login |

Supergirl: kezdett az 5. évad

2019. 10. 08. 14:50 - Írta: Necridus

20 hozzászólás | kategória: kritika,

Tavaly egyértelműen a Supergirl 4. évadja nyerte el nálam a legjobb Arrowverse-szezon címét, ami lehet a sorozat erénye, és lehet a többi kritikája is. Én inkább előbbi mellett tenném le a voksom, mert az etap második felében megjelent Lex Luthor, mint a sorozat eddigi legjobb főellensége, s ezúttal ügyesen hozták össze az aktuálpolitikai mondanivalókat a szuperhősös jellegével.

Az idei évadra “blackmirrorozást” (meg nadrágot!) ígértek a Crisis on Infinite Earths-szel karöltve a tavalyi cliffhangerek feloldása mellé. Volt egy halom, lássuk is, hogy sikerült a nagy feladat. A tovább mögött spoileresen folytatom.

Nem akart lassan új helyzetet felépíteni a premier, rögtön a fél várost techfüggővé tette mindenféle alapozás nélkül, és olyan technológiát mutattak be, ami valóban Black Mirror-szerű, de egyelőre csak véleményeket hallhattunk erről, komolyabb probléma nem alakult ki miatta. Sőt, talán pozitívum is, hogy vannak, elvégre így Lena is le tudja vezetni dühét.

Tavaly ugyanis megtudta, hogy Supergirl és Kara egy és ugyanazon személy, így elöntötte őt a harag. Benoist megint megmuthatta, mennyire jó színész amikor Lena kicsalta Karából a vallomást, majd megbocsátott neki. Minimum annyi dühöt éreztem, mint amennyi Lenában volt, mert nem hittem a szememnek, hogy ennyit hoztak ki a haragos, gonoszkodó Luthor-szálból, amit már évek óta várok. De szerencsére Lena furfangosabb (luthorosabb?) ennél, mert tudja, hogy ilyen helyzetben még könnyebben tudja manipulálni Karát.

Mellette pedig új főnöke, Andrea Rojas nehezíti meg a Pulitzer-díjas szuperhős életét, aki megvette a CatCo-t, és saját techvállalatával is berobbant a városba. Azon kívül, hogy az akcentus egyedül a nevénél bukkan fel, minden más pillanatban amerikai, egész jó karakter (oké, már most utálom, de a színésznő nagyon hitelesen játssza). Könnyen – és rögtön – megszorítja a hurkot a főhős nyaka körül, amivel meg is kezdte az utat kiépíteni James karakterének kiírásához.

Elindította a CatCo-t egy új irányba, ahol már nem a minőségre, hanem a mennyiségre hajtanak, ami egyik ott dolgozónak sem tetszik (és ez annyira nem érdekli őt, hogy előre megzsarolta őket), kivéve az újonnan érkezett, angol William Day-nek (na, neki már van akcentusa), aki szintén Kara egyik ellensége lett munkahelyén. Benne egyelőre nem látom, miért lett állandó, hogy mennyi lehetőséget látnak benne, mert abszolút semleges lett a premierben.

James helyett marad a másik Olsen, Kelly, aki a techcégnél kezd dolgozni, és Alex párja. Ők együtt aranyosak, és nem is időrablók – ellentétben Brainy és Nia kapcsolatával. Több jelenetet is kaptak, ahogy szenvednek egymással, mint tavaly, és csak felesleges drámát hoztak a részbe, semmi szerepe nem volt a kapcsolatuknak a történetben.

Ehelyett lehetett volna mondjuk több akciójelenet, mert azokat keveselltem, és ami volt, az is elég béna lett. Ott van például a színháztermes, ahol megjelent Midnight a rettenetesen megeffektelt erejével, J’onnt és Karát majdnem megölte, mire egy feelgood zenével reagáltak a sorozat alkotói? Nem szórakoztató ambivalencia volt ez, mert csak kizökkentett a hangulatból, a jelenetbe való beleélésből.

Maga a premier nem robbant akkorát, habár Kara új kosztümje talán a legjobb eddigi Arrowverzumos szerelés. Túl sok negatívum volt az 5×01-bent, úgyhogy maximum közepesnek mondanám. Ja, Eve meg keményen 12 másodpercet kapott, mint új állandó szereplő.

20 hozzászólás Ne habozz!

FP Jones - 2019. 10. 08. 17:46

szerintem eléggé jól nyitott. a negyedik eleje óta sokkal jobb lett.

DarkEagle - 2019. 10. 08. 19:02

Hát egyelőre egyik CW sorozat sem nehezíti meg a dolgomat hogy maradjak a crossover után is.

Ahogy a Batwoman hozott egy közepest úgy ez is közepesen nyitott csak míg az előbbinek az 1. része volt ennek már a sokadik. Maga a rész nem volt rossz sőt jó is lehetett volna HA nem cseszik el a felesleges drámázással. Már már naivan azt hittem visszatértünk az 1. évad színvonalára ahol a dráma nem súlytalan és nem csak a #Supercorp birkáknak van megírva de úgy tűnik hogy még egy ideig néznünk kell ahogy Kara és Lena tépik egymást. Már most látom mikor kiderül az egész hogy Lena nem bocsájtott meg és történik valami komoly és Kara haragszik meg aztán szép lassan Lena egy Lex 2.0 lesz. A legjobban azért bosszant ez a dolog mert olyan jól játszott mind Melissa mind Katie abban a jelenetben mikor Kara elmondja az igazat hogy megint csak azt tudom mondani hogy 1 jó jelenetre jut 3 szar.

Brainy és Nia szenvedése baromira nem érdekel nagyon kínosak együtt. Egyszerűen semmi nyoma nincs hogy a csávó Brainiac 5-öt játszaná. Gyakorlatilag pont olyan mint Winn/Cisco/Curtis/Felicity és most már a BW-ből Luke is. Kocka csávó csak neki elvileg sokkal több az IQ-ja. Kár hogy ez nem látszik rajta.

Az új szereplők közül nagyon kíváncsi vagyok mit kezdenek Julie Gonazalo karakterével, Andrea Rojas-szal. De most már tényleg kimondhatom hogy nagyon túl van tolva a női haderő a sorozatban. Gyakorlatilag nincs is más férfi szereplő csak “Brainy” aki igazából csak egy gép nem ember, James Olsen aki hamarosan lelép, az új riporter csávó aki valószínű hogy majd kavar egy jót Karával és persze J’onn aki gyakorlatilag szintén nem ember és az egyik legjobb szereplő lehetne ha használnák. Mondjuk így hogy bejött a bátyja talán történni fog vele valami végre.

Maga az alapszitu kész vicc. CW-n egyébként is képtelenség ilyen komoly sztorit normálisan megcsinálni. Egyébként én imádom Kara új ruháját végre kapott egy normális szerelést de könyörgöm mi volt ez a sztori amit köré írtak? Először is mi ez a baromság hogy szétszakad a köpenye? Már megszámolni sem tudom hány komoly ellensége volt de meg sem karcolódott most meg hirtelen mégis? Ráadásul csak egyetlen egy köpenyt használt egész eddig? Nem tudom minek kellett ez a körítés Brainy-vel, csak adtak volna neki egy ruhát minden körítés nélkül és kész. Mondjuk most már tényleg inkább Vasember mint Supergirl. :D

A másik dolog ami nagyon zavart hogy mégis hogy lehet az hogy mindenki új szerződést kapott Rojas-tó? Mindenki csak nézett mikor benyögte hogy 3 éves szerződése van mindenkinek. Ezt hogy a fenébe lehet megcsinálni egy cégnél? Ilyen egyszerűen nincs a valóságban mert az alkalmazottnak először oda kell adni a szerződést elolvasásra hogy utána aláírhassa. De itt rögtön mindenki kapott egy új 3 éves szerződést amiben oda van írva hogy kötelesek clickbait cikkeket írni. WTF? :D Forgatókönyv írás mesterfokon.

Megint tényleg az van hogy jó sztorikat vesznek elő amiknek megint csak kapargatják a felszínét mert a fake dráma fontosabb hiszen a nézőik hatalmas többségét csak a shipper háború érdekli hogy ki kivel hetyegjen. :D

winnie - 2019. 10. 08. 19:48

” nagyon túl van tolva a női haderő a sorozatban. Gyakorlatilag nincs is más férfi szereplő, csak…”

:)) ez a régi, “nagyon túl van tolva a férfi haderő a sorozatban. Gyakorlatilag nincs is más női szereplő, csak…” kommentjeidre emlékeztet. már ha voltak.

attól, hogy az embernek a “neveltetése miatt” (azaz annak köszönhetően, amit korábban plántált bele hollywood és más popkult fogyasztási cikkek) vannak bizonyos “elvárásai” (engem is ugyanazok neveltek, nyugi) és ezzel szembemegy valami, illetve valaminek az eloszlása nincs kiporciózva, azaz nem egyenletes (értsd: nem annyira politikailag korrekt, buhú!), attól még nincs vele gond. de. DE. tökéletesen érthető, ha valakit ez zavar, mindenkinek vannak preferenciái, az egyik vagy a másik oldal, esetleg a kiegyensúlyozottság iránt, de attól még a kreatív dolgokat, víziókat el kell fogadni. ha valaki ilyet akar írni, akkor ilyet ír – a néző pedig eldönti, hogy neki szól-e. (más kérdés, hogy vannak olyanok, akik mindenbe valami összeesküvést látnak bele szabad akarat vagy saját döntés helyett, mert egyszerűen fel sem merül bennük, hogy valaki így akar dönteni. és ekkor jönnek az “ez azért van, mert [CÍMKE]”-tákolmány magyarázatok.)

Mom - 2019. 10. 08. 22:48

Az a 3 éves szerződés tényleg elég meredek volt. De a konkurenciás kikötés még rátett egy lapáttal. Ezeket tudomásom szerint határozott időre szokták megadni. Pl két évig nem helyezkedhetsz el, de nem örökké… Meg ugye később sem hasznosíthatod az ott szerzett infókat, kapcsolatokat, stb. De hogy rádhúzzanak egy szerződést, amit nem is írsz alá, meg amiben kikötik, hogy ha kilépsz, akkor soha többé nem helyezkedhetsz el újságíróként, elég wtf.

jessm - 2019. 10. 08. 22:49

Kiváncsiságból belenéztem a crisis miatt, de nagyon unalmas volt. A marsi tesó konfliktus nagyon erős alapanyag lehetne , de világ legunlamasabb módján volt bevezetve.

Amikor Lena “megbocsátott” Karának, akkor azt hittem , hogy na végre egy karakter érettségről tesz tanu bizonyságot, erre jött a szokásos becsapós sztori. Nekem ez még jobban lehúzta a részt.

Egyedül Julie Gonzalo volt jó a részben, akit szeretek, és jól áll neki a bitch szerep.

DarkEagle - 2019. 10. 09. 00:46

Winnie engem rohadtul nem érdekel hogy hány nő és hány férfi szerepel egy filmben vagy sorozatban. Jelen esetben azért említem ezt már évadok óta csak dísznek hoznak be mindenkit legyen az nő vagy férfi. Nem volt a sorozatnak egyetlen egy értelmes gonosza akár férfi akár nő. Tavaly jött Lex ő alkotott egy nagyot de ennyi. Reign-ből nagyon jó gonosz lehetett volna de abból is nyáltengert csináltak. Emlékszem hogy anno még az évad elején sokan írták hogy: “Jaj nincs semmi értelme aggódni Reign miatt úgyis megváltozik mert van egy lánya.” Na pont ez zavar ez a rohadt egyszerű felállás. Baromi kiszámítható a sorozat. Az ember kihagy mondjuk 1-2 évadot és igazából semmiről sem marad le. Alapesetből nem is nézném ezeket a sorozatokat ha nem lennék képregény fan meg önkínzó. :D

Ja és egyébként még a kiszámíthatóság sem lenne gond hiszen láttuk mit műveltek a Flash 1. évadában Reverse Flash-el. Az nyilvánvaló volt már a Pilotban is hogy Wells RF de ettől még rohadtul epic volt az egész karakter. NA, én ezt hiányolom a sorozatokból. Nem tudom kik csinálták az 1. évadot de hogy ők már leléptek az tuti. Az Arrow megint csak tökéletes példa. Első 2 évad zseniális majd jött egy raklap tré aztán fene tudja már hányadik évadban megjelent egy kemény gonosz és onnantól megint jó a sorozat.

Na most ilyenkor hadd tegyem már fel jogosan a kérdést hogy miért is váltogatják az írókat ha egyszer tudnak ilyen jó évadokat is produkálni? Supergirlnél pont ez az eset van hiszen az 1. évad nagyon jó volt. Legalább 10 olyan jelenetet tudnék mondani amire ha csak rágondolok összeszorul a szívem. Akkor valódi dráma volt most csak ilyen tipikus szappan operás semmitmondó baromság.

Pont mint a Lena-Kara szál. Tanítani valóan szappanoperás az egész. Két karakter mérges majd kibékülnek de a másik kamuzik megint. A szerelmi szálak ugyan ezek. Az egész sorozat nem épül másra csak a politikára meg a PC-re. Castingoljunk nőket, legyen mindig nő a gonosz vagy a hős ne legyen egy férfi karakter sem akinek van értelme, sőt ne legyen egy női karakter sem akinek van értelme de azért mindig a nők legyenek az előtérben akkor is ha szarul vannak megcsinálva. Castingoljunk LGBTQ szerepekre embereket, castingoljunk egy transz nemű egyént hogy napokig erről szólhasson az internet.

A csattanó pedig, hogy az új évad pont a clickbaitekről szól a fake baromságokról amit maga az írók is csinálnak. Kirakják azt ami divatos és szinte már kötelező csak hogy többen nézzék (kattintsanak).

Bocs regényért de talán most már érted miért szólalok fel a női ÉS a férfi karakterek ellen is. Mennyiség vs minőség!

winnie - 2019. 10. 09. 04:42

a PC-s dolgot, mint írtam, félreérted. a lényeg, hogy logikádban ott a hiba, hogy csak azért, mert valaki valami mellett dönt, azzal nem annak a valaminek az ellentéte ellen áll ki. (ld. ha én sok nőt akarok a sorozatomban, akkor nem férfit nem akarok.)

definíció szerint az pont nem PC, ha mindenki mondjuk nő (itt nem az, de most direkt írom így). a pc korrektségre utal, arra, hogy senki ne sérüljön be. ha mindenki nő, az sokakat nem zavar, de lesznek férfiak, akik besérülnek. ez számomra WTF, de látom, hogy vannak. erre írom, hogy ha az embert ez zavarja, akkor vállalja, hogy zavarja (értem, téged nem ez zavar). de ne az egyensúly hiányát kérje számon. a lényeg, hogy nem per definitionem az a pc, ha egy filmben van nem fehér férfi szereplő, csak vannak, akik ezt a jelentéstartalmat akarják rávágni a fogalomra, és mint látható, sikeresen teszik. mert így pont azok az írói döntések, törekvések kapnak billogot, amiknek köze sincs hozzájuk. értem, hogy értelmet akarsz, de te is mindig vissza, visszatérsz valami háttérösszeesküvéshez (ld. szerintem azért castingolnak másféle színészt, mert [SOROS], a valóság pedig az, hogy azért castingolnak, mert akarnak. igen, van hátsó szándék, de az az, hogy mondjuk úttörők legyenek. meg akarják lépni. megmutatni, hogy megtehetik. és azt akarják elérni, hogy később ez teljesen megszokott legyen. és a gond a címkézéssel (akár jogos, akár nem – mert vak az, aki azt mondja, hogy nincs olyasmire példa, aminél valóban csak másoknak akarnak megfelelni) pont az, hogy ha valaki mindenre rányomja reflexből a stemplit, akkor a teljesen ártatlan, abszolút jószándékú döntéseket is devalválja. amik mögött a világon semmi sem húzódik. akkor már hasznosabb semmire sem tenni, mert a legrosszabb az, ha pozitív törekvéseket értéktelenít az ember. (és a pozitív törekvés attól még pozitív marad, ha mondjuk nincs mögötte írói tehetség. és ilyenkor a szar írást kell csapkodni, azt mindig érdemes.)

(azt zárójelben, én sosem értettem, hogy valaki miért szívja mellre, hogy egy karakter gyenge, és vetíti ki ezt egy egész nemre vagy sajátmagára. ha valaki (vagy 5 valaki) gyenge, akkor az az 5 valaki gyenge. nem te és a szomszédod. de, aki mégis így gondolkodik, az legalább pontosan tudja, hogy mit érzett 10-20 éve mondjuk egy nő a sok titkárnő és szerető karakter láttán. vagy az arabok a 24 láttán.)

winnie - 2019. 10. 09. 05:25

ja, csak egy dolgot ragadok ki, mert szerintem ez egy nagyon valid felvetés.

”Na pont ez zavar ez a rohadt egyszerű felállás”

ez az, amiért sosem szeretném az írókat kérdőre vonni.

értem, amit mondasz. nem 100%-os párhuzam, de valamilyen szinten az, hogy az fbi-kritikámban pont leírtam ezt tegnap, miszerint tudtam, hogy nem csak arra megy ki az ügy, hogy az a muszlim férfi lesz a robbantó, aki lett a robbantó, mert kizárt, hogy ez legyen a kifutás. de ez olyan, mint egy krimis csavar létét kritizálni azért, mert “tudtuk, hogy lesz csavar”, ezért nem meglepődünk meg. (megint csak: én is írok ilyet, ld az AHS184-nél, ahol folyton arra utaltam, hogy kell lennie csavarnak, mert kizárt, hogy az egész csak sima kaszabolós horror kegyen). de ez az a fejlett nézői hozzáállás, ami a popkultúrán való felnevelkedésen alakul ki. azaz. ha valaki “szűzen” megnézi az említetteket, akkor ő végig fog menni azon az úton, amit az írók remélnek. benne nem merül fel, hogy lesz csavar, hogy más a tettes, hogy nem változik meg reign.

ha érted, mire gondolok. igen, az írók írhatnak “profi” nézőknek is, de akármit tesznek, egy kört (vagy a profikat vagy a szűzeket) kizárják a pixisből. tudom, hogy a szüleim, akik nem krimiken nőttek fel, nagyon élveznek egy csavart, miközben nekem dupla vagy tripla csavar kell. tudom, hogy sok néző végigmegy azon az érzelmi utazáson, amit a reign-szál hozott. és tudom, hogy neked ez totál kiszámítható.

de. ez írói döntés. tudatos döntés. nem írói képesség-deficit. hanem ők döntenek úgy, hogy ekképp tálalnak.

DarkEagle - 2019. 10. 09. 11:33

Teljesen jogos amit mondasz vannak szabályok amik fölé vagy alá nem mehetnek az írók DE pont azért hozom fel mert már csinálták jobban is ezeken a keretek belül.

Legalábbis számomra, lásd Flash S1 és a 2. évad első fele, Arrow S1-2-5-7 Legends konkrétan végig de főleg az 1. évad után, Supergirl S1 és talán még az S2 első fele is. Látod egyébként a CW-s mintát mert gyakorlatilag ugyan azok az évadok tetszettek. Ezek mind mind ugyan úgy kiszámítható évadok voltak de a fontos különbség hogy jól voltak megírva. Mindig azt szoktam mondani hogy nem a cél számít hanem az odavezető út. Ezt egyébként már tőled is láttam leírva elég sokszor, mert elég sok kommentelő felhozza hogy tudja hová fut ki valami. És amúgy erre a crossoverek is tökéletesen ráhúzhatók hiszen állandóan kimaxolják az easter eggeket különböző képregényes vagy szimpla sorozatos fanservice-t de ha ezeket lebontjuk nem lesz több mint amit eddig láttunk. Ezért is félek hogy most hozzányúltak a világ leggrandiózusabb sztorijához, a Krízishez.

Pont az ilyen stílusú írás miatt gondolok mindig arra hogy “Áh ezek megint csak a PC miatt vannak itt.” Holott rengeteg másik sorozatot tudnék mondani amiben teljesen jól kezelnek mindenféle karaktert, legyen az szuper-képességű, átlagos, LGBTQ vagy valamilyen etnikumú stb. Tudom nem országos sorozat de hadd hozzak fel egy másik DC sorit páldának, a Doom Patrolt. Ott van Larry aki ugye meleg, én nem vagyok az DE a nagyon fontos különbség (és ne feledjük, ugyan az a cég csinálja, Berlantiék) hogy 100%-ig tudok vele azonosulni, megértem a szenvedésének okát, átérzem és nem érzem hogy rám lenne erőltetve vagy hogy csak azért van ott mert most ez a divat.

Nálam akkor vágtál el magukat a CW írók végleg mikor asszem az Earth X-es crossoverben olyan mondatot bemertek tenni hogy #Feminism. Szerintem ez mindennek a teteje.

NA nekem ezért van gondom a Supergirl íróival mert ha elkezded nézni a sorozatot vagyis folytatod mert ha jól tudom elkezdted anno de hamar kaszáltad, akkor látni fogod te is hogy ahogy halad előre a sorozat egyre inkább ledegradálják a pasikat akik nem jók másra csak hogy dögösek legyenek. És ez sajnos a nőkre is ugyan úgy igaz csak annyi a különbség hogy mivel ők vannak többségben úgyis egy nő nyeri meg a harcot akármelyik oldalon is áll.

Én 110%-ig támogatom a nőket akár erősek akár nem, szerintem több női kedvenc karakterem van mint férfi épp ezért elvárom hogy nekem ne beszéljenek arról hogy a nők erősek, hanem mutassák meg!!!

heidfeld - 2019. 10. 09. 12:05

Olaszorszàgban is vannak hasonlò szerződések.
Engem pont ez a Kara-Lena ellentét vonzana vissza, de még jobban Julie Gonzalo.

winnie - 2019. 10. 09. 12:09

ja, egyébként csak addendumnak: sose keverjük azt, hogy valamit hogy promóznak, és valamit hogy írnak. a csatorna és az író totál külön entitások, utóbbinak semmi beleszólása nincs a sorozat kezelésébe, még a stúdió vagy a showrunner sem foglalkozhat az esetek 99%-ában promózással (pont most volt polémia arról, hogy a survivornek még a 39. évadjában sincs a készítőknek beleszólási joga a promócióba, így egy műsor közbeni 5 másodperces előzetes lelőtte egy poént a rész végéről, konkrétan azt, hogy ki veszíti el a sorversenyt) egy író gondolkozhat pluszban arról, hogy mi adható el, számításba veheti, de általában csak ír. ha valamire zúdítani akar az ember a sorozat tálalásával kapcsolatban, akkor az mindig a csatorna kell, hogy legyen.

” bemertek tenni hogy #Feminism. Szerintem ez mindennek a teteje. ”

de ez az, amit abszolút nem értek. ezt (feltételezem) egy karakter mondja. ha egy karakterhez illik a mondat, ha nő, és felvilágosult, és divatos, mert manapság valóban használják az élőbeszédben a “hesteg” szót, a világon minden rendben van. ha egy író a világ legbetegebb mondatait adja egy beteg sorozatgyilkos szájába, akkor az, ha valami felháborítót mond, akkor azt nem az írón kérem számon.

” sorozat egyre inkább ledegradálják a pasikat akik nem jók másra csak hogy dögösek legyenek.”

maximum azokat, akik szerepelnek benne. nem azt a nagyon, nagyon sokat, akiket nem. ennek sokan lehet, hogy akár örülnek is, bár ha a karakter szenved csorbát, akkor nem, akkor sem, ha ez akár lehetne reflexió azokra az időkre, amikor ez fordítva ment, de ismétlem, ezt nem tudom átérezni, mert valaminek a hiányát nem tudom, hogy kértem-e számon, de mások vagyunk. (azt aláírom, hogy sok sorozatban fordul elő karakterek eljelentéktelenítése, de ez általában nem nemfüggő, és szerintem a supergirlben sem 100%-ban az). de mindenki arról mesél, akiről akar mesélni. és nyilván a joviális átlagemberről nem túl érdekes. boytoyokról, vagy azokká degradáltakká lehet, hogy érdekesebb. mondjuk egy alja figuráról pedig még inkább. egy valami fontos: ha valaki elfogult akar lenni valamelyik irányba, akkor ehhez megvan a joga. és itt megint bejön az a képbe, hogy ezt nem kell szeretni. max elviselni lehet, ha valakit zavar. mert ha valaki a saját elfogultságát külső nyomásra akarja módosítani, akkor megint előjön a megfelelésre való vágy.

Mom - 2019. 10. 09. 17:16

Nem DarkEagle érvelésének gyengítésére, de a Supergirl első évada még nem a CW-n ment, szóval szerintem azt nem tekinthetjük ezen minta részének.

heidfeld: nekem is volt olyan szerződésem, ahol ezt kikötötték két évre. Már ha kitöltöm a próbaidőt, mert ha nem, akkor csak két hónapra. De nem örökre! Az amcsi törvényeknek utána kellene néznem, de a magyar munka törvénykönyvében konkrétan ez van:
“A felek megállapodása alapján a munkavállaló – legfeljebb a munkaviszony megszűnését követő két évig – nem tanúsíthat olyan magatartást, amellyel munkáltatója jogos gazdasági érdekét sértené vagy veszélyeztetné.”

heidfeld - 2019. 10. 10. 21:08

@Mom: 3 évet mondtak az elején. Aztán örökre??? Tévedhettek az írók. Ledolgozott időtől, országok szabályozásétól is függ, konkurenciánál való munkavállalás tiltása.
Sokkal jobban érdeklő sorozatokra sem jut idő, de annyit hezitáltam magamban, Julie Gonzalo, illetve az igazi Lena miatt, hogy egye-fene, megnéztem.
Egyrészt vannak felesleges karakterek, mondjuk Brainy, a Marsi, James, így hirtelen.
Julie Gonzalo karaktere, játéka telitalálat. Gonoszkodva keménykedni, tökéletes. Óriási lendületet adhat.
Dark, meg aki szerint szappanoperás ez a Kara-Lena dolog. Hát, az volt eddig, hogy így elhúzták, de miért lenne Lena majd az, ami? Nagyon kellett már, és ez is felpörgeti a dolgot.
Szintén pozitív, hogy Benoist végre előnyös színű ruhákat kapott, ennyi év után. Új frizura is jó, fiatalít.
Egy dolog nagyon nem tetszett. a GGi, vagy cci, vagy ddi, vagy minek is nevezzem. Évadról-évadra gyengébbek a trükkök. Ezeken próbálnak spórolni?
Kedden Pesten voltunk. Kabátot, pulóvert vettünk, megebédeltünk egy étteremben. Lehet, többet költöttünk, mint itt a trükkökre.. Esetleg kiszervezték, egy ghánai cégnek, ahol a vicces plakátok készülnek, filmekről?
Julie Gonzalo nagyon dögös, Katie is gyönyörű, de az utolsó jelenetében, kevés sminkben tetszett a legjobban.
Biztató volt a kezdés, de ugye tavaly, 16 részig is nagyon rendben volt, csak utána fegyverrel kényszeríthették az írókat, elképesztő őrültségek, gagyi megoldások papírra vetésére, CW-öltönyösök..
Egyébként, ezeknek a képregényes sorozatoknak az a nagy rákfenéje, hogy ragaszkodnának is az eredeti szereplőkhöz, történésekhez, de hígítani, fogyaszthatóbbá is kell tenni, szélesebb közönség számára. Nem irigylem az alkotókat.

Mate815 - 2019. 10. 11. 11:10

Kara és Lena jelenete a vallomással nagyon jó volt, Melissa megmutatta, hogy nem csak cukiskodni tud. Annyira jó lett volna ha egyszer az életben értelmesen reagál egy karakter és elfogadja a bocsánatkérést. De ez persze CW, kell az erőltetett műbalhé így most szenvedhetünk egész évadban ezen a Lena szálon.

DarkEagle - 2019. 10. 14. 14:08

Hét ez eléggé semmitmondó egy rész volt. James ahelyett hogy csak lelépne simán, rögtön nagymenő politikus lesz. A szemét riporter csávó meg tipikus klisé módon kaját osztogat szegényeknek hogy lássuk nem olyan szemétre való rohadék. Mert ugye ezt máshogy nem lehet bemutatja. :D

Nia és Brainy és Alex és Miss Jimmy Olsen továbbra is irritálóak. Előbbieket még megértem fingjuk sincs a kapcsolatokról, legalábbis Brainy-nek de a másik kettő alig van együtt pár hete de már együtt laknak vagy mi és máris megy a dráma hogy nem tudnak egymásról semmit. Eléggé WTF.

Az egyetlen ami érdekes lehet az Lena terve. Gyakorlatilag minden más kuka. Mondjuk elég gyermeteg megoldást akar kidolgozni. Már látom magam előtt Kara képét mikor megtudja az egészet. :D

jessm - 2019. 10. 14. 18:08

Az első résznél jobb volt, talán mert túltettem magam a Lena balhén és kiváncsi vagyok hogyan fog nagyon félrecsúszni a projekt.

Na, meg Julie továbbra is szórakoztató.

Marsi tesó párbaj továbbra sem a legigalmasabb és tuti hogy az 5. rész előtt nem tudjuk meg az összes infot , hanem részenként jönnak majd az apró felfedezések.

Az újságíró társ, aki eljátssza , hogy gonosz , az tippre egy kém a cégnél , biztos a Julienak köszönhetően lett valami a feleségével és bosszút akar állni.

Olsen megleléphetne már, mert nulla értelme van a jelenteinek. Annál már Brainy mindent szó szerint értésből fakadó poénjai is jobbak.

DarkEagle - 2019. 10. 14. 19:51

Olsen féltávnál fog lelépni, legalábbis is azt olvastam hogy évad közben megy el. Az új csávó szerintem nem kém egyszerűen csak ismert valakit az CIA-nál. Mondjuk amit írsz abban lehet valami ki is nézném belőlük de akkor megint csalódást okoznak mert Julie karaktere pont nem gonosz a képregényekben. Nem írom le ki ő akit érdekel keressen rá de ha már behozták jó lenne ha nem csak egy olajmágnást alakítana.

jessm - 2019. 10. 14. 22:53

DarkEagle: Azért gondoltam, hogy kém ,mert amikor Kara elkezdte megírni a divatról szóló cikket, akkor ő képeket nézegetett a gépén arról, hogy Julie karaktere valami orvossal találkozott. És szerintem azért követte Karát mert azt hitte, hogy Kara látta , hogy mi volt a képernyőjén

DarkEagle - 2019. 10. 15. 10:34

A kép az engem is érdekelne hogy azzal mi volt de arra nem gondoltam hogy ezért követte volna Karát. Ami nekem furcsább hogy nem tűnt fel neki hogy Kara milyen gyorsan olvas. :D

Anni - 2019. 10. 16. 20:51

Nekem ez az évad jobban bejön eddig mint a tavalyi Agent Liberty felállás.

Alex és Kelly kapcsolata tényleg nagyon hiperszuper gyors de szerintem jók együtt.
Niát és Brainyt sajnálom, hogy ilyen bénák együtt pedig azt hittem jók lesznek.

Tuti azért követte Karát a riporter mert azt hitte látta a fényképet, de én még mindig nem értem, hogy egy szemüveg meg egy haj leengedés miért rejti azt el, hogy supergirl Kara nekem ez a legnagyobb mindfuck a sorozatban akkor is. :D
Jah és tuti összejönnek Karával..semmi kémiát nem érzékelek köztük.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz