login |

Pilot: Nancy Drew

2019. 10. 10. 21:30 - Írta: human

7 hozzászólás | kategória: 2019/20, kritika, pilot-mustra,

Mi történik, ha keresztezzük a magánnyomozós, noiros zsánert a tinisorozatokkal, meg a… horrorokkal? A CW erre a kereste a választ, amikor Nancy Drew-t gyilkossági ügybe keverte.

Először azt hittem, hogy a lány kora az eltérés az eredeti, 30-as évekbeli Nancy Drew-hoz képest, de mint olvasom 16 és 18 körül volt mindig. Itt sem sokkal több, hiába utal vissza a “kemény” múltjára, amikor a rendőrség helyett oldott meg dolgokat, de ezt már hátrahagyta. A pilot során Nancy egy nagyobb átívelő ügybe keveredik. Sőt, igazából nem is egybe, mert több mindent felvezetnek a rész során.

Nancy egy étteremben dolgozik, és a városi tűzijáték estéjén megölnek valakit az ottani parkolóban. Kevesen vannak a környéken, és szépen lassan kiderül, hogy igazából mindenkinek volt indítéka a gyilkosságra. És emellett még valami természetfeletti szál is van valami régóta kísértő szellemmel, aminek a szálai szintén Nancy-hez vezetnek.

A sorozat kapcsán mindenféle döntést nehezít, hogy az igazi heti rutint még nem érezhetjük át. Csak mert például a Veronica Mars-ot sem a fő ügy töltötte ki, szóval csak lesznek itt is mellékes dolgok. Vagy el sem tudom képzelni, hogy miképp akarják kibontani a fő szálat? Bár elnézve a készítőket, itt tényleg a magánélet erősödhet még az eddig látottaknál is jobban.

— I’m growing on her.
— Like a fungus

A lényeg, hogy ennyi alapján mondhatni hangulatos. Valójában túltolja a tini emo-t (“darkness found me”), de igazából ezt lehet nem tudom megítélni. Az biztos, hogy eddig pörgős volt a dolog, megvolt a csali, de egy kérdés azért megfogalmazódott bennem: tényleg nem menne a kísértet nélkül? Nem is konkrétan a természetfelettire gondolok, hanem olyan olcsó írói húzás, ha sokszor valami furcsa esemény közben talál új nyomot Nancy, mert máshogy nem tudják organikusan a sztoriba helyezni.

Pontszámnak nem is tudom mit adnék rá. Olyan távoli világnak tűnt, így részemről 6/10 esetleg, de tippre ebbe azért jobban el lehet merülni. A design, a casting, és az egyik rejtély egész szórakoztatónak tűnik.

7 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2019. 10. 10. 22:06

gőzöm nincs, miért, de egészen bejött. szerintem a történet (és a szellem) el fog veszíteni, de nagyon sok mindent eltaláltak benne. voltak a narráció kapcsán jó dolgok, fényképezésben, szereplőkben, karakterekben, mivel nem számítotttam rá, még a két jump scare is bejött. majd írok róla, de nem tudom, hogy mit, de bejött. minimum 7/10-re.

winnie - 2019. 10. 10. 22:09

ez a szellem… nyilván így lehet annak a régi ügyével is foglalkozni, és majd jól összekötik a kettőt, de nem tudom, mit akarnak csinalni vele. egyelőre nem kaszáltam miatta.

szuperkellemes meglepetés volt, na.

Hallak65 - 2019. 10. 10. 23:01

Én már a csak a szellem miatt is maradok pár részre, hogy scooby-doos szellem lesz vagy supnatos.

TLGreg - 2019. 10. 10. 23:50

Utolsó szellemes jelenetet figyelembe véve, nem igazán tetszene egy scooby-s megoldás, lehet földhözragadtabb lenne, de idétlenebb is.

damien. - 2019. 10. 26. 20:51

Igen, az utolso jelent elegge kizarja a Scoobys szellemet, de ki tudja?
Egyebkent nagyon bejott az elso resz, jo volt a hangulata es a szereplok is szimpatikusak.

damien. - 2019. 10. 29. 11:45

Amúgy én azt hittem, hogy lesznek kisebb ügyek is menet közben, miközben a szellemes sztori halad, de az első részben történteket bonyolítják tovább, ami amúgy még jobban is tetszik, mintha heti ügyes lenne.

A szellemnek meg egyre “parásabb” jelenteket adnak, tuti nem Scobby-Doos gonosztevő lesz a végén. (Remélem!)

Mala - 2019. 11. 04. 21:59

Csak engem zavar, hogy a szülők konkrétan olyan idősek, mint a gyerekük? Nancy apja és a haldokló anyja is vicc, nem hihető, hogy a szülei. De George anyja is kb. annyi idősnek tűnik mint a lánya.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz