login |

Sorry for Your Loss: kezdett a 2. évad

2019. 10. 12. 17:24 - Írta: Shannen

3 hozzászólás | kategória: kritika,

A legjobb független filmes stílusú félórás dráma visszatért a második évadára a Facebook Watch-on.

Bár talán ez az egyik legkönnyebben elérhető sorozat, hiszen ha van Facebook-profilja az embernek, akkor már nézhető is teljesen ingyenesen (az első évad is!), valószínűleg sokan elmentek mellette tavaly. Tény, hogy nem egyszerű darab. A sorozat a gyászról szól elsősorban, de mindezt olyan felemelő és emberi módon teszi, hogy nem fullad mély szenvedésbe az egész.

A második évad a fiatal nő, Leigh férjének a halála után 6 hónappal veszi fel a fonalat és arra koncentrál, hogy Leigh hogyan kezd el újra nyitni a világ felé. Miközben időnként a gyász továbbra sem ereszti, a körülötte lévők életében is zajlanak az események, amelyekre viszont már neki nem marad ereje, hogy észrevegye, vagy ha mégis észreveszi, akkor elég rosszul reagálja le őket.

Úgy tűnik, idén a család több figyelmet fog kapni, ami azért is jó, mert már az előző évadban is azt vártam, hogy jobban belelássunk az életükbe és ne csak feltétlen a Leigh-vel való kapcsolatuk mentén ismerjük őket.

A Sorry for Your Loss az a sorozat, ami pont azzal tűnik ki, hogy nem tűnik ki semmivel. Úgy értem, hogy tulajdonképpen csupa hétköznapi helyzet (már maga a gyász is az egyik legemberibb szituáció) van bemutatva, naturalista módon, az összhatás mégis kiemelkedő. Még amikor egy nagy, kiborulós monológot is hallgatunk, az sem tűnik túlzásnak, hanem nagyon is emberinek és őszintének.

Ez legfőképp a színészek érdeme. Igen, Elizabeth Olsen a sorozat lelke, de mostanra a többiek is kaptak annyi teret, hogy megmutassák mennyire passzol hozzájuk a karakterük (Janet McTeer például egészen elképesztő a 2×03-ban).

Miközben idén is gyorsan ki fognak futni a részek, hiszen a premiernap rögtön 3 részt kaptunk és azóta is érkezett már új epizód, a történet kis lépésekben halad, máshogy nem is tudna. Minden szomorú érzés ellenére, jó nézni a sorozatot, mert az időnként elmorzsolt könnycseppek között mindig találhatunk reményteli, szívmelengető pillanatokat.

3 hozzászólás Ne habozz!

Gevin - 2019. 10. 18. 16:55

Szerintem rajtam es Shannenen kivul senki nem nezi ezt, ami sajnalatos, mert igencsak minosegi drama. Nagyon nezeti magat. Ugyan ez az uj evad kicsit onismetlo, es valahogy messze nem olyan dramai, mint az elso volt, de igy is remek pillanatokat szallit.

A flashbackek kulon kiemelkedoek.

Shannen - 2019. 10. 22. 20:21

Á, dehogy szerintem, még kb ketten nézik rajtunk kívül. :)

Egyébként valószínűleg tényleg, hiszen a tavalyi JAWs szavazáson Olsen lett a második, szóval azért egy páran biztos nézik/nézték.

Eny - 2020. 02. 16. 22:56

Én is nézem,nagyon megfogott a sorozat. Olyan őszintén beszél a gyászról és sok minden másról,hogy egyszerűen nem lehet nem szeretni ..

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz