login |

The Flash: kezdett a 6. évad

2019. 10. 09. 22:20 - Írta: Necridus

84 hozzászólás | kategória: kritika,

Nem gondoltam volna, hogy ezt fogom mondani (főleg a tavalyi és az azelőtti évad teljesítménye miatt), de egyelőre a The Flash visszatérése tetszett legjobban az idei országos sorozatok közül. Hogy miért? Mert ez a The Flash volt, és nem a túlszappanozott, elvicceskedett akármi, ami már egy ideje.

Rögtön a mondat leírása után kijelenteném – kissé ellentmondva magamnak -, hogy mégis teljesen ugyanazon elemek szerepeltek a részben, mint eddig, csak most máshogy tálalták, másképp hatott az összhang, és a szenvedés helyett VÉGRE szórakozás lett belőle.

Rögtön térjünk is rá a spoilerekre a tovább mögött.

Még a nyitójelenetnél azt hittem, ismét többségben lesznek a negatívumok, elvégre ki kezd úgy évadot, hogy elromlik valami, amit látunk, mire az amúgy is közutálatnak kitett karakter elmondja annak, aki szintén látta, hogy mi történt, hogy melyik tárgy romlott el? Kösz, zsenikém, mind láttuk.

Nora üzenete füstölt ki, ami később az egész részben kínozta Allenéket. Elvesztették a lányuk utolsó hagyatékát, és ette őket a lányuk eltűnése. De ezt nem a túlérzelgős jelenetekkel ábrázolták, ahogy az egyik egyszer kirobban zokogva, hanem folyamatosan építették, ahogy Iris meglát egy fotót róla, és elérzékenyül, vagy ahogy Barry egy veszekedés alatt elszólja magát, és kiderül, hogy komolyabb sérelmei vannak, mint gondolták.

Godspeed rögtöni legyőzése meg nem tűnt felesleges szálnak, mert érdekes felvezetést jelent egy komolyabb főgonosz megjelenésére, elvégre ez volt már a negyedik Godspeed, akit elkaptak a nyáron, és sosem a valódi.

Szerencsére a drámát a humorral egyensúlyozták, és nem a bugyutasággal, amit Cisco hozott eddig. Pont az ő karakterén lepődtem meg leginkább, mert tényleg vicces volt, és nem nevetséges. Ralph James Bondos belépőjén pedig lehetetlen volt legalább nem elmosolyodni.

Cisco ráadásul kimondottan értelmes volt ezúttal. Oké, egy zseni, de végre nem csak a technológiával kapcsolatban mutatta ezt meg, hanem magával az élettel. Sokkal érettebb gondolkodása van a kettős életükkel kapcsolatban, és a logikáját használta a heti ügy megoldásában ahelyett, hogy az érzelmeire hallgasson – mint Barry, akitől ezt már megszokhattuk. (A pletykák hamisnak bizonyultak, Carlos Valdez marad a sorozatban).

A heti ügy! A videó láttán azt gondoltam, gagyi lesz, ahogy a vicceskedős bloggert fogják beállítani ellenségnek, de ennél sokkal összetettebb és érdekesebb esetet kaptunk. Véletlen kreált egy fekete lyukat, ami néha megjelenik Central City utcáin, és ami osztozik Chester tudatán, így ha el akarják pusztítani, akkor az ártatlan ember életét oltják ki.

Végül Barry beugrott a fekete lyukba, és kihozta tulajdonképpen Chester tudatát. De mi van a zenével most az Arrowverse kapcsán? Már a Batwomannél is, és a Supergirl esetében is eléggé félresikerült valami e téren. Berakták a Flash című Queen-számot, ami jó poén és hangulatos, csak nem ide. Nincs mit részletezni, szerintem nem illett a jelenetbe.

Mindeközben a karakterek elemzésére is ügyesen ment rá. Egyrészt Killer Frost kapott nagyobb szerepet, akinek esetében nagyon jó húzás a karakter árnyalása. Mindig azt gondoltuk, hogy ő a szuperhős, míg Caitlin a szív, az érzelmes ember, de Frost is érez, ő is életre vágyik, így Cait átadja a helyét időszakosan másik személyazonosságának.

Mellette pedig az új ellenség, Dr. Ramsey Rosso érzelmi világát és gondolkodását tárták elénk, aki elvesztette anyját, és feltalált egy új gyógymódot, hogy legyőzze a halált: sötét anyagot juttat a szervezetébe. Eddig hatásos, mert eléggé elszántnak tűnik a gonoszsághoz. A képességéről még nem tudni, a rész utolsó pillanataiban alakult át metává.

Amit hiányoltam a Supergirlből, hogy Mar Novu megjelenjen a Crisis-t felvezetve. Itt megtörtént, és közölte Barry-vel, hogy már nincs sok ideje, lassan fel fogja áldozni magát az egész világ érdekében. Csak mind tudjuk, hogy ez nem így lesz. Legalábbis nem lesz tartós a hatása. Van még egy fél évad (minimum legalábbis) az esemény után a sorozatból, és mind tudjuk, melyik univerzumos főszereplőnek kell végleg távoznia.

Vagy lehet, hogy meglepnek minket?

84 hozzászólás Ne habozz!

DarkEagle - 2019. 10. 09. 23:11

Nagyjából egyetértek a kritikával. Eddig ez a legjobb nyitány. Meglátszik hogy visszatértek az 1. évados írók. Ha jól tudom legalábbis, hogy ők tértek vissza. Pont ezt az egyensúlyozást hiányoltam, ezt mondtam minap Winnie-nek is. Csak aztán így is maradjon.

Egyébként én jót röhögtem a Flash Gordon-os zenén mert ugye az nem csak egy szimpla Queen zene hanem konkrét utalás a filmre. :D

youtube.com/watch?v=hYTYqs-ytSk

Iris most egyáltalán nem volt idegesítő teljesen jól hozta Candice amit kellett. Ez történik ha normális szerepet kapnak a színészek? A Halálos Iram féle kajálgatás is hangulatos volt. Talán az volt picit erőltetett számomra. Nagyon sok utalás volt megint Marvelre és más filmes, sorozatos dolgokra. Csak most nem volt zavaró mert történt is valami.

Godspeed-el remélem nem szarakodnak majd mert ő teljesen más szint mint RF vagy Zoom. Kíváncsi vagyok hogy ő maga küldi vissza a múltba az énjeit vagy más irányítja. Mondjuk a ruhája még mindig nem jön be hiányzik belőle az igazi arany szín.

Ralph úgy tűnik megtalálja a szerelmet hamarosan. Ennél többet nem is mondok, akit érdekel ki a csaj akit említett keressen rá a karakterre.

Bloodwork avagy Rosso elég jó volt bár kicsit bánom hogy meta formában fekete és nem piros és a kiszivárgott képek alapján amiket véletlen a képembe tolt a Twitter olyan dolgok lesznek amikre nem számítottam pedig a képregényben is így csinálták Bloodwork ellen. Remélem nem cseszik el.

Killer Frost-nak örülök mert bírom ahogy Cait-et is bár az új ruhája annyira nem jön be jobban örültem volna ha a Rebirth féle szerkót kapja de mindegy. Ennyi gond legyen csak a sorozattal.

Monitor feltűnése várható volt hisz már mondták hogy elvileg minden részben itt lesz és nagyon remélem hogy Barry eltűnését nem oldják fel könnyedén szeretném ha normálisan adaptálnák a Crisis-t és ahhoz pedig tényleg annak kell történnie amit Monitor pajtás mondott. Amúgy is mindegy hiszen utána jön a reboot szóval lehetnek merészek.

Silver - 2019. 10. 10. 01:13

Ami tetszett:
– nem pakolták tele popkulturális utalásokkal
– Cisco tudományos magyarázatainak volt értelme (legalábbis számomra)
– Barney 2.0 (Ralph) úgy mindenével együtt
– a villaint jó szándék vezérli
– érdekes csavar Godspeeddel
– már most elég sok szálat nyitottak meg
– valóban szerilizáltabbnak érződik így előre a szezon, ahogy ígérték

Ami nem tetszett:
– szokásos technikai megoldások, vágás, jelenetekről túl hamar átugranak, nem tartják ki, ahol kéne
– KF atitűdje eléggé WTF volt, karakteridegennek érződött
– Iris fölösleges titkolózása
– Barry viselkedését sem éreztem hűnek, reálisnak (kivéve a vitatkozásnál)
– túl lazán vettek egy FEKETE LYUKAT, teljese felelőtlenül rohant bele Barry

Inkább volt jó, mint rossz. 6/10

Mate815 - 2019. 10. 10. 08:06

Jó rész volt, Iris, Caitlin voltak a legjobbak de Cisco és Ralph is hozták a formát. A Queen szám óriási volt, messze a rész fénypontja.

jessm - 2019. 10. 10. 09:29

Szerintem unalmas rész volt, annak ellenére, hogy a heti eset valóban érdekes volt.
Egyébént az utübbi évek legjobb kezdése volt , és tényleg több poén volt.
A krizinek lehet a következménye, hogy Barry meghal és 2-3 rész erejéig nem látjuk, aztán visszatér valahogy.

VvD - 2019. 10. 10. 09:48

Bár pár évaddal ezelőtt kaszáltam a Flash-t, néha néha visszanézek és megnézek egy részt. Mint most is. Annyira tetszett, hogy lehet, hogy maradok :) Itt most nem kellett folyamatosan forgatnom a szemem a szükségtelen szappanopera miatt és élveztem is a részt. Mint az első évadban (az máig az egyik legjobb sorozatos évad sztem). Ez a Crisis dolog is nagyon érdekesnek tűnik, valszeg addig fogok maradni.

winnie - 2019. 10. 10. 10:19

egyébként én is a visszaszállást és bepróbálást fontolgatom, mert nagyon időutazósnak tűnik ez a szezon – nem tudom, hogy ezt valaki meg tudja erősíteni? egyszerűen szeretem az olyan történeteket, amikben a jövőn kell változtatni.

Necridus - 2019. 10. 10. 10:24

winnie:

Lesz itt időutazás. Az nem biztos, hogy végig, de a következő epizódban például Barry a krízis utánra megy, hogy lássa, mi lesz a következménye.

Mom - 2019. 10. 10. 11:20

Még hezitálok. Nem azon, hogy milyen volt a rész, mert rosszabb biztosan nem volt, mint máskor, sőt.
Inkább azon, hogy kell-e ez még nekem? Nyújt-e még valamit a Flash, vagy csak ott ragadt a nézősök között (mint korábban egy ideig az Arrow, amit viszont elengedtem).

Az új villaint mikor legutóbb láttam, akkor is tök hasonló karaktert hozott és szintén az emberfeletti gyógyulásban volt érdekelt (B&B). Lehet, hogy közben mást is játszott, de nekem olyan érzés, mintha csak átsétált volna egyik díszletből a másikba. Ergo, ezt már láttam.

A részből egyébként leginkább Caitlin és Ralph szála mozgatott meg, ha több játékidejük lenne, valószínűleg én is bizakodóbb lennék. De most úgy érzem (nem a mostani nyitány miatt, hanem már egy ideje) csak a Crossover miatt nem akarok lemaradni vele. De mivel az Arrowt már amúgy sem fogom követni, a szerepelőkkel meg képben vagyok, talán nem lenne akkor veszteség.

eanna - 2019. 10. 10. 11:52

Én kaszáltam előző évad elején, de lehet ezek alapján bepróbálom mégis ezt a részt. Hátha…

jesustomer - 2019. 10. 16. 11:25

Ez kb olyan mint az animációs Flashpoint.
Sőt, ez az.

jessm - 2019. 10. 16. 17:35

A 2. rész egész jó lett . Bár meg kell mondjam, hogy Joe és Cecil nélkül meglennék, de az ő sztorijuk is elment.
A többiek érdekesek voltak, most még killer frostna meg van újodnság varázsa. Barry és crisis sztori pedig eddig sikerült jól kezeleni.

DarkEagle - 2019. 10. 16. 17:48

“Ez kb olyan mint az animációs Flashpoint.
Sőt, ez az.”

Ezt hogy érted hogy olyan? Mert nagyon nem ugyan az a két sztori, mármint a Flashpoint meg a Crisis.

Egyébként a 2. rész tényleg jobb lett sokkal. Látszik hogy főleg Barry-n volt a hangsúly. Joe és Cecil tényleg nem hiányzik. Joe gyakorlatilag csak a Mr Nyilvánvaló más szerepe nincs is. Cecile meg talán majd most kap normális szerepet meta-ügyvédként.

Iris egyelőre meglepetés végre kezdenek valamit a karakterével. Milyen durva hogy erre 6 ÉVET kellett várni.

Grant jól hozza általában a drámaibb részeket és itt is jó volt nagyon. Tetszett ahogy intézték a dolgot hogy belelásson a jövőbe. Bár előre látom ahogy sok kamu fan majd jön és mondja hogy “Fujj ez csak MCU copy.” :D Mert ugye ahogy porladnak az emberek meg hogy Barry több milliárd lehetőséget látott és csak egyben menekült meg mindenki őt kivéve. Egyébként egyelőre meglepően jól vezetik fel a Crisis képregényt. Sőt Barry elporlasztása szinte megegyezik azzal ahogy a képregényben rajzolták meg.

Amit még kiemelnék mert talán fontos lehet a későbbiekben, hogy előkerült a Black Hole brigád. Ők a Rebirth szériában most elég fontos szerepet játszanak és ha tényleg ők lesznek az évad második felében az ellenségek akkor elég magasra teszik a készítők a lécet az tuti. Márpedig ők ügyködtek a két csajjal akik a heti ügyet jelentették.

Nagyon kíváncsi vagyok hogy megmerik-e lépni a Flash (Barry) nélküli világot 1 résznél tovább. De talán meg mivel Wally az évad második felében visszatér. Mondjuk más körülmények közt ennek örülnék de nagyon nem csípem a gyereket aki alakítja de meglátjuk.

jesustomer - 2019. 10. 17. 11:22

Azért mondtam, hogy az animációs flash point tök ugyanez (jó nem teljesen) mert a crisis-t nem filmesítették meg, ellenben az egész eltűnéses dolog emlékeztet a flashpoint-ra, mitöbb amikor fut Barry az “eltűnés” elől az egy az egyben olyan.

DarkEagle - 2019. 10. 17. 11:48

Igazából a Flashpoint olyan mint a Crisis mert utóbbi volt előbb szóval az itteni eltűnése arról lett mintázva de értem mit mondasz.

CrashBoostZoom - 2019. 10. 20. 16:11

A Flashpoint és Crisis jobban nem is különbözhetne. Teljesen más dolgok. Nem kell kombinálni csak azért mert valami futás hasonlóan lett megvalósítva.

szotyi - 2019. 10. 23. 21:11

3.rész Dibny muter a semmiből. Csak frost van Caity nem jön elő. De amúgy egész jó volt.

jessm - 2019. 10. 24. 10:49

Ok, rész volt.
Szerencsére mindenkinek volt saját története. Most Barry vívódása is rendben volt, hiszen fel kell dolgoznia, hogy 2,5 hónap múlva eljön a vég.

“Mohinder” történet szál egyelőre nem hozott lázba. Bár jó ötlet volt hogy rájött hogy Barrynek nincs sok ideje.

Indiana Jones Harry érdekes volt, remélem jól sül el.

Silver - 2019. 10. 24. 16:27

Már most látom, hogy ez is a gyengébbik évadok közé fog tartozni nálam.
Tetszik a főellenség lassú “kifejlődése”, átalakulása a főgonosszá (de: jobban ütne, ha már egy ismert karakterrel játszanák el, nem egy “ja amúgy ők Caitlinnel régi ismerősök, csak sose mutattuk még”). Tetszik, hogy az utóbbi két részben nem a heti gonosszal vannak többségében elfoglalva. Nagyon bírom, hogy akkora hangsúlyt fektetnek az ezévi Eventre.
De valahogy mégsem tud leszögezni, nem akarom nézni, nem vagyok kíváncsi mi fog történni. Magam sem tudom mi hiányzik.

Animefan - 2019. 10. 27. 23:13

Megneztem az elso ket reszt es az alapjan csalodas a 6.evad. Egyszeruen semmi ujdonsag nincs ebben a sorozatban. Meg gyengebb epizod volt mint az elottiek. Ott van Cisco. 5. evadban azert fejlesztette ki a szerumot, hogy ne legyen meta es o inkabb a parkapcsolatot valasztja, mint hogy hoskodjen meg eletet kockaztassa. Erre ugyanazt csinalja mint eddig, csak kepesseg nelkul, sot meg a csajat is belevette. Nevetseges. Tovabba behozzak ezt a Crisis vonalat, hogy jaj Barry megfog halni. Ja ugyanugy fog meghalni mint 3.evadban Iris, hogy csak egy Wells x foldrol meg Iris hasonmasa kepen. Vagy ott volt 3. evadban amikor Barry bement a Speedzoneba, hogy megmentse a vilagot es soha tobbe nem johet ki, na azt is csodalatosan lerendeztek 4.evad nyito reszebe. Az a bajom ezzel a sorozattal, hogy jatszak az eszuket, hogy nekik mekkora nagy farkuk van, de amikor szexre kerul a sor, vagy megkenne mutatni akkor meg nincs semmi. Itt is hatalmas nagy csavaros storyt akarnak bemutatni, aztan ugyis tulfogja elni Barry meg lesz 7. meg 8. evad ugyis Justin Grant foszereplesevel aki eddig is Barryt jatszotta. Nem mernek egy szereplot sem megoletni, vagy barmi komolyabb dolgot csinalni veluk. Caitlen nagy storyja is most az, hogy Killer Frostot szerepelteti, es 6.evadra ertelmi fogyatekos lett belole, hogy Muveszet? Muveszet? meg Ralph akar neki utmutatast adni az eletrol. Edes istenem. Ja meg az uj fogonoszt Mohinder aki erdekes 2 resz alapjan de majd szokasosan megy a sullyesztobe az is mint az osszes tobbi felepitett fogonosz, hogy majd a kotelezo 23.reszbe tudjak csak legyozni. Ezt a sorozatot csak megszokasbol nezem mar, de az tuti mar jo hatul van szamomra mint szuperhosos sorozat. Pedig 1-3 evadot tenyleg nagyon szerettem, de azota csak onismetlo cselekmennyel, buta akciojelenetekbol all, sok idegesito szereplovel telezsufolva.

CrashBoostZoom - 2019. 10. 28. 11:21

@Animefan

A doktor nem az évad főellensége de valamivel le kell foglalni a népet amíg jön a Crisis.

Illetve az én teljesen el tudom képzelni, hogy Barry meghal de pótolják valami másik világból származóval akit szintén Grant Gustin játszik.

Mom - 2019. 10. 30. 06:51

Borzalmasan érdektelenné váltam. A részenkénti 1-2 jó beszóláson túl a többi egyáltalán nem köt le. Sem a karakterek drámája, sem a rejtély, sem a főgonosz, úgy semmi. Pedig simán lehet, hogy semmi minőségbeli csökkenésről nincs szó, csak egyszerűen ráuntam a receptre…

Azt hiszem, pihentetni fogom és majd a crossra visszanézek.

DarkEagle - 2019. 10. 30. 13:48

Végre egy jó rész. Végre volt súlya úgymond a drámának. A Barry/Joe féle beszélgetés rendesen szíven ütött. Rég láttunk már ilyen jól megkomponált drámát a sorozatban.
Az is meglepett hogy nem lett semmi a Dominátorok gyógymódjából. Azt hittem hogy az adja majd a löketet de szerencsére nem volt ennyire leegyszerűsítve.

Az új Wells meg most már tuti hogy Pariah. Eddig azt hittem jön majd egy másik Wells de szerintem nem fog.

VvD - 2019. 10. 30. 18:41

Wow, ez a rész nagyon jó volt. Az ellentétek, a “zombik” és a Barry/Joe beszélgetés. Flash igazán magára talált a ebben az évadban.

Joe-n egészen elérzékenyültem.

s.cs. - 2019. 10. 30. 21:29

Rész vége fele tényleg egy Utolsó vacsora beállítást lőttek el? Hangulathoz illet, bár párhuzamnak kicsit gyenge. Lehet ezért is csak egy pillanatra tűnt fel ez a beállítás, készítők is féltek tőle.

DarkEagle - 2019. 11. 06. 16:33

Végre megint egy jó rész és VÉGRE megint egy Cisco központú rész. Ideje volt már. Carlos Valdes zseniális volt. Hát igen ez történik ha normális lehetőséget kap.

Mondjuk az a sok “Faith” duma már az agyamra ment. Tényleg ivós játékot lehetne megint csinálni a sorozattal mint anno az “I’ll talk to him/her.” monológok esetében. :D

Mondjuk azt erősen kétlem hogy az új Wells tényleg megtudná menteni Barry-t.

Ja amúgy az a BARI AI nagyon jó poén volt. :D

Ja és jó volt látni az öreg Trejo-t is. Kár hogy Gipsy meghalt.

jessm - 2019. 11. 06. 21:00

Kicsit untam a részt. Időhúzásnak éreztem, főleg Wells és Joe beragadását.
Viszont Trejo-t jó volt viszont látni, és a tettes csavar is tetszett.

Mate4182 - 2019. 11. 10. 12:15

valahogy nem birom komolyan venni az evadot.

latszolag Barry ugyanazzal nez szembe mint Oliver, es 4 resz alapjan azt kell mondjam Arrow-ek jobban megoldjak ezt a dramazast (bar a 4. flashnek meg cask az elejen vagyok)
az tuti hogy ez a sorozat nem el meg (egy gyenge evadnal tobbet)Grant Gustin nelkul.
Arrow-nal nincs bennem ez az erzes bar ott mar vagy egy eve probalnak megagyazni vmi utodpotleknak

a flash viszont bar az a gyermeki bája es kedvessege ami kompenzalt a gagyisagert mar nincs meg (vagy cask megkopott/hozzaszoktunk)

Frost szorakoztato
Dibny meg mindig vices
uj Welst meg nem tudom eldonteni

Mate4182 - 2019. 11. 10. 19:58

na, lecsuszott a 4.resz is de milyen nehezen …
voltak tok jo momentumai a resznek, es tobb szineszi skillt lattam megvillani mint az elozo evadban osszesen…

Frostynak baromi jok a jeg-boxerei :D
az uj Wellst kozben megkedveltem :D szerintem iden is mukodni fog

viszont flash sebessege kicsit olyan nekem ebben a sorozatban mint anno a lostnal a befejezes. tudjuk hogy van neki cask a reszletekkel meg a sajat szabalyaival nem vagyunk tisztaban – akarcsak az alkotok :D

valamelyik evadban volt egy epizod ami (amugy zsenialisan) egy robbanas pillanatban jatszodott. en elhiszem hogy egy orvos tudja hol a nyaki arteria, de nekem senki se akarja beadni hogy Flash, aki elvileg a csavo pislagasa alatt tehetne egy kort cenral cityben, nem tudna elobb odaerni mint hogy vagast ejtsen.
amikor Mohinder (fignom nincs hogy hivjak itt) ezt meg szova is teszi ott hangosan felrohogtem mert bevillant az iro szoba meg a brain storming:

– tuszul ejthetne egy embert, maga ele rantva!
– de ember ez a flash…
– mire gondolsz?
– arra hogy k%^*£a gyors …
– akkor az orvos tegye szova hogy o orvos es tudja …
– szerintem ez baromsag
– ez a flash

Mate4182 - 2019. 11. 11. 12:25

na, lement az 5. resz is es tetszett. kellett mar egy Cisco epizod. (sose merult fel egy spinoff vele? :D)

Gipsyert kar, de a gyilkos szemelye tetszett, es a trukk is ahogy torbe csalta.

Kamilla nagyon cuki ez eddig fel se tunt :D

ja, es az epizod utolso mondata verge elerte a hatasat amit akartak vele: baromira kivancsi vagyok a kovi reszre

DarkEagle - 2019. 11. 27. 18:19

VÉGRE! Megint egy igazi Flash rész. Ideje volt már. El se hiszem de Iris végre olyan amilyennek kell lennie. Nem tudom miért nem tudták így megírni az elmúlt 6 év alatt.

Barry szenvedése a képzeletbeli világban pedig zseniális volt. Grant szokás szerint megint remekül alakított és ugye jövőhéten jön a 2. rész amiben láthatjuk végre teljes valójában a Negatív Flash-t. Ami egyébként nagyon faszán néz ki. Nem gondoltam anno hogy jól meg fogják oldani majd Bloodwork-öt vagy a Negatív Flash-t de egyelőre tetszik amit látok.

Ja és ugye igaz hogy csak az árnyékát de végre láthattuk Bloodwork igazi alakját is. Remélem ha látjuk szemtől-szemben is akkor az jól meg lesz csinálva és nem olyan gagyi izé lesz mint az elején a fullos CGI harc. :D

Egyébként az az undi kajálós jelenet se volt kutya. Kész élvezet lehetett felvenni.

jesustomer - 2019. 11. 28. 08:35

Jóisten. Végre eljutottunk egy tényleg jó epizódhoz pedig a főgenya ismerete szerint nem hozott lázba, + az elmúlt évadok alapján nem ezt vártam. De ez a rész bent van a top részekben, mondjuk az évad is eddig. Jövőhéten nincs szünet véletlenül?

Necridus - 2019. 11. 28. 09:34

jesustomer:

Tudtommal nincs. Lesz új rész.

wondorog - 2019. 11. 28. 12:46

Lesz jövőhéten, mert a következő hét meg már a Crisis lesz.

Mate4182 - 2019. 11. 28. 14:02

Grant valoban nagyot alakitott ebben az epizodban. szeretem amikor adnak neki teret jatszani mert amugy tehetseges szinesz.

ez a negative flash fordulat akar uj is lehetett volna, de mar amikor kijott ebbol az alom-halu izebol mar tok egyertelmu volt hogy ez nem barry.

a cgi-ban mar evek ota nincs remenyem CW temaban szoval teljesen hidegen hagy hogy fog kinezni Mohinder

terminadmin - 2019. 11. 28. 21:29

Asszony megjegyzese negative flashre: “olyan mintha rad vicsorogna egy blaha lujza teri hajlektalan” :D :D

jesustomer - 2019. 12. 04. 21:20

Terminadmin: ez igaz :D
De fura, hogy ez az évad eddig nqgyon jó, mégis olyan érdekes, hogy alig van komment.
Persze ez betudható a 4-5. évadnak de azért na. Annyira nem szar ez a sorozat, hogy a nézők 90%át elveszítse.

terminadmin - 2019. 12. 05. 11:01

Igen, egyáltalán nem mondanám rossznak. Nagyjából leköt, bár tény, hogy kissé sok az üresjárat, illetve a felesleges szálak. Arrownál idén jobban megoldották, feszesebbre tervezték a záróévadot. Nálam ez a Bloodwork gyerek nem igazán működik, kissé vontatott. Jobban koncentráltam volna a helyükben a pre-krízisre, illetve ezt a Godspeed vonalat helyeztem volna előtérbe (gondolom majd az évad második felének ő lesz a főgonosza). Már a kabócás csávó is erőltetett volt, de ott legalább a heti ellenségek jók voltak. Szóval vannak pozitívumok bőven ebben a sorozatban (is), annak ellenére, hogy főgonoszokban kissé gyengélkedik az utóbbi években… nyilván Reverse Flasht nem igazán lehet felülmúlni :)

Mate4182 - 2019. 12. 05. 11:35

nekem eddig a Thinker volt a kedvenc Flash ellensegem meg Savitar. a tobbi kuka (najo REverse Flash jo volt)

az elmult par resz sem tundokol a regi fenyben egyaltalan. most ez a dark flashes megoldas egyenesen borzalmas volt. annyira cw hogy lassan ugy erzem teljesen mindegy meghal e Barry vagy sem, nem hiszem hogy Crisis utan maradok.
Supergirlt mar kaszaltam, Arrow veget er, talan lassan de biztosan szakitok az Arrowverse sorozatokkal…

jessm - 2019. 12. 05. 12:49

Eléggé untam a részt és a búcsúzkodás pedig visszahozta rémképekben amikor minden részben számoltuk, hogy mennyi van Iris haláláig , aztán Wells halt meg. Itt se hiszem, hogy Barry meghal.

Nekem a krízis után kasza lesz.

Mate4182 - 2019. 12. 05. 16:28

annyira mondanam hogy: ha megmerik huzni es megolik Barry Allent akkor tutira maradok mert utana baromi erdekes lenne a sorozat.

viszont tudom hogy vmi cw megoldas less (fentebb emlitette vki hogy majd Oliver hal meg Barry helyett, ezt en is realisnak latom) es ebben az esetben 95% a kasza …

amugy az epizodrol: amikor Cisco es Barry arrol nosztalgiaznak milyen jo volt meg az elejen (epp cask nem mondjak ki hogy az elso 2 evadban) az jutott eszembe hogy annnyira beleszolnek a beszelgetesbe hogy azt mondjam: NEM VAGYTOK EGYEDUL HAVER !!!

Animefan - 2019. 12. 07. 03:26

Na ez a rész is botrányosan unalmas és értelmetlen volt, mint az arrow heti része. 8 részre flashben nem tudnak írni egy igazán jó gonoszt. Ez a mohinder is időhúzásra is gyenge volt kb heti meta szint. Meg Dark Flash úristen mitől volt ez gonosz, mert szeme és szája fekete volt? Jézus mária. Szörnyen rossz volt, főleg 2 részes epizódnak szánták. Ebben a részben vkit meg kellett volna ölnie egy ártatlant, vagy vki nem megmentenie, hogy súlya legyen, hogy most dark flash. Ez a 6.évad pocsék, még az 5.évadot is alulmúlja, pedig azt nem nehéz. Egyedül a Crisis mini mozira leszek kíváncsi. Ez a flash arra jó, hogy amikor eszek akkor nézem amíg eszek és evés után mehet a kukába, majd következő evéskor újra előveszem. Itt tart nálam ez a sorozat. Még sajt szószos nachost se érdemes ennem, mert unalmas.

Mate4182 - 2019. 12. 07. 09:59

Még sajt szószos nachost se érdemes ennem, mert unalmas.

ez azert eleg durva :D

de amugy egyet kell ertsek a legtobb dologgal. CW-n olyanra ne szamits hogy majd vkit hagynak meghalni vagy plane hogy oljon is. Barry Allen meg az anyja gyilkosara se kepes kezet emelni :D

Klabi - 2020. 01. 23. 22:26

Nos, remélem, nem a 6. évad lesz az utolsó Flash-ből.

winnie - 2020. 01. 23. 22:43
Silver-sama - 2020. 02. 05. 15:46

6×10
Nem nyűgözött le a heti villain, de a Black Hole szervezetből még nagyon jó dolgok sülhetnek ki, akár a következő évadra is alapozhatnak vele.
Iris megint titokban akciózott, bár most nem volt túl idegesítő. Ő is ért valamihez néha.
Kaptunk Diggle cameot, és nem tease-elték a Zöldlámpás gyűrűt :S
Valami változott nekem a Flash légkörével kapcsolatban, most az egyszer úgy érzem, hogy az utóbbi nagy eseménynek tényleg van kihatása, tényleg mernek merészek lenni.
És kaptunk f@sza új intrót!
Nálam a jobb részek közé tartozik.

livetofail - 2020. 02. 06. 06:08

@Silver-Sama: ez a resz az Arrow finale elott jatszodott, ezert meg nem is volt gyuruje.

DarkEagle - 2020. 02. 06. 11:54

“Kaptunk Diggle cameot, és nem tease-elték a Zöldlámpás gyűrűt :S”

Nem mivel ez a rész még a temetés előtt játszódik. Mondja is Dig hogy készülődnek a költözéshez.

Az új intró nekem is bejött. A Black Hole elég merész húzás mert van benne pár nagyon érdekes sztori főleg Iris-szal kapcsolatban. Heti ellenségnek nem mondanám egyébként Dr Light-ot mert ő tuti visszatérő lesz főleg hogy BH ügynök. Egyelőre nehéz megmondani mennyire akarják követni a képregényt de nagyon úgy fest hogy fel fognak dolgozni pár dolgot ebből a legesélyesebb talán a csávó a cégnél akit Iris akart leleplezni, neki fontos szerepe lesz meg ugye Mirror Master is visszatért ő kapta el Irist. Kíváncsian várom vajon látjuk-e Iris West ügynököt. Jó lenne már így 6 év után valamit kezdeni ezzel a szerencsétlen nővel. Bár egyszerűen nem tudom kedvelni akármit is csinál és ez sajnos főleg a színésznőnek álcázott csaj hibája.

A Cisco dolog megint nem világos hogy akkor most miért nincs ereje mikor visszakapta a Monitortól de oké A Multiverzum ugye létezik csak a hősök nem tudnak róla szóval remélem nem drámáznak majd ezen egész évben.

Mate4182 - 2020. 02. 09. 01:02

Vallalhatatlan hulladek

Csak ezzel a ket szoval tudom jellemezni
Tegnapelott vagy tegnap megneztem es meg ki is akadtam par dolgon, de annyira jelentektelen az egesz sorozat hogy mar nem is emlekszem sem a hibakra, de magara az epizodra sem.

Arra jo lesz hogy szoljon amig PSezek

CrashBoostZoom - 2020. 02. 09. 16:14

@Mate4182

Az ilyet sosem értettem. Akkor minek nézni egyáltalán? Ha én így gondolkodnék egy sorozatról akkor azonnal abba is hagynám.

Mate4182 - 2020. 02. 10. 12:27

CrashBoostZoom – nem vitazok, teljesen jogos.

Az en hibam elismerem. Sajnos baromi nehezen engedek el sorozatokat ha BARMI kedves belole. Itt a Flashban tul sokat nyom a latba az edes emlek amit az elso 2 evad okoz, az a par mellekszereplo aki nagyon nehezen tud rossz lenni (Cisco, Wellsek, Cecille).

A Supergirlt is csak azert tudtam kaszalni 3 evad utan mert akkor szallt ki Odette Annable meg a tech srac is szoval ott a kedvenc faktorok egyszerre tavoztak, nekem is konnyebb volt.

Az Arrownal halasan lelegeztem fel a finale vegen kicsit olyan (elore is bocs az erre erzekenyektol, de eutanazia erzesem volt, mintha egy evek ota szenvedo szerettem valasztotta volna a gyors lezaras opciot)

Es a Flashre is azt mondtam a crisis utan hogy probalok szigorubb lenni…
Erzelmek es nosztalgia ide vagy oda meg egy-ket ilyen minosegu resz es tenyleg a sarkamra allok :D

wondorog - 2020. 02. 12. 10:20

Fú a mai részt nagyon nehezen tudtam átszenvedni. Nálam simán benne van a 6 évad top5 legrosszabb részében, és valószínűleg elég előkelő helyen.

DarkEagle - 2020. 02. 13. 15:41

@wondorog: Szívemből szóltál. Ebben a részben konkrétan minden benne volt amiért utáltam eddig Irist. Nem mintha meglepett volna de azért többet vártam Irist West ügynök száltól és tudom még csak most kezdték de már látszik hogy ebből nem lesz olyan komoly sztori mint a képregényben. Tudom, tudom hagyjam már a képregényt de ha egyszer állandóan előveszik a legjobb sztorikat akkor nem tudom mellőzni főleg ha Candice Patton van állandóan a főszerepben. Ebben az egy részben annyi plothole volt hogy egy komplett sorozatra is elég lenne. Ismeri a komplett Team Flash valódi kilétét, oké akkor Iris nyomozzon egyedül, nyomjon le egyedül egy egész kocsmát. Barry meg csak nézze.

Amúgy végig azon agyaltam hogy a Flash “írói” próbálják utánozni a LOT íróit? Mert ők szoktak ilyen agyhalott részeket csinálni csak azok ugye szórakoztatóak míg ez komplett unalom volt amit még el is viselnék de a bőrt is letéptem kb az arcomról annyira égő volt minden 2. jelenet.

Barry-t meg zseniből ledegradálták 6 év alatt komplett idiótává akinek az se tűnik fel hogy a felesége akit gyerek kora óta ismer tud sütni, főzni és 1 interjú alatt megtanult még olaszul is. :D

wondorog - 2020. 02. 13. 16:53

DarkEagle: a másik dolog meg az, hogy oké, sejteni lehetett, hogy lesz post-crisis dráma Barry és Iris között, csak konkrétan nem is a “valódi” Iris-sal történt meg a dolog. Nem tudom ez a “Mirror-Iris” mi pontosan, de nagyon remélem, hogyha ezt lerendezik, nem kerül újra elő ugyanez a dráma.
Az Allegra sztori a részben egy nagy “meh”, ez most minek is kellett, csak a Valentin-nap miatt? Frostból akármit is akarnak csinálni, nagyon nem tetszik, teljesen leépítik a karaktert.
Amunet és Goldface kb. a sorozat legnagyobb cringe momentumait hozták, főleg az utolsó jelenetükben.
Az egyedüli érdekes dolog az Nash látomása volt Harryről, érdekel, hogy ez most egyfajta PTSD, vagy Harry valahogy megpróbál utatni keresni Earth-Prime-ra.

Szotyi - 2020. 02. 14. 07:30

Kb 20 perc után kinyomtam a francba. Borzasztóan gyenge.

Mate4182 - 2020. 02. 15. 11:07

na akkor gyanus hogy ez az epizod cask Horizon Zero Dawn melle less majd hatterzaj :D

Silver-sama - 2020. 02. 15. 19:25

Most különcködök, mert szerintem Dark Iris jobb Iris, mint az igazi.
Amunetet már rég hanyagolni kellett volna, annyira rossz. Bárcsak ne vennék elő többet. A legröhejesebb, hogy Barry bármikor megfoghatná és szupersebességgel bevághatná egy Metacellába mielőtt egyet pislogna, de neeem…

DarkEagle - 2020. 02. 15. 20:29

@wondorog: Mirror-Iris mármint aki jelenleg kinn van azt ugye Mirror Master-nek köszönhetik. Elég jó karakter és ugye láttuk is már anno a Flashben bár sok mindent nem kezdtek vele és ez már tuti hogy más, valószínű ez végre már az eredeti lesz. És ugye az ő képessége az hogy van egy komplett saját világa amit Tükörvilágnak nevez. Gondolom ez a Dark Iris is a valódi Iris lehet csak egy másik alteregója.

“Barry bármikor megfoghatná és szupersebességgel bevághatná egy Metacellába mielőtt egyet pislogna, de neeem…”

Ez sajnos a kezdetek óta hatalmas plothole a sorozatban de ezt el is lehetne nézni neki mert akkor 1 perces lenne minden rész. A nagyobb gond az hogy meg sem próbálnak az írók kigondolni valami logikusabb dolgot hogy ezt palástolják. Barry gyakorlatilag bármit megtehetne egy szempillantás alatt hiszen szó szerint le tudja állítani az időt is maga körül de nem, az írók úgy érzik állandóan hogy hülyeség lenne a címszereplőt főszerepben használni ezért inkább a feleségét használják állandóan. Egyébként ez az egész “tudom ki vagy valójában” baromság is akkora hülyeség mint egy ház. Mintha ez nem történt volna már meg anno mégis ugyan úgy harcolt Barry most szó szerint csapatvezérből cserejátékkos lett mert félnek. Mégis mitől? Olivert sem támadták többet csak mert kiderült a személyazonossága. Barry-t meg tuti hogy még jobban imádnák mert ő nem igazságosztó hanem “valódi” hős a nép szemében. A többiek meg totál irrelevánsak. Ciscót is egy tollvonással “kiírták”. És akkor nem is említettem a gumiembert akit a Crisis óta nem is láttunk, Caity is csak egy mondat erejéig említette ugye. Azt se tudjuk mi van vele.

Ez a sorozat már rég nem Flashről szól hanem “Mrs Flash”-ről és ezt nem is rejtik véka alá. Sőt szerintem büszkék is rá. De ha már ezt akarják csinálni akkor egy olyan nő lenne a képernyőn akiben van tehetség de egy korhadt fadarabban is több a tehetség mint Candice-ben és ehhez még hozzájön ez a trehány írói munka is. Nem csuda hogy folyamatosan zuhan a nézettség is.

Mate4182 - 2020. 02. 16. 10:04

na, erot vettem magamon es megneztem a 11. reszt. oszinten szolva rosszabbra szamitottam.

a ripacs no meg a fuxos fekete csavo jelenetei fizikailag fajtak. elertek a szekunder szegenyerzet egy olyan pontjat amit eddig cask a Kozepsuli cimu youtube video par masodperce tudott … (aki latott mar barmit abbol a mocsokbol az erti mit jelent ez)

Viszont egy dolgot megjegyeznek: nem let volna ez olyan szar resz ha nincs benne Barry.
Szerintem Candice nagyon kis csemege, az hogy tre szineszno azon tultennem magma ha a sztori jo lenne. Ez a sztori nem let volna olyan rossz, cask tenyleg baromira lebutitjak Barryt hogy legyen indok miert nem o old meg mindent.
de akkor inkabb legyen kiutve vagy legyen egy szigeten vagy leszarom de ne azert legyen hasznavehetetlen mert egy hasznavehetetlen idiota hanem mert szimplan nem elerheto

Ez a sorozat már rég nem Flashről szól hanem “Mrs Flash”-ről és ezt nem is rejtik véka alá. Sőt szerintem büszkék is rá. – en ezt azert tulzasnak tartom, inkabb cask olyasmi ez mint amikor tultoltak Felicityt az Arrowben. kellett par ev es rajottek hogy sokkal job mindenkinek anelkul a ripacs nelkul.
vagy itt is rajonnek vagy majd kevesebb Iris jelenet less.

DarkEagle - 2020. 02. 16. 10:35

Oké hogy Felicity is idegesítő volt miután összejöttek Oliverrel DE azért ő mindig hasznos tagja volt a csapatnak és nem csak azért volt ott mert #feminism. Arról nem is beszélve hogy fényévekkel több kémia volt közte meg Oliver közt mint Barry és Iris közt. Mondjuk őket nem nehéz túlteljesíteni. Az egész kapcsolatuk olyan mintha Barry egy szobanövényt vett volna feleségül. :D

Na meg miután összeházasodtak Oliverrel azért sokkal jobb lett a kapcsolatuk ellenben a West-Allen párossal.

Mate4182 - 2020. 02. 16. 16:32

reszben egyet kell ertsek, de az Oliver Felicity kemiat en nagyitoval se talaltam soha.

és nem csak azért volt ott mert #feminism – dehogynem :D az utolso evadokra szerintem pont ezert is irtak ki lelkifurdalas nelkul mert mar mindneki tudta ugy kezelni a gepet mint o es innentol o teljesen felesleges volt cask a fennt emlitett hestegfeminizm maradt

en nem bannam ha Iris kapna vmi normalisabb szalat mert en meg mindig hiszem hogy lenne benne potencial cask ne az legyen az ara hogy az o ertekeit akkor lassuk ha Barry ertekei zuhanni kezdenek (gondolok itt arra hogy Iris ezerszer okosabbnak tunik mint Barry, bar ez a MirrorIris vagymi de akkoris)

viszont 1 dolgot el kell ismernem: mindket clifhanger felkeltette az erdeklodesem!

DarkEagle - 2020. 02. 17. 16:09

Felicity kihagyása nem írói döntés volt hanem a színésznő akart lelépni. És csak az utolsó évadból maradt ki a 7-ben benne volt még ha nem is minden részben. Feminizmus miatt hiába hoztál volna amúgy Felit pont azért amit te is írsz mert a végére már mindenki vágta a gépezést meg akkor már ott volt két Kanári is akik a terepen is használhatók voltak. És igen miattuk sem olvadt le a képernyő de fényévekkel jobb páros mint a West-Allen. És igazából Irisból pont az hiányzik ami Feliben meg volt, mégpedig hogy tisztelte a férjét és elvárta hogy egyenlőként kezelje őt Oliver is és ezt be is bizonyította főleg mikor Oliver dutyiban volt. Ellenben Iris nem mutatott fel semmit azon kívül hogy a híressé vált a legundorítóbb monológja még utálhatóbbá tette vagyis a a crossoverben a #Feminism. Amúgy abban a jelenetben érdemes megnézni a többi nő arcát pláne Felit alakítóét még a hangja is elcsuklik mintha hányni akarna. :D Nyilván ez nem Candice hibája hanem az íróké de ezzel csak azt akarom mondani hogy kettejük közül Feli mami az aki picit hasonlít Lois féle erős női stílushoz Iris pedig nem véletlen referált magára mint megmentendő hercegnőcske mert ő is tudja hogy semmit sem tud letenni az asztalra azon kívül hogy ő Mrs Flash.

Plusz színésznőként is sokkal karakteresebb Emily mint Candice. Persze egyik sem Meryl Streep de hatalmas különbség van köztük. Anno ugye az Arrow-ban is volt pár szar évad de még azokban is sokkal jobb volt Feli mami mint Iris a legjobb Flash évadokban. Főleg mivel a legjobb Flash évadokban alig szerepelt ugye. És akárhányszor képernyőn van és történik valami Barry-vel mindig csak magára gondol mindig magát sajnáltatja hogy ezt meg azt most hogy éli túl.

Mate4182 - 2020. 02. 17. 19:18

pláne Felit alakítóét még a hangja is elcsuklik mintha hányni akarna. :D – na ezt szerintem mar tenyleg cask belelatod de mindegy :)

DarkEagle - 2020. 02. 18. 10:02

Nem látom bele, nézd meg a videót. :D
Ahogy a mondás tartja egy kép többet mond minden szónál.

https://twitter.com/ItsSpoilerTime/status/929864284183592961

Mate4182 - 2020. 02. 18. 16:05

megneztem es kitartok: ezt cask belelattad.

ha tenyleg az lenne amit mondtal, akkor azt ujravettek volna minimum.
de ebbol ne legyen vita, aki nalam Felicity az nalad Iris oszt kesz :D

DarkEagle - 2020. 02. 18. 17:07

Vita nem lesz mert messze nem ők a kedvenc szereplőim. :D Sőt igazából egyik páros sem érdekel. Én pont azokat erősítem akik mérgesek voltak hogy Olivere nem Laurellel volt együtt végül. A West-Allen párost meg képregényben szeretem. Hozzájuk úgysem fog soha felérni a sorozat. Ott megközelítik a Lois és Clark párost itt messze alul maradnak már most és mi lesz majd ha elindul Loisék saját sorozat majd. Porba döngölik a Flasht.

Mate4182 - 2020. 02. 18. 19:22

és mi lesz majd ha elindul Loisék saját sorozat majd. Porba döngölik a Flasht.

van hited azt nem tagadom :D

nekem sajnos nagyon nem mukodott a kemia a CW-s Lois es Clark kozott (nem cask a kemia, mindkettot katasztrofalis castingnak tartom) de mondjuk az en velemenyem sem feltetlen mervado mert szamomra az orok kedvenc Lois es Clark az a 90es evekbeli Lois es Clark :D

DarkEagle - 2020. 02. 18. 20:05

Nekem meg a Smallville-es páros. :D

Egyébként nyilván nem lesz az új sem Emmy díjas sorozat de maga a felállás már alapból sokkal érettebbnek tűnik mint bármelyik másik CW sori. Talán csak a Black Lightning ami hasonló hiszen ott is hős család van ugye idősebb gyerekekkel és az is nagyon jó.

Egyébként a Flasht nem olyan nehéz felülmúlni szóval. :D

DarkEagle - 2020. 02. 21. 11:47

Na mivel látom pang a topik beírok hátha valaki kedvet kap. Nem mintha nem érteném meg a pangást. :D

Nem lesz hosszú komment mert az egyetlen pozitívum a részben az Ralph és Sue Dibny volt. Akarom mondani Sue Dearbon 😉 Hartley Sawyer és Natalie Dreyfuss egy újabb olyan remek párost hoztak amit igazából a két főszereplőtől kéne látnunk és ez megint nem az írók munkáját dicséri. A két színész közti kémia kinyomta a padlást is, végig azon agyaltam hogy látni akarom őket a saját sorozatukban mert itt úgyis elnyomja őket a Mrs Flash. Meg amúgy is tök fasza lenne látni egy Noir-os nyomozós spinoff-ot a Detective Comics 1000. számában bemutatott Guild of Detection címen. amiben ugye eléggé illusztris DC Comics nyomozók szerepelnek, nyilván Batmannel és J’onn J’onzz-szal az élen. De ehhez túl fiatal a CW közönsége.

Nyilván lesznek olyanok akiknek nem fog tetszeni a rész végi csavar meg hogy egy újabb erős nőt látunk (Necridus-szal ezt már Twitteren lebeszéltem) de őszintén szólva akármennyire is tipikus fordulat és klisés én már annak is örülök ha egy nő nem csak dumál arról hogy erős nő hanem látunk is belőle valamit mert Iris eddig csak dumált erről 6 éven keresztül. Na meg ugye Sue egyetlen rész alatt lenyomta harci tudásban, nyomozás terén is és persze a szerelmi szálat jelentő kémiában is.

És akkor ennyit is a részről mert minden más totál felesleges volt. Röhejes hogy Barry már 3 rész óta részenként kap 5 percet kb pedig ő a főszereplő Iris meg 1 perc alatt rájön arra amire a nemcserés Tükör Mester doktornő 6 éve alatt. Asszem 6 évig volt bezárva. Azt még elnézem hogy a férfi Tükrösből nőt csináltak de azért örültem volna ha nem Iris oldja meg a problémát hanem mondjuk akármilyen klisé is lett volna az is de a nő tisztában lett volna a képességeivel és mondjuk együttműködik a férjével hogy így szerezzen áldozatokat úgymond a tükör-világába. De nem ő is csak egy megmentésre váró madárka akiből egyébként az évad kövi gonosza lesz mert erről már volt hír szóval Godspeed csak látogatóba jön megint majd.

Viszont a jövőheti rész legalább érdekesnek tűnik és Barry talán nem 5 percet kap mert Grodd és pajtija is visszatér.

Mate4182 - 2020. 02. 23. 17:13

az hagyjam hogy a flash topic haldoklik, de a Legendsnel osszesen van 8 comment :O

ahogy latom az egesz cw reszleg pihenopalyan van a nagytobbsegnel

btw.: amig van akar cask 1 epizod Disenchantment a telomon, addig a flashnek nincs eselye, de estere sztem less vmi velemenyem nekem is

DarkEagle - 2020. 02. 23. 17:31

Én nézem mindet még mindig de legtöbbször nincs erőm írni róluk mert csak jobban felhúzom magam, amiről meg jót írhatnék arra meg nem jut időm. :D Pl az említett LOT vagy akár BW és BL.

Ayrons - 2020. 02. 24. 19:20

A crossovernél sokan kiszálltak ennyi.

DarkEagle - 2020. 02. 26. 15:40

VÉGRE el se hiszem több mint 2 hónap után végre a címszereplő volt a főszereplő. :D Érdekes hogy egyből normális részt kaptunk és a következő is jónak tűnik. Bár megint egy komoly képregény sztorihoz nyúlnak szóval van miért félni.

Iris továbbra is irritáló de ez nem újdonság de legalább végre haladtunk a Tükör verziójával. Na nem mintha nem lehetett volna mérföldekről látni hogy a nő aki irányítja a Tükörvilágot aki ugye Tükörmester akiről tudjuk hogy ellenség a végén ellenség lesz. Micsoda fordulat anyám. :D

Ami viszont meglepett hogy visszatér jövőhéten elvileg RF is.

A Grodd-Barry fúzió nagyon menő volt de szerintem előbb kellett volna csinálni mert akkor lenne értelme az egész Black Hole sztorinak hiszen őket Grodd irányítja a képregényben mert uralni akarja a Speed Force-ot.

Mate4182 - 2020. 03. 05. 17:37

talan 1 vekonyka, toredezett vegu hajszallal volt jobb az elozo resznel, de oszinten szolva annal az is jobb ha valaki a falat nezi 42 percig

Groddot ,,jo” volt latni (ez most megint supergirl kategoria volt) az uj csapatot nehezen szokom, de legalabb Cisco bnoje cuki

elvis - 2020. 03. 17. 13:28

A Crisis utáni részek jobbak, mint az évad első fele. Vsz csak Iris rontja a minőséget. A Sue Dearbon-os rész is jó volt, ez a Grodd-os rész pedig jóval átlag feletti volt, mondom ezt úgy, hogy a Grodd-os részek valamiért eddig nem annyira jöttek be.
Látva, hogy Thawne is jön a folytatásban, én bízom a színvonal emelkedésében.

Silver-sama - 2020. 03. 20. 14:56

6×15: Szerintem az évad eddigi legjobb részét hozta ez az RF-harc. Különösen tetszett, hogy ezúttal másfajta Speedster-harcot láthattunk. Egyszerűen annyira jó, hogy visszahozták :D Most biztos talál új gazdatestet és képezi magát, hogy teljesen visszanyerje a sebességét, majd az utolsó 2-3 részben újra támad.

DarkEagle - 2020. 04. 23. 13:47

Te jó Isten. Hát mi volt ez a 16. rész emberek? Ebben a csapatban mindenki segg hülye lett? Egyébként hol van Caity? Csak úgy eltűnt puff? Vagy csak nem emlékszem már arra sem mi volt. Ez a fake Iris meddig tudja hülyíteni az embereket? Értem én hogy sok a gond de Barry mikor jön rá végre hogy az állítólagos élete szerelme nem az akinek gondolja? Nem akarok hasonlítgatni másokkal de basszus ilyen rész anno volt a Smallville-ben is és ott Lois 1 perc alatt rájött hogy nem az igazi férjét látja. Ráadásul hogy lehet ilyen hülye az igazi Iris is? Oké hogy Carver felesége már tudta hogy Barry a Flash de akkor is basszus csak így kiböki neki hogy “Szeva a férjem a Flash.”? WTF? Joe ökörködése is basszus. Tudja mekkora állat Carver de ő besétál hozzá hátha kinyírják és egy bomba kell ahhoz hogy tanúvédelembe menjen, ami egyébként megint ökörség mert ott is simán megtalálhatja majd őt. Meg akkor már miért nem viszi a feleségét meg a lányát is? Nem az lenne logikusabb? Ez a bomba dolog meg baromira irritáló. Megint elég volt kihúzni egy kábelt?

Tényleg az egyetlen ami megmentette a részt a teljes pusztulástól az Sue és Gumimiaci jelenetei. Ők zseniálisak. Ha kapnának saját sorozatot instant kaszálnám a Flasht. Bár évad végén szerintem így is esélyes. Azért nálam is van egy alsó határ ami után már nem bírom.

szotyi - 2020. 04. 23. 19:39

Elmentünk szünetre egy viszonylag jobb rész után. Elkeztem nézni a 16. rész és megjöttünk megint, borzalom. Komolyan mondom nézhetetlen.

Mate4182 - 2020. 04. 25. 15:07

Ez a gumiraszta regen csak hajlekony volt, mostanra olyan mint Ralph…

Flash a sebessegevel egyutt a maradek jozanesze is fogy el ahogy latom.
Raadasul mar egy hajlekony ember is siman elveri, hol a sebesseg? Nem.muszaj mindet elhasznalni hogy leusson valakit…

+1: oke hogy Iris mindket vilagban ott vsn, de Kamilla meg a rendor csavo csak agymosottkent engedelmeskednek, hol az o ,,szemelyuseguk” mint Irisnak a tukorvilagban?

Nem igazan tudom mar kovetni es oszinten tartok tole hogy az alkotok sem

tvolker - 2020. 04. 30. 11:51

Érdekességképpen egy angol nyelvű beszélgetés (“interjú”) Granttel: https://www.youtube.com/watch?v=V9ijmvM2YAI

Szimpatikusnak tűnik, beszél arról hogy milyen szerencsésnek érzi magát sokszor, hogy mik a tervei később, persze a Flash is szóba kerül.
Említette, hogy anno nem is akart a meghallgatásra menni, mert úgy állt hozzá, hogy úgysem őt fogják választani :D A jövőt illetően pedig ami érdekes, hogy a 7. évadra van még szerződése jelenleg. Elkezdték nemrég a tárgyalásokat az esetleges 8-9. évadról, csak a koronavírus miatt megszakadt a folyamat, de egyébként még nem igazán tudja, hogy vállalná-e. Kb úgy fogalmazott, hogy szereti a karaktert és szívesen csinálná tovább, de örömmel foglalkozna már mással is. Gondolom sok múlik majd azon h mennyi pénzt ajánlanak neki…

Rátérve a személyes véleményemre, a mostani évad alapján lehet a 7. után nem kéne tovább “erőltetni”, mert egyszerűen ilyen írókkal a sorozat már csak árnyéka önmagának és annak a minőségnek, ami az 1-2. évadban annyira népszerűvé tette a sorozatot… Vannak persze jó részek, de összességében a sztori elég gyenge idén (is), és folyamatos probléma, hogy Barry sokat bénázik, mert túlságosan le van butítva a karakter. Olyan ellenfelektől kap ki rendszeresen, akiket simán le kéne győznie, ráadásul még mindig arról szól a sorozat, hogy egyedül kb. semmit nem tud megoldani, csak a csapattal. Nem utolsó sorban a következetesség is sokszor hiányzik, olyan logikai bukfencek akadnak néha, amik felett nem lehet már csakúgy elsiklani. Szóval összességében egyre kevésbé élvezem, amit látok. (Még nem ért el az egyéni kasza szintjére a sorozat, de közelít…)

szotyi - 2020. 04. 30. 20:22

Nekem az a legnagyobb problémám hogy a címszereplő egy vicc kb nem is róla szól a sorozat. Pedig csak azért maradok mert nagyon szeretem a speedstereket. De a Flash című sorozatban a Flash a 6. évadra eljutott arra a szintre hogy nem tud önállóan dönteni meg sebessége sincs. Helyette nyáltenger van. Komolyan ez a zene a uccsó rész végén meg a történések majden visszahozták ez ebédem.

wondorog - 2020. 05. 02. 22:03

Még ha kis dolog is a rengeteg hülyeség mellett, hogy a régi évadokban azért legalább 80%-ban a stáblista utáni jelenetek érdekesek voltak, de mostanában már ott is csak a szenvedés megy. Apróság, de pl. az előző részben is, amikor Carver beszélgetett az asszonnyal a tükörben, miért nem azt rakták a stáblista mögé, a Barry-Iris szenvedés helyett?

Mate4182 - 2020. 05. 12. 19:07

Az egyetlen indok amiert nezem meg ezt a marhasagot az Cecile aki egyre tobb screen timet kap.
Azt hiszem ez mindent elmond az elmult 2-3 reszrol kialakult velemenyemrol :D

wondorog - 2020. 05. 13. 17:30

Azért annyiból jót tett a sorozatnak a leállás, hogy így elkerültük az évadzárós Iris drámát (pont eleget kaptunk az utóbbi részekben, és majd az új évad elején kezdhetjük elölről). Talán emiatt, még elég korrekt évadzárót kaptunk, bár ezt inkább csak az évad szintjén mondanám, ami borzalmas volt. A főcímet meg lassan tényleg lecserélhetnék Flash helyett Iris-re.

szotyi - 2020. 05. 13. 19:48

Hát ugye ez elvileg nem évadzáró lett volna de csak egy kicsit volt jobb mint az elmúlt két rész. a Flash-nek nincs sebessége ez az 5. évad. Hatalmas fail ez az évad.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz