login |

The Flash: kezdett a 6. évad

2019. 10. 09. 22:20 - Írta: Necridus

14 hozzászólás | kategória: kritika,

Nem gondoltam volna, hogy ezt fogom mondani (főleg a tavalyi és az azelőtti évad teljesítménye miatt), de egyelőre a The Flash visszatérése tetszett legjobban az idei országos sorozatok közül. Hogy miért? Mert ez a The Flash volt, és nem a túlszappanozott, elvicceskedett akármi, ami már egy ideje.

Rögtön a mondat leírása után kijelenteném – kissé ellentmondva magamnak -, hogy mégis teljesen ugyanazon elemek szerepeltek a részben, mint eddig, csak most máshogy tálalták, másképp hatott az összhang, és a szenvedés helyett VÉGRE szórakozás lett belőle.

Rögtön térjünk is rá a spoilerekre a tovább mögött.

Még a nyitójelenetnél azt hittem, ismét többségben lesznek a negatívumok, elvégre ki kezd úgy évadot, hogy elromlik valami, amit látunk, mire az amúgy is közutálatnak kitett karakter elmondja annak, aki szintén látta, hogy mi történt, hogy melyik tárgy romlott el? Kösz, zsenikém, mind láttuk.

Nora üzenete füstölt ki, ami később az egész részben kínozta Allenéket. Elvesztették a lányuk utolsó hagyatékát, és ette őket a lányuk eltűnése. De ezt nem a túlérzelgős jelenetekkel ábrázolták, ahogy az egyik egyszer kirobban zokogva, hanem folyamatosan építették, ahogy Iris meglát egy fotót róla, és elérzékenyül, vagy ahogy Barry egy veszekedés alatt elszólja magát, és kiderül, hogy komolyabb sérelmei vannak, mint gondolták.

Godspeed rögtöni legyőzése meg nem tűnt felesleges szálnak, mert érdekes felvezetést jelent egy komolyabb főgonosz megjelenésére, elvégre ez volt már a negyedik Godspeed, akit elkaptak a nyáron, és sosem a valódi.

Szerencsére a drámát a humorral egyensúlyozták, és nem a bugyutasággal, amit Cisco hozott eddig. Pont az ő karakterén lepődtem meg leginkább, mert tényleg vicces volt, és nem nevetséges. Ralph James Bondos belépőjén pedig lehetetlen volt legalább nem elmosolyodni.

Cisco ráadásul kimondottan értelmes volt ezúttal. Oké, egy zseni, de végre nem csak a technológiával kapcsolatban mutatta ezt meg, hanem magával az élettel. Sokkal érettebb gondolkodása van a kettős életükkel kapcsolatban, és a logikáját használta a heti ügy megoldásában ahelyett, hogy az érzelmeire hallgasson – mint Barry, akitől ezt már megszokhattuk. (A pletykák hamisnak bizonyultak, Carlos Valdez marad a sorozatban).

A heti ügy! A videó láttán azt gondoltam, gagyi lesz, ahogy a vicceskedős bloggert fogják beállítani ellenségnek, de ennél sokkal összetettebb és érdekesebb esetet kaptunk. Véletlen kreált egy fekete lyukat, ami néha megjelenik Central City utcáin, és ami osztozik Chester tudatán, így ha el akarják pusztítani, akkor az ártatlan ember életét oltják ki.

Végül Barry beugrott a fekete lyukba, és kihozta tulajdonképpen Chester tudatát. De mi van a zenével most az Arrowverse kapcsán? Már a Batwomannél is, és a Supergirl esetében is eléggé félresikerült valami e téren. Berakták a Flash című Queen-számot, ami jó poén és hangulatos, csak nem ide. Nincs mit részletezni, szerintem nem illett a jelenetbe.

Mindeközben a karakterek elemzésére is ügyesen ment rá. Egyrészt Killer Frost kapott nagyobb szerepet, akinek esetében nagyon jó húzás a karakter árnyalása. Mindig azt gondoltuk, hogy ő a szuperhős, míg Caitlin a szív, az érzelmes ember, de Frost is érez, ő is életre vágyik, így Cait átadja a helyét időszakosan másik személyazonosságának.

Mellette pedig az új ellenség, Dr. Ramsey Rosso érzelmi világát és gondolkodását tárták elénk, aki elvesztette anyját, és feltalált egy új gyógymódot, hogy legyőzze a halált: sötét anyagot juttat a szervezetébe. Eddig hatásos, mert eléggé elszántnak tűnik a gonoszsághoz. A képességéről még nem tudni, a rész utolsó pillanataiban alakult át metává.

Amit hiányoltam a Supergirlből, hogy Mar Novu megjelenjen a Crisis-t felvezetve. Itt megtörtént, és közölte Barry-vel, hogy már nincs sok ideje, lassan fel fogja áldozni magát az egész világ érdekében. Csak mind tudjuk, hogy ez nem így lesz. Legalábbis nem lesz tartós a hatása. Van még egy fél évad (minimum legalábbis) az esemény után a sorozatból, és mind tudjuk, melyik univerzumos főszereplőnek kell végleg távoznia.

Vagy lehet, hogy meglepnek minket?

14 hozzászólás Ne habozz!

DarkEagle - 2019. 10. 09. 23:11

Nagyjából egyetértek a kritikával. Eddig ez a legjobb nyitány. Meglátszik hogy visszatértek az 1. évados írók. Ha jól tudom legalábbis, hogy ők tértek vissza. Pont ezt az egyensúlyozást hiányoltam, ezt mondtam minap Winnie-nek is. Csak aztán így is maradjon.

Egyébként én jót röhögtem a Flash Gordon-os zenén mert ugye az nem csak egy szimpla Queen zene hanem konkrét utalás a filmre. :D

youtube.com/watch?v=hYTYqs-ytSk

Iris most egyáltalán nem volt idegesítő teljesen jól hozta Candice amit kellett. Ez történik ha normális szerepet kapnak a színészek? A Halálos Iram féle kajálgatás is hangulatos volt. Talán az volt picit erőltetett számomra. Nagyon sok utalás volt megint Marvelre és más filmes, sorozatos dolgokra. Csak most nem volt zavaró mert történt is valami.

Godspeed-el remélem nem szarakodnak majd mert ő teljesen más szint mint RF vagy Zoom. Kíváncsi vagyok hogy ő maga küldi vissza a múltba az énjeit vagy más irányítja. Mondjuk a ruhája még mindig nem jön be hiányzik belőle az igazi arany szín.

Ralph úgy tűnik megtalálja a szerelmet hamarosan. Ennél többet nem is mondok, akit érdekel ki a csaj akit említett keressen rá a karakterre.

Bloodwork avagy Rosso elég jó volt bár kicsit bánom hogy meta formában fekete és nem piros és a kiszivárgott képek alapján amiket véletlen a képembe tolt a Twitter olyan dolgok lesznek amikre nem számítottam pedig a képregényben is így csinálták Bloodwork ellen. Remélem nem cseszik el.

Killer Frost-nak örülök mert bírom ahogy Cait-et is bár az új ruhája annyira nem jön be jobban örültem volna ha a Rebirth féle szerkót kapja de mindegy. Ennyi gond legyen csak a sorozattal.

Monitor feltűnése várható volt hisz már mondták hogy elvileg minden részben itt lesz és nagyon remélem hogy Barry eltűnését nem oldják fel könnyedén szeretném ha normálisan adaptálnák a Crisis-t és ahhoz pedig tényleg annak kell történnie amit Monitor pajtás mondott. Amúgy is mindegy hiszen utána jön a reboot szóval lehetnek merészek.

Silver - 2019. 10. 10. 01:13

Ami tetszett:
– nem pakolták tele popkulturális utalásokkal
– Cisco tudományos magyarázatainak volt értelme (legalábbis számomra)
– Barney 2.0 (Ralph) úgy mindenével együtt
– a villaint jó szándék vezérli
– érdekes csavar Godspeeddel
– már most elég sok szálat nyitottak meg
– valóban szerilizáltabbnak érződik így előre a szezon, ahogy ígérték

Ami nem tetszett:
– szokásos technikai megoldások, vágás, jelenetekről túl hamar átugranak, nem tartják ki, ahol kéne
– KF atitűdje eléggé WTF volt, karakteridegennek érződött
– Iris fölösleges titkolózása
– Barry viselkedését sem éreztem hűnek, reálisnak (kivéve a vitatkozásnál)
– túl lazán vettek egy FEKETE LYUKAT, teljese felelőtlenül rohant bele Barry

Inkább volt jó, mint rossz. 6/10

Mate815 - 2019. 10. 10. 08:06

Jó rész volt, Iris, Caitlin voltak a legjobbak de Cisco és Ralph is hozták a formát. A Queen szám óriási volt, messze a rész fénypontja.

jessm - 2019. 10. 10. 09:29

Szerintem unalmas rész volt, annak ellenére, hogy a heti eset valóban érdekes volt.
Egyébént az utübbi évek legjobb kezdése volt , és tényleg több poén volt.
A krizinek lehet a következménye, hogy Barry meghal és 2-3 rész erejéig nem látjuk, aztán visszatér valahogy.

VvD - 2019. 10. 10. 09:48

Bár pár évaddal ezelőtt kaszáltam a Flash-t, néha néha visszanézek és megnézek egy részt. Mint most is. Annyira tetszett, hogy lehet, hogy maradok :) Itt most nem kellett folyamatosan forgatnom a szemem a szükségtelen szappanopera miatt és élveztem is a részt. Mint az első évadban (az máig az egyik legjobb sorozatos évad sztem). Ez a Crisis dolog is nagyon érdekesnek tűnik, valszeg addig fogok maradni.

winnie - 2019. 10. 10. 10:19

egyébként én is a visszaszállást és bepróbálást fontolgatom, mert nagyon időutazósnak tűnik ez a szezon – nem tudom, hogy ezt valaki meg tudja erősíteni? egyszerűen szeretem az olyan történeteket, amikben a jövőn kell változtatni.

Necridus - 2019. 10. 10. 10:24

winnie:

Lesz itt időutazás. Az nem biztos, hogy végig, de a következő epizódban például Barry a krízis utánra megy, hogy lássa, mi lesz a következménye.

Mom - 2019. 10. 10. 11:20

Még hezitálok. Nem azon, hogy milyen volt a rész, mert rosszabb biztosan nem volt, mint máskor, sőt.
Inkább azon, hogy kell-e ez még nekem? Nyújt-e még valamit a Flash, vagy csak ott ragadt a nézősök között (mint korábban egy ideig az Arrow, amit viszont elengedtem).

Az új villaint mikor legutóbb láttam, akkor is tök hasonló karaktert hozott és szintén az emberfeletti gyógyulásban volt érdekelt (B&B). Lehet, hogy közben mást is játszott, de nekem olyan érzés, mintha csak átsétált volna egyik díszletből a másikba. Ergo, ezt már láttam.

A részből egyébként leginkább Caitlin és Ralph szála mozgatott meg, ha több játékidejük lenne, valószínűleg én is bizakodóbb lennék. De most úgy érzem (nem a mostani nyitány miatt, hanem már egy ideje) csak a Crossover miatt nem akarok lemaradni vele. De mivel az Arrowt már amúgy sem fogom követni, a szerepelőkkel meg képben vagyok, talán nem lenne akkor veszteség.

eanna - 2019. 10. 10. 11:52

Én kaszáltam előző évad elején, de lehet ezek alapján bepróbálom mégis ezt a részt. Hátha…

jesustomer - 2019. 10. 16. 11:25

Ez kb olyan mint az animációs Flashpoint.
Sőt, ez az.

jessm - 2019. 10. 16. 17:35

A 2. rész egész jó lett . Bár meg kell mondjam, hogy Joe és Cecil nélkül meglennék, de az ő sztorijuk is elment.
A többiek érdekesek voltak, most még killer frostna meg van újodnság varázsa. Barry és crisis sztori pedig eddig sikerült jól kezeleni.

DarkEagle - 2019. 10. 16. 17:48

“Ez kb olyan mint az animációs Flashpoint.
Sőt, ez az.”

Ezt hogy érted hogy olyan? Mert nagyon nem ugyan az a két sztori, mármint a Flashpoint meg a Crisis.

Egyébként a 2. rész tényleg jobb lett sokkal. Látszik hogy főleg Barry-n volt a hangsúly. Joe és Cecil tényleg nem hiányzik. Joe gyakorlatilag csak a Mr Nyilvánvaló más szerepe nincs is. Cecile meg talán majd most kap normális szerepet meta-ügyvédként.

Iris egyelőre meglepetés végre kezdenek valamit a karakterével. Milyen durva hogy erre 6 ÉVET kellett várni.

Grant jól hozza általában a drámaibb részeket és itt is jó volt nagyon. Tetszett ahogy intézték a dolgot hogy belelásson a jövőbe. Bár előre látom ahogy sok kamu fan majd jön és mondja hogy “Fujj ez csak MCU copy.” :D Mert ugye ahogy porladnak az emberek meg hogy Barry több milliárd lehetőséget látott és csak egyben menekült meg mindenki őt kivéve. Egyébként egyelőre meglepően jól vezetik fel a Crisis képregényt. Sőt Barry elporlasztása szinte megegyezik azzal ahogy a képregényben rajzolták meg.

Amit még kiemelnék mert talán fontos lehet a későbbiekben, hogy előkerült a Black Hole brigád. Ők a Rebirth szériában most elég fontos szerepet játszanak és ha tényleg ők lesznek az évad második felében az ellenségek akkor elég magasra teszik a készítők a lécet az tuti. Márpedig ők ügyködtek a két csajjal akik a heti ügyet jelentették.

Nagyon kíváncsi vagyok hogy megmerik-e lépni a Flash (Barry) nélküli világot 1 résznél tovább. De talán meg mivel Wally az évad második felében visszatér. Mondjuk más körülmények közt ennek örülnék de nagyon nem csípem a gyereket aki alakítja de meglátjuk.

jesustomer - 2019. 10. 17. 11:22

Azért mondtam, hogy az animációs flash point tök ugyanez (jó nem teljesen) mert a crisis-t nem filmesítették meg, ellenben az egész eltűnéses dolog emlékeztet a flashpoint-ra, mitöbb amikor fut Barry az “eltűnés” elől az egy az egyben olyan.

DarkEagle - 2019. 10. 17. 11:48

Igazából a Flashpoint olyan mint a Crisis mert utóbbi volt előbb szóval az itteni eltűnése arról lett mintázva de értem mit mondasz.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz