login |

The Walking Dead: kezdett a 10. évad

2019. 10. 07. 21:55 - Írta: winnie

26 hozzászólás | kategória: kritika,

Valami elkezdődött? A kőkemény 7. és 8. évados lejtmenetbe egy bizakodást keltő 9. évad maszatolt be, ha nem is szuper részekkel, de mindenképp jó pár emlékezetes epizóddal, valamint magasabb átlagszínvonallal. Hogy ez Scott Gimple kirugdalásának és az új showrunnernek volt köszönhető, vagy egyszerűen jobb a sztori következtek az adaptációból, azt nem tudom, pislákolni kezdett valami az alagút végén.

Hogy aztán most egy rész alatt ki is aludjon az a fénypászma?

Egy premier remek alkalom arra, hogy jó felütést adjunk a szezonnak, vagy valami ütős epizódot produkáljunk (például, hogy az utolsó esélyt adók megmaradjanak), de most a TWD-s írók azzal akartak felvágni, hogy szembementek a trendekkel, és inkább középszerrel próbáltak kitűnni a tömegből. A 10×01-et totális szürkeség jellemezte.

Persze olyan szempontból nem lehet salakanyagból kastélyt építeni, hogy a sorozatból a legfontosabb alkotóelem hiányzik. A jó, a nézőt érdeklő karakterekről van szó. Igen, van még pár régimotoros, meg kinek ez a pár, kinek az a pár kedvelt arc, de a majdnem 20 állandó szereplő (kiirtottak tavaly majd egy tucatot, de nőtt helyükre újabb csomó…) zömének sorsa számomra totál irreleváns. .

Igen, van egy érdekes ellenlábas, de egy fecske nem csinált nyarat. A tovább mögött folytatom spoilerekkel.Biztos, hogy nem ez volt a szándék, de számomra már a kezdés megadta az alaphangot, ez a katonásdi valahogy inkább volt röhejes számomra, mint komoly. Oké, ez nézői marhaság, mert igenis fontos lehet a szervezettség és a gyakorlatozás, de valahogy annyira kilógott a sorozat eddigi stílusából. (Mondjuk arra jó volt, hogy Nicotero csapata újabb halmazállapotú kóborlókat rakjon össze.)

A zombik kapcsán továbbra is küszködnek a készítők, hogy ezeket a véglényeket veszélyessé tegyék hőseink számára. Egyszerűen még mennyiséggel sem nagyon lehet mit elérni, mert korábban egy egyemberes késes kommandó is le tudta olykor kezelni a helyzetet, főleg, ha nem szűk téren, egy horda közepén van, de több ember végképp túlerőnek tűnik számomra. És mégis…, csak nem adják fel, írják a teleportáló zombikat, hogy legyen valami adrenalinfröccs számunkra.

De van? Ha veszek egy szimpatikus és vicces Luke-ot, akkor megérintene, ha megharapnák az agyát, vagy kivájnák a szemét? Nem, még ő sem, az meg pláne nem, ha 5 perces haláltusát írnának neki jelezve, hogy Magna-ékat mennyire megviseli a dolog. És így egyszerűen rohadt nehéz a készítők feladata. (Most komolyan, még Siddiq vagy Aaron karakterizálása (előbbi flashbackelt a szörnyűségekre, utóbbi moralizált) sem ért semmit ebben a részben, már mindkét figura megfőtt és csak helyet foglal…)

Kevés az érdekes szereplő, így a “gonoszokkal” kell valamit kezdeni. Ez az egyik esély. (Most nem szerepeltek.) A másik, hogy érdekes sztorikat kell kitalálni, de most erre sem került sor. Bőrt sodort a folyó? Oké. Műhold? Jó, és? Tét nélküli tűz? Igen, elment rá sok pénz, de annyira fájó módon feszültség- és tétmentes volt (bár teleport-pozitív!), hogy jobban felvitte a vérnyomásomat a guanós (Ezékiel, WTF?) párbeszés.

Kaptunk Oceanside mellett némi Alexandriát is Rosita gyerekével, némi humorral és mélység(féleség)gel, ami szerintem több hardcore rajongót megérintett, de nálam sajnos Gabriel, Eugene és a többi második vonalas karakter képtelen szintet lépni – mert az írók nem tudják őket szintet léptetni. Negan pedig…, komolyan mondom, ha megint elkezd süketelni, ahogy korábban, kénytlen leszek visszaminősíteni őt. (A szobára menős párbeszéd WTF-sát nagyvonalúan nem elemzem ki (Dante (azmegki?), WTF?).

Nagyon semmilyen, érdektelen volt számomra ez a szezonnyitó. Azt hittem, hogy majd a végére betolnak valamit, amire lehet emlékezni, de ez sem jött össze. Kaptunk egy random Alfát? Ennyi? Komolyan? Ez így nagyon el lett puskázva.

26 hozzászólás Ne habozz!

mollyhooper - 2019. 10. 07. 22:06

Lófasz se történt megint. A paradicsomot szedő Neganról meg inkább ne is beszéljünk, kiherélték a karaktert. Dög uncsi epizód volt ez is.

Geza Kovacs - 2019. 10. 07. 22:57

Már vagy 3 évada nem tudom semmilyen szóval jellemezni igazából ezt a valamit. Azt viszont megjegyezném, hogy az első, gyakorlatozó jelenetek a tengerparton a 2. évadban kellett volna, hogy megtörténjenek. :-)

Joncsi - 2019. 10. 08. 00:51

Elment egynek. Kedvenc szériám volt és mára már elporladt. Szomorú bár érdekes, hogy már most bejelentettek egy 11.évadot bár nyilván még mindig top a nézettség de majd eldől. Dühítő, hogy Negan karaktere semmilyen lett, bár szerintem visszatér majd csak így viszont semmi más volt mint hpye. Ha már “fan” vagyok folytatom.

irgum76 - 2019. 10. 08. 05:59

nekem tetszett a katonásdi
viszont mikor kiengedtek egy-két zombit akkor falanxba rendeződtek
aztán mikor kitörtek és komolyra fordult a gyakorlatozás elhangzik a parancs, “szétszóródni!” mondom WTF?

a műholdnál meg kissé fura volt, hogy mikor meglátták nappal volt az oltás már éjjel és aztán reggelre kifogy a permetezőkből a víz
nem kell permetező szakembernek lenni ahhoz, hogy tudd, hogy permetezővel egy égő bokrot nem lehet eloltani nemhogy egy erdőtüzet és nem 10 órán keresztül tart ki egy tartálynyi víz
pedig szerintem jó ötlet volt ez a műhold katasztrófa
és érdekesen volt bemutatva először maga az űrobjektum aztán külön-külön a településeken a becsapódás
lehetett volna ez epik is de nem lett

a többi nekem elment
Daryl Carol páros
Judith meséje
a paradicsimot szüretelő Negan
Eugene hülyéskedése a babával

jó volt egy kicsi nyugi és felhőtlen élet bemutatása
gondolom a dara előtt

SHP - 2019. 10. 08. 07:55

Sajnos evek ota olyan rossz a twd, hogy ez egy magahoz kepest egeszen turheto epizod volt…

Mar csak megszokasbol nezem. De nem panaszkodok,(a keszitoket most egy szemelynek veszem :D) “mindkettonk” hibaja (fool me once shame on you, fool me twice shame on me, fool me a third time, shame on both of us – itt pedig mar tobb mint harom alkalommal volt rossz es meg kovetem..)

dexike3 - 2019. 10. 08. 09:03

a műholddal kapcsolatban (azon kívül, hogy szét kellett volna égnie visszatérés közben), jó “poén” lett volna, ha inkább egy visszatérő komp “esik le” Szojuzról. és az a kozmonauta űrzombi lett volna benne, akivel Strand beszélt anno.

Csilla0422 - 2019. 10. 08. 09:32

Nekem tetszett a rész. A katonásdi is az elején egyértelműen az eljövendő időkre utal. Ez is még a vihar előtti csend.

Michonne – Aaron: bármennyire is utálják a helyzetet még nem tudnak ellene tenni.

Carol – Daryl: kirándulása, a dolgok hátrahagyása.

A fleshback is helyén volt. Na és Eugene kukkolása… van, aki nem változik.

Érdekes lehet Lydia – Negan sajátos barátsága. Mindkettő megtűrt személy.

Alpha a végén… nemtom, hogy ki volt jobban megdöbbenve. Carol, ő vagy én?

Angela Kang nehéz helyzetben van. A főbb szereplők, a “közönségkedvencek” leléptek és az új arcokat még nem sikerült jól bemutatni. Én örülök, hogy többen is állandó szereplők lettek.

Chris - 2019. 10. 08. 11:49

Michonne az atombombával a hídon ugye csak arra utalt, hogy a maszkosoknak jóval elsöprőbb támadóerejű csapata van mint nekik és nem igazi nuke van a birtokukban? :D
(Mert én már ezt is kinézném a készítőkből.)

winnie - 2019. 10. 08. 12:18

ha az lenne, akkor sem tudna róla, gondolom, de igen, erős fegyverre céloz, talán a zombikra.

motch - 2019. 10. 08. 13:30

A TWD olyan mint a zombi, már rég halott de még mindig megy:))

Rambo - 2019. 10. 08. 15:35

Motch,mikor unod meg?
Én is gyűlölöm a sorozatot,de nem megyek oda mindenhová,hogy ezt világgá kürtöljem.
Ráadásul egy lopott szöveggel…

Emanci Pál - 2019. 10. 08. 20:27

Bár egy epizódból még korai messzemenő következtetéseket levonni, de való igaz, hogy ez a rész sokkal inkább emlékeztetett a 9. évad előtti lejtmenetre, szabadesésre, jellegtelen semmitmondásra és érdektelenségre, a rossz technikai és koncepcióbeli megoldásokra, mint a kivételesen jónak számító 9. évadra.
Őszintén remélem, hogy az előző szezon nem csak egy ideiglenes, átmeneti ív volt, mert ha megint visszatérnek a készítők a régi recepthez, a részemről viszont látásra a sorozatnak ismét.

lov23 - 2019. 10. 09. 08:18

Nekem speciel tetszett ez a rész, nem állítom, hogy a sorozat legizgalmasabb epizódja volt, de arra tökéletesen megfelelt, hogy elinduljon valami.
Örülök, hogy mindenkivel tudtunk foglalkozni kicsit,
1-2 karakter azért személyiségét tekintve változott a legutóbbi évad fináléja óta (Aaron, Rosita, Siddiq, Carol stb.) remélem velük kezdenek majd valamit.

Igazából írták többen, hogy nem történt semmi ebben a részben, ugyanakkor mégis mi történt volna?
Mármint az előző évad amolyan egyezséggel ért véget, hogy nem lépik át a határokat. Ez az epizód erre fókuszált, nyilvánvaló volt, hogy nem az évad első részében fog összecsapni a két kolónia, ugyanakkor valahogy el kellett érni, hogy átlépjék a határvonalat. Szerintem erre az erdőtűz teljesen megfelelő indok volt. Sokkal rosszabbul hatott volna, ha megint valami Henry féle szerencsétlenkedés történik, csak mondjuk most Judith téved el.

Megjegyzem az előző évad nyitó epizódját is sokan fikázták, mostanság pedig egyre több olyan véleményt lehet olvasni amely szerint a 9. évad mennyire jó volt / visszatért a sorozat stb.

Én is érzem a sorozat hiányosságait, csupán amondó vagyok, hogy 1 nyitó rész végett még nem szükséges leírni a teljes évadot.

Megjegyzés: Nekem bejött az elején az un. pajzsos,katonás dolog, szerintem jól nézett ki és legalább nem az erdőben voltunk. Másrészt én is úgy gondolom, hogy a későbbi Suttogók elleni háborúra utal ez a fajta készülődés.

Key - 2019. 10. 09. 10:31

Kb. két éve nem tetszett ennyire rész, mint most ez, bár lehet, hogy ebben a rém gyenge Fear is közrejátszott. Egymás után néztem a Fear zárását és a TWD nyitását, hát ég és föld volt a különbség. Rá kellett jönnöm, hogy a 20. mellékszereplő is jobban érdekel a TWD-ből, mint a komplett Fear bagázs. Daryl, Carol, Judith, Negan abszolút kedvenc, Aaron egész jó képregényes Rick-é vált, Lydia sok lehetőséget rejt, a suttogók jó ellenfelek, a mellékszereplők között sincs már egy sem, aki idegesítene.

Shred - 2019. 10. 09. 12:11

Részletkérdés, de volt egy zombi, akinek Carol elvágta a torkát és szép hosszan folyt belőle a vér – ő suttogó akart lenni, vagy csak egy sima walkeres jelenetet turbóztak fel a kellékesek?

Sasfioka - 2019. 10. 09. 20:22

Gyanítom, hogy suttogó volt hisz ha zombi attol hogy elvagja a torlat nem hal meg. Az agya nem serult es nem hiszem, hogy Caroll olyan hulye h ledobja oda hogy valakit esetleg még megharapjon. Bar egyebkent ha suttogo volt akkor is visszajon még, mert az agya nem serult. Na mindegy ez nem volt olyan egyertelmu, de en a suttogora szavazok.

michonnekatana - 2019. 10. 09. 20:54

Shred: Szerintem csak felturbózták, és egyúttal bemutatták ezzel azt is, hogy Carolban változatlanul ott van az a könyörtelen énje, ami elől menekülni akar állandóan (nem mintha efelől bárkinek kétsége lett volna). Plusz kiderült, hogy a kifolyó vér még praktikus is tud lenni tűzoltás közben – Carol egyúttal a földön fekvő, égő járkálót is eloltotta. :D

Nekem a rész speciel tetszett. Nem rágtam tövig a körmöm, az akciójelenetek változatlanul hagynak kívánnivalót maguk után (bár lehet, ebbe az is belejátszik, hogy én a folyamatos lassítást egy idő után unalmasnak tartom – ha a legváratlanabb pillanatban lassítanak, vagy a drámai hatás kedvéért egy-egy snittre, akkor még oké, de így nekem baromi egysíkú volt).
De a 7-8. évadhoz képest nekem ez rendben volt, mint ahogy többé-kevésbé az előző évad is.

winnie: a műhold még lehet erőltetett, de a tűz szerintem korántsem volt tét nélküli. Még el is hangzott, ha nem fékezik meg, Oceanside elpusztul – amibe persze bele lehet kötni, hogy merre fúj a szél, meg hogy biztos elérte volna-e a települést, stb… de nekem ennyi bőven belefér. És mellesleg meg lehet alapozni a legújabb konfliktust a Suttogókkal (ehhez persze az is kellett, hogy Carol és Daryl még tovább mentek, de már alapból átlépték a tűz miatt a határt).

Viszont azt meg én nem értem, ha Siddiq és Eugene Alexandriában van, hogy kerülhettek Oceanside-ra? Nekem eddig nem úgy tűnt, hogy a két település olyan közel lenne, ráadásul nem is utalt rá semmi, hogy odamennek. Vagy én keverek valamit? (simán benne lehet, de valaki tudna segíteni? :) )

Alma - 2019. 10. 09. 21:11

Nem tudom érdekel e valakit,de én egy részt nem láttam korábban a sorozatból,mert hát meg volt a véleményem róla. Ugye a sok lehúzás,meg alapból sem jön be a céltalan rohangászás. De nem azért jöttem hogy fikázzak(jogtalanul,hisz csak egy részt láttam),hanem hogy hátha érdekel hogy mint random sorozat részemént hogyan hat egyitt ez egy külső nézőnek.
Hát nem tudom,hogy milyen lehetett régen a sorozat,de ha ez még viszonylag jónak számít,akkor nem tudom mi lehetett régen az anagy rossz. Félre ne értsetek,nem gyűlölközök,hisz mint sorozat nyitó rész,helyben volt,de a forgatókönyv borzalmas. A párbeszédek céltalaok,és nagyot akarnak mondani az ürességükkel,a cselekmény vonaglik(rá lehet fogni arra,hogy csak évadnyitó,persze. De azért ne mondja nekem senki hogy az,hogy egy űrből lezuhant műhold fogja okozni a fő kompromisszumot,bem zagyvaság egy zombis sorozatban)
A CGI-t rossz nézni. Ha már annyi pénzt termel a sorozat hogy 11.évadot is berendelték,akkor egy őzet animáljanak mar meg hogy őz legyen,és ne valami Sarknado szintű valami.(a zombik rohadt jól néznek ki,de ez nem mentség)
Tényleg elképzelni nem tudom,hogy régen milyen lehetett ha ennél rosszabb volt.
Most nehéz megfogalmazni,de tetszett,mégis utáltam. Tenyleg mar csak a logikátlanság hiányzott,és meg lenne a szent három dolog,amivel le lehet dönteni egy sorozatot (párbeszédek,eseménytelenség,logikátlanság)
Szóval szerintem érthető az a 4 milliós nézettség. Megérte berendelni a következőt :D
Nem szép dolog a káröröm,de ha egyszer így van.
És itt aláhúzom,hogy ezt az egy részt láttam,úgyhogy szétszedhettek darabokra,sőt tegyétek is meg,mert tényleg szeretném szeretni. Hajrá!

Alma - 2019. 10. 09. 21:13

Szar volt

Enzo - 2019. 10. 10. 01:34

10×01

Na, ez a második sorozat valaha az általam nézettek közül, ami elérte a kétszámjegyű évadot (NCIS a másik). Tetszett a kezdés, egy csomó pozitívan értékelhető dolog volt benne. A Suttogók által kiszabott határok nagyon be vannak tartatva (kivéve vészhelyzet esetén), voltak jó kis slow-mo zombiölések, Judith még mindig czukor, a Rosita/Eugene gyereknevelős mix zseniális volt (hogy odakukkolt a szoptatásnál :DD), Siddiq-nek random PTSD epizódjai vannak, Carol meg hajóskapitány lett. Részletesebben számozva alant:

1. A műholdas kezdés micsoda cold open volt, egy pillanatra elgondolkodtam, hogy jó sorozatot nézek-e :D
2. A “training day” szerintem rohadt menő volt, az íjászokkal (nyílvessző újrahasznosítás!), formációval, meg eleve a tengerparti helyszínnel.
3. Most ez lesz a módi, hogy ilyen kis fejezetcímekkel lesz felosztva a rész? Egyelőre furcsa, az iZombie hasonló megoldására emlékeztet.
4. Michonne-tól ezen a “nukleáris fegyver” témán én is csodálkoztam, de valszeg jogos, hogy a nagy hordát értette alatta.
5. Az “are we the good guys?” okfejtés is érdekes volt, bár nagyrészt kibeszéltétek a #hétidézete posztban már :)
6. Kelly Connie-hoz hasonlóan meg fog süketülni, szegény :( Lehet érdemes lenne oktatni a jelnyelvet, bár már Daryl is halad vele :) Én Connie-t nagyon bírom, most is remek jelenetei voltak szerintem.
7. Ez eszembe se jutott, hogy Lydia nem tud olvasni, de hát persze logikus, az apokalipszis után felnőtt gyerekek csak a beszélt nyelvet ismerik (legalábbis ha ez a felnövés a Suttogóknál történik). Ügyes, hogy erre is figyeltek.
8. Ez a Dante-Siddiq beszélgetés szerintem a teljes sorozat eddigi legfurcsább párbeszéde volt, pedig azért van alapanyag. Ki írta ezt? És miért így? vagy csak úgy egyáltalán, miért? Az egész fickó (mármint Dante) rendkívül fura…és creepy :D (és nem volt már egy Danténk? vagy csak most hozták be a képregényes Dantét?)
9. Tűzoltás: annyiból újszerű volt, hogy ilyenekkel még nem kellett nagyon megküzdeni a sorozatban ; viszonylag felkészült volt a csapat (víz, permetező, homok, árokban gyújtott ellentűz) ; de azért még így is kicsit hihetetlen, hogy megfékezték. Ja és megtanultuk, hogy vérrel is lehet tüzet oltani, a zombikat pedig nem jó belevezetni a tűzbe, mert az égő zombi csak rosszabb, mint a sima.
10. A végén nem is értettem elsőre a Carol-Alpha bámulós jelenetet, mert annyira ugyanúgy nézett ki a két szikla, hogy azt hittem, valamiféle flashback ugyanarra a helyre, és nem a szemben levő sziklára.

#hétidézetei (Negan sziporkázott):
“-You see, the boogeyman just stuck his gnarly skin-covered mask out from behind that closet door, and people are puttin’ their shittin’ pants back on because pants-shittin’ is definitely happenin’. Now, with this, uh, alert shit, all I’m seein’ is indecision. Now, you ask me, you gotta make ’em feel secure, even if it’s just for show. Sorta like how you have a guy followin’ me around with a spear all day in case I suddenly decide I’m gonna brain somebody with a tomato.
-So you’re telling me to lie? That’s your advice? That’s your regurgitated bird wisdom?” :DD /Negan&Gabriel/

És Connie-tól egy kimondott helyett leírt vicces szöveg:
“You sign with a southern accent” :D (Darylnek)

Shred - 2019. 10. 10. 09:37

A legszebb jelenet nekem Michonne lassított hármas kaszabolása volt a parton. Szerintem nem CGI, valószínűleg a színészek fejére emeltek egy magasított fejet. De a harmadiknál pont a lassítás miatt lehetett látni, hogy a zombi elhúzódik a penge elől:)

Mate4182 - 2019. 10. 12. 20:29

dexike3 – a műholddal kapcsolatban (azon kívül, hogy szét kellett volna égnie visszatérés közben), jó “poén” lett volna, ha inkább egy visszatérő komp “esik le” Szojuzról. és az a kozmonauta űrzombi lett volna benne, akivel Strand beszélt anno.

baromira +100000000 :D ez zsenialis amugy

(en cask a 4. evad elejen vagyok a Fearnek szoval ez pont nemreg volt szamomra)

az uj evad gagyin indult de meg barmi kisulhet belole

a slowmotionos reklamba illo fegyverre pozolo gyilkolast meg felejtsek el mert majdnem annyire gagyi mint a cgi technikajuk

Lydia pedig imadnivalo :D

Fulgrim - 2019. 10. 17. 15:12

Még jóval a friss évad előtt úgy döntöttem megnézem az elejétől a sorozatot.
Vicces volt nézni régi részeket, és régi szereplőket.
S pár érdekesség is jött ezzel kapcsolatban.
A zombik az elején “intelligensebbek” voltak, vagy csak szimplán nem voltak zombi “szakértők” az írók.
Egyből az első évadban, mikor először használják a beolvadás trükköt (zombi belsőségek a ruhára, ez amúgy egyfajta Suttogó Light dolog. Szóval nekem nem volt nagy szám, mikor megjelentek a Suttogók.) van egy zombi, aki átmászik!!! a kerítésen Rick+Glenn után. Talán egy Suttogó? :))
Akkor szintén az első évadban egy zombi egy kővel üti az ajtó üvegét, ami mögött a kis csapat áll.
És persze ne felejtsük el. Egyből az első részben Morgan zombi felesége tudja mi az, hogy ajtó zár, mert a kilincset piszkálja! :)
Amit még észrevettem (ez csak az én véleményem, de talán helyes) Ha Shane, netán a Governor is életben marad, utóbbi átáll…akkor Rick és csapata talán sokkal kevésbé szívja meg Negan-nel, vagy úgy bármivel…a Suttogókat is beleértve, hiszen sokszor teljesen feleslegesen agyalnak/moralizálnak, vagy csinálnak bármit is. Értem én, hogy ki kell tölteni a kötelező évad részeinek a számát, de akkor is.

És most az új évadról.
Igen, én abba a táborba tartozom, akik úgy vannak vele, hogy a TWD már egy béna sorozat, de nosztalgia/remény/akármi miatt még nézi. Mert még bármi lehet. Avagy alulról csak felfelé lehet menni.
Jobb esetben. :)

Nézőke - 2019. 10. 19. 14:19

..na, fel sem tűnt,hogy vannak új részek, kb ennyire vártam, mert már csak ragadványból vagyok ám itt.

Az a szerencsétlen őz a kis Vukból jött át, verte még a zxspectrum tigrist is bakker, ilyet egyáltalán hogy lehet kiengedni a készítőknek?

A műholdból ha ki lehetne nyerni pár képet,hogy máshol hogy néz ki a világ, az sokat segítene, de ha Eugene az orosz katonai kóddal írt adathalmazt lefordítja .jpg-re a rendelkezésre álló napelemes számológépével, felnevetek.

a végén nekem úgy tűnt,hogy Alpha csak kinyújtózni akart,amikor észrevette,hogy átjöttek, kvázi egész éjjel nem kapott hírt,hogy átjöttek volna.
Nem kéne megmondani neki,hogy a maszkosok jöttek át először a mi területünkre?

Raynes - 2019. 11. 24. 07:06

@Fulgrim: az első másfél évad egy teljesen más sorozat. A cím, karakterek, téma azonos, de az egy A+ kategóriás sorozat volt. Utána szépen lejtmenetben az első showrunner-váltással elment egyre nagyobb lejtmenetben, B-C, míg nem eljutottunk a ZS– kategóriába, igaz ehhez újabb showrunner-váltások kellettek.

Én a 6. évadban kaszáltam, de az is késő volt már, feleslegesen megnéztem egy csomó ótvar évadot. Csak azért, mert nehezen kaszálok. Ahogy nézem a kritikát, meg a kommenteket, ez azóta sem változott. Azon is csodálkozok, hogy ilyen színvonal mellett ez még mindig megy. Félelmetes, hogy a nézőknek erre van igénye. A mai napig a legócskább sorozatnak tartom, amit valaha követtem, torony magasan viszi ebben a kategóriában a pálmát.

Kár bizakodni benne, ez a sori soha nem lesz már jobb, csak rosszabb. Aki még javulásban reménykedik, meg a régi színvonal visszahozásában, csak áltatja magát.

winnie - 2019. 11. 24. 07:34

“Kár bizakodni benne, ez a sori soha nem lesz már jobb, csak rosszabb. Aki még javulásban reménykedik, meg a régi színvonal visszahozásában, csak áltatja magát.”

míg a többivel nem fogok vitatkozni (bár nyilván sok sokkal rosszabb sorozatot is ismerek), ez az, amiben nincs semmi logika, hiszen bármikor lehet egy sorozat jobb, ld. 9. évad. arra várni felesleges, hogy jobb lesz, ilyesmi miatt maradni csak az dőreség, de bármikor nőhet valami színvonala, sőt, nagyot ugorhat, akár epizodikus, akár átívelős a sorozat – ezt nyilván nem kell ecsetelnem, miért van így, mint ahogy azt sem, hogy mennyi példa volt már rá (mondom, s9). nyilván nem gyakori az efféle, de nincs semmi törvényszerűség abban, hogy valami csak lefele változhat minőség tekintetében. (meg ugye, aki a 6, évadban szállt ki, az lemaradt a legnagyobb epizódról, ami után bár iszonyatosan megzuhant a nézettség, de egyesek szemében az, meg az utána következő sztori volt a non plus ultra.)

egyébként a twd kapcsán még hozzátehető az is, hogy mivel írott alapanyagból dolgozik, és az nagyon jó, sőt, egyre jobb lesz, pláne az a papírforma, hogy a sorozat is egyre jobb lesz.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz