login |

Pilot-mustra: Almost Family – 1×01

2019. 10. 09. 15:50 - Írta: winnie

6 hozzászólás | kategória: 2019/20, kritika, pilot-mustra,

A FOX-on múlt héten indult el az ausztrál Sisters című sorozat amerikai változata (az eredeti fent van Netflix-en – ha más nem, az előzetesét érdemes csekkolni, mert némiképp más a hangvétele), aminek az alapkoncepciója rém egyszerű és ezerféleképp továbbgondolható: egy fiatal nő rádöbben, hogy több tucat testvére van a nagyvilágban, ugyanis megtermékenyítéssel foglalkozó apja olykor saját spermáját használta fel a folyamatokhoz.

ALMOST FAMILY – 1×01 – 7/10

Igazából az alapsztorit le is lehet fedni ennyivel, de azért konkretizáljunk. A főhős, aki nagyon apja lánya (és a termékenyítési klinikájának kommunikációs igazgatója), tényleg megdöbbenve értesül arról, hogy mit tett köztiszteletben álló édesapja, és nem is nagyon hiszi el, de idővel el kell fogadnia a (sokkoló) igazságot.

És hogy mi lesz ebben a sorozat? Az, hogy akad két új (mostoha)testvére, egy ügyvéd (aki régi jóbarátja volt, de azóta eltávolodtak), valamint egy balhés volt tornászlány, akikkel összesodorja őt az élet, és ha már így alakul, akkor össze is költöznek. Ami valahol érthető is, ugyanis mindhárman (más és más miatt) életük komoly fordulópontjához érkeztek el.

Az alapfelállás azon kívül, hogy pár barátról szól a sztori (meg újabb esetleges testvérekről – ezt a szálat muszáj mozgásban tartani, nem?), már csak azért is nagyon érdekes számomra, mert remekül el lehet játszani azzal a kérdéskörrel, hogy miben befolyásolja az embert a neveltetése, környezete, és mennyiben határozza meg őt a puszta biológia. Ez nem egyszerű témakör, remélem, ha kitérnek rá, akkor nem fogják semmiségekkel elbagatellizálni.

Értelemszerűen a sorozat a három főszereplő vállán nyugszik, és számomra mindhármuk karakterét elég jól megalapozták, simán tudtam érzelmileg kötődni hozzájuk. Brittanny Snow szerepe igazi főnyeremény olyan szempontból, hogy mármost meg érzelmi hullámvasutaztatják (ezzel a figurával nagyon sok mindent lehet kezdeni), Emily Osment egy hebrencs, de elég érzékeny és ingatag karaktert kapott, és Megalyn Echikunwoke is izgalmasnak ígérkezik, bár egyelőre csak a belső vívódásának köszönhetően.

Bár dramedy-ről van szó, a végeredmény abszolút feelgood volt, egy ilyet szívesen elnéznék sokáig. Aranyos lett, volt benne komédia, szappan és valódi dráma, meg hús-vérnek tűnő karakterek, és ami a legfontosabb, testvérek, vagyis “testvérek” – ez utóbbit csak azért emeltem ki, mert a testvéres sorozatok mindig is a gyengéim voltak, valamiért a testvéri kapcsolatokat tartom a legérdekesebbeknek, a legsokszínűbbeknek.

Bár a szerelmi háromszög belebegtetéséért sem voltam oda, nagyobb gondom mindössze a “bűnügyi” szállal volt. Az apára gondolok, és az ő sztorijára. Gőzöm sincs, hogy mit terveznek vele. És nincs okom feltételezni, hogy ne tudnának mindenfélét kitalálni, nyilván azért tartották meg a karakterét, mert van ötletük (és a lányával való kapcsolata is elég komplex), de ettől még úgy érzem, hogy nagyon meglennék anélkül is, hogy Timothy Hutton minden részben 10 percenként kapna egy jelenetet. De meglátjuk, mit hoznak ki belőle.

6 hozzászólás Ne habozz!

Mate4182 - 2019. 10. 09. 19:35

tokre off de muszaj :D

ahogy gorgettem a hireket, a poszthoz csatolt 4 kepbol 3 (de foleg a 2-3) olyan bamba Keppel nezo noket abrazol hogy egy pillanatra azt hittem a hogyvolt-on vagyok egy loveisland posztnal es meg fel is merult bennem hogy pont olyanra csinaltak a designt mint a junkie :D

update: cask elolvastam mert ugy nem illik hogy cask ugy vmi hulyeseget ide vetek elso kommentnek.

erdekes koncepcio, bar engem megkavart az elso mondat mert a Sisters az egyik legjobb vigjatek amit valaha lattam

Thomas - 2019. 10. 10. 02:43

Na akkor áthozom ide a kommentemet:)

Amúgy egyetértek mindennel, Emily Osment nagyon szórakoztató, miatta vicces a sorozat. Komoly szerepet nem tudna eljátszani szerinted sem? Csak ilyen lökött karaktereket? De ez nagyon jól áll neki:) Mehet is a hét idézetéhez: “Yeah, I already called the guest room, so you’re on the couch, Counselor.”:) Brittany Snow nagyon aranyos, ő lesz a sorozat lelke szerintem. A harmadik csaj viszont nem tudom, hogy jó casting volt-e, nekem ő eddig semmilyen, az meg sosem jó. Középen kicsit leült, nem kimondottan volt érdekes az út a 3 csaj egymásra találásáig, szóval én is maradnék a 7/10-nél, de a vége nagyon feelgood lett, ha olyan marad, akkor nem lesz itt gond:) Az viszont engem sem dob fel, ha az apa tárgyalása, meg az ügyvéd-ügyész harca lesz a fő átívelés.

Az a jó, hogy tökre várom a holnapot, mert szeretném már látni, hogy folytatódik:)

Thomas - 2019. 10. 10. 21:23

Ó, a folytatás is hozta a 7/10-es szintet, király:) Emilyn nagyokat lehet röhögni, zseniálisan játszik:) Ami nem tetszik, az az ügyvédek játszadozása tárgyalóteremben meg azon kívül is, nekem valahogy nem jön át a kémia, meg hogy mitől lehet ez érdekes, csak egy fárasztó szálnak tűnik, amit húznak még pár részig, amíg le nem bukik a férje előtt, aztán nem tudom, mi lesz belőle, édeshármas?:) Mindegy, ez olyan nagyon nem köt le, de a tesók kapcsolata, meg az apjukkal való kapcsolata az érdekes. Ja igen, a vége sem dobott fel túlzottan, hogy most apu valamit manipulálni akar a háttérből a céggel kapcsolatban:(

winnie - 2019. 10. 16. 15:04

1×02: 5/10. Hát, ez kellemetlen meglepetés volt… Mármint, hogy Apu lekorlátozottsága megszűnt. Azt reméltem, hogy akkor ő most háttérbe kerül, kap valami unalmas mellékszálat, és ha túl sok, akkor lehet, hogy elengedem a sorozatot, de így… Konkrétan főszál volt, ráadásul nem csak a lányokkal volt kapcsolatban, hanem még egy rejtélyes, összeesküvős vonalat is kapott. MIÉRT?

Kár lenne ezért a sorozatért, mert a három testvér szuper. Vagyis… leginkább a kettő, amelyik együtt lakik – azt hittem, hogy a harmadik is velük marad, de őt is kikapták. Szóval hiába nagyon jó együtt és külön-külön is Brittany Murphy és Emily Osment, hiába nézném őket (Megalyn Echikunwoke eyecandy, de ügyvédként nem túl érdekes (ráadásul Apu sztoriját táplálja), az meg kevés, hogy a szerelmi élete határozza meg), félek, hogy tartós marad ez az irány.

Verdikt: maradok még, de tudom, hogy ha túl sok apázás lesz, az 1×04-nél már nem leszek ott. És nem látom annak az okát, hogy ne legyen…

Thomas - 2019. 10. 18. 17:07

1×03
Hát ez azért kicsit sok volt, hogy meghurcolták szegény Juliát egy véletlenért, amiről tényleg nem is tehetett. Jó, ilyen az internet, tudjuk, de akkor sem volt jó nézni, így ez rész nekem csak 6/10 volt inkább. Főleg hogy az ügyvéd csajok kapcsolatát sem voltak képesek lezárni. Roxy aranyos, ahogy ráhajtott Isaacra, de úgy látszik, hogy neki Julia jön be, szóval itt koppanni fog, talán össze is vesznek majd miatta, amit szintén nem várok:( Legalább az kiderült, hogy apu mesterkedése nem a lánya ellen van, most is segített neki. Azért remélem, még nem lesz vége ezzel, mert kellemes néznivaló:)

david - 2019. 12. 11. 20:47

én még nézem (GP talán), de az utóbbi részekben annyira szar a vágás, hogy rendesen ideges leszek tőle

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz