login |

The Resident: kezdett a 3. évad

2019. 10. 08. 19:20 - Írta: winnie

11 hozzászólás | kategória: kritika,

I love this game.

Most, hogy végre írtam a 2. évadról, jöhet a harmadik szezon kezdése, mely majdnem ugyanabba a hibába esett, mint a tavalyi nyitány, miszerint premiernek húztak valami elég komoly eseményt, és végig az befolyásolta a szereplőket. De csak majdnem, mert szerencsére amellett, hogy megkaptuk az érzelmi töltetet, valamennyire belebegtették az idei első komolyabb átívelést is.

De előtte feloldották a cliffhanger-t. És húztak egy New Amsterdam-ot, bár csak kicsiben. Ami illett is a sorozathoz, hiszen a cliff is kvázi a New Amsterdam-ére hajazott, csak kicsiben. (Csak azért hasonlítom ahhoz, mert az volt hamarabb, nyilván a véletlen hozta így.) Nem mintha egy cseppet is érdekelt volna a végkimenetel, de erről már írtam pár perce. A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Szóval kaptunk egy robbanást és egy komoly heti beteget, aki nem volt közömbös az orvosoknak sem, és mindenki belevethette magát a kórházi teendőkbe – kivéve Conrad-ot, aki megsérült és House doki vált belőle egy kis időre. Legalábbis ezzel a poénnal akartam utalni a botjára, de most, hogy láttam a 3×02 első harmadát, lehet, hogy nem is poén az egész? Jól teszem, ha tovább gondolom azt a jelenetet Dr. Voss-szal? Meglátjuk.

Ugyancsak a 3×02-ben való belekukkantásom hozta tudomásomra azt, hogy David Alan Grier a Raptor biológia apjaként lesz jelen elég komolyan a szezonban. Még egy családi szál? Egy haldoklóval? Nagyon remélem, hogy ennél azért többet akarnak kihozni a dologból. Még csak az első jelenetüket láttam, így nem tudom, hogy volt-e valami fejlemény, mindenesetre maga a karakter elsőre pozitívan csapódott le bennem.

Conrad-ék magánélete is kezd alakulni, bár ez lehet, hogy csak a látszat, és lehet, hogy a klinika is visszajön a képbe, ami újabb sztorikat kínálhat a folytatásra (és talán egy jobban megalapozott Nic-et?)

Az idei átívelő szálak egyike az új, 80 milliós doki lehet (akit mivel is győztek meg?), akit, mint a második részből kiderül, nem nagyon tud irányítani Bell, de hát, mi ebben az újdonság (ld. Okafor, Raptor, Conrad) – kíváncsi vagyok, hogy vele, az új (és személytelen) tulajdonossal vagy A Rezidenssel fog majd összezördülésbe kerülni. És arra is, hogy mi miatt.

Nem szálltam el a kezdéstől, de teljesen rendben volt a rész, főleg olyan tekintetben, hogy ezúttal felvázolták az új szezont, aminek a kontúrjait a 3×02-ben komolyabban is megerősítették. Valahogy így kell ezt. A nagyot szóló részek még ráérnek.

Ha már az új tulaj. Nyilván a profitorientált betegellátás kivesézése az idei szezonra adja magát, de… ez egy kicsit repetitív lenne, meg annyira nem mondana újat, szóval remélem, hogy nem csak erre megy ki a játék, illetve ha igen, akkor mélyebben belemennek a folyamatokban, legalább annyira, hogy egy intelligens laikus számára is tudjanak újat mondani. És mutatni.

Ja, igen. Meghalt Jessie. Nem mondom, hogy hál’istennek, mert nem szép, még akkor sem, ha csak fiktív volt a lelkem, de örülök, hogy felszabadították Nic-et és nem kell a szenvedéseit néznem. Tényleg nagyon nyűg volt számomra, bármennyire is reális és hihető sztori.

Más kérdés, hogy a 3×01 bejező snittje arra utal, hogy “lélekben” még velünk lesz – gondolom, a 3×02-ben többet megtudtunk arról, hogy miképp. (Azt meg lelövöm, hogy Apu még bőven jelen lesz az évad első felében…)

11 hozzászólás Ne habozz!

Nikki - 2019. 10. 08. 21:19

A Resident az egyik kedvencem a futó szériák közül (ha tehetem, minél hamarabb megnézem). Szerettem az első és a második évadot is (egyet értek a leírtakkal). A kezdésről röviden:
– engem is hidegen hagyott a cliffhanger és annak feloldása is
– a nyűglődését én sem bírtam és apuért sem rajongok
– nagyon remélem Conrad-dal nem mennek el “abba” az iránya, már csak az hiányozna neki; szerintem túl sok lenne
– kedvelem a 80 milliós dokit :)

heidfeld - 2019. 10. 09. 06:20

Annyiban nem értek egyet, Winnie véleményével, hogy Conrad-dal nem tudnak mit kezdeni. Nic körül rengeteg minden történt, előző évadban. Csak földönkívüliek nem rabolták el, és nem ütötte el villamos…
Indiai doki szála adta el jobban, tavaly. Kérdés, mit találnak ki számára.

Vérnarancs - 2019. 10. 15. 17:14

Ez a Resident.. Az első évadot imádtam, mert nem szokványos napi esetes volt, átívelő szál, izgalmas csavarok, amit nagyjából megtartottak a 2. évad 1/3-ig, aztán átmentünk Szeress most, Budapest éjjel-nappal és társai szintre, ahogy elnézem, ez a 3. évad se lesz jobb, mintha az írógárdát lecserélték volna. Kár érte.

Nikolka - 2019. 11. 20. 13:11

3×6 után.

Ebben az évadban eddig nem voltak olyan kiugró, emlékezetes esetek, mint az eddigiekben.
Kicsit elment más irányba talán.
Túlterhelt, extra műszakos nővérek, de Nic ráér jönni-menni, a privát ügyével foglalkozni.
Conrad-Devon ellentéttel értem, hogy mit akarnak megmutatni. De! Devont teljesen kiherélték, és háttérbe szorították. Pedig jó karakter volt, és vagányabb ennél. És ennek ellenére Conrad sem annyira belevaló, mint volt az első évadban. Matt Czuchry olyan jó lenne itt is kicsit “huncutabbnak”..
És Nic és Conrad könyörgöm, borzasztóak együtt!!
Azért még mindig kellemes kikapcsolódás a srozat. Az új doki, Voss, Bell, Aj. Az ő száluk szuper!

eszemix - 2019. 11. 21. 00:11

Nekem ezzel a beképzelt idegsebésszel tele a bakancsom! A profithajhász Red Rock az idei szezon fő ellensége. Meg a nyomozás a Nic tesójának halálát okozó gyógyszer ügyben. Megszürkültek a karakterek. Még Manish Dayalban sem lehet annyit gyönyörködni, mert alig van képernyőn. Ehh

lihu8 - 2020. 01. 01. 21:42

Nekem tetszik a 3.évad! Cain karaktere az,ami a legjobban felkavarja az állóvizet. Tetszik,hogy láthatjuk, mennyire a pénz mozgatja sajnos az orvosokat. Kíváncsi vagyok,hogy Conrad meddig marad házon kívül, Bell dokit is elpaterolták,izgalmasnak ígérkezik a folytatás.

Nikolka - 2020. 01. 17. 00:29

Végre Pravesh többet szerepelt, és vagànyabb is lett.

lrson - 2020. 01. 25. 00:12

Ez az évad majdnem olyan jó ha nem jobb mint az első. Imádom amikor ennyire belemennek az egészségügy árnyoldalára. Zseniális.

Nikolka - 2020. 01. 27. 02:17

Nekem is nagyon tetszik amikor ilyen témák vannak. Jó volt most ez a 2 osztàly között folyosón rekedt dolog. Csak kevés időt szántak rá. Remélem foglalkoznak majd még vele. A belgyógyos akcentusos pasi maradhat.
Ellenben Nic és az apja rettenetesen sok volt és érdektelen.
Minát sajnáltam. Azért mennyire megszerette a babàt. De az anyukát meg még jobban sajnáltam.
Tetszik, ahogy Conradot visszahoztàk. Nem volt túl erőltetett. Rosszabbra számítottam.
Bell ebben a részben is kedvenc volt.

Nikolka - 2020. 02. 28. 20:08

Néhol rettenetesen elrugaszkodott a sorozat a valóságtól. Amilyen hangnemet itt megengednek a nővérek az orvosokkal, a z orvosok a feletteseikkel..

Nikolka - 2020. 03. 14. 00:09

Jobb, ha nem mennek sehova a szereplők. Mert ha mennek ott valaki tuti rosszul lesz és rohanhatnak a csinos ruhájukban a kórházba.

Mennyi eljegyzés lett hirtelen. Nic & Conrad még mindig borzalmas együtt. Nekik amúgy nem volt közös meghallgatás?
Praveshnek meg már a 2. nő akivel nincs vége.
Bell viszi a hátán a sorozatot. Csúcs ebben az évadban a karakter. Imádom Minaval a közös jeleneteiket.
Több Mina, Austin, Irving, Voss(na ő már részek óta nincs sajna) kellene. És sokkal kevesebb Conrad & Nic közös jelenet. Zavaróan sok a szappan.

Dr. Torresnek korábban mi volt a szerepe? Durva, de rá nem is emlékeztem.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz