login |

Pilot: Nancy Drew

2019. 10. 10. 21:30 - Írta: human

9 hozzászólás | kategória: 2019/20, kritika, pilot-mustra,

Mi történik, ha keresztezzük a magánnyomozós, noiros zsánert a tinisorozatokkal, meg a… horrorokkal? A CW erre a kereste a választ, amikor Nancy Drew-t gyilkossági ügybe keverte.

Először azt hittem, hogy a lány kora az eltérés az eredeti, 30-as évekbeli Nancy Drew-hoz képest, de mint olvasom 16 és 18 körül volt mindig. Itt sem sokkal több, hiába utal vissza a “kemény” múltjára, amikor a rendőrség helyett oldott meg dolgokat, de ezt már hátrahagyta. A pilot során Nancy egy nagyobb átívelő ügybe keveredik. Sőt, igazából nem is egybe, mert több mindent felvezetnek a rész során.

Nancy egy étteremben dolgozik, és a városi tűzijáték estéjén megölnek valakit az ottani parkolóban. Kevesen vannak a környéken, és szépen lassan kiderül, hogy igazából mindenkinek volt indítéka a gyilkosságra. És emellett még valami természetfeletti szál is van valami régóta kísértő szellemmel, aminek a szálai szintén Nancy-hez vezetnek.

A sorozat kapcsán mindenféle döntést nehezít, hogy az igazi heti rutint még nem érezhetjük át. Csak mert például a Veronica Mars-ot sem a fő ügy töltötte ki, szóval csak lesznek itt is mellékes dolgok. Vagy el sem tudom képzelni, hogy miképp akarják kibontani a fő szálat? Bár elnézve a készítőket, itt tényleg a magánélet erősödhet még az eddig látottaknál is jobban.

— I’m growing on her.
— Like a fungus

A lényeg, hogy ennyi alapján mondhatni hangulatos. Valójában túltolja a tini emo-t (“darkness found me”), de igazából ezt lehet nem tudom megítélni. Az biztos, hogy eddig pörgős volt a dolog, megvolt a csali, de egy kérdés azért megfogalmazódott bennem: tényleg nem menne a kísértet nélkül? Nem is konkrétan a természetfelettire gondolok, hanem olyan olcsó írói húzás, ha sokszor valami furcsa esemény közben talál új nyomot Nancy, mert máshogy nem tudják organikusan a sztoriba helyezni.

Pontszámnak nem is tudom mit adnék rá. Olyan távoli világnak tűnt, így részemről 6/10 esetleg, de tippre ebbe azért jobban el lehet merülni. A design, a casting, és az egyik rejtély egész szórakoztatónak tűnik.

9 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2019. 10. 10. 22:06

gőzöm nincs, miért, de egészen bejött. szerintem a történet (és a szellem) el fog veszíteni, de nagyon sok mindent eltaláltak benne. voltak a narráció kapcsán jó dolgok, fényképezésben, szereplőkben, karakterekben, mivel nem számítotttam rá, még a két jump scare is bejött. majd írok róla, de nem tudom, hogy mit, de bejött. minimum 7/10-re.

winnie - 2019. 10. 10. 22:09

ez a szellem… nyilván így lehet annak a régi ügyével is foglalkozni, és majd jól összekötik a kettőt, de nem tudom, mit akarnak csinalni vele. egyelőre nem kaszáltam miatta.

szuperkellemes meglepetés volt, na.

Hallak65 - 2019. 10. 10. 23:01

Én már a csak a szellem miatt is maradok pár részre, hogy scooby-doos szellem lesz vagy supnatos.

TLGreg - 2019. 10. 10. 23:50

Utolsó szellemes jelenetet figyelembe véve, nem igazán tetszene egy scooby-s megoldás, lehet földhözragadtabb lenne, de idétlenebb is.

damien. - 2019. 10. 26. 20:51

Igen, az utolso jelent elegge kizarja a Scoobys szellemet, de ki tudja?
Egyebkent nagyon bejott az elso resz, jo volt a hangulata es a szereplok is szimpatikusak.

damien. - 2019. 10. 29. 11:45

Amúgy én azt hittem, hogy lesznek kisebb ügyek is menet közben, miközben a szellemes sztori halad, de az első részben történteket bonyolítják tovább, ami amúgy még jobban is tetszik, mintha heti ügyes lenne.

A szellemnek meg egyre “parásabb” jelenteket adnak, tuti nem Scobby-Doos gonosztevő lesz a végén. (Remélem!)

Mala - 2019. 11. 04. 21:59

Csak engem zavar, hogy a szülők konkrétan olyan idősek, mint a gyerekük? Nancy apja és a haldokló anyja is vicc, nem hihető, hogy a szülei. De George anyja is kb. annyi idősnek tűnik mint a lánya.

Tyberius06 - 2019. 11. 17. 16:14

Minden évben kell lennie egy zsákbamacska sorozatnak, amit konkrétan nem várok aztán olvasok róla, bepróbálom és ott is tart.
Nah idén ez volt ilyen. Simán heti nézős, ki lehet kapcsolni rajta, a nyál sincs még túltolva, szóval maradok…

Tyberius06 - 2020. 03. 16. 02:31

1×16

Nah basszus… oké az egyik csavart sejtettem, annyira feszt kizártak mindenki mást. A másik csavar meg adta magát végülis, és összességében össze lehetett rakni, de annyira nem koncentráltam rá, hogy előre leessen a dolog. “Hollywoodi 3-as szabály” itt kicsit túl lett tolva mondjuk.

Nah innen azért eléggé elbaszott a dolog. És még 6 rész van az évadból, fingom nincs hova viszik tovább. Ha itt lenne vége az évadnak szerintem tökéletes lenne, volt az egésznek egyébként egy évadzáró hangulata.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz