login |

The Rookie: kezdett a 2. évad – írta Spyblat

2019. 10. 07. 14:57 - Írta: vendegblogger

7 hozzászólás | kategória: kritika,

Indul az idei országos szezon, vagyis jönnek a jobb és közepesebb szériának számító komfortkaják a kábelesek és streamingesek mellé.

A The Rookie az utóbbi táborát erősítette, és a második évad nyitánya a bevált recepten nem is kíván változtatni. Röviden összefoglalva: az első szezon egy közepesen kellemes rendőrjárőrös sorozat volt, ami most hasonló suínvonalon folytatódott.

Rövid írás lesz a mostani, mert túl sok minden nem változott. Spoilerekkel a tovább mögött folytatom.

Sokszor volt már szó a Sorozatjunkie-n a felesleges cliffhangerekről. Az első évad vége ennek iskolapéldája volt. Kaptunk egy olyan lezárást, amely semmilyen izgalmat nem tudott kelteni bennem, mert kétséget sem hagyott afelől, hogy mi lesz Bradford sorsa. Ezt ráadásul elég pofátlanul fejelték meg azzal, hogy praktikusan a cold openben le is tudták az egész cliffhanger feloldását. Na de sebaj, vissza lehet térni az utcára járőrözni.

Afton Williamson sajnos eltűnt a képből, de a karakterét szépen írták ki, így az idősödő főhősünk új kiképzőt kapott a nagyfőnök személyében. Már az első évadban sem jött nagyon elő semmi a kettejük párharcából, itt pedig már annak sem volt nyoma. Viszont az furcsa érzésem, hogy a főnök Nolanhez való viszonya csak és kizárólag azért enyhült, hogy a készítők elkerüljék a “szemét” főnök sztereotípiát. Ez tulajdonképpen működik is, de azért rossz, hogy semmit nem kezdtek ezzel a szállal.

A másik két újonc is egész jó irányba tart. Jackson válsága érdekes kontrasztot teremt az apjával, míg Lucy végre szembeszállt a magát állandóan piedesztálra emelő, de igazából sok esetben csak szívató kiképzőjével.

Szóval nagy változások nincsenek, eddig pont azt hozza a széria folytatása, amit megszokhattak azok, akik nézik. Nem volt kiemelkedő, de abszolút korrekt kis epizód volt. Egy 7/10-et adok rá, bár azt talán soknak érzem, viszont a 6,5-et kevésnek, további tizedesekbe pedig nem mennék, mert nem vagyok winnie.

7 hozzászólás Ne habozz!

GZ - 2019. 10. 07. 20:08

Arról van már valami infó, hogy mikor érkezik szinkronnal a TV-be? (Anyám egyik kedvence volt az első évad :) )
Köszi!

winnie - 2019. 10. 07. 21:12

itt vannak az ismert premierdátumok: http://www.sorozatjunkie.hu/2019/01/22/2019-es-hazai-sorozatos-premiernaptar/ – ha nincs benne, még nem tudni, de nem jöhet azonnal, hiszen az programming szempontjából nem megoldható. általában éves ütemben követik itthon is a szezonok egymást.

bullseye - 2019. 10. 15. 12:24

Némi SPOILER

S02E03-ban volt egy mini Castle emléknap, rajongók kedvéért.

Cave - 2019. 10. 23. 20:48

Rayen és Espo :)

freestyle82 - 2020. 06. 08. 13:00

Nálam ez egy amolyan levezető sorozat volt,ami az első évadot illeti.Láttam minf a 20 részt, de csak 2-3 naponta néztem meg egy részt belőle.Levezető jellegű volt, hajnalban lefekvés előtt megnéztem néha egy részt.De végülis elfogyott a 20 rész szóval bírtam.

Itt jön a lényeg.A második évadra jelentős minőségbeli ugrás tűnik.Éjjel 3 részt néztem egymás után(2×03,04,05),alig bírtam abbahagyni.
Egyrészt a 2×04 pl végigvihogtam, másrészt Nolan új kiképzőtisztjének(a fekete csaj)minden másodperce arany,uralja az egész sorozatot.
Sajnos nem egyben került fel a moziklubra a 2. évad, csak E01-10 ig rakták fel, gondolom bevárják míg lemegy a második fel is a szeztonnak és folytatják.

Nagyon jó dumák és helyzetkomikumok is voltak pl 2×04,05ben. Folytattam volna a darát, de egyrészt akartam hagyni még epizódokat, másrészt már hajnal volt.

Az első évadban Nolan (szintén fekete) kiképzőtisztje nagyon idegesítő volt, itt meg a sorozat legjobb karakterévé vált.
Nálam eddig durva előrelépés a 2. évad.

Az epizodikus dolgokat messziről kerülöm mindig, ez kivétel lett, bár nem tudom ,hogy mennyire lehet epizodikusnak nevezni, végülis negy egy ügy 1 rész, hanem sok ügy egy rész, inkább folyamnak tűnik, de azért átívelősnek sem lehet annyira nevezni.
Bár most nagyobb hangsúly van a magánéleti szálakon is.

Egyedül chan idegesít már csak a sorozatban:DEgész jó csajszi, de az a stílus kicsit sok nekem.
West és chan a 2 leggyengébb a sorozatban, vagyis az ő jeleneteiket szeretem a legkevésbé, bár chan és west KT-je jók,szóval végülis…

Nagyon kellemes csalódás a 2. évad ,remélem marad végig Harper KT.

Nehéz pontozni ezt most ki is hagynám, mert végülis epizodikus cucc ez inkább és azokat nem szoktam nézni.

winnie - 2020. 06. 08. 13:58

epizodikus úgy, hogy lezárulnak a részek sztorijai, kivéve a kisebb átívelő, karakterszálakat.

freestyle82 - 2020. 06. 08. 14:29

Igen, nah ezeket szoktam kerülni:)

Az első bekezdésbeni hanyag fogalmazásért elnézést, de akkor jöjjön egy épületes párbeszéd 1x04ből, nolan és Harper között:

-Az mi?
-Semmi!
-ÉS a maga ügye?
-Az semmi!
-Megyünk ebédelni?
-Oké.
-Remek!

:D

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz