login |

Survivor – 39×03: Eyeopener

2019. 10. 11. 18:20 - Írta: winnie

4 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

Na, a folytatás azért jobb lett, még ha nem is ért fel a premier szintjéhez. Legalábbis olyan szempontból biztosan jobban tetszett a mostani epizód, hogy sokkal több minden maradt meg bennem, sokkal több dolgot akarnék megbeszélni, meglátjuk, hogy mi fog eszembe jutni ezek közül.

A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Vince esett ki.

Akkor kezdjük vele. Big Balls Vince-szel, aki meg merte húzni, hogy nem idolozik a sziget után – és rosszul tette. De persze ő nem látta a részt, és mi is azt hallgattuk végig, hogy a lányok szövetségének a része, erre…

Amit viszont nem láttunk (azon kívül, hogy a challenge elején nem volt “nézzük, kit szavaztak ki!”-megjegyzés, ami van, hogy azért esik ki, mert van egy nem mutatott sorverseny, de itt talán csak a vízi kezdés az oka) az az volt, hogy mit mesélt Vince a szigetről. Illetve, hogy mit kommunikált Elizabeth-tel. Ez nagyon fura volt számomra. Kimaradhatott idő miatt, vagy mert nem volt jelentősége, és az is lehet, hogy én nézek be valamit, de… nem értettem.

Azért nem, mert még akkor is beszédes lehet, ha ugyanazt a mesét adta elő a többieknek. De mivel Elizabeth tudja, hogy mi a helyzet, ezért vele mást is tudott volna beszélni. Sőt, ha belegondol abba, hogy a sziget célponttá teszi, akkor Elizabeth-et is célponttá tehette volna (bár mivel szövetségesek, így jó eséllyel erre nem került volna sor) azzal, hogy befújja. Szóval mi történhetett? Elmondta, mi van ott? Hazudott. (UPDATE: Itt elmondja. Még nem olvastam.)

Az, hogy Vince a sziget miatt lett célpont, számomra valahol fura, hiszen olyanok gondolkodtak így és szavazták ki őt, akik lehet, hogy nemsokára maguk is oda fognak menni. Értem, de attól még nem értem ezt a “jajj, valami van, amit nem tudunk, pöcköljük ki gyorsan!”-hozzáállást. Idővel úgyis lesz mindenkinél idol, szóval nem mindegy? Nem. Tudom.

A sziget nem volt nagy tényező. de sok időt kapott, és hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem volt érdekes a tűzlopós szegmens, de ennyi egy későbbi részbe nem férne bele. (Plusz kellett némi suspension of belief hozzá, mert bármennyire is ki voltak hangsúlyozva Vince neszezései, az alvók simán gondolhatták azt, hogy csak a kameramann zörög, nem?) Viszont így, hogy nem tudtak róla, poén lehetett visszanézni az epizódot a játékosoknak.

Folyt még bőven taktika, ami kábé úgy működött, hogy Dan elkezdett okosakat mondani, lejöhetett számunkra az, hogy ért a játékot – és rögtön kaptunk is a folyományt, hogy Dan okos, ezért veszélyes, ezért repülnie kell. Utána Jamal kezdett levágni dolgokat és átlátni a szitán – huss, ő is nagyobb veszélybe került. Egyszerűen nincs értelme okosnak lenni, még akkor sem, ha az ember többségben van. (Konkrétan nagy öröm volt részemről, amikor felmerült Tom kiszavazása csak azért, mert gyenge.)

Viszont. Bár ez nézőként nem zavar, de játékosként rém frusztráló lehet, hogy mindez azt jelenti, hogy az első 10-20 nap taktikázása a sok random miatt mit sem ér részükről, így nincs is értelme az elején a játékot erőltetni, nem? Főleg úgy, hogy szinte nulla rezümével a hátuk mögött, pusztán személyiségre és nézőpontra alapozva pár nap után képesek kijelenti, hogy X vagy Y “extremely dangerous”. Mi a franc? Mire fel? Meg aztán nyerni úgy is az fog nyerni, akire nem mondják ezt és eljut a végéig, azaz kiderül, hogy ő volt a veszélyes.

Forgive, not forget.

Mi volt még? Kiszavazás miatt besérülések (vagy felvilágosodások) és bosszútartások. Vicces elszólások (Split the vote!), remek ötlet a challenge-ben (a libikóka!), férfi/nő-klikkesedések (nincs új a nap alatt?) és az is tudatosult bennem régóta most először, hogy természetesen van még tree mail, csak nem látjuk, és szegény író, aki írja a szövegeket, manapság már nem nagyon hallja vissza a munkáját a tévében.

Give us a damn name.

Ja, igen, a rész középpontjában Karishma volt, szenvedett cefetül és a végén még meg is menekült, bár elképzelni nem tudom, hogy mit sugdolózott, illetve, hogy jelentett-e mindez bármit is.

ui: Mi a vélemény a kezdeti, “mutatunk 3 snittet az epizódból“-újításról? Most elfelejtettem 10 másodpercet tekerni és beléjük futottam. Nem vagyok oda ezért.

       

4 hozzászólás Ne habozz!

Enzo - 2019. 10. 11. 23:31

39×03

Na, eléggé ugyanazokat írtuk fel, de mostmár nem szerkesztgetem nagyon a kommentet, ha már megírtam előre :)

1. Ez egy viszonylag Karishma-centrikus epizód volt: először a “kamera előtt alsóneműben levés” kérdése miatt aggódott (különböző kultúrák, eh), aztán csúnyán megvágta magát, de mindenki leszarta szegényt (mondjuk ez tök jogosan esett rosszul neki), aztán az elbukott challenge miatt majdnem kiesett.
2. Vokai törzs nem sz@rozik, konkrétan az első 10 percben felmerült Noura, Dan és Jamal neve is, mindezt úgy, hogy nemhogy nem törzsi tanács előtt voltak, hanem még az immunity napját se értük el. Az igen :D Amúgy hogy sikerült összerakni az évad összes J betűs emberét egy törzsbe? (Jack, Jamal, Jason és Janet)
3. Egy darabig úgy látszott, hogy kezd kibukni az évad témájának hátulütője, ugyanis Vince elment IoI-ra, ezután azonnal rá akartak szavazni. Azért ezt nem kéne rendszeresíteni, még ha tényleg van is esély az idoltalálásra a szigeten. Azon mondjuk felröhögtem, amikor Dean benyögte, hogy “split the vote”, miközben Vince kivételével mindenki ott volt, ezt nem gondolta át teljesen :DDD (a sors fintora, hogy aztán végül tényleg ezt játszották be :))
4. Mennyire poén jelenet lenne, hogyha egyszer valamelyik odaküldött nem ismerné fel Rob-ot és Sandrát :D
5a. A rivális csapat táborába belopózás mint feladat nagyon tetszett, Sandra katonai kúszást tanított Vince-nek meg minden :D Érdekes kérdés, hogy ilyenkor vajon az ottani operatőrnek szólnak az “érkezőről”, hogy ne buktassa le?
5b. Cseles volt az előzetes, mert csak annyit láttunk, hogy valaki felriad meg megijed, de valójában csak épp rosszat álmodott, nem Vince neszezése verte fel. Pont gondolkodtam, hogy mi van akkor, ha nem ég náluk a tűz, de kreatívan megoldotta a srác a hamuval. 1 idol Vince, 1-1 idol Chelsea és Kellee. De hogy miért nem mutatták a visszatérését, azt abszolút nem értem, pont az az érdekes mindig, hogy kire mennyire gyanakodnak és mennyit árul el! Illetve az is furcsa, hogy Elizabeth sem kereste meg a közös “titokkal”. (ugye?)
6. Immunity: tetszett a csapatos egyensúlyozás ötlete, megmosolyogtam, hogy az egyik oldalon pont a germafób Kellee-nek kellett keresztülmásznia mindenkin meg összefogdosni mindenkit :D Mindkét oldalon a veszélyben levő játékos csinálta a puzzle-t, Jamal a sikerrel végül növelte az ázsióját, Karishma a vereséggel nagyon nem.
7. Tribalon még ehhez képest is elég nyíltan és durván ment a hibáztatás, főleg Aaron és Tom részéről.
8. Karishma Elizabethnek suttogását nem láttam jönni (ebben a fázisban még ritkán szokott kaotikus tribal lenni), vajon köze volt a végeredményhez?
9. Vince nem játszotta ki az idolt (ennyire biztonságban érezte magát??), és szépen be is szívta, a lányok átverték és rászavaztak. Érdekes, pedig jól jött volna nekik, eddig is a girls alliance-hez csapódott inkább, mint a többi fiúhoz.

A teaser snitteket az elején én se értettem, tök fölösleges, ráadásul az előzetesfóbokat is megszívatja.

Thomas - 2019. 10. 12. 14:06

Szerintem baromság ez az elején elspoilerezünk dolgokat, de egy csomó realityben cisnálják (meg a coming up részek a reklámszünetek előtt). Ez ráadásul olyan rövid, hogy még áttekerni se lehet normálisan, csak pár snittet a képünkbe nyomnak. Akiket ilyenekkel lehet csak maradásra bírni, azok úgyse lesznek sokáig nézők.

A kiszavazás annyiból logikus volt, hogy így a lányok szövetsége is megmaradt és a srácokat sem bosszantották fel, kiesett az, aki senkinek sem fog hiányozni annyira. Ha maradnak Vince-szel, a swap után hatan lettek volna, a 2 srác simán lepattan róluk, így viszont megerősítették a törzset és nyolcan maradnak, ha átáll hozzájuk Noura és Jason (?), akkor nyert ügyük lehet. Azt viszont nem értettem, hogy mi történt ott, amikor Karishma elvágta a kezét csúnyán, és ott egyedül szenvedett, még egy lány sem ment oda hozzá, WTF? Majd a végén ő pattan le.

Vince tűz (hamu) lopása meg hát, fú, megint micsoda hasznos dolgokat tanult, bár a kúszásnak még talán hasznát veheti egy challenge-en:) Az nyilvánvaló volt, hogy a tök sötétben nem fogja senki sem kiszúrni, mikor tényleg a stáb is ott mászkál körülöttük, Vince-t is kamerás kísérte (vicces, hogy majd ő csússzon-másszon, a kamerás meg ott sétál mellette?) szóval aki kicsit is belegondol, tudja, hogy nincsenek olyan szinten egyedül, mint amennyire látszik, így meg már egész más a dolog. Jack vagy ki még mintha egyenesen rá is bámult volna, de hát ki tudja, mennyire vetették be a trükkös vágást vagy csak szimplán semmit sem látott a sötétben:) Amúgy nem Noura volt, aki rosszat álmodott?:)

Az szerintem is fura döntés, hogy kihagyták, hogy mit mesélt a szigetről meg hogy Elizabeth-tel megbeszélték-e a dolgokat, de talán még visszatérnek erre.

A másik törzsben úgy látszik, még mindig noura az outsider, de tetszett az, hogy egy pillanat alatt fordult a kocka, mert Dan veszélyes, mert gondolkozik, szavazzuk ki őt – mondta Jamal, aki gyorsan szintén veszélyessé vált, mert gondolkodott:) Ez már nekem egy az egyben a voting blokkosodás, ami eddig csak a merge után ment. Szóval olyan szempontból tetszik, hogy ezzel Noura kihúzhatja a swapig, amúgy viszont tök szomorú, hogy egy ilyen random vagdalkozássá vált a játék. Annyira de annyira kíváncsi vagyok, hogy a régi győztesek is így akarnak-e játszani, vagy az az évad azért kicsit visszatér a kezdetekhez!

Natale - 2019. 10. 12. 16:58

Boston Rob meg Sandra eleg gaz, lathatoan nem igazan tudnak mit kezdeni ezzel a szereppel.

“What you see on a map is small scale compared to what you actually have to do” – na ne mar, tenyleg? Ez volt az insight Sandratol. Es ez volt az ami adasba kerult, kepzelem milyen lehetett a tobbi.

Amugy sajnaltam kicsit hogy Vince-re szavaztak, egyreszt nagyon jo karakter volt (az a hamus otlet szerintem remek) masreszt meg tok igaza volt Tomnak (vagy hogy is hivjak az idos exhokist), ilyenkor mindenki azzal tesz maganak szivesseget ha segit a torzsenek nyerni, es Karishma, hat nem egy challenge beast.

Aurora - 2019. 10. 12. 19:36

Én is nagyon furcsálltam, hogy nem mutatták Vince visszatérését, sem azt, hogy mit mondott, sem azt, hogy Elizabeth beszélt-e vele… Viszont nem sajnáltam, hogy hazament :D
Érdekes, hogy 3 rész után is szerintem a játékosok több mint felének nem tudom a nevét.
Akik kicsit pozitív irányban kilógnak számomra, azok Elizabeth (naná!), Janet a badass supermom, Elaine aki “túl kedves és szerethető”, meg Tom, akinek a neve pedig fel is merült. A feka csaj is elég jól látja/csinálja a dolgokat, ha a többiek nem veszik észre micsoda jó stratéga, sokáig viheti.
Noura egy pszichotikus nőszemély, de szerintem sokáig bent maradhat, mert majd “később lehet egy easy vote”
Az epizód csúcspontja meg Dean volt: “split the vote”
Bakker így mindenkiben kialakult róla a komplett idióta vélemény :D (bennem is)
Jövő héten swap is lesz, nem? Kb ilyenkor szokták

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz