login |

The Conners: kezdett a 2. évad

2019. 10. 11. 15:00 - Írta: winnie

Szólj hozzá | kategória: kritika,

Amerikában a The Big Bang Theory leköszönésével adta magát a nagy kérdés, hogy melyik lesz az új legnézettebb komédia – nyilván a kereskedelmi korosztályban, a 18-49 évesek között? Hát, kiderült a választ: egy 30 éve indult szitkom felélesztésének, vagy legalábbis a felélesztés kényszerű kaszája után a korábbi cím- és főszereplő nélkül indított “új” sorozatnak a második szezonja.

Az, hogy a Roseanne kvázi 12. évadja nyerte a komédiák között az elsőhetes nézettségi versenyt, elég beszédes annak kapcsán, hogy mennyi esélye van egy teljesen új sorozatnak a befutásra. Ezt azzal támasztanám alá, hogy a Modern Family 11. évadja és a Young Sheldon volt még dobogós azon a héten – utóbbi egyébként a teljes lakosságban elvitte a koronát Szóval 30 meg 10 éves sorozatok, illetve sikersorozatok spinoffjai uralkodnak. Azért, mert annyira jók?

Nem. Kizárt, hogy olyan sokan lennének, akik a The Conners-t mondanák a jelen legjobb országos csatornás komédiájának, ha megnéznék a mostani kínálatot. És ezzel nem a sorozat ellen beszélek, bár azt is tehetném, mert bár nagy meglepetésemre a Roseanne első szezonja kifejezetten bejött, a The Conners-t már tavaly sem éreztem életképesnek. És erről a mostani kezdés is meggyőzött.

Ha azt hinném, hogy itthon lenne akár apró rajongótábora is a The Conners-nek, akkor óvatosabban írnám le azt, hogy csak a nosztalgia miatt életképes a sorozat, hogy ne vívjam ki magam ellen a fanatikusok haragját. De… baj az, ha valamit nem a színvonal, hanem a nosztalgia miatt néz az ember?

Oké, lehet érvelni annak kapcsán, hogy akkor nem kellett volna anno kaszálni, de valójában mindenki szeret régi ismerőst újfent vendégül látni, még akkor is, ha már nem a régi. Talán jobban is, mint idegenekkel ismerkedni annak reményében, hogy új barátra teszünk szert.

A The Conners évadkezdése Becky szülése körül forgott, és némi drámát is írtak bele, amit azért nem lőnék el, kíváncsi vagyok, hogy mire akarják mindezt kifuttatni. De egyébként hozva a tavalyi szintet, teljesen felejthető volt az epizód, főleg, hogy ennyire kevés Jackie volt benne. Valahogy Darlene pasidilemmái nem nagyon kötnek le, s mivel a régi sorozatot nem néztem, így nekem Beverly teljesen érdektelen.

Azért volt a kezdésben pozitívum is. Egyrészt Lucy Punch vendégszerepelt benne. Másrészt pedig az elején Darlene és Jackie között olyasmi történt, amire nem is tudom, hogy láttam-e példát. Egy többkamerás szitkomos expozíciós tépelődést láttunk, egy olyan párbeszédet, amiben nincs is nagyon poén, inkább csak közlik velünk, hogy mi a helyzet. És a nem vicces mondatokra úgy tartották meg a közönség nevetését, hogy közben mondhatni fizikai komédiáztak. És ez… iszonyú érdekes. Lehet, hogy más, konstans közönségnevetést igénylő többkamerás komédiában is alkalmaznak ilyen technikát, de én talán most láttam először.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz