg az, és nem sok köze van az eredeti karakterhez.

winnie - 2019. 10. 08. 19:17

túlbecsülöd a spoilerek, főleg a képregényesek jelentőségét (én sok tévés spoilerbe sem futok bele, nem hogy képregényesbe). és a nézők netes hajlamait is. sok mindent húznak, sok mindent nem – sok mindenbe belebotolhat az ember, de mindig lehet, hogy valami mixét kapjuk az alapanyagnak, más sorozatokban is játszanak ezzel. itt mondjuk túlságosan képregényes trope volt a halott tesó, akinek a holtteste nem került elő, és már csak azért is tudja az ember, mert ez a “szabály”, de mindig benne van, hogy a készítők erre az előtudásra alapozva vezetik félre a nézőt. mint a flashforwardos sorozatok esetébe, amikor az embert hamis bizonyosságba az hisszük, tudjuk, mi lesz a jövőben) ringatva lepik meg a nézőt. ilyesmire is volt már sok példa.

Stiel - 2019. 10. 08. 23:43

Arrow pilot-hoz képest kevésbé berántós, de azért rendben volt. Viszont imdb-n 5.0 alatt van. WTF?

winnie - 2019. 10. 09. 05:17

stiel: mondhatnám, hogy végre nem inflálódott értékek vannak az imdb-n, mert kicsit fura így is hallani, hogy valami 6/10-e botrányosan rosszat jelent, de szerintem sokan bármilyen személyes tapasztalat (mármint konkrét kommentek olvasása nélkül) is kitalálhatják, hogy a batwoman is azok közé a filmek/sorozatok közé tartozik, amit egy nekik nem tetsző típusú filmekre/sorozatokra érzékeny réteg automatikusan, lehet, hogy nézés nélkül 1/10-ezik. gondolom, az okokat nem kell ecsetelnem:) mostanság egyre több film/sorozat lesz így célpont, de azért megnyugtató a szavazatok száma (ld. még zajos kisebbség).

Tyberius06 - 2019. 10. 10. 00:11

A rész 90%-a baromi érdektelen volt és mindenféle előtudás nélkül volt egy érzésem, hogy Alice a testvér, amikor túl sokat tudott Kate-ről. Egyébként ez az egy, ami miatt megnézem a folytatást meg talán egy harmadik részt, hogy milyen lesz kettejük kapcsolata. A szerelmi háromszög már most nem érdekel, főleg, hogy ilyen közelségből és ilyen intimitás mellett, simán rá kellett volna jönnie a csajnak, hogy ki van a maszk mögött. Értem én, hogy ez ilyen tipikus képregényes húzás, de neeee mááááá… Arról nem is beszélve, hogy évekig el van tűnve a csaj, csak miatta visszatér és vele együtt feltűnik ez a női Batman. Szóval azt remélem nem húzzák sokáig, mire rájön a nőci, hogy ki van a maszk alatt… Mondjuk ha továbbra is csak ilyen 10% érdekességet találok benne, akkor sokáig úgy se fogom követni…

jessm - 2019. 10. 11. 10:07

Olyan semmilyen volt, se rossz, se jó. Crossoverben kicsit jobban tetszett.
Nem éreztem olyan jónak Rubyt a szerepre és Sophieval sem éreztem meg azt a nagy kémiát.
Megnézem a következő részt is, az többet mond majd a szintről . De ez elégé kasza fele hajlok.

Mate4182 - 2019. 10. 11. 10:35

halas vagyok a kommentekert!

agyaltam hogy iden valoszinuleg elengedem megtobb CW-s sorozat kezet es szetvallnak utjaink. tavaly mar abbahagytam a supergirlt, meg a black lightningot is iden ugye meg utoljara vegignezem az arrow-t, de szerintem a flashbol is az utso less amit nezek (az elso reszt eddig 2szer probaltam megnezni es nem ment)

szoval jo latni hogy a batwoman nem er annyit hogy belekezdjek :D

DarkEagle - 2019. 10. 14. 14:04

Egyelőre tartja a szintet, Alice továbbra is remekül hozza azt amit a képregényben láttam tőle. Mondjuk az a klisé baromira nem hiányzott hogy a mostohája kavar a háttérben. Annyira tipikus CW húzás volt. Jövőhéten úgy fest végre jön a piros-fekete gönc szóval nem húzzák sokáig. Mondjuk érthető mert lassan jön a crossover is.

Egyébként itt mintha már nem lett volna annyira faarcú Ruby Rose sem.

Mate815 - 2019. 10. 14. 15:50

Nincs már idegzetem még egy CW DC sorozathoz. Ezt a pilotot kb 15 perc után ki is kapcsoltam annyira foscsi volt. Remélem nem nagyon kell majd a nagy crossoverhez mert képtelen vagyok megnézni belőle akár 1 részt is. Majd vissza-vissza nézek ide, hogy minimálisan képben legyek a Crisisre.

jessm - 2019. 10. 14. 18:22

Még mindig nem érzem Rubyn azt, hogy bárkit el tudna intézni, de az elöző részhez képest jobb volt, talán kezd ráérezni a szerepre.

Sophie egész jó, ő róla el is tudom képzelni, hogy testőr és elbír intézni embereket. Mondjuk ez a klisés házaság sztori nem kellene, de elmegy.

Azt hittem , hogy Alice lesz főellenség egy ideig, így meglepődtem, hogy a mostohaanyu is mozgatja a szálakat.

Összeségében közepes volt, de kicsit jobban sikerült mint az első rész.

winnie - 2019. 10. 15. 17:24

1×02: ez továbbra is kifejezetten bejön, még jobban is tetszett, mint a pilot, de továbbra is kiszámítható, ld. amit a prodigal sonnál is írtam, hogy ha állandó szereplő valaki, akkor azzal komolyabb tervek vannak, mintha csak szobadísz lenne.

Silver - 2019. 10. 15. 18:34

Most már kezdem bírni a csajt. Nagy kár, hogy apuja rendőr, ezért nem fog ölni. (Kivéve, ha…)

DarkEagle - 2019. 10. 15. 22:07

Ölni szerintem tuti, hogy nem fog. Nagyon meglepne ha ebbe az irányba mennének. Viszont valamivel kegyetlenebb mint Batman, legalábbis a képregényekben szóval ki tudja.

Egyébként ez nem spoiler hisz nem volt rá utalás meg semmi de tudnék örülni ha elővennék a vámpírokat is.

Plusz most jöttem rá nem rég hogy volt utalás Robin-ra és Wonder Woman-re is szóval mindketten részei az Arrowverzumnak mert szó szerint említették őket nem csak easter egg volt.

De az továbbra sem tetszik hogy a mostohája kavar a háttérben. Alice bőven elég lenne meg nyilván jön majd Mad Hatter is és nem soká jön Hush is szóval lesz ellenség bőven. Nem kéne egy ilyen szappanos kavarás még. Alice önmagában is baromi komplex karakter. Remélem felfedik hogy mi van vele mert akkor sokaknak értelmet nyer hogy miért mondja egyszer hogy a húga máskor meg hogy csak neten olvasta az infót pl.

punyapapa - 2019. 10. 16. 00:26

Nekem az első rész abszolút nem jött be. Szerintem a feminizmus dolgot nagyon túltolták. Egyedül Alice karaktere miatt maradtam. Őt nagyon eltalálták.
A második az már jobb volt, a feminizmus vonalat nem erőltették, és a karakterek is szimpatikusabbak lettek.
Ne értsetek félre, semmi bajom a női főszereplős sorozatokkal. Az viszont mikor kihangsúlyozzák, hogy egy nő a főszereplő, és a férfiak idióták, az egy kicsit sok nekem.
Amúgy szerintem a sztori a Baglyok Társaságára fog kijutni, hogy ők mozgatják a szálakat. S Bruce is meg fog jelenni.

winnie - 2019. 10. 16. 00:50

punyapapa: itt nincs túltolás. ha mondjuk feminista egy karakter, akkor azt feministának KELL mutatni. akkor arra utalni kell. ha bármilyen egy karakter, bármilyen nézeteket vall, akkor arra rá kell erősíteni. ha egy karaktert konkrétan meghatároz egy vonása, akkor is. nyilván nem kell szájba rágni, de vannak olyan jellemzők, amik tetten érhetők az ember cselekedetein, az általa mondottakon. ld. ha valaki macsó, akkor ki szokták hangsúlyozni úton-útfélen a macsó vonásait. aki bully, azt bullynak érdemes mutatni. aki narcisztikus, azt annak.

addig jó, amíg ez így van. nyilván a kiemelt, meghatározó karakterjegyet nem kell szeretni, nem kell egyetérteni vele, de az hazugság és gyávaság lenne, ha egy író óvatoskodni próbálna ezzel, ha PC akarna lenni. általában jobban áll a sorozatoknak, ha valaki politikailag inkorrekt, ha nem törekszik arra, hogy másoknak megfeleljen. általában. meglátjuk, hogy itt mi lesz a helyzet.

ahogy írod, te erre érzékenyebb vagy erre, amit szerintem el kell fogadni, mert mások vagyunk, de ez inkább csak kortünet, a többségről az ilyesmi lepereg (nekem eszembe sem jutott legalábbis), ezen túl kell lépni. 10 vagy 20 éve senki nem viselkedett így. (valamiért ilyenkor sokszor az merül fel, hogy csak azért, mert van egy (vagy több) idióta férfi a képernyőn (amihez sokan korábban nem szoktak hozzá, vagy ha láttak is, akkor másképp interpretálták őket), akkor minden férfi idióta. amit senki nem mond. és itt is bőven lehetne sorolni azokat, akik nem idióták.)
——
ja, kiegészítés. van sok téma, amire én is érzékeny vagyok, amit nehezen viselek el, de ezek nszemélyiségből fakadnak inkább, nem afféle társadalmilag kreãlt dolgok. az, hogy valaki öntudatos a képernyőn, ha vannak saját elvei, az nem zavart. gondolj bele, mi lenne, ha egy dexter ma készülne el.

Ayrons - 2019. 10. 16. 19:04

Mibe ,hogy Bruce-t Monitor vitte el mint Olivert a krízis miatt.

punyapapa - 2019. 10. 16. 22:05

Ja meg egy kérdés eszembe jutott.
Halucináltam, vagy tényleg a Nolan-féle Batman díszleteket használja a sorozat.

DarkEagle - 2019. 10. 17. 03:21

Nem haluztál tényleg ott forgatnak bizonyos részeket. :D Ezért is van jobb hangulata a sorozatnak egyébként.

Mate4182 - 2019. 10. 17. 13:10

ezt hogy kell elkepzelni? 8 eve erintetlenul all ott a diszlet hogy hatha vki hasznalni szeretne? :D

DarkEagle - 2019. 10. 17. 17:35

Nyilván nem de azért a város nem rombolták le csak mert Nolan nem forgat már ott. :D Egy cég szóval csak előkapták a Batman díszletet a Warner stúdióból és kész. Kár hogy a ruhát nem mert az a Batwoman béta ruha amit Batman gúnyának akartak eladni kész vicc volt. :D

Ayrons - 2019. 10. 17. 18:05

Kiállítási tér plusz, egyes esetekben más filmekhez is jó a díszlet

LambSkewers - 2019. 10. 17. 18:43

Én csak az EFAP miatt nézem a sorozatot. Ami nagyon zavaró, az az oda nem illő, ordító háttérzene. Lehet, hogy az ázsiai sorozatokhoz vagyok szokva és azért ért ekkora culture shock a 2 rész alatt. Ruby egyébként szerintem kifejezetten szép pasis csajszi, ha csak a külsőt nézzük, értem miért választották erre a szerepre, de színészkedni, na azt nem nagyon tud. Ha az EFAP nem lenne, biztos másra pazarolnám az időm.

Mate4182 - 2019. 10. 17. 19:37

ha csak a külsőt nézzük, értem miért választották erre a szerepre, de színészkedni, na azt nem nagyon tud

ez kb a hivatalos leirasa barmelyik Arrowverse (mar mar tovabbmegyek es azt mondom CW) karakternek :D :D

DarkEagle - 2019. 10. 17. 22:38

Mi a frász az az “EFAP”? :D

Egyébként azért Grant meg Melissa és pár mellékszereplő mint pl David Harewood, Tom Cavanagh meg Victor Garber és ugye Danielle Panabaker és Carlos Valdes nagyon jó színészek csak baromira el vannak nyomva. Meg 1-2 még ugye a Legendákból. Van ott jó színész csak baromira nem kapnak szerepet mert a tipikus CW sablont kell játszaniuk.

winnie - 2019. 10. 18. 06:07

a színészekkel nincs gond, ha egy jesse l. martint, ide meg dougray scottot is megszereznek, és ők nyilván akkor tudna elemükben lenni, amikor vagy gonoszkodnak, vagy érzelmes dolgokat adnak elő – amiket ugye a többség nem szeret.

kpeter - 2019. 10. 20. 14:22

Első rész elég semmilyen volt. De gondoltam mégis csak bevezető rész nézzük tovább. Erre a második rész még rosszabb, mint az első. Kap még esélyt,mert látom a potenciált benne, de egyelőre nem hozza a szintet. Féltem, hogy valamelyik családtag fog kavarni a háttérben és erre a klisére fut a sorozat, hát sajna igazam lett.

Silver - 2019. 10. 20. 15:44

Mekkora lenne 1 jesse l. martin a Flash következő főgonoszának :D

(Hogy ne legyen kb spam a komment): ööö, izé… nagyon várom a következő részt!

punyapapa - 2019. 10. 21. 22:08

Winnie valamiért csak most látom a válaszod 😞
Lehet félreérthető voltam.
Nem tartom magam “pc-ellenes” emmbernek. Pl a Star Wars 8 a kedvenc SW mozim. S az a sok baromság, amit mondanak szerintem belemagyarázás.
De a lényeg: sejtettem, hogy a sorozatban a woman power erős lesz, főleg hogy Ruby Rose a főszereplő.
De reméltem, hogy azon lesz a hangsúly, hogy miben lehet erős egy nő. Az első részben azt éreztem, hogy azt mutatják, hogy mennyivel jobb tud lenni egy nő, egy férfinél.
Persze ez az én véleményem, és nem erőltetem másra. Te másképp láttad az epizódot, és más véleménnyel vagy róla, mint én. És ez a jó. Ha mindenkinek ugyanaz lenne a véleménye baromi unalmas lenne a világ.
S nekem a második rész már sokkal jobban bejött 😉

Silver - 2019. 10. 24. 16:17

1×03
Gyenge rész – valamivel erősebb rész – még gyengébb rész.
Ha az elsőre adtam 3/10-et, a második olyan 5/10, a harmadik pedig kb 2,75/10.
Az eszem azt diktálja, hogy kaszáljam, de az “újdonság varázsa” miatt nincs hozzá szívem.

Tyberius06 - 2019. 10. 24. 21:42

Az első rész (mint fentebb írtam) baromira nem kötött le, de a második és harmadik már bejött. A mostohaanya kavarása a háttérben nekem se adja.
Oké, én nem vágom ezt a feminizmus marhaságot. Mármint ahol a női karakterek durva túltolását éreztem az a Supergirl volt, ez ahhoz képest kanyarban sincs.
De rengeteg sorozatnál/filmnél ahol ez előjön én baromira nem érzékelem ezt annyira durván. Van ahol persze a PC kiveri a biztosítékot, illetve van ahol a szájba rágott üzenet teszi azt néha (FBI erre jó példa, mert van amikor baromi jó gondolatokat vezet fel, hogy aztán a “megnyugtató” status quo-t válasszák a készítők, mint végső üzenetet.)
Egyedül a LoT-ot nézem a CW-DC-s cuccokból, a többi elvérzett az évek alatt és az Arrow utolsó évadjára se térek vissza, viszont ettől függetlenül a crossovert végig nézem. Bár pl. a tavalyit kihagytam, mert “it’s a hard pass”…

Egyébként volt pár idézhető sor ebben a két utóbbi részben, tetszik a sorozat humora és az Alice-Kate páros nekem működik eléggé. A kezdeti skepticizmusom ellenére maradok ezzel a sorozattal, amíg ezt is el nem basszák, mint az Arrow-Flash-Supergirl triót.

winnie - 2019. 10. 25. 05:04

Tyberius06: a feminizmus és a női karakterek azért nem ugyanaz, mármint itt sokan maximum a főhős karakterének elveire, nézeteire lehetnek érzékenyek, de ha valaki vall bizonyos elveket, az valljon. meg ugye sokaknak eleve nincs fogalma arról, hogy mit fed a fogalom és ugranak rá, mert biztosan rossz dolog, holott, ahogy mindennél, csak a szélsőséges változatát vallók nézetei olyanok, amik sokakban rosszallást váltanak ki, alapból nem hiszem, hogy a nagy többséget zavarná bármilyen feminista gondolat.

(a supergirlt nem nézem és lehet, hogy engem is zavarna a nemi súlyozás féloldalassága, de ilyenkor mindig eszembe jut, hogy ez csak a neveltetésünk miatt lehet így, mert (és ez demagógnak hathat, de nehéz belekötni) fordított arányoknál, férfi túlsúlynál nem hiszem, hogy sokan címkéztek volna filmeket vagy sorozatokat 15 vagy 20 vagy 30 éve. aki ma nő fel, azt remélhetőleg nem fogja zavarni semmi ilyesmi, mert sokkal haladóbb gondolkodásba születik bele.)

jessm - 2019. 10. 28. 20:37

1×04 Ez egy jó kis rész volt. Nem csak Kate kezd jobb lenni mint Batwoman , de Ruby is kezdi érezni a szerepet.

Amugy kiváncsi vagyok , hogy mikor érjük el a tavalyi crossovert.

wondorog - 2019. 10. 28. 22:47

jessm: Nem csak az, de egy nagyon nagy időugrás is kell majd, hisz nem, hogy a tavalynál nem járunk még, de a 8. részre már el kellene érni a Crisishez, ami így több, mint egy évvel a jelenlegi idő után van.

DarkEagle - 2019. 10. 29. 11:33

Szerintem már túl vagyunk rajta mivel ebben a részben az iroda már eléggé ki volt pucolva, a crossoverben meg tiszta lomos volt. Mondjuk engem az se lepne meg ha teljesen ignorálnák a tavalyi crossover említését.

Nem mintha nem bírtam volna a szőke csajt de remélem ezzel le is tudták a kötelező szerelmi szálakat. Egyébként tényleg meglepően jobb a sorozat mint vártam. Alice továbbra is remek és az külön meglepett hogy a mostoha mami bevallott mindent. Bár tippre van ott még titok.

jessm - 2019. 11. 04. 12:04

1×05 Elég unalmas rész volt, nagyjából áttekertem. Az egészből csak az fogtam fel, hogy a tavalyi crossover 2 hete volt a mostani részhez képest.

DarkEagle - 2019. 11. 04. 16:42

Szerintem meg pont hogy ez volt eddig a legjobb rész. :D Az egyetlen amit nem bírok az Kate nyávogó fél-tesója. Amúgy nem csoda hogy csak ennyit fogtál fel ha áttekerted. Talán ha rendesen megnézed megértetted volna a lényeget is. :P

Alice továbbra is a sorozat legjobb része. Ruby most már egyre jobb a szerepben. Az meg külön tetszett hogy fehér lett a szeme hála az éjjellátónak. Ami durva mert ilyet még nem is láttunk még élőszereplős adaptációban soha.

Alice úgymond eredet sztorija is sokkal jobb lett mint a képregényekben. Bár remélem hogy az Egér csávó nem az Őrült Kalapos lesz majd.

jessm - 2019. 11. 05. 21:30

DarkEagle: Nem igazán érdekel Alice/Beth. Ennél nagyobb gondom, hogy a színésznő játéka valahogy kizökkent a jelenetből, amikor fenyegetőzik akkor meg egyszerűen nem tudom komolyan venni. Reignben is ugyanez volt a szinésznővel a gondom és ott is áttekertem a jeleneteit.

kriol - 2019. 11. 06. 16:35

Lehet én nem figyeltem eléggé, de mi utalt arra, hogy két hete volt a részhez képest a tavalyi crossover?

DarkEagle - 2019. 11. 06. 19:47

Az hogy 2 hete volt a részhez képest az Arkhamban egy szökés mint a crossoverben tavaly ugye.

jessm: Szerintem nagyon jól hozza Alice-t mert a képregényben is ilyen elvetemült. És még nem is láttuk kb a felét se annak milyen elmebeteg. Szó szerint is. Amúgy a fenyegetőzések inkább CW-s hibák mert egy komolyabb csatornán normálisan tudnák adaptálni hogy milyen beteg dolgokat csinál.

jessm - 2019. 11. 06. 20:53

kriol: Luke és Mary rájöttek, hogy Alice haverjának Arkham-ban kellene ülnie, de mivel tömeges kitörés volt 2 hete amit a hatóság elhallgatott. A crossoverben volt egy tömeges kitörés Arkhamból.

jessm - 2019. 11. 12. 09:47

Ez a rész jobb volt mint az elöző. Bár kihagynán a szokásos “csak apa meg ne tudja , hogy én vagyok Batwoman”

Isaac - 2019. 11. 14. 14:43

Arra lennék kíváncsi,hogy létezik Gothamben olyan villain ,aki nem tudja megverni ezt a Batwoman-t :O
Lassan ott tartunk,hogy mindig valakinek meg kell mentenie,oké nem egy tech zseni is,mint Bruce , de azért kézitusában lehetne jobb :D

winnie - 2019. 11. 14. 15:01

bele kell tanulnia, nem?:)

heidfeld - 2019. 11. 17. 17:37

Ruby Rose kisugárzása tagadhatatlan, de nem jó színésznő.
Megvalósítás, meg a többi még elment volna, de ez a 4. rész végi drámázás..
Amikor Évi, 5. részt kezdte, szépen felöltöztem, elő a pórázt, és vittem le a kutyát sétálni, szemerkélő esőben.

Tyberius06 - 2019. 11. 27. 01:15

1×07
Voltak egész jó szövegek ebben a részben, és bejött Pennyworth lánya is, de ez a minden felbukkanó női karakter legalább bi- kezd érdekes lenni. Mármint nekem semmi bajom vele, érthető ha már vmilyen szinten kapcsolódnak a főszereplőhöz.
Továbbra is bejön a kezdeti pesszimizmusom ellenére, szóval egyelőre maradok.

sil - 2019. 12. 01. 15:23

sajnos kezd érdektelenné, unalmassá válni. nem valószínű, hogy végigviszem az évadot pedig az elején reményteljes volt. :(

DarkEagle - 2019. 12. 02. 15:37

Nagyon jó volt ez a mai rész. Viszont ilyen remek alakítások mellett jön ki igazán mennyire silány színésznő Ruby. Ahogy fentebb is írta heidfeld Ruby kisugárzása tagadhatatlan, remek BW stunt lehetne mert maszkkal a fején tökéletesen hozza azt amit elvárnék egy BW adaptációtól de maszk nélkül vagy nagyon átlagos vagy mikor komolyat kell hozni akkor borzalmas. Kicsit reménykedek hogy idővel beleszokik mint anno Amell az Arrow-ba és kinövi magát. Én naiv lélek. :D

Rachel Skarsten viszont továbbra is remek. Most a Mary-t és az anyját alakító színésznők is jól hozták a szerepet bár Mary-t egyszerűen nem tudom kedvelni. Annyira naiv és elvakult hogy fáj nézni. Értem én hogy Alice embereket ölt meg minden de az anyja szintén. Elvégre a cége tömegpusztító fegyverek gyártására épült. Az egyik konkrétan Batman és most már BW megölésére szolgált addig amíg Alice meg nem állította ugye. Vagy ilyenkor már nem tekinti családnak Kate-et?

Amit itt hiányolok az anno megvolt az Arrow-ban hiszen ott is az anyuci volt sáros és bár a végére kibékültek de Oliver legalább nem volt ennyire naiv idióta. És ezt a közösségi médiás posztolgatást is abbahagyhatnák már mert elég ciki. Remélem megkomolyodik mert nem tudom ebből a csajból hogy lesz később az akinek lennie kell majd. Akit érdekel Google.

A másik ami nagyon zavar hogy csak azért mert Alice ELVILEG megölte Cat-et most az apja és a húga is meg akarja ölni? WTF? Megint ezek a kettős mércék, komolyan már. Alice megölt egy halom embert eddig is de amíg nem az ő hozzátartozójukról volt szó addig “mentsük meg” erre hirtelen “öljük meg”. Ez a CW logika az agyamra megy, komolyan. Egyébként szerintem Cat nem halt meg, igen meglepő lenne ha csak így kiírnák az egyik főszereplőt.

jessm - 2019. 12. 02. 22:29

Ok volt a rész. Viszont ez nem elég , hogy ítt tartson a crossover után kasza lesz.

Mate4182 - 2019. 12. 05. 17:46

DarkEagle – Én naiv lélek. :D

bar en nem nezem, de azt latatlanban is megmondom hogy ne add fel a remenyt. Amell a legjobb pelda ra hogyha valaki elhivatott egy szerep mellett akkor meg lehet tanulni szineszkedni is, nem eleg orroke a jo kulso :)
ha neki ment, Rubynak is mehet, cask szeresse a szerepet

Tyberius06 - 2019. 12. 10. 00:03

A részt nagyban elbaszták a végével. Egyrészt Kate és Apuci jelenete a végén az totál WTF? Tehát Alice megöli azt az embert, aki miatt anno ezek ketten feladták az ő keresését, plusz hozzájön a tömegpusztító fegyverek stb… és akkor most ki akarják nyírni Alice-t. Izé, mi van? Értem én, hogy ez ilyen drámai hatásfokozás lenne, de ne má…
Aztán a másik fronton is ez a családi dráma, WTF?
Most ott miért is kéne izgulni? Hogy a csaj mégis Kate-et válassza…
Igazából az ilyen faszságok miatt lőttem ki az összes CW-s DC sorozatot a Legends-en kívül. Ott nincs ez a baromság.

DarkEagle - 2020. 01. 20. 22:54

Úgy tűnik a Crisis után jól kezdenek a sorozatok. Persze a BW eddig is jó volt elvégre még csak az 1. évadában jár. Ott meg mind jó volt. :D Egyébként azt kell mondjam hogy megleptek mert sosem gondoltam volna hogy áthozzák a Föld-99-es Beth-et a Prime-ra. Jól megkavarták ezzel a dolgokat. Aztán ki tudja mi lesz ebből. Én továbbra is Nocturnát várom de nagyon.

Amúgy úgy fest lesznek ilyen kisebb crossoverek mert a Batwoman meleg cikket ugye Kara írta és elvileg Lena Gothamben van amiből nem láttunk semmit de azért az ilyen dolgok még ha nem is olyan nagy dolgok mutatják hogy talán lesz most már egy komolyabbnak mondható kapcsolat a szereplők közt.

Mondjuk az annyira nem jött be hogy a kis csaj ilyen könnyen megúszta. De legalább túl vagyunk a lényegen és talán most már nem ragozzák majd tovább hogy Kate/BW meleg. Nem mintha rosszul lett volna kezelve eddig vagy ilyesmi csak azért nem kell minden részben kihangsúlyozni elég ha látjuk. Nocturna majd jól felkavarja a vizet az tuti. :D

A két Beth-el meg tényleg tippem sincs nagyon mit fognak kezdeni ami jó. Persze vannak elképzeléseim pl hogy Alice majd jól megkínozza meg hasonlók de remélem azért ennél komolyabb terveik vannak.

Silver-sama - 2020. 02. 05. 23:14

Eddig milyen villainek voltak az évadban?

Denisa - 2020. 02. 22. 21:20

Filóztam, filóztam végül csalódtam. Nagyon.
Az utolsó előtti rész felvillantotta annak lehetőségét, hogy a sorozat kimászik a van egy főellenség és őt gyakjuk százezer évadon keresztül című CW betegségből és esetleg lesz annyira tökös, hogy másfelé viszi el.
Természetesen nem tette.
Innentől bármennyire is szeretem, azt hiszem kevésbé várós, mint eddig, de azért még bízok, és várom a következő évadot.

kriol - 2020. 02. 23. 08:53

Nekem is nagy csalódás volt, hogy nem merték meglépni a dolgot. De miért nem? Tényleg ezzel van kiszolgálva leginkább a nézők többsége? És kisebb százalékban vannak azok, akik néznének egy kis fordulatot, hogy neadjisten az évad közepén meghal a főgonosz?

De maradt minden a régiben, csak Alice mostmár még idegesebb, mert Kate immár másodjára nem mentette meg. Na nem baj, rég túlléptünk már ezen, csak néha azért még jólesik újra elmondani.

DarkEagle - 2020. 02. 23. 21:06

Miért akarjátok fél évad után kinyírni a “főgonoszt”? Nem véletlen tettem idézőjelbe egyébként. ;) Gyakorlatilag ki akarjátok írni az egyetlen normális színészt a csapatban. :D Egyébként higgyetek nekem Alice még messze nem forrt ki még csak most jön a java, pláne a következő rész után mert VÉGRE jön Nocturna a vámpír. Neki van az egyik legjobb sztorija a BW képregényekben szóval nagyon érdekel mit csinálnak.

Egyébként elvileg hamarosan becsatlakozik a csapatba James Bamford is aki ugye az Arrow koreográfusa volt szóval végre talán a harcok is jobbak lesznek.

Ja amúgy engem megleptek az írók mert azt hittem Alice megöli simán a másolatát. Nem gondoltam hogy a pasi fogja lelőni. Mondjuk Mary-nek adhatnának már másik sztorit mert kezd uncsi lenni hogy állandóan azért könyörög Kate-nek hogy ölje meg a saját ikertesóját. Értem hogy utálja teljesen jogosan de ilyet kérni azért durva nagyon.

Mate4182 - 2020. 02. 24. 15:40

neha lecsekkolom mi folyik itt, hatha jon 5 comment zsinorban hogy az uj Batwoman a legjobb dolog amit valaha tvben leadtak (sose lehet tudni) de mindig ilyenekbe futok:

Egyébként elvileg hamarosan becsatlakozik a csapatba James Bamford is aki ugye az Arrow koreográfusa volt szóval végre talán a harcok is jobbak lesznek.

amibol en azt szurom le hogy a Batwomanben olyan a koreografia hogy az ember fia orul ha olyan less mint az arrowban :D

bele se merek gondolni milyen lehet most, pedig par napja neztem vissza azt a baratok koztot amiben verekedes votl szoval most tok nyitott vagyok az igenytelensegre

DarkEagle - 2020. 02. 24. 20:15

Nem vészesek a harcok most sem de azért látszik hogy van mit javítani. Előző heti részben pl a börtönös bunyós verekedés mintha valami lassított felvétel lenne. Viszont BW harcai néha tök jól vannak megcsinálva gondolom váltogatják a koreográfusokat.

Amúgy ezt leszámítva nem rossz sorozat ami ugye nekem a legnagyobb meglepetés mert az előzetes óta ekéztem. A heti rész meg kimondottan tetszett mert volt benne pár olyan lépés amit nem gondoltam hogy ilyen hamar meglépnek pl hogy Mary rájön kicsoda BW vagy hogy kidobják Kate exét a Crows-ból és rögtön fut Kate-hez. Szinte biztos hogy nem lesz jó vége ennek a románcnak.

Ami viszont ennél is jobban meglepett hogy Nocturnát az eredeti módon adaptálták, tehát nem igazi vámpír csak fényérzékeny és ezért lopja a vért. Jobban örültem volna az újabb verziónak de gondolom egy arc tolvaj mellé még egy vámpír sok lett volna. :D

kriol - 2020. 03. 24. 16:54

Oké, belátom, igazatok van. Alice tényleg nagyon jól hozza a szerepet. Élvezet őt képernyőn látni. Mostmár csak azt remélem, hogy sokszor látjuk még.
Azért nem egyszerű Kate-nek. Egyrészt abszolút jogos a döntése, hogy bezárta Alice-t, másrészt viszont, nézőként megmozgatott az, hogy Alice mégiscsak fejlődik és javul (pl. nem ölte meg az őrt, mert tartotta magát az ígéretéhez).
Nem tudom hova fut ki a története, de nagyon kíváncsi vagyok. Jelenleg eléggé bejön a sorozat!

kpeter - 2020. 03. 26. 15:48

Nagyon nem szerettem az elején ezt a sorozatot. Csomószor kaszáltam is majdnem, de kezd jó lenni. Bár a fiatal Lucius még mindig olyan gyenge karakter, mint egy lepkefing. Vele nagyon kellene kezdeni valamit.

Szula - 2020. 03. 27. 07:34

1×16
Ez a rész pontosan megmutatta miért is fogadták sokan kétkedve köztük én is Ruby Roset mint Batwoman. Itt volt egy rész ahol megmutathatta volna a kétkedőknek hogy igenis ért a színészethez is nem csak a modellkedéshez de szerintem ez nagyon nem jött össze nagyon gyenge volt. Konkrétan ugyan azzal a fapofával tolta végig az egész részt csak néha pár könnycseppet is eresztett. Rachel Skarsten alias Alice úgy lejátszotta megint hogy azt már nézni is kínos volt a végére. Persze hálásabb a szerepe de ez már tényleg ciki hogy konkrétan a főszereplő a leggyengébb színész az egész bagázsban. Nicole Kingnek alias Mary is kevesebb színészi tapasztalata van mint Rubynak de még ő is jobb a sorozatban az tuti. Ja és talán az is beszédes a sorozattal kapcsolatban hogy lassan a több évados Supergirllel és a Legendákkal van egy szinten a nézettsége. Nem is kérdés hogy a sorozatot Alice karaktere viszi én is csak miatta nézem már. Furcsa ilyet írni de Rachel Skarstennek komolyabb díjátadókon lenne a helye az alakításáért még ha CW-is sorozat miatt is.

Tyberius06 - 2020. 04. 25. 22:15

Hehe, én lemaradtam, mert volt pár rész(let), ami felbaszott, és aztán főleg felbaszott az 1×11 végén az a fordulat, hogy Beth és Alice is rosszul lett (amiből tudtam, hogy az egyiknek menni kell és azt is, hogy melyiknek). Aztán 1×12-ben jött apuci és ott kezdtem markolni a fotel karfát, hogy nemán… Nah azon a ponton, amikor Alice fel 911-elte a erőszakrendőrséget, hogy hol van ő, izé Beth, izé… faszom, ott tekertem egyet a lényegi momentumokhoz, arra azért kíváncsi voltam, hogy ki húzza meg a ravaszt, de látva az eredményt pillanatok alatt repült az X a sarokban majd a DELETE a maradék részekre is…
Alice jó lenne, de nem főszereplőként. 3-4 részenként visszatérőben, de nem minden részben és nem Batwomanhez kapcsolódó szálakkal. Ha csak róla szólna egy sorozat még az is jobb lenne, mint ez az osztott megoldás, ahol minden ekörül a se eleje-se vége macska-egér harc körül forog, amibe egyébként semmi izgalom nincs… Tom és Jerry is izgalmasabb és szórakoztatóbb ennél még felnőtt fejjel is.
Mindenkinek további jó szórakozást hozzá, én kiszálltam! :)

wondorog - 2020. 05. 18. 19:04

A vége érdekes lett, akkor jelenleg már Bruce Wayne-ből is 3 verziónk van. Ugye ott van a Crisisos Kevin Conroy, a Titan-os Ian Glenn és most kaptunk egy újat, akinek Hush viseli az arcát. Kíváncsi leszek, később Batwoman tervezi-e a tényleges Batment behozni. Ja és egy korábbi részben meg erősen utaltak rá, hogy jelenlegi felállás szerint Batmen már megölte a Jokert.

DarkEagle - 2020. 05. 19. 15:41

Ne már wondorog, Batman nem Batmen. :D Mártmint elsőre még azt hittem többes szám miatt írtad hogy “men” de azé na. :D

Amúgy nagyon fasza kis finálé volt. CW-n eddig a Batwomannek volt talán a legkoherensebb 1. évada. Bruce castingolása meg nyilván azt jelenti hogy hamarosan megjelenik az eredeti is hiszen miért castingolták volna ha nem hozzák be?! Na meg Hush mellé dukál az eredeti is. Mikor Hush megjelent először ugye még “rendes” emberként azt hittem: “Áh csak jó kis easter egg.” Aztán behozták hogy levágták az arcát és újat akar, na mondom most már tuti hogy castingolni fogják Bruce-t mert a képregényben is az ő arcát viseli ugye.

Rachel pedig továbbra is remekül alakítja Alice-t és Ruby Rose bár nem színésznagyágyú de az évad végére azért beletanult a szerepbe. Persze még mindig van hová fejlődni de most már jobban el tudja adni a drámaibb részeket a többivel meg eddig se volt gond mert viccesnek vicces és az akcióknál amúgy se mindig ő van.

DarkEagle - 2020. 05. 20. 01:03

Hát nagyon úgy fest hogy a CW nem akarja megnehezíteni hogy meddig nézzek Batwoman sorozatot. Épp nem rég dicsértem meg őket mert jó volt az 1. évad erre fogják magukat és elcseszik azzal hogy Ruby Rose kilép sorozatból. Az okok ismeretlenek de legyünk őszinték egy pillanatra. Ruby a kezdetek óta kapja a sarat ezerrel de nyilván ez csak hab volt a tortán. Aztán jött az igazi fekete leves mint a lebénuló kaszkadőr meg egy másik is megsérült ha jól rémlik és még ki tudja mik lehettek arra.

Nem voltam oda soha érte és az 1. évadban ő volt a leggyengébb láncszem ez tény de azért annyira nem volt rossz hogy le is keljen cserélni. Mármint úgy fest hogy ez az ő döntése de na akkor is. Anno Amell sem volt épp egy színészóriás ás most sem az de idővel azért belenőtt a szerepbe. Hát ezzel szerintem bevégezték a sorozatot. Ez olyan mintha Grantet vagy Melissát castingolnák újra csak az még durvább lenne mert több éve mennek. Ez így nagyon gáz gyerekek. Azt hiszem Batwoman is kasza így nálam. Akárkit is hoznak be helyette.

Mármint tudom Winnie majd mondja úgyis hogy ez megszokott dolog megesik az ilyen na de kérem hogy tud bárki úgy sorozatot nézni hogy megszokja a főszereplőt aztán a kövi évadban már más játssza a szerepét. Én nem tudnám megszokni az tuti.

A CW háza táján rendesen el van baszarintva minden most.

Ayrons - 2020. 05. 20. 09:20

Melissa terhes
Grant erősen gondolkozik a távozáson
Amell kiszállt
Ruby jobbnak látta, ha most kiszáll
Lot is megcsappant két jó színésszel
Blacklighting van rendbe egyedül
Kezd szétesni a Arrowverse

winnie - 2020. 05. 20. 09:28

Inkább épül tovább, nem?:) Amellett, hogy a LOT nem hiszem, hogy bármi negatív fényt kaphatna, ott a Superman & Lois vagy az Arrow-spinoff, ha lesz, de Grant Gustin nyitott a folytatásra, szóval nála nincs gond, ha abból indulunk ki, hogy tárgyalt már a 8-9. évados aláírásról. Nyilván a feltételek fognak sokat nyomni nála a latban, a kompenzció, és hogy mire lesz lehetősége.

Ayrons - 2020. 05. 20. 09:41

Superman spinoff sikere azért kérdéses, a Arrow spinoff még sehol csak annyi van róla, hogy fejlesztik.
A Lot stabil (imádom is), meg a Blacklighting.
Én Grantnek max 1 évadot adok, és ahogy Amell ő is lelép,ráun a szerepre. Ami érthető, mivel sehova se fejlődik a karaktere, és ő maga se fejlődik már évek óta.
Ott a Lot példának, hogy 15 résszel is lehet történetet mesélni jól, valahogy a többi Dc sorozatnál is sokat segíteni az, hogy nem 20 részesek lennének, mert semmi értelme ennyi résznek. A mennyiség a minőség rovására megy.

nish - 2020. 05. 20. 14:33

SPOILER…..

egyet nem értek. még pedig azt hogy, hogyan mikor van/volt Superman a föld1-en mikor még Batman itt volt.??

Ayrons - 2020. 05. 20. 14:53

Oliver újraírta az egész múltat, így Supi alapjaraton a Föld -1 élt.

wondorog - 2020. 05. 20. 15:17

DarkEagle: baszdki, nagyon fáradtan kommentelhettem, ilyen blődséget Batman-nel, ráadásul 2x is egymás után. Mea culpa :D

Isaac - 2020. 05. 21. 15:24

@DarkEagle

Ha szereted a sorozatot és kíváncsi vagy a folytatásra,akkor tovább fogod nézni , gondolom a Spartacus ,mint sorozat mond valamit(teljesen más okból volt a csere) .Az első évad nagyon jó volt,ugye csináltak egy 0.évadot,hátha meggyógyul a főszereplő (nagyon sajnáltam,hogy nem így lett)és nem hagytam abba.Mondjuk ,ha amúgy is hezitálsz ezen,tökéletes kiszállási lehetőség. Én mindenképp adok esélyt a hogyan továbbnak (egy jó castinggal) talán még javulhatnak is. Remélem nem a megsérül és sajnos plasztikázni kell az arcát kliséhez fognak nyúlni ;)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz