login |

Supergirl: kezdett az 5. évad

2019. 10. 08. 14:50 - Írta: Necridus

66 hozzászólás | kategória: kritika,

Tavaly egyértelműen a Supergirl 4. évadja nyerte el nálam a legjobb Arrowverse-szezon címét, ami lehet a sorozat erénye, és lehet a többi kritikája is. Én inkább előbbi mellett tenném le a voksom, mert az etap második felében megjelent Lex Luthor, mint a sorozat eddigi legjobb főellensége, s ezúttal ügyesen hozták össze az aktuálpolitikai mondanivalókat a szuperhősös jellegével.

Az idei évadra “blackmirrorozást” (meg nadrágot!) ígértek a Crisis on Infinite Earths-szel karöltve a tavalyi cliffhangerek feloldása mellé. Volt egy halom, lássuk is, hogy sikerült a nagy feladat. A tovább mögött spoileresen folytatom.

Nem akart lassan új helyzetet felépíteni a premier, rögtön a fél várost techfüggővé tette mindenféle alapozás nélkül, és olyan technológiát mutattak be, ami valóban Black Mirror-szerű, de egyelőre csak véleményeket hallhattunk erről, komolyabb probléma nem alakult ki miatta. Sőt, talán pozitívum is, hogy vannak, elvégre így Lena is le tudja vezetni dühét.

Tavaly ugyanis megtudta, hogy Supergirl és Kara egy és ugyanazon személy, így elöntötte őt a harag. Benoist megint megmuthatta, mennyire jó színész amikor Lena kicsalta Karából a vallomást, majd megbocsátott neki. Minimum annyi dühöt éreztem, mint amennyi Lenában volt, mert nem hittem a szememnek, hogy ennyit hoztak ki a haragos, gonoszkodó Luthor-szálból, amit már évek óta várok. De szerencsére Lena furfangosabb (luthorosabb?) ennél, mert tudja, hogy ilyen helyzetben még könnyebben tudja manipulálni Karát.

Mellette pedig új főnöke, Andrea Rojas nehezíti meg a Pulitzer-díjas szuperhős életét, aki megvette a CatCo-t, és saját techvállalatával is berobbant a városba. Azon kívül, hogy az akcentus egyedül a nevénél bukkan fel, minden más pillanatban amerikai, egész jó karakter (oké, már most utálom, de a színésznő nagyon hitelesen játssza). Könnyen – és rögtön – megszorítja a hurkot a főhős nyaka körül, amivel meg is kezdte az utat kiépíteni James karakterének kiírásához.

Elindította a CatCo-t egy új irányba, ahol már nem a minőségre, hanem a mennyiségre hajtanak, ami egyik ott dolgozónak sem tetszik (és ez annyira nem érdekli őt, hogy előre megzsarolta őket), kivéve az újonnan érkezett, angol William Day-nek (na, neki már van akcentusa), aki szintén Kara egyik ellensége lett munkahelyén. Benne egyelőre nem látom, miért lett állandó, hogy mennyi lehetőséget látnak benne, mert abszolút semleges lett a premierben.

James helyett marad a másik Olsen, Kelly, aki a techcégnél kezd dolgozni, és Alex párja. Ők együtt aranyosak, és nem is időrablók – ellentétben Brainy és Nia kapcsolatával. Több jelenetet is kaptak, ahogy szenvednek egymással, mint tavaly, és csak felesleges drámát hoztak a részbe, semmi szerepe nem volt a kapcsolatuknak a történetben.

Ehelyett lehetett volna mondjuk több akciójelenet, mert azokat keveselltem, és ami volt, az is elég béna lett. Ott van például a színháztermes, ahol megjelent Midnight a rettenetesen megeffektelt erejével, J’onnt és Karát majdnem megölte, mire egy feelgood zenével reagáltak a sorozat alkotói? Nem szórakoztató ambivalencia volt ez, mert csak kizökkentett a hangulatból, a jelenetbe való beleélésből.

Maga a premier nem robbant akkorát, habár Kara új kosztümje talán a legjobb eddigi Arrowverzumos szerelés. Túl sok negatívum volt az 5×01-bent, úgyhogy maximum közepesnek mondanám. Ja, Eve meg keményen 12 másodpercet kapott, mint új állandó szereplő.

66 hozzászólás Ne habozz!

FP Jones - 2019. 10. 08. 17:46

szerintem eléggé jól nyitott. a negyedik eleje óta sokkal jobb lett.

DarkEagle - 2019. 10. 08. 19:02

Hát egyelőre egyik CW sorozat sem nehezíti meg a dolgomat hogy maradjak a crossover után is.

Ahogy a Batwoman hozott egy közepest úgy ez is közepesen nyitott csak míg az előbbinek az 1. része volt ennek már a sokadik. Maga a rész nem volt rossz sőt jó is lehetett volna HA nem cseszik el a felesleges drámázással. Már már naivan azt hittem visszatértünk az 1. évad színvonalára ahol a dráma nem súlytalan és nem csak a #Supercorp birkáknak van megírva de úgy tűnik hogy még egy ideig néznünk kell ahogy Kara és Lena tépik egymást. Már most látom mikor kiderül az egész hogy Lena nem bocsájtott meg és történik valami komoly és Kara haragszik meg aztán szép lassan Lena egy Lex 2.0 lesz. A legjobban azért bosszant ez a dolog mert olyan jól játszott mind Melissa mind Katie abban a jelenetben mikor Kara elmondja az igazat hogy megint csak azt tudom mondani hogy 1 jó jelenetre jut 3 szar.

Brainy és Nia szenvedése baromira nem érdekel nagyon kínosak együtt. Egyszerűen semmi nyoma nincs hogy a csávó Brainiac 5-öt játszaná. Gyakorlatilag pont olyan mint Winn/Cisco/Curtis/Felicity és most már a BW-ből Luke is. Kocka csávó csak neki elvileg sokkal több az IQ-ja. Kár hogy ez nem látszik rajta.

Az új szereplők közül nagyon kíváncsi vagyok mit kezdenek Julie Gonazalo karakterével, Andrea Rojas-szal. De most már tényleg kimondhatom hogy nagyon túl van tolva a női haderő a sorozatban. Gyakorlatilag nincs is más férfi szereplő csak “Brainy” aki igazából csak egy gép nem ember, James Olsen aki hamarosan lelép, az új riporter csávó aki valószínű hogy majd kavar egy jót Karával és persze J’onn aki gyakorlatilag szintén nem ember és az egyik legjobb szereplő lehetne ha használnák. Mondjuk így hogy bejött a bátyja talán történni fog vele valami végre.

Maga az alapszitu kész vicc. CW-n egyébként is képtelenség ilyen komoly sztorit normálisan megcsinálni. Egyébként én imádom Kara új ruháját végre kapott egy normális szerelést de könyörgöm mi volt ez a sztori amit köré írtak? Először is mi ez a baromság hogy szétszakad a köpenye? Már megszámolni sem tudom hány komoly ellensége volt de meg sem karcolódott most meg hirtelen mégis? Ráadásul csak egyetlen egy köpenyt használt egész eddig? Nem tudom minek kellett ez a körítés Brainy-vel, csak adtak volna neki egy ruhát minden körítés nélkül és kész. Mondjuk most már tényleg inkább Vasember mint Supergirl. :D

A másik dolog ami nagyon zavart hogy mégis hogy lehet az hogy mindenki új szerződést kapott Rojas-tó? Mindenki csak nézett mikor benyögte hogy 3 éves szerződése van mindenkinek. Ezt hogy a fenébe lehet megcsinálni egy cégnél? Ilyen egyszerűen nincs a valóságban mert az alkalmazottnak először oda kell adni a szerződést elolvasásra hogy utána aláírhassa. De itt rögtön mindenki kapott egy új 3 éves szerződést amiben oda van írva hogy kötelesek clickbait cikkeket írni. WTF? :D Forgatókönyv írás mesterfokon.

Megint tényleg az van hogy jó sztorikat vesznek elő amiknek megint csak kapargatják a felszínét mert a fake dráma fontosabb hiszen a nézőik hatalmas többségét csak a shipper háború érdekli hogy ki kivel hetyegjen. :D

winnie - 2019. 10. 08. 19:48

” nagyon túl van tolva a női haderő a sorozatban. Gyakorlatilag nincs is más férfi szereplő, csak…”

:)) ez a régi, “nagyon túl van tolva a férfi haderő a sorozatban. Gyakorlatilag nincs is más női szereplő, csak…” kommentjeidre emlékeztet. már ha voltak.

attól, hogy az embernek a “neveltetése miatt” (azaz annak köszönhetően, amit korábban plántált bele hollywood és más popkult fogyasztási cikkek) vannak bizonyos “elvárásai” (engem is ugyanazok neveltek, nyugi) és ezzel szembemegy valami, illetve valaminek az eloszlása nincs kiporciózva, azaz nem egyenletes (értsd: nem annyira politikailag korrekt, buhú!), attól még nincs vele gond. de. DE. tökéletesen érthető, ha valakit ez zavar, mindenkinek vannak preferenciái, az egyik vagy a másik oldal, esetleg a kiegyensúlyozottság iránt, de attól még a kreatív dolgokat, víziókat el kell fogadni. ha valaki ilyet akar írni, akkor ilyet ír – a néző pedig eldönti, hogy neki szól-e. (más kérdés, hogy vannak olyanok, akik mindenbe valami összeesküvést látnak bele szabad akarat vagy saját döntés helyett, mert egyszerűen fel sem merül bennük, hogy valaki így akar dönteni. és ekkor jönnek az “ez azért van, mert [CÍMKE]”-tákolmány magyarázatok.)

Mom - 2019. 10. 08. 22:48

Az a 3 éves szerződés tényleg elég meredek volt. De a konkurenciás kikötés még rátett egy lapáttal. Ezeket tudomásom szerint határozott időre szokták megadni. Pl két évig nem helyezkedhetsz el, de nem örökké… Meg ugye később sem hasznosíthatod az ott szerzett infókat, kapcsolatokat, stb. De hogy rádhúzzanak egy szerződést, amit nem is írsz alá, meg amiben kikötik, hogy ha kilépsz, akkor soha többé nem helyezkedhetsz el újságíróként, elég wtf.

jessm - 2019. 10. 08. 22:49

Kiváncsiságból belenéztem a crisis miatt, de nagyon unalmas volt. A marsi tesó konfliktus nagyon erős alapanyag lehetne , de világ legunlamasabb módján volt bevezetve.

Amikor Lena “megbocsátott” Karának, akkor azt hittem , hogy na végre egy karakter érettségről tesz tanu bizonyságot, erre jött a szokásos becsapós sztori. Nekem ez még jobban lehúzta a részt.

Egyedül Julie Gonzalo volt jó a részben, akit szeretek, és jól áll neki a bitch szerep.

DarkEagle - 2019. 10. 09. 00:46

Winnie engem rohadtul nem érdekel hogy hány nő és hány férfi szerepel egy filmben vagy sorozatban. Jelen esetben azért említem ezt már évadok óta csak dísznek hoznak be mindenkit legyen az nő vagy férfi. Nem volt a sorozatnak egyetlen egy értelmes gonosza akár férfi akár nő. Tavaly jött Lex ő alkotott egy nagyot de ennyi. Reign-ből nagyon jó gonosz lehetett volna de abból is nyáltengert csináltak. Emlékszem hogy anno még az évad elején sokan írták hogy: “Jaj nincs semmi értelme aggódni Reign miatt úgyis megváltozik mert van egy lánya.” Na pont ez zavar ez a rohadt egyszerű felállás. Baromi kiszámítható a sorozat. Az ember kihagy mondjuk 1-2 évadot és igazából semmiről sem marad le. Alapesetből nem is nézném ezeket a sorozatokat ha nem lennék képregény fan meg önkínzó. :D

Ja és egyébként még a kiszámíthatóság sem lenne gond hiszen láttuk mit műveltek a Flash 1. évadában Reverse Flash-el. Az nyilvánvaló volt már a Pilotban is hogy Wells RF de ettől még rohadtul epic volt az egész karakter. NA, én ezt hiányolom a sorozatokból. Nem tudom kik csinálták az 1. évadot de hogy ők már leléptek az tuti. Az Arrow megint csak tökéletes példa. Első 2 évad zseniális majd jött egy raklap tré aztán fene tudja már hányadik évadban megjelent egy kemény gonosz és onnantól megint jó a sorozat.

Na most ilyenkor hadd tegyem már fel jogosan a kérdést hogy miért is váltogatják az írókat ha egyszer tudnak ilyen jó évadokat is produkálni? Supergirlnél pont ez az eset van hiszen az 1. évad nagyon jó volt. Legalább 10 olyan jelenetet tudnék mondani amire ha csak rágondolok összeszorul a szívem. Akkor valódi dráma volt most csak ilyen tipikus szappan operás semmitmondó baromság.

Pont mint a Lena-Kara szál. Tanítani valóan szappanoperás az egész. Két karakter mérges majd kibékülnek de a másik kamuzik megint. A szerelmi szálak ugyan ezek. Az egész sorozat nem épül másra csak a politikára meg a PC-re. Castingoljunk nőket, legyen mindig nő a gonosz vagy a hős ne legyen egy férfi karakter sem akinek van értelme, sőt ne legyen egy női karakter sem akinek van értelme de azért mindig a nők legyenek az előtérben akkor is ha szarul vannak megcsinálva. Castingoljunk LGBTQ szerepekre embereket, castingoljunk egy transz nemű egyént hogy napokig erről szólhasson az internet.

A csattanó pedig, hogy az új évad pont a clickbaitekről szól a fake baromságokról amit maga az írók is csinálnak. Kirakják azt ami divatos és szinte már kötelező csak hogy többen nézzék (kattintsanak).

Bocs regényért de talán most már érted miért szólalok fel a női ÉS a férfi karakterek ellen is. Mennyiség vs minőség!

winnie - 2019. 10. 09. 04:42

a PC-s dolgot, mint írtam, félreérted. a lényeg, hogy logikádban ott a hiba, hogy csak azért, mert valaki valami mellett dönt, azzal nem annak a valaminek az ellentéte ellen áll ki. (ld. ha én sok nőt akarok a sorozatomban, akkor nem férfit nem akarok.)

definíció szerint az pont nem PC, ha mindenki mondjuk nő (itt nem az, de most direkt írom így). a pc korrektségre utal, arra, hogy senki ne sérüljön be. ha mindenki nő, az sokakat nem zavar, de lesznek férfiak, akik besérülnek. ez számomra WTF, de látom, hogy vannak. erre írom, hogy ha az embert ez zavarja, akkor vállalja, hogy zavarja (értem, téged nem ez zavar). de ne az egyensúly hiányát kérje számon. a lényeg, hogy nem per definitionem az a pc, ha egy filmben van nem fehér férfi szereplő, csak vannak, akik ezt a jelentéstartalmat akarják rávágni a fogalomra, és mint látható, sikeresen teszik. mert így pont azok az írói döntések, törekvések kapnak billogot, amiknek köze sincs hozzájuk. értem, hogy értelmet akarsz, de te is mindig vissza, visszatérsz valami háttérösszeesküvéshez (ld. szerintem azért castingolnak másféle színészt, mert [SOROS], a valóság pedig az, hogy azért castingolnak, mert akarnak. igen, van hátsó szándék, de az az, hogy mondjuk úttörők legyenek. meg akarják lépni. megmutatni, hogy megtehetik. és azt akarják elérni, hogy később ez teljesen megszokott legyen. és a gond a címkézéssel (akár jogos, akár nem – mert vak az, aki azt mondja, hogy nincs olyasmire példa, aminél valóban csak másoknak akarnak megfelelni) pont az, hogy ha valaki mindenre rányomja reflexből a stemplit, akkor a teljesen ártatlan, abszolút jószándékú döntéseket is devalválja. amik mögött a világon semmi sem húzódik. akkor már hasznosabb semmire sem tenni, mert a legrosszabb az, ha pozitív törekvéseket értéktelenít az ember. (és a pozitív törekvés attól még pozitív marad, ha mondjuk nincs mögötte írói tehetség. és ilyenkor a szar írást kell csapkodni, azt mindig érdemes.)

(azt zárójelben, én sosem értettem, hogy valaki miért szívja mellre, hogy egy karakter gyenge, és vetíti ki ezt egy egész nemre vagy sajátmagára. ha valaki (vagy 5 valaki) gyenge, akkor az az 5 valaki gyenge. nem te és a szomszédod. de, aki mégis így gondolkodik, az legalább pontosan tudja, hogy mit érzett 10-20 éve mondjuk egy nő a sok titkárnő és szerető karakter láttán. vagy az arabok a 24 láttán.)

winnie - 2019. 10. 09. 05:25

ja, csak egy dolgot ragadok ki, mert szerintem ez egy nagyon valid felvetés.

”Na pont ez zavar ez a rohadt egyszerű felállás”

ez az, amiért sosem szeretném az írókat kérdőre vonni.

értem, amit mondasz. nem 100%-os párhuzam, de valamilyen szinten az, hogy az fbi-kritikámban pont leírtam ezt tegnap, miszerint tudtam, hogy nem csak arra megy ki az ügy, hogy az a muszlim férfi lesz a robbantó, aki lett a robbantó, mert kizárt, hogy ez legyen a kifutás. de ez olyan, mint egy krimis csavar létét kritizálni azért, mert “tudtuk, hogy lesz csavar”, ezért nem meglepődünk meg. (megint csak: én is írok ilyet, ld az AHS184-nél, ahol folyton arra utaltam, hogy kell lennie csavarnak, mert kizárt, hogy az egész csak sima kaszabolós horror kegyen). de ez az a fejlett nézői hozzáállás, ami a popkultúrán való felnevelkedésen alakul ki. azaz. ha valaki “szűzen” megnézi az említetteket, akkor ő végig fog menni azon az úton, amit az írók remélnek. benne nem merül fel, hogy lesz csavar, hogy más a tettes, hogy nem változik meg reign.

ha érted, mire gondolok. igen, az írók írhatnak “profi” nézőknek is, de akármit tesznek, egy kört (vagy a profikat vagy a szűzeket) kizárják a pixisből. tudom, hogy a szüleim, akik nem krimiken nőttek fel, nagyon élveznek egy csavart, miközben nekem dupla vagy tripla csavar kell. tudom, hogy sok néző végigmegy azon az érzelmi utazáson, amit a reign-szál hozott. és tudom, hogy neked ez totál kiszámítható.

de. ez írói döntés. tudatos döntés. nem írói képesség-deficit. hanem ők döntenek úgy, hogy ekképp tálalnak.

DarkEagle - 2019. 10. 09. 11:33

Teljesen jogos amit mondasz vannak szabályok amik fölé vagy alá nem mehetnek az írók DE pont azért hozom fel mert már csinálták jobban is ezeken a keretek belül.

Legalábbis számomra, lásd Flash S1 és a 2. évad első fele, Arrow S1-2-5-7 Legends konkrétan végig de főleg az 1. évad után, Supergirl S1 és talán még az S2 első fele is. Látod egyébként a CW-s mintát mert gyakorlatilag ugyan azok az évadok tetszettek. Ezek mind mind ugyan úgy kiszámítható évadok voltak de a fontos különbség hogy jól voltak megírva. Mindig azt szoktam mondani hogy nem a cél számít hanem az odavezető út. Ezt egyébként már tőled is láttam leírva elég sokszor, mert elég sok kommentelő felhozza hogy tudja hová fut ki valami. És amúgy erre a crossoverek is tökéletesen ráhúzhatók hiszen állandóan kimaxolják az easter eggeket különböző képregényes vagy szimpla sorozatos fanservice-t de ha ezeket lebontjuk nem lesz több mint amit eddig láttunk. Ezért is félek hogy most hozzányúltak a világ leggrandiózusabb sztorijához, a Krízishez.

Pont az ilyen stílusú írás miatt gondolok mindig arra hogy “Áh ezek megint csak a PC miatt vannak itt.” Holott rengeteg másik sorozatot tudnék mondani amiben teljesen jól kezelnek mindenféle karaktert, legyen az szuper-képességű, átlagos, LGBTQ vagy valamilyen etnikumú stb. Tudom nem országos sorozat de hadd hozzak fel egy másik DC sorit páldának, a Doom Patrolt. Ott van Larry aki ugye meleg, én nem vagyok az DE a nagyon fontos különbség (és ne feledjük, ugyan az a cég csinálja, Berlantiék) hogy 100%-ig tudok vele azonosulni, megértem a szenvedésének okát, átérzem és nem érzem hogy rám lenne erőltetve vagy hogy csak azért van ott mert most ez a divat.

Nálam akkor vágtál el magukat a CW írók végleg mikor asszem az Earth X-es crossoverben olyan mondatot bemertek tenni hogy #Feminism. Szerintem ez mindennek a teteje.

NA nekem ezért van gondom a Supergirl íróival mert ha elkezded nézni a sorozatot vagyis folytatod mert ha jól tudom elkezdted anno de hamar kaszáltad, akkor látni fogod te is hogy ahogy halad előre a sorozat egyre inkább ledegradálják a pasikat akik nem jók másra csak hogy dögösek legyenek. És ez sajnos a nőkre is ugyan úgy igaz csak annyi a különbség hogy mivel ők vannak többségben úgyis egy nő nyeri meg a harcot akármelyik oldalon is áll.

Én 110%-ig támogatom a nőket akár erősek akár nem, szerintem több női kedvenc karakterem van mint férfi épp ezért elvárom hogy nekem ne beszéljenek arról hogy a nők erősek, hanem mutassák meg!!!

heidfeld - 2019. 10. 09. 12:05

Olaszorszàgban is vannak hasonlò szerződések.
Engem pont ez a Kara-Lena ellentét vonzana vissza, de még jobban Julie Gonzalo.

winnie - 2019. 10. 09. 12:09

ja, egyébként csak addendumnak: sose keverjük azt, hogy valamit hogy promóznak, és valamit hogy írnak. a csatorna és az író totál külön entitások, utóbbinak semmi beleszólása nincs a sorozat kezelésébe, még a stúdió vagy a showrunner sem foglalkozhat az esetek 99%-ában promózással (pont most volt polémia arról, hogy a survivornek még a 39. évadjában sincs a készítőknek beleszólási joga a promócióba, így egy műsor közbeni 5 másodperces előzetes lelőtte egy poént a rész végéről, konkrétan azt, hogy ki veszíti el a sorversenyt) egy író gondolkozhat pluszban arról, hogy mi adható el, számításba veheti, de általában csak ír. ha valamire zúdítani akar az ember a sorozat tálalásával kapcsolatban, akkor az mindig a csatorna kell, hogy legyen.

” bemertek tenni hogy #Feminism. Szerintem ez mindennek a teteje. ”

de ez az, amit abszolút nem értek. ezt (feltételezem) egy karakter mondja. ha egy karakterhez illik a mondat, ha nő, és felvilágosult, és divatos, mert manapság valóban használják az élőbeszédben a “hesteg” szót, a világon minden rendben van. ha egy író a világ legbetegebb mondatait adja egy beteg sorozatgyilkos szájába, akkor az, ha valami felháborítót mond, akkor azt nem az írón kérem számon.

” sorozat egyre inkább ledegradálják a pasikat akik nem jók másra csak hogy dögösek legyenek.”

maximum azokat, akik szerepelnek benne. nem azt a nagyon, nagyon sokat, akiket nem. ennek sokan lehet, hogy akár örülnek is, bár ha a karakter szenved csorbát, akkor nem, akkor sem, ha ez akár lehetne reflexió azokra az időkre, amikor ez fordítva ment, de ismétlem, ezt nem tudom átérezni, mert valaminek a hiányát nem tudom, hogy kértem-e számon, de mások vagyunk. (azt aláírom, hogy sok sorozatban fordul elő karakterek eljelentéktelenítése, de ez általában nem nemfüggő, és szerintem a supergirlben sem 100%-ban az). de mindenki arról mesél, akiről akar mesélni. és nyilván a joviális átlagemberről nem túl érdekes. boytoyokról, vagy azokká degradáltakká lehet, hogy érdekesebb. mondjuk egy alja figuráról pedig még inkább. egy valami fontos: ha valaki elfogult akar lenni valamelyik irányba, akkor ehhez megvan a joga. és itt megint bejön az a képbe, hogy ezt nem kell szeretni. max elviselni lehet, ha valakit zavar. mert ha valaki a saját elfogultságát külső nyomásra akarja módosítani, akkor megint előjön a megfelelésre való vágy.

Mom - 2019. 10. 09. 17:16

Nem DarkEagle érvelésének gyengítésére, de a Supergirl első évada még nem a CW-n ment, szóval szerintem azt nem tekinthetjük ezen minta részének.

heidfeld: nekem is volt olyan szerződésem, ahol ezt kikötötték két évre. Már ha kitöltöm a próbaidőt, mert ha nem, akkor csak két hónapra. De nem örökre! Az amcsi törvényeknek utána kellene néznem, de a magyar munka törvénykönyvében konkrétan ez van:
“A felek megállapodása alapján a munkavállaló – legfeljebb a munkaviszony megszűnését követő két évig – nem tanúsíthat olyan magatartást, amellyel munkáltatója jogos gazdasági érdekét sértené vagy veszélyeztetné.”

heidfeld - 2019. 10. 10. 21:08

@Mom: 3 évet mondtak az elején. Aztán örökre??? Tévedhettek az írók. Ledolgozott időtől, országok szabályozásétól is függ, konkurenciánál való munkavállalás tiltása.
Sokkal jobban érdeklő sorozatokra sem jut idő, de annyit hezitáltam magamban, Julie Gonzalo, illetve az igazi Lena miatt, hogy egye-fene, megnéztem.
Egyrészt vannak felesleges karakterek, mondjuk Brainy, a Marsi, James, így hirtelen.
Julie Gonzalo karaktere, játéka telitalálat. Gonoszkodva keménykedni, tökéletes. Óriási lendületet adhat.
Dark, meg aki szerint szappanoperás ez a Kara-Lena dolog. Hát, az volt eddig, hogy így elhúzták, de miért lenne Lena majd az, ami? Nagyon kellett már, és ez is felpörgeti a dolgot.
Szintén pozitív, hogy Benoist végre előnyös színű ruhákat kapott, ennyi év után. Új frizura is jó, fiatalít.
Egy dolog nagyon nem tetszett. a GGi, vagy cci, vagy ddi, vagy minek is nevezzem. Évadról-évadra gyengébbek a trükkök. Ezeken próbálnak spórolni?
Kedden Pesten voltunk. Kabátot, pulóvert vettünk, megebédeltünk egy étteremben. Lehet, többet költöttünk, mint itt a trükkökre.. Esetleg kiszervezték, egy ghánai cégnek, ahol a vicces plakátok készülnek, filmekről?
Julie Gonzalo nagyon dögös, Katie is gyönyörű, de az utolsó jelenetében, kevés sminkben tetszett a legjobban.
Biztató volt a kezdés, de ugye tavaly, 16 részig is nagyon rendben volt, csak utána fegyverrel kényszeríthették az írókat, elképesztő őrültségek, gagyi megoldások papírra vetésére, CW-öltönyösök..
Egyébként, ezeknek a képregényes sorozatoknak az a nagy rákfenéje, hogy ragaszkodnának is az eredeti szereplőkhöz, történésekhez, de hígítani, fogyaszthatóbbá is kell tenni, szélesebb közönség számára. Nem irigylem az alkotókat.

Mate815 - 2019. 10. 11. 11:10

Kara és Lena jelenete a vallomással nagyon jó volt, Melissa megmutatta, hogy nem csak cukiskodni tud. Annyira jó lett volna ha egyszer az életben értelmesen reagál egy karakter és elfogadja a bocsánatkérést. De ez persze CW, kell az erőltetett műbalhé így most szenvedhetünk egész évadban ezen a Lena szálon.

DarkEagle - 2019. 10. 14. 14:08

Hét ez eléggé semmitmondó egy rész volt. James ahelyett hogy csak lelépne simán, rögtön nagymenő politikus lesz. A szemét riporter csávó meg tipikus klisé módon kaját osztogat szegényeknek hogy lássuk nem olyan szemétre való rohadék. Mert ugye ezt máshogy nem lehet bemutatja. :D

Nia és Brainy és Alex és Miss Jimmy Olsen továbbra is irritálóak. Előbbieket még megértem fingjuk sincs a kapcsolatokról, legalábbis Brainy-nek de a másik kettő alig van együtt pár hete de már együtt laknak vagy mi és máris megy a dráma hogy nem tudnak egymásról semmit. Eléggé WTF.

Az egyetlen ami érdekes lehet az Lena terve. Gyakorlatilag minden más kuka. Mondjuk elég gyermeteg megoldást akar kidolgozni. Már látom magam előtt Kara képét mikor megtudja az egészet. :D

jessm - 2019. 10. 14. 18:08

Az első résznél jobb volt, talán mert túltettem magam a Lena balhén és kiváncsi vagyok hogyan fog nagyon félrecsúszni a projekt.

Na, meg Julie továbbra is szórakoztató.

Marsi tesó párbaj továbbra sem a legigalmasabb és tuti hogy az 5. rész előtt nem tudjuk meg az összes infot , hanem részenként jönnak majd az apró felfedezések.

Az újságíró társ, aki eljátssza , hogy gonosz , az tippre egy kém a cégnél , biztos a Julienak köszönhetően lett valami a feleségével és bosszút akar állni.

Olsen megleléphetne már, mert nulla értelme van a jelenteinek. Annál már Brainy mindent szó szerint értésből fakadó poénjai is jobbak.

DarkEagle - 2019. 10. 14. 19:51

Olsen féltávnál fog lelépni, legalábbis is azt olvastam hogy évad közben megy el. Az új csávó szerintem nem kém egyszerűen csak ismert valakit az CIA-nál. Mondjuk amit írsz abban lehet valami ki is nézném belőlük de akkor megint csalódást okoznak mert Julie karaktere pont nem gonosz a képregényekben. Nem írom le ki ő akit érdekel keressen rá de ha már behozták jó lenne ha nem csak egy olajmágnást alakítana.

jessm - 2019. 10. 14. 22:53

DarkEagle: Azért gondoltam, hogy kém ,mert amikor Kara elkezdte megírni a divatról szóló cikket, akkor ő képeket nézegetett a gépén arról, hogy Julie karaktere valami orvossal találkozott. És szerintem azért követte Karát mert azt hitte, hogy Kara látta , hogy mi volt a képernyőjén

DarkEagle - 2019. 10. 15. 10:34

A kép az engem is érdekelne hogy azzal mi volt de arra nem gondoltam hogy ezért követte volna Karát. Ami nekem furcsább hogy nem tűnt fel neki hogy Kara milyen gyorsan olvas. :D

Anni - 2019. 10. 16. 20:51

Nekem ez az évad jobban bejön eddig mint a tavalyi Agent Liberty felállás.

Alex és Kelly kapcsolata tényleg nagyon hiperszuper gyors de szerintem jók együtt.
Niát és Brainyt sajnálom, hogy ilyen bénák együtt pedig azt hittem jók lesznek.

Tuti azért követte Karát a riporter mert azt hitte látta a fényképet, de én még mindig nem értem, hogy egy szemüveg meg egy haj leengedés miért rejti azt el, hogy supergirl Kara nekem ez a legnagyobb mindfuck a sorozatban akkor is. :D
Jah és tuti összejönnek Karával..semmi kémiát nem érzékelek köztük.

wondorog - 2019. 10. 22. 11:10

DarkEagle: Agent Libertyt is “gonosznak” tették meg végül, a 3. rész alapján meg szinte biztos vagyok benne, hogy Rojasnak dolgozott a pókos csaj, William pedig ellene játszik valamit.

bullseye - 2019. 10. 23. 19:25

Remélem mindenki jól mulatott Lex hihetetlen keményen kódolt naplóján, aminek a feltöréséhez AI kellett – csak aztán a kép hátterében sima angol.

Ha valakinek kimaradt volna: https://imgur.com/a/atsmNkv

DarkEagle - 2019. 10. 24. 14:49

“sima angol”

Az nem sima angol szöveg volt. Az kódolt angol szöveg. Értelmes szavakat írt Lex de kódszavak voltak. Ezzel az egyel nem volt gond a részben. :D

Egyébként eddig baromi cinkes az új évad.

“Agent Libertyt is “gonosznak” tették meg végül, a 3. rész alapján meg szinte biztos vagyok benne, hogy Rojasnak dolgozott a pókos csaj, William pedig ellene játszik valamit.”

Ez is csak azt mutatja hogy nem tudják elviselni a készítők ha a férfi nemű hős van képernyőn. Supermant is elküldték melegebb éghajlatra. Brainy és J’onn szó szerint semmire sem jó, Jimmy-ke meg lelép hamarosan. Egyébként esélyes hogy a William csávó tényleg Rojas ellen csinál valamit. Csak akkor megint kiforgatnak egy karaktert mert Rojas baromira nem ilyen.

Egyébként a karakterek átírása nem lenne gond ha nem lenne ennyire sablon szar mind.

heidfeld - 2019. 10. 28. 02:28

Pont az a gond, ami kedvenc, olasz csapatommal, Pár selejt van, és néhány szereplőt el kell engedni.
Nia, Bainy, programozott “Alexa” felesleges. Utóbbi csak arra jó, hogy Léna tudjon kivel beszélgetni..
Marsi, James mehet. Semmi újat nem tudnak mutatni. Marsi gondok roppant unalmasak.
Töltelék, béna rész volt ez a 5×03. CW-n 18 rész, bőven elég lenne.

bullseye - 2019. 10. 28. 10:18

Háááát, egyik lehetőség, hogy Lex annyira szupergéniusz és írózseni, hogy a kutatási anyaga még a meglehetősen bonyolult többszörös betüeltolásos módszerrel is kijött teljesen értelmes folyószövegre, a másik, hogy a kellékeseknek nem volt kedvük bekódolni a szöveget Vigenère táblával, de véletlenszerű karaktereket meg nem akartak írni, nehogy az idegenek megindítsák a támadást.

DarkEagle - 2019. 10. 29. 11:35

Ez a rész csak szerintem tűnt úgy mintha egy Jimmy Olsen backdoor Pilot lett volna? Remélem nem terveznek semmi ilyet. :D

Egyébként ez az évad egyre rosszabb lesz. Most tuti jön egy csomó dráma Lenával majd vagy majd idővel. Ez a William csávó meg már előre látom hogy szerelmi szál lesz főleg most hogy kiderült a kiléte és agyon dicsérte Karát.

A rész többi eseményére nem tudok mit mondani mert dögunalmas volt.

DarkEagle - 2019. 11. 04. 16:38

Szóval nem elég hogy elővették az Apokalipszről származó Rip Roar-t de még át is írták teljesen és csináltak belőle egy Dr Octopus-t a Pókemberből. :D Vicc ez a sorozat komolyan. És az továbbra sem világos hogy mi a francért ignorálja a Supergirl sorozat a Crisis-t. Még csak említés sem volt róla. Innentől már szinte biztos hogy Leviathan is csak név szerint hasonlít a képregényes változathoz.

És azért azt is említsük meg hogy Lena konkrétan 1 rész alatt megépített egy olyan kütyüt amivel még egy Marsit is tud irányítani. WTF? Egyesek durván túl erősek és okosak itt. Nia is egy szimpla hullámsugárral visszaverte a szökőárt.

Az jelenet Nia és Miss James Olsen közt borzadály volt. A semmiből előkapták hogy volt egy katona exe aki meghalt. Eddig eszébe sem jutott mikor csatáztak Alex-szel? Akkor is látta hogy miket csinál. És az az alakításnak nevezett valami is borzadály volt. Elment Jimmy Olsen és kaptunk helyette egy olyan semmitérő karaktert.

Borzalom eddig ez az évad.

Mate4182 - 2019. 11. 11. 12:11

par hetente idenezek hogy lassan a kommentekbol ha

1.: van info a crisisrol

2.: hatha olyat latok ami alapjan hiba volt kaszalni a sorozatot

eddig semmi :D

ugy tunik jo otlet volt a csucson abbahagyni (akkor szalltam ki amikor az imadnivalo Odette Annable is )

jessm - 2019. 11. 12. 09:28

Kicsit furcsa volt ez a sok flashback, de mivel Lena és Andrea barátságáról és Leviathanról szólt így jó volt.

heidfeld - 2019. 11. 16. 08:16

Évad minden szarságáért kárpótolt ez a rész. 10/10, tényleg.
Nem vagyok, túl sok flasback híve, de itt nagyon jól használták, minden világos. És tiszta Star Wars érzésem van, amikor idősebb színészekkel mondatnak ilyen szövegeket, Lavithan-ügynökök:D
Jó, hogy suliban voltak, You Tube-on toborzott, 16 éves gyakornokok, akik az előző részeket írták, mert ebben a sorozatban jóval több van, ahogy a példa is mutatta.
És Julia Gonzalo elképesztően dögös.
Ja, és valóságos invázió volt, ismertebb színészekből, kisebb szerepekben.

kriol - 2019. 11. 20. 18:48

5×06
Kellett már ez a rész. Végre választ kaptunk arra, hogy miért is csinált Lena ekkora ügyet abból, hogy Kara nem mondta el neki az igazat. Enélkül csak annyit láttunk, hogy túlreagálja a dolgot és hisztizik. De annak fényében, hogy hányszor csalódott már és hányszor volt eljátszva a bizalma, ez a kiakadás így már valamilyen szinten érthető.

A flashback-ek most nem hogy idegesítőek voltak, hanem kifejezetten feldobták a részt. Tetszett, hogy Lena alakulását fiatalkorától, az “öt évvel ezelőtt”-ön át egészen a jelenig bemutatták. S közben láthattuk azt is, hogy a Leviatán sem ma kezdte a készülődést, hanem már évekkel ezelőtt. Kíváncsi vagyok mi lesz belőle.

Közben meg igen, engem is idegesít, hogy három résszel a krízis előtt, Supergirl és csapata még mindig nagy ívben letojja, hogy Barry meg Oliver már egy éve szervezik a temetésüket, mert egy akkora univerzális balhé közeleg.

DarkEagle - 2019. 12. 02. 15:40

Mondanám hogy lenne mit mondjak de az nem férne ide szóval: NO COMMENT! Crisis után ha nem lesz komoly változás akkor viszlát Supergirl.

Hha nem Talia al Ghul fogja vezetni a Leviathan csapatot akkor megint csak előhúztak egy semmit a zsebükből hogy jól átírják. És nyilván ki kellett írni az öreg teremtőt. Éh mindegy hagyjuk is. Röhejes az egész. :D
Rama Khanból is kész viccet csináltak.

jessm - 2019. 12. 02. 22:35

Leviathan sztori érdekes lehetne , de a Lena hisztivel együtt komolytalan. Értem én , hogy Lena miért van kiakadva, de valahogy nem bírom komolyan venni.

Így nekem ez az évad a crossover után kasza.

hokuszpk - 2019. 12. 04. 12:19

@Dark : csak nyugi, ebben a krizisben Supergirl elhalalozik.
Legalabbis a kepregenyben ugy van…

@jessm : ahogy latom sokkal jobb taktika volt a crossover elott kaszalni.

Mate4182 - 2019. 12. 04. 12:50

en speciel orulok hogy a supergirlben nincs semmi utalas a crossoverre. a 3. evad vegen kiszalltam es az egyik legjobb dontes volt amit hozhattam … par hetente idelatogatok kommentet olvasni es mindig megerositest nyer hogy jogos volt az a kasza.

es emiatt orulok hogy nem lesznek homalyos foltok cask azert mert nem kovetem ezt a sorozatot (Black Lightning detto bar azt tervezem folytatni)

Ayrons - 2019. 12. 09. 09:01

Nagyon rossz érzés fogott el. Még pedig, hogy a végén mindent visszacsinálnak.

jesustomer - 2019. 12. 10. 08:14

Ayrons: bennem is felmerült..
Nem lenne Black Lighting, se Supergirl földje se..
Fuj de szar ez eddig.

gV17 - 2019. 12. 10. 21:57

krízisről, egy súlyos észrevételem van a készítők felé: Anti-Monitorral vagyok, csukja csak össze az egész Arrowverset, így elkaszálhatják minden sorit.
komolyan csak engem zavar, hogy lemaradtam Kalék esküvőéről és Jon születéséről valamint ha már eddig nem történt meg most lehetett volna egy jelenetet annak szentelni (pl. egyik ívászos rovására) amiben Karat és Jont bemutatják egymásnak. ezeket fontos lett volna látnom és mivel nincs Superman sori így Supergirlben kellett volna beletenni. ehelyett Lenanak jutott egy egész rész amiben nézhettem a múltját. b+. elfogadom ha valakinek ez bejött nekem viszont továbbra is maximum Thorul Colby-ként jöhet szóba, hogy érdekeljen. ja a nickem lehetne Anti-Luthor is.

DarkEagle - 2020. 01. 20. 21:27

Oké, megkövetem magam, EGYELŐRE! Az első rész a Crisis után egyszerűen remek lett. Mármint nyilván az eddigi tré minőséghez képest fényévekkel jobb. Jesse Rath zseniálisat alkotott és VÉGRE pontosan 2 év várakozás után megkaptuk a valódi Britannia 5-öt. Annyi jó volt látni ahogy átváltozik zölddé és végre értelmet nyert miért ilyen idióta. Nagyon remélem ezentúl ez így is marad mert eddig pont ez hiányzott a karakterből. Egyébként pont ezért vagyok rohadtul mérges az írókra mert itt vannak nekik ilyen tehetségek és teljesen elnyomják őket a feminizmus vagy más politikai hülyeségre való reflektálás rovására erre írnak egy ilyen részt és megmutatják hogy “Hé mi ilyet is tudunk.” De kérdem én, akkor mi a francért nem csinálták ezt eddig is? 2 évet kellett várni arra hogy végre normális részt kapjon a DC Comics egyik ha nem a legjobb karaktere? Nem beszélve arról hogy akik nem ismerik Brainy-t 2 évet vártak az eredet sztorijára?

Tényleg remek rész volt, szinte már tökéletes LETT VOLNA ha az a bunyós jelenetnél nem vágják be azt az idióta N’Sync zenét. Ezt most miért kellett könyörgöm? És ez már nem az első ilyen. Ha viccnek szánták akkor nagyon nem vicces, ha meg komolyan gondolták a szerkesztők hogy ez tényleg illett oda pláne egy drámai jelenet felépítéséhez akkor rúgják ki őket azonnal.

A Luthorok zseniálisak. Örülök hogy Lex megint képben van!

Kara pedig VÉGRE megint Kara és most kivételesen nem éreztem hogy felesleges drámázik. Kíváncsi vagyok meddig bírják az írók a nyávogás mellőzését. Annak idején pont ezért szerettem meg Karát mert tényleg még szavakkal is képes volt bárkit legyőzni, meggyőzni nem kellett érvelnie semmiről. Nagyon jó lenne ha ezt nem felejtenék el. Ahogy beszélt Brainy-vel az megint olyan volt mint anno az 1. évadban mikor elvesztette az erejét és egy fegyverest győzött meg arról hogy ne csináljon hülyeséget. Azóta se láttam annyira erős jelenetet kb a sorozatban. Leszámítva J’onn múltjának bemutatóját.

Ja és a jövőheti rész is nagyon ígéretesnek érkezik szóval egyelőre reménykedek. De nem kiabálok el semmit.

DarkEagle - 2020. 01. 20. 22:41

Ja amúgy nagyon úgy fest hogy Darkseid-ot akarják felvezetni mint főellenség jövőre. Mármint az “Anti-Life Equation” az ő terve ugyebár és erről beszélt a többi Brainy. Jövőre meg ugye jön a Superman sorozat szóval lehet hogy ez lesz a kisebb crossover amiről beszéltek. Bár nem tudom miért lenne kisebb a DC Comics egyik legdurvább gonosza.

Mate4182 - 2020. 01. 22. 15:37

Bár nem tudom miért lenne kisebb a DC Comics egyik legdurvább gonosza.

mert ez most a CW Darkseid lesz …

DarkEagle - 2020. 01. 22. 18:40

Ja végül is jogos. :D
Aztán lehet csak egy easter egg volt semmi több.

DarkEagle - 2020. 01. 27. 11:22

Végre alakul ez az évad. Ideje volt már. Tetszik az új hős barlang Watchtower beta verzió. :D

Úgy fest hogy Kara hamarosan összejön Will gyerekkel. Én annyira nem bánom de ahogy nézegettem a Supercorp barmok szépen nekiestek az íróknak sőt még a színészeknek is. Nem semmi. Mondjuk nekem még mindig nem világos miért hiszik hogy az írók megvezették őket azzal hogy össze akarják hozni Karát Lenával de biztos velem van a gond. :D De azért tényleg brutális amit ez az LGBTQ csapat csinál. Az írókat homofóbnak nevezik de közben férfi gyűlöletet terjesztenek meg utálják a heterókat. Érdekes ország ez az Amerika.

No de a lényeg. Winnek nagyon örülök hogy visszajött és ha minden jól megy 2-3 rész erejéig marad is. Ja egyébként rá is kiakadtak mert hogy a felesége a képregényben állítólag meleg pedig igazából biszex de hát a tipikus fangörlök ennek sem járnak utána. :D

Ami viszont engem is zavar, mármint a szokásos CW betegségeken kívül hogy az elmúlt 2 rész óta trendi lett ez a hülye zene választás. Mármint nem maguk a zenék zavarnak nyilván hogy a fenébe zavarna az “Eye of the tiger” de ahogy beillesztik a zenéket az valami borzalmas. Most akkor minden harcnál majd ez lesz hogy valami totál oda nem illő zenéket nyomatnak?

Mindenesetre David Harewood remek munkát végzett megint rendezőként. Brainy és a Luthor duo továbbra is remekel. Mondjuk tényleg lehetnének az írók már kicsit konzisztensebbek mert néha baromi könnyen megoldanak dolgokat máskor meg a legegyszerűbb dolgokat is túlbonyolítják.

Silver - 2020. 01. 27. 14:09

Én nagyon örülnék neki, ha a kövi crossoverben Darkseid-dal harcolnának.

DakrEagle - 2020. 02. 23. 21:10

Borzalmas, borzalmas rész volt. Azt hittem kapunk valami jó kis 2 részes Winn részt erre megint elment hülyeségekre. A CGI miatt általában nem panaszkodok de itt förtelem volt. Karának meg képtelenek írni egy normális kapcsolatot évek óta. Legyen az romantikus vagy baráti vagy akár családi hiszen a nővérével is totál megölték a kapcsolatát. És most megint azon megy a rinya hogy tetszik neki a csávó de nem randizik vele mert nem akar hazudni neki. Basszus kik írják a sorozatot 10 évesek? Egy randi még nem házasság! Ezért utálom a SG íróit mert csak végletekben tudnak gondolkodni.

A 100. rész után szinte biztos hogy azt a tanulságot vonja majd le Kara hogy “áh mégis randizok Willel mert miért ne” elvégre mi más értelme lenne elővenni Mxy-t hogy megmutassa neki a különböző lehetőségeket? Mondjuk nagyon remélem hogy Miss Olsen csak ebben a részben lesz Guardian mert az agyamra mennek már azzal hogy minden nőnek muszáj hősnek lennie vagy 200 IQ-val kell rendelkeznie. Senki sem lehet átlagos.

Mate4182 - 2020. 02. 25. 12:34

halas koszi DarkEagle!

felmerult bennem hogy az elso 3 evad emlekere, megnezem a 100 reszt, de ezek utan latom hogy nem kell :)
kar ezert a sorozatert emlekszem az elso evad meg mennyire feelgood kis sorozat volt, a masodiknal mar jelentkeztek a CW gondok de meg tartotta a magat, a harmadik pedig tre volt de volt Odette Annable aki mindent jobba tesz, de ami azota tortent … vallalhatatlan

kicsit aggodok is Benoistert… par eve meg feltunt masoknak is hogy amugy nem rossz szineszno es kapott egy egesz jo kis szerepet a Wacoban de a Jay es Nemabob cameot leszamitva a karrierje mostanaban 100% CWbol all cask ami tartok tole ahhoz fog vezetni hogy egy eletre beskatulyazzak ebbe a szerepbe es mi igy veszitunk el egy amugy tehetseges szinesznot

DarkEagle - 2020. 02. 25. 17:34

Nem tudom lesz-e kritika külön a 100. részről de azért én most leírom az enyémet mert rohadtul mérges vagyok. Meglepődni nem lepődtem meg mondjuk hiszen évek óta “ismerem” az íróknak nevezett valakiket de ettől még felháborító amit műveltek a 100. résszel.

Először is: A rész főszereplője inkább volt Lena mint Kara, ezenfelül nem csak Kara szorult kb háttérbe hanem az eredeti trió másik két tagja J’onn és Alex is. Konkrétan elküldték őket Paintballozni. Oké az vicces volt meg minden de attól még szépen mutatja mi a fontos manapság az íróknak. És ha ez nem lenne elég az egész részt elpocsékolták arra hogy Kara olyan dologra jöjjön rá amire egy 5. dimenzióból származó manó segítsége nélkül is rá kellett volna jönnie ahogy régen is tette mindig. Annak idején nem kellett neki alternatív világokat bemutatni hogy kiválaszthassa melyikben akar élni, melyikben tökéletes minden, mert olyan világ NINCS! Mára az írók annyira lehülyítettek minden szereplőt de főleg Karát hogy fáj nézni. Jól írta Mate4182, én is aggódok Melissa-ért mert egyébként remek kis színésznő és ezt megmutatta többször is de egyszerűen nem kap semmi lehetőséget csak a szokásos szőke cicababát kell alakítani aki azért sír hogy Lena morci rá. Úgy viselkednek a szereplők mint valami 10 évesek. Brainy is ugye most már teljesen önmaga, végre ki tudja használni a teljes intellektusát erre szövetkezik Lex-szel mert abból biztos jó dolgok születnek majd ahelyett hogy a saját barátaival szövetkezne. Újabb felesleges dráma ugye.

De maradjunk a témánál. Igazából mit lehetne még írni? Kara és Mxy egyébkén nagyon jók voltak együtt, és jó volt látni a visszatérőket is de annyira hülye mondatokat kaptak a szájukba hogy kapartam a bőrt a képemről. Pl az egyik világban ugye Kara időben mondja el Lenának a titkot és barátok maradnak, sőt összefognak és gyakorlatilag utópiát teremtenek meg minden shit erre jön Ben Lockwood hogy minden családtagja levette magát valami épületről mert istenként tisztelik az emberek Supergirl. WTF? Mármint most komolyan? És akkor ugye jön a szokásos klisé hogy elrabolják Lenát Kara kiadja a titkát az egész világnak erre szó szerint minden egyes barátja, rokona és ismerőse meghal. WOW micsoda kreativitás.

Az egyetlen ami tetszett az a sötét szinte már náci National City verzió mert ott Lena végre abban a szerepben brillírozott amiben kéne. Neki a gonosz szerep áll jól nem ez a nyálas: “Jaj hazudott nekem a barátnőm brühühü.” Közben meg ő hány embert is ölt meg a kísérletei miatt, hányszor ártott Karának. Sokszor lezongoráztuk már ezt.

A rész talán legnagyobb baromsága hogy Alex felmondott a DEO-nál. Nem tudom ezentúl mégis milyen szerepe lesz majd. Nyilván az új Liga bázison fog tevékenykedni J’onnal de azért basszus így kell kiírni egy raklapnyi DEO ügynököt is ugye. Oké Brainy ott maradt mint az ő vezér de nyilván nem fogják majd bemutatni a mindennapjait mint igazgató. Ha már Alex felmondott akkor kezdjenek valamit a kapcsolatával mert semmi értelmesért nincs “jelen” és jó ideje picsog arról hogy gyereket akar. Akkor itt az ideje hogy ez megtörténjen. Legalább az írók is felmutathatnának valamit hogy Alex nem csak a PC miatt lett meleg.

A rész végére pedig elérkeztünk oda ahova már franc se tudja hány rész óta kellett volna. Kara végre kiosztja Lenát hogy ha továbbra is Lex-szel dolgozik és olyat követnek el amit nem kéne akkor őt is ellenségként fogja kezelni. VÉGRE! Egyébként ez a rész abban a tekintetben is röhejes volt hogy kint Amerikában valahogy senki sem fogta fel mert a fanok nem látnak a SuperCorp szemüktől és mindenki azt hitte hogy Kara gonosznak nevezte Lenát holott csak figyelmeztette hogy úgy fogja kezelni ha továbbra is Lex-szel akciózik.

Egyébként az egész Lex-Lena dolog akkor BS mint egy ház. Ugye papíron Az Ősöket akarják elintézni élükön ugye Leviathannal akit ugye Karáék is erre Lena megint a háta mögött akciózik és még ő a sértett.

Na mindegy, a lényeg hogy az írók tökéletesen bemutatták hogyan kell elpazarolni az ég adta lehetőséget amit nem sok sorozat ér el avagy a 100. részt. Egy normálisabb csatornán sosem érték volna ezt a mennyiséget ilyen trehány írói munkával.

Ja egyébként azt le sem írtam hogy ugye az “Anointed One”-t is megemlítették a múltheti rész végén aki szintén a League of Ancients avagy az Ősök Ligájának tagja. Aki természetesen egy hatalmas férfi monstrumból nővé alakult. Szóval hozzák a formájukat az írók.

Akit érdekel ki ő és a többi tag itt olvashat róluk.

https://dc.fandom.com/wiki/Anointed_One_%28New_Earth%29

gV17 - 2020. 02. 28. 01:09

ez a 100. rész jó volt arra miért ne akarjam a CW-n GL-t: nem akarok még egy legyengített szuperhőst aki mellészereplő a saját sorijában

Conner Kent - 2020. 02. 28. 02:16

Az az érzésem, mintha a Superman rajzfilmsorozatot nézném. Minden túl kiszámítható,és egyszerű. Kár, hogy nem a Smallville írói irják a sorozatot. Több mélysége volt a karaktereknek, meg a történeteknek.

DarkEagle - 2020. 02. 28. 11:10

@gV17: GL? Mármint Green Lantern-re gondolsz? Mert annak semmi köze nem lesz a CW-hez, az az HBO MAX-ra jön.

gV17 - 2020. 02. 28. 13:36

DarkEagle

..és tényleg jön, na az még lehet jó is lesz. viszont egyik nap volt itt szó a hírekben egy esetleges CW-s GL-ről is. valamiért a HBO maxos nekem kimaradt, de így egész nyugodt vagyok, hogy nem lesz még egy.

DarkEagle - 2020. 02. 29. 12:11

Szerintem Dig-re gondolsz az Arrow-ból mivel ugye ő is megtalálta a gyűrűt az Arrow végén. Egyelőre nem tudni hogy mit kezdenek vele, lehet hogy a színész megy át HBO MAX-ra bár kétlem de az is lehet hogy a Superman sorozatban tűnik fel. Remélem ez utóbbi mert akkor több esély van egy jobb GL sorozatra az HBO MAX-on.

Mate4182 - 2020. 03. 03. 10:58

amugy nem kotekedesbol de van vmi 100%os bizonyitek hogy Dig a gyurut talalta abban ad obozban?
mert siman lehetne ezzel az erovel egy darab kriptonit is

DarkEagle - 2020. 03. 03. 20:53

@Mate4182: Ha kryptonit lett volna abból nem csináltak ekkora ügyet pláne hogy csak egy sima kis doboz volt nála plusz a zöld kryptonitot már ismerjük Dignél pedig semmi súlya nem lenne. Ezenkívül a készítők is megerősítették hogy az egy Zöld Lámpás utalás volt. :D Sőt maga a színész is.

Mate4182 - 2020. 03. 04. 11:44

DarkEagle – ezeket a megerositeseket nem tudtam

DarkEagle - 2020. 03. 04. 21:15

“a Brainys Leroy Jenkinst a mai napig nem értem”

Guglizd ki a nevet. Brainy kocka és innentől már mindent érteni fogsz. :D A többivel teljesen egyetértek. Még így látatlanban is.

Egyébként engem most az érdekel hogy mit kezd a CW a sorival így hogy Melissa terhes. Igazából örülnék ha belefűznék a terhességét a soriba mert végre történne valami komolyabb változás is. Alexnek kihordhat pl egy gyereket hiszen ő régóta akar egyet. Ártani meg terhesen sem tudnak neki hiszen ha egy kamion is megy neki a hasának a gyerek védve van. Az anyja is elpusztíthatatlan meg a gyereke is az lenne. Pláne ha nem embertől lenne hanem mondjuk Mon-Eltől. Nem tudjuk ugye hogy vele is mi van nős-e ebben a Crisis utáni idősíkban. Sok mindent ki lehetne ebből hozni de a CW nem merész ennyire.

hokuszpk - 2020. 03. 06. 20:34

@Dark : a futo evadban mar valoszinuleg semmit nem kezdenek, azt mar kb. 99% -ban leforgattak.
a Crisis remek alkalom lett volna ra, hogy lecsereljek, es legalabb valami eyecandit kapjunk helyette, ha mar a sztory ugy van elkeffentve ahogy.
sajnos nem merték meglepni, marad a passziv ellenallas :D

* mondjuk mehetne a sorozat egy evadon at az allitolagos foszereplo nelkul, lehet ujra elkezdenem nezni :D

DarkEagle - 2020. 03. 08. 00:15

David (J’onn) írta pár hete Instán hogy a 19. részt rendezi épp szóval ha ez az évad is 22 részes lesz akkor azért még van ott bőven meló.

Melissát miért akarod lecserélni? Konkrétan ő az egyetlen aki miatt érdemes még nézni ezt a valamit. Ha ő nem eyecandy akkor nem tudom, kicsoda az. :D

hokuszpk - 2020. 03. 10. 17:30

szerintem meg Melissa kb. a lany a szomszedbol, semmi extra.

hokuszpk - 2020. 03. 10. 17:30

* ajaj kicsit meggondolatlan volt ez a komment, holnap magyarazkodhatok a szomszedlanynak, hogy nem akartam leszolni :D

Mate4182 - 2020. 03. 10. 20:00

szerintem meg Melissa kb. a lany a szomszedbol, semmi extra.

+1 szerintem is.

persze ettol fuggetlenul ez nagyon jol all neki, de semmikepp sem eyecandy kategoria nalam se.
ebbol a sorozatbol Odette Annable az abszolut eyecandy(ismet: szamomra)

gV17 - 2020. 03. 17. 20:39

épp nemrég néztem imdb-n mióta tűnt el Jeremiah, örülök, hogy nem felejtették el, mert bár itt nem olyan jó fej mint a remek Orlando féle SG-ben, de mégis csak a n.apja akivel illene kezdeni valamit. kezdtek.

CrashBoostZoom - 2020. 03. 21. 19:04

@DarkEagle

A komolyabb/veszélyesebben megoldható jeleneteket eleve nem Melissa Benoist csinálja. Így gondolom majd megoldják a szokásos “nem mutatjuk mellkastól lefelé” és hasonló kamera állásokkal és némi extra dublőri munkával.

DarkEagle - 2020. 05. 04. 21:34

No, hát túl vagyunk Melissa első rendezésén is. Nem mondom nem könnyítették meg a helyzetét. Maga a rész egy jó kis közepes volt ami CW szinten okés. Bár nem tetszett hogy az első negyedben csak önismétlés ment de oké. Volta nem kevés kínos jelenet de összességében elmondható hogy végre kaptunk az évadban egy jó részt is. :D Persze ez még mindig messze van attól amit elvárnék szóval egyelőre vékony jégen táncol a sorozat. Nagy szerencséjük hogy Super és Melissa fan vagyok de ez a kettő se tart sokáig távol a kaszától.

wondorog - 2020. 05. 05. 09:22

Határozottan a legjobb rész az évadban, de ez továbbra sem jelent túl nagy színvonalat. Valószínűleg azért tetszett jobban, mert a női karakterek alig szerepeltek, és végig Lex-re összpontosítottak. A Kara/Alex/Lena szenvedésből már nagyon elegem van, pedig Lena-t szeretném, csak sajnos ugyanazokat a köröket futjuk, Kara is jó lenne, a rengeteg felesleges dráma nélkül, de Alex pl. rohadtul unalmas már, J’onn pedig háttérdísz.
Azért azzal sikerült meglepniük, hogy Jeremiah-t Lex ölette meg, és a Leviathan body-raktárat is elég gyorsan elintézték, ezekért jár a pacsi.

sziszko - 2020. 05. 11. 20:25

jó volt látni a többi Supermant, fiús rész volt végre, néha nekem is túl sok a csaj, észrevettétek Jayt (Jay és Néma Bob)? nagyon komoly volt :) nem volt rossz rész, Lex nagyon kavarja a dolgokat

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz