login |

Black Lightning: kezdett a 3. évad

2019. 10. 09. 19:20 - Írta: winnie

4 hozzászólás | kategória: kritika,

– I thought you came to kill me?
– I did.

Rég fordult elő velem, de az évadnyitó utolsó másodperceiben beszóltam egyet a monitornak.

Pedig nem szokásom beszélni sorozatnézés alatt, főleg nem élettelen tárgyakhoz, de az utolsó másodpercek tényleg erre késztettek. Addig is kábé nulla érdeklődéssel figyeltem ezt az epizódot (az S2-es kritikámban megjósoltam, hogy az eddigi szerkezet feladása, az ígérkező konfliktus a kelet-európiai Markovia-val  valószínűleg kaszát fog jelenteni nálam), de a slusszpoén végképp betette a kaput nálam.

Igazából nem is tudom, hogy melyik volt előbb, melyik következett a másikból, az, hogy nem keltette fel a figyelmemet az epizód, vagy az, hogy szinte semmit sem értettem belőle (nem beszélek mellé, elismerem), de nagyjából el lehet képzelni, hogy ezt a nyitányt hogy értékelem, szóval átadom inkább másnak a szót.

De azt előtte megjegyzem, hogy szerintem abszolút dicséretes, hogy a készítők nem akarnak önismétlők lenni, hogy évadról évadra egyre nagyobbra nyitják a világot, bár a mostani, kvázi globálissá válás kissé túlzásnak tűnhet. A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Vagy azok nélkül? Igazából sok mindent spoilerezni sem tudok, de komolyan mondom, hogy Latavius visszahozása nálam már az előző szezon végén is nyűgnek számított, és úgy tűnik, csak nem akarják őt elfelejteni.

A szezon pár héttel az előző vége után kezdődött, amikor szükségállapot(-szerűség) van a háború miatt, a metákat bebörtönözték, Pierce-éket is szétszakították, ezzel a sorozat egyik fő DNS-ének beintve. Kár érte, bár nyilván így lehet várni azt, hogy mikor találnak ismét egymásra. Azonban rám nem az hatott, hogy nincsenek együtt, hanem az, hogy így sok apró szálra esett szét ez az évadnyitó.

Gambi és a Blackbirdként maszekoló Anissa próbál szervezkedni az ASA ellen (utóbbi embereket is csempész), akiknél van egy képességmásolónak tűnő biztonsági főnök, aki fog még gondot okozni, Odell is machinál, és Tobias érdekes infókat közölt vele és az ASA céljaival kapcsolatban. És akkor a többiekről, mondjuk a feltűnő újságíróról nem is beszéltem.

Komplexebbé és mélyebbé vált így a sorozat, komolyabb kérdéseket tesz fel, de egyben unalmasabban is teszi azt számomra (és nem, nem akcióra vágyom), így nem csoda, hogy sajnos ez a rész nagyon nem kötött le. A politikai áthallások persze elismerésre méltóak, azt pedig már írtam fent, hogy a megnyíló világ is írói ambícióra utal (remélem, hogy nem törik bele a bicskájuk), számomra a gond csak az, hogy így ez a Black Lightning szerintem már nem nekem fog készülni.

Azért lehet, hogy a Netflix-es premier után még a 2. és a 3. részt megnézem, de nagyobb az esély rá, hogy itt fogunk elbúcsúzni egymástól.

4 hozzászólás Ne habozz!

Necridus - 2019. 10. 09. 20:31

Én azért tettem le a BL-ről, mert nem kapunk új ellenséget (jó, Anissa lihegése is kiborított, meg a Jeffersont játszó színész is). Mindig Tobias volt itt, akiből nekem egy évad alatt bőven elég volt, és úgy látom, még mindig itt van, és nem akarják elengedni. Lala visszatérésén meg elmosolyodtam: hah, még egy ellenség, aki amúgy már régóta jelen van. Miért nem hoznak be újat? Lehetőségük ezer meg egy, de leragadtak az első bossnál.

winnie - 2019. 10. 09. 20:36

hát, most elvileg lesz. persze megvan tobias is börtönben, de talán ezen a téren lesz változatosság.

(egyébként a 2. évadban, amikor megjelentek azok a renegát meták, akkor egy ideig voltak új ellenségek.)

DarkEagle - 2019. 10. 10. 17:26

Nem volt ez olyan rossz kezdés csak nem is volt túl erős. Érződik hogy nagyon bele akarják ásni magukat egy komplexebb világba, főleg most hogy a crossoverben is szerepelnek. Nem tudom ez mennyire jó ötlet majd kiderül. Tobias itt kb olyan mint Supermannek Lex még ha nem is látjuk mindig ott lesz. Ettől még hozhatnak új ellenségeket. Lala egyébként nem ellenség neki csak Tobias kell.

Én azt várom már nagyon hogy kezdjenek valamit Jennel mert tavaly a fináléban láthattuk egy pillanatra hogy erőben bőven túlmutat mindenkin és jó lenne ha ezt ki is használnák.

Egyébként nem tudom miért de én még mindig úgy érzem hogy nincs itt semmi Markovia szerintem csak az ASA kavarja a szart. Nehogy már egy kis országtól beszarjanak ennyire mikor nekik ekkora forrásaik vannak.

Szóval én egyelőre maradok mert érdekel mit kezdenek ezzel de a crossover vége Januárban elég nagy választópont lesz minden CW comics sorinál nálam.

Ang - 2019. 11. 05. 16:03

Engem is kiborított Anissa lihegése mert volt amikor már nagyon idegesítő volt. Én azért is várom a 3.évadot mert kiváncsi vagyok hogy mi lesz Jennel és ugye a végén ott volt Khalil is… Szóval kiváncsi vagyok mi lesz bele. Nem tudom ki hogy van vele de engem már nagyon irritált Tobias állandó jelenléte. És nekem Odell ügynök nagyon nem szimpi…

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz