login |

Prodigal Son: 3 rész után

2019. 10. 10. 14:50 - Írta: human

6 hozzászólás | kategória: 2019/20, kritika,

Lehet, előreszaladok, de hiába mondhatnám, hogy maradni fogok, már most is éreztem azt, ami le fog koptatni idővel erről. Csak azért, mert ennyi sorozatot láttam, tudom, mi az ami az “ezt nézném”-készetés ellen fog dolgozni nálam erősen. Pedig a Prodigal Son nem is rossz a maga módján.

Ez alatt persze azt értem, hogy egy popcorn szórakozás. Nyomozós, minden részben van valami ügy, de nehéz helyzet elé is állít az írás most. Amúgy az alapokról a pilotnál volt szó, de röviden: sorozatgyilkos apával rendelkező volt FBI-os besegít a New York-i zsaruknak.

A problémám ott kezdődik, hogy mintha nem tudnák az egyensúlyt megtartani az írásban. Konkrétan a 2. részben tetszett volna az ügy, de amikor viszonylag nagy ugrásokkal lezárták az egyértelmű vonalon, akkor még vagy 7 perc volt az átívelésre nekik.

Amúgy ez a baj a pörgős ügyekkel, olyan kevés karaktert mozgatnak közben, hogy rögtön kitalálható minden, jóval a nyomozók előtt. Bár erre a 3. rész pont egy kicsit rácáfolt, mert ott meg még unalmasabb volt a nyomozás, és teljesen csak az ügy mellékszála volt fontos, az mozgatta előre kicsit a szereplőket.

Viszont akkor ott ülünk a két szék között. Érdekes lenne a sorozatgyilkos apával az interakció, és ehhez kellenek az ügyek, de valahogy mégis vagy az egyik, vagy a másik gyengébb, kevésbé hangsúlyos eddig. Mert a “nagy szálon” (a múlton) is olyasmiket fednek fel folyamatosan, amit a néző már összerakhatott, itt meg nagy meglepetésnek szánják szinte, és lassan csöpögtetik.

Bár úgy tűnik, hogy a kitalálható-nem kitalálható dolgon akadtam le, de igazából mindkettőre vannak pozitív példák, szóval nem az a baj, hogy valamit esetleg tudunk, amit még a karakterek nem, csak a kivitelezése nem klappol valahogy.

A lényeg, hogy tippre nem maradok, de talán még visszanézek valamikor? Amúgy aki teljesen rákattant, az remélem olvasta, hogy teljes évadot kapott a sorozat, szóval 22 rész már biztosan lesz belőle, ha csak nem áll a földbe hirtelen a nézettsége.

6 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2019. 10. 10. 15:04

amikor egyszereplős az eset, akkor nem hiszem, hogy arra megy ki a játék, hogy ki tette (ld. 1×02), ha ilyen szempontból gondolsz a kitalálhatóságra, akkor más aspektusokat akarnak kiemelni, vagy mással akarnak felkavarni, ahogy írtam múlt héten.

én egyébként továbbra is azt érzem, hogy nemsokára meg fogják bontani a status quo-t, miszerint az apa a börtönben van, és akkor minden borulni fog. az, hogy felvezették a börtönkapcsolatot, és az, hogy az anya és a tesó is kiemelt karakter, elég beszédes (az anya ugye már kapott is szálat).

human - 2019. 10. 10. 16:54

sweeps jó alkalom a szökésre

de szerintem érted mire gondolok, amint kimondták, h családtag és látszott, hogy nem az igazi fiú, rögtön minden összeállt hiszen rajta kívül még 1 karakter volt prominensen jelen, és akkor még 10-15 perc volt a nyomozóknak rájönni. Ez nézőként unalmas.

danNN - 2019. 10. 10. 19:46

Én kaszáltam is. Dög unalom volt.

Geza Kovacs - 2019. 10. 10. 21:31

Jaj de kiváncsi volnék erre a koncepcióra pl. egy netflixes vagy HBO-s szervezésben. De így…:-(((

winnie - 2019. 10. 10. 22:12

geza kovacs: irtam a kritikaban. nezflix. la mante:) bár csak hat rész. és nem saját netflix, de elfér. túl epizódikus a dolog máshova, de tippre hasonló átívelős még akad valahol.

Hallak65 - 2019. 10. 10. 23:06

Nekem tetszik. Remélem itt is bejön az a szokás, hogy csak az első részek epizodikusak, mert adja magát az átívelős történet főleg ilyen karakteres apa mellett, akire jócskán szánnak is időt.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz