login |

Modern Family: kezdett a 11. évad

2019. 10. 11. 16:49 - Írta: winnie

6 hozzászólás | kategória: kritika,

Assert yourself, Manuel.

A készítők még egyszer nekidurálják magukat. Megpróbálják ellőni a legutolsó sztorikat is. A legnagyobbat durranó történeteket. És vissza fognak nyúlni a múltba is, hogy felelevenítsenek ezt-azt. Ezúttal kivételesen kíváncsi voltam az idénykezdés stáblistájára.

Ez a komédia ugyanis meglehetősen fejnehéz lett a végére, az évek során ugyanis egyre több író lépdelt fel executive produceri státuszig, így egyre kevesebb pénz maradt a többiekre, tehát  csak kvázi kezdőket tudtak új hangként alkalmazni, és lehet, hogy ez is közre játszott abban, hogy az évek során ekkorát csökkent az MF népszerűsége (és minősége), miközben már a díjátadókon sem volt tényező a széria.

A szuper S10-évadfinálé után sajnos ez a premier komoly visszaesést jelentett. A tovább mögött folytatom.

Vagyis folytatnám, ha lenne mivel, hiszen azért sok újdonságot nem lehet elmondani a részről, ezt a sorozatot ugyanis a karakterei határozzák meg, ők pedig nem változnak, akár vicces, akár kevésbé vicces mondatokat adnak a szájukba, az állandó nézők java nem fogja ezeket elkülöníteni (például Claire-t és Phil-t akkor is szórakoztató nézni, amikor nem röhög rajtuk az ember), inkább örül, hogy még egy utolsó szezonra láthatja a famíliát.

Így maximum a történetszálakra tudok reflektálni. Aranyosság ide vagy oda, Dunphy-ék kicsit stresszesek voltak és hangosak, Manny-ék meg rém repetitívek, Mitchell-ék pedig…, nos, az a sztori nem csapódott le annyira jól nálam. Tudom, hogy komédia, és nem kell komolyan venni, és azt is értem, hogy ez kellett ahhoz, hogy üljön a “végcsavar”, de ettől még kényelmetlen (és karakteridegen) volt nézni Cam vagdalkozását. Igen, biztos volt, aki sejtette, hogy nem stimmel valami, de nekem azokat a perceket ne varázsolja utólag jóvá a végén a megvilágosodás.

Lesz ez még jobb is, tudom javasolni az olyan epizódokat, amikor totál együtt van a család, illetve azon belül is azokat a fillereket, amikor mondjuk elutaznak egy új környezetbe. Ezek szinte mindig emlékezetesek, és igazából sajnálnám, hogy ha még az utolsó szezonra is ragaszkodnának az alapformulához, a több szálhoz. Mikor újítsanak, ha nem most? Lesz bátorságuk? Vagy ambíciójuk rá?

Visszatérve az első bekezdésre, egy új hang azért érkezett a sorozatba, aminek a másik érdekessége, hogy a senkit nem érdeklő technikai dolgoknál maradjak, hogy azt nem egy, hanem két írószoba készíti, ugyanis a két készítő, Steve Levitan és Christopher Lloyd váltja egymás között az epizódokat, a páratlanokat az egyik, a párosokat a másik csapata jegyzi, így tudják a kissé bonyolultabb szerkezetet működtetni. És ennek köszönhető például a részek felében, mint most is, Lloyd már csak, mint executive consultant van jelen, nem pedig executive producer. Az efféle megoldás elég ritka a műfajban.

ui: Meglep, hogy még egy ilyen öreg sorozat esetében is képes hullámozni az IMDb-s értékelés, szóval mégiscsak tiszta fejjel képesek értékelni a részeket a rajongók. Nyilván kicsi a minta, de ilyen az én formám, hogy a 10. évados zárás az elmúlt évek legjobb osztályzatát kapó rész volt, a mostani nyitány pedig a legrosszabb.

6 hozzászólás Ne habozz!

Sherlock20 - 2019. 10. 11. 18:54

További részek már jobbak voltak szerencsére.
Igazából annyira hozzám nőtt a sorozat, hogy ha csak mosogatnának egy részen keresztül azt is szívesen nézném :D

Dave - 2019. 10. 12. 08:57

Kifulladt ez már régesrégen.

Ancsi16 - 2020. 01. 02. 10:12

Sziasztok,

lehet arról tudni, hogy mikor fogják szinkronizálni a 11. évadot? Köszönöm!

winnie - 2020. 01. 02. 10:41

a dátumokat, ha ismertté válnak, a premiernaptárba szoktuk írni: http://www.sorozatjunkie.hu/2019/01/22/2019-es-hazai-sorozatos-premiernaptar/

freestyle82 - 2020. 01. 05. 12:16

Üdv

Egy kis bő egy évtizedes csúszással elkezdtem én is a sorozatot:) Nyilván nem ismeretlen a számomra sem, annak idején egy-egy részt bepróbáltam az első évadból talán, de nem maradtam meg a sorozatnál valamiért.
Pedig Ed O’Neill, ugye…Egy kib****tt LEGENDA:D
(Azok a ’90-es évek:)
Örömmel tapasztaltam az első 10 rész alapján, hogy nagyon sokszor emlékeztet a jó öreg Al-re, a poénjai és grimaszai mit sem változtak:P

A gyerek karakterek közül manny a legjobb eddig:D
Az adultak közül pedig mindenki.

Az apropója, hogy nekiálltam bedarálni az egész anyagot, hogy felkerült az első 9 évad HBO OD-re, gondolom mire a végére érek a maradék kettő is megjelenik ott.

Eddig a S01E09 volt a legjobb rész, de mindegyiken lehetett röhögni.

Kicsit redditeztem vélemények után, hogy meddig lehet nagyon magas színvonalra számítani.
Sokan írták, hogy az első 4 évad ami nagyon erős és utána jön kis lejtmenet, de voltak szintén sokan, akik ugyanezt az első 6 évadra írták.
A 7-8 as a legtöbbek szerint nagyon gyenge volt, míg a 9es már szerették újra jópáran.

1-1 olyan lelkes véleményt is lehetett látni, miszerint az egész úgy jó, ahogy van és nem történt színvonalbeli visszaesés, inkább csak változott sokat a sorozat a későbbi évadokra.

danonino1984 - 2020. 04. 14. 01:46

Ha valaki visszatérne, a 10. részt nézze meg. Annyira vicces volt, h szakadtam a röhögéstől. Azok a részek, amik külső helyszínen játszódnak többnyire jól is szoktak sikerülni.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz