login |

The Rookie: kezdett a 2. évad – írta Spyblat

2019. 10. 07. 14:57 - Írta: vendegblogger

4 hozzászólás | kategória: kritika,

Indul az idei országos szezon, vagyis jönnek a jobb és közepesebb szériának számító komfortkaják a kábelesek és streamingesek mellé.

A The Rookie az utóbbi táborát erősítette, és a második évad nyitánya a bevált recepten nem is kíván változtatni. Röviden összefoglalva: az első szezon egy közepesen kellemes rendőrjárőrös sorozat volt, ami most hasonló suínvonalon folytatódott.

Rövid írás lesz a mostani, mert túl sok minden nem változott. Spoilerekkel a tovább mögött folytatom.

Sokszor volt már szó a Sorozatjunkie-n a felesleges cliffhangerekről. Az első évad vége ennek iskolapéldája volt. Kaptunk egy olyan lezárást, amely semmilyen izgalmat nem tudott kelteni bennem, mert kétséget sem hagyott afelől, hogy mi lesz Bradford sorsa. Ezt ráadásul elég pofátlanul fejelték meg azzal, hogy praktikusan a cold openben le is tudták az egész cliffhanger feloldását. Na de sebaj, vissza lehet térni az utcára járőrözni.

Afton Williamson sajnos eltűnt a képből, de a karakterét szépen írták ki, így az idősödő főhősünk új kiképzőt kapott a nagyfőnök személyében. Már az első évadban sem jött nagyon elő semmi a kettejük párharcából, itt pedig már annak sem volt nyoma. Viszont az furcsa érzésem, hogy a főnök Nolanhez való viszonya csak és kizárólag azért enyhült, hogy a készítők elkerüljék a “szemét” főnök sztereotípiát. Ez tulajdonképpen működik is, de azért rossz, hogy semmit nem kezdtek ezzel a szállal.

A másik két újonc is egész jó irányba tart. Jackson válsága érdekes kontrasztot teremt az apjával, míg Lucy végre szembeszállt a magát állandóan piedesztálra emelő, de igazából sok esetben csak szívató kiképzőjével.

Szóval nagy változások nincsenek, eddig pont azt hozza a széria folytatása, amit megszokhattak azok, akik nézik. Nem volt kiemelkedő, de abszolút korrekt kis epizód volt. Egy 7/10-et adok rá, bár azt talán soknak érzem, viszont a 6,5-et kevésnek, további tizedesekbe pedig nem mennék, mert nem vagyok winnie.

4 hozzászólás Ne habozz!

GZ - 2019. 10. 07. 20:08

Arról van már valami infó, hogy mikor érkezik szinkronnal a TV-be? (Anyám egyik kedvence volt az első évad :) )
Köszi!

winnie - 2019. 10. 07. 21:12

itt vannak az ismert premierdátumok: http://www.sorozatjunkie.hu/2019/01/22/2019-es-hazai-sorozatos-premiernaptar/ – ha nincs benne, még nem tudni, de nem jöhet azonnal, hiszen az programming szempontjából nem megoldható. általában éves ütemben követik itthon is a szezonok egymást.

bullseye - 2019. 10. 15. 12:24

Némi SPOILER

S02E03-ban volt egy mini Castle emléknap, rajongók kedvéért.

Cave - 2019. 10. 23. 20:48

Rayen és Espo :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz