login |

Star Wars: Resistance: kezdett a 2. évad – írta Ayrons

2019. 10. 10. 16:50 - Írta: vendegblogger

5 hozzászólás | kategória: animáció, kritika,

Elstartolt a Star Wars: Ellenállás második évadja, amely egyben a befejező szezont is jelent, amivel a legrövidebb animációs Csillagok Háborúja-széria lett, hiszen A klónok háborúja 6 évadot élt és jövőre jön a lezáró hetedik, míg a Lázadók 4 évadon át futott.

A miért kapcsán a hivatalos kommunikáció természetesen az, hogy eleve ennyire tervezték (az, hogy felvezeti az új trilógia harmadik filmjét, a kasza kapcsán született döntés is lehet), de az is biztos, hogy a Disney sokkal jobb fogadtatást remélt, hiszen a nézettség nagyon gyenge volt. Annyi bizonyos, hogy a Hasbro leállította a széria játékfiguráinak gyártását, az első évad is csak sima DVD-megjelenést kapott, plusz magyarul csak az első 10 rész leadva.

Én például az első évadnál végig azt éreztem, hogy az egész szériát úgy kezelik a Lucasfilm-nél mintha valami mostohagyerek lenne, nem kapott tényleges marketinget, a szériához tartozó podcast-ek fasorban nem voltak A klónok háborúja és a Lázadók podcast-hez. Pedig maga a sorozat nagyon is jó volt és részről-részre egyre erősebb lett, ahogy az évadkritikámban is írtam. Betömött egy fontos rést a folytatás trilógiában, a grafikát is meglehetett szokni és a járműveknek még jól is állt az új stílus.

Emellett bebizonyította, hogy Erőhasználók nélkül is működhet egy Star Wars-történet. Egyedüli negatívuma az volt, hogy az egész csak egyetlen egy bolygón játszódott, így nem volt elég színes és változatos a világ. A második évados előzetes pedig ezt a negatívumot oszlatta el, mivel rengeteg változatos világot mutatott.

Ezek fényében kifejezetten vártam is az új évad premierjét. Hogy aztán akkorát koppanjak, mint Sidius a Jedi visszatér végén. A tovább mögött kisebb spoilerekkel folytatom.

Eleve nem kaptunk dupla évadkezdő részt, eddig minden animációs széria így kezdett. De ez még nem is lenne probléma, ha a 2×01 jól sikerül és érdemi cselekmény is lett volna benne. Végig olyan érzésem volt, hogy egy évad közbeni töltelék epizódot látok.

A cselekmény ott folytatódik, ahol az előző évad véget ért. Kazék megszerzik a Colossus felett az irányítást és meglógnak vele az Első Rend elől. Az Első Rend pedig jelentést tesz Phasmanak, hogy meglógtak az állomással. Phasma erre parancsba adja, hogy találják meg az állomást, és ha kell, semmisítsék meg. Közben Tam pedig csatlakozik az anyjához és az Első Rendhez, mint TIE-pilóta, és nem biztos benne, hogy a helyes oldalt választotta.

Az egész részben az Első Rendhez kapcsolódó jelenetek voltak az egyedüli értékelhető momentumok. Kazék története (amely a rész zömét kitette) egyszerűen semmilyen volt. A Colossus-on tönkremegy valami és meg kell javítani, de kiderül, hogy van egy szabotőr, akit el kellene csípni. A párbeszédek is suták voltak, a karakterek pedig idegesítően viselkedtek.

Az Into The Unknown simán ott van a legrosszabb Star Wars-sorozatos részek között, már csak azért is, mert egy utolsó évadot nem illik így indítani. Egyedüli bizodalmam a folytatással kapcsolatban az előzetesekben látott jelenetek, valamint az Utolsó jedi-ben történt események kihatása a szériára. Ha értékelnem kellene, akkor jó indulattal is csak 4/10-et adnék rá. Innentől tényleg csak jobb részek jöhetnek.

5 hozzászólás Ne habozz!

Csiki - 2019. 10. 11. 12:14

Hat nem jott meg a kedvem, hogy potoljam sajna :D viszont egy apro pontositast eszkozolnek. Nem ez a legrovidebb SW animacios sorozat. A 2003-ban indult Genndy Tartakovsky fele sorozat ugyan 3 evadot elt meg, de epizodszamban alulmarad a maga 25 epizodjaval. ;)

motch - 2019. 10. 11. 21:40

Sajnos a főszereplő még mindig túlságosan is irritáló ahhoz hogy visszatértjek, köszönöm de vannak még más sorozatok is.

Anak - 2019. 10. 14. 12:14

Egyetértek elég filler jellegű volt az évadkezdés, de most már megtekinthető a 2. rész is és az határozottan jobbra és izgalmasabbra sikerült. Már animációs film határokon belül.
Egyébiránt a 2. résszel megérkeztünk Az utolsó Jedi(k) eseményeinek idejébe.

Liszur - 2020. 02. 04. 22:19

Ez volt a befejező duplaepizód?! Teljes csalódás… Kár volt az energiát fektetni ebbe a sorozatba, de úgy nézem kritikaíró se maradt rá… talán mert kritikán aluli a Lázadókhoz és a Klónháborúhoz képest.

winnie - 2020. 02. 05. 04:58

azért, hátha kapunk.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz