login |

Délelőtti videó 3.: Zomboat

2019. 10. 09. 11:30 - Írta: winnie

4 hozzászólás | kategória: Anglia lecsap, video,

They are not The Walking Dead zombie. They are real zombies!

Tegnap indult az angol ITV2 új sorozata, ami egy zombis komédia.

A Zomboat egy zombiapokalipszisben játszódik Birmingham-ben, és alatt egy nő és a játékaddikt, konteó-fanatikus húga, valamint két elég valószínűtlen útitársuk egy hajóval kényszerül menekülni úgy, hogy a főhős nem nagyon hiszi el, hogy valóban zombiapokalipszis történik.

Előzetes és egy részlet a tovább mögött. Szereplők: Leah Brotherhead, Hamza Jeetooa, Ryan McKen, Cara Theobold.

4 hozzászólás Ne habozz!

goodjohnwin - 2019. 10. 09. 12:43

Sohasem értettem ezt a beteges vonzódást a trancsírozós horrorhoz, de nem vagyunk már túl a zombis divathullámon a vámpírokhoz hasonlóan?

winnie - 2019. 10. 09. 12:58

továbbra is: valami kíméletlen nagy illúzió, mondhatni műfajvakság zombis divathullámról beszélni a mozgóképes kultúra kapcsán. ahhoz képest, hogy az elmúlt évben pár szektorban (képregény, videó- és társasjátékok) mekkora népszerűségnek örvendenek, a tévében és a moziban szinte alig vannak jelen. ami totál érthetetlen, elnézve a népszerűségüket a játékokban, vagy ott a the walking dead.

most komolyan, ezek adatok: ha a filmeket veszem, míg régen, 2004-ben 4 zombifilm került mozikba 1 év alatt (és senki nem beszélt divathullámról), addig 2010 óta Hollywood 6 zombifilmet mutatott be a resident evil-sorozaton kívül. igen. idén is volt 1 film. egy jim jarmusch-rendezés, ami…, mindegy.

sorozatból sem volt sok, de az való igaz, hogy most (végre??) jönnek zombis sorozatok. de tényleg totális WTF volt, hogy a the walking dead hihetetlen sikerét egyszerűen senki nem akarta meglovagolni.

a lényeg, hogy a mozgóképeknél nincs semmilyen divathullám. attól, hogy máshol van, nem egy sorozaton (vagy filmen) kell ezt számon kérni. illetve lehet, de ez olyan, mintha indulna egy sorozat a latino zenéről, és felemelnénk az ujjunkat, hogy az divat egy másik szegmensben, ezért ne már.

de ha mindent félresöprünk, akkor is fura ilyet olvasni, hiszen egy csomó olyan műfaj van, ami tucat képviselővel rendelkezik, de a zombikat és másokat tömörítő horrorból, a trancsírozásokból jóformán alig van. totál alulreprezentált (érthető módon). kérdés, hogy akkor miért szálka a szemben?:)

összegezve: ha van divathullám, akkor az 50 éve tart, a zombik több évtizede vannak jelen a mozgóképeknél, és maradni is fognak sokáig. ahogy az emberes sorozatok is. vagy kevésbé demagóg módon a démonosak. meg a vámpírosak. meg minden random lényesek. ez nem hiszem, hogy olyan, hogy elmenne.

winnie - 2019. 10. 09. 13:06

ha félreértettem volna a dolgot, akkor mea culpa, de a divathullámon megütközöm. attól, hogy egy alműfaj felszínre kerül, komolyan érdemes lenne várni, hogy eltűnjön? inkább azért kéne szurkolni, hogy maradjon minél tovább a sok mainstream zsáner között. és ez nem csak a zombihorrorra vagy a váímprokra vonatkozik, hanem sok minden másra.

FrankLuck - 2019. 10. 10. 17:37

Én bepróbálom, divat vagy sem, zombis szitkom tutira nincs sok (meg ugye ITV, szóval még akár jó is lehet).

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz