login |

The Good Place: kezdett a 4. évad

2019. 10. 12. 13:45 - Írta: Shannen

5 hozzászólás | kategória: kritika,

Kezdjük azzal, hogy ez a poszt nem az évad első, hanem második része után íródott. Ennek oka, hogy alapvetően dupla epizódról volt szó, amit ugyan egy hét eltéréssel adtak le, de így adott ki egy teljes egészet. Na meg azért is, mert a kezdő epizód kevésbé jött be, így gondoltam kivárok, és naná, hogy nem kellett csalódnom.

Már az előző évad is kapott egy komolyabb réteget az önfeledt bolondozás mellett, és ez most, az utolsó évadra, még inkább igaz. A tétek nem szimplán emelkedtek, hanem a lehető legnagyobbak. Ennek ellenére az agyeldobós, kreatív momentumokban, a popkult poénokban és meglepő csavarokban továbbra sincs hiány, a szereplőket tekintve pedig már most is érdekes látni, hogy ki mekkora utat tett meg a kezdetek óta.

Miközben izgulunk azon, hogy mi lesz kedvenceink sorsa, a készítők ahol csak lehet bevetik a sorozatok utolsó évadára jellemző nosztalgia-faktort is. Nemcsak aranyos visszakacsintások jelennek meg a korábbiakra, de főleg az első évadra, hanem Eleanor Shellstrop és barátai története is egyértelműen egy kerek egésszé kezd összeállni. Mondhatjuk úgy is, hogy a kör hamarosan bezárul. 

A tovább mögött néhány spoileres gondolattal folytatom.

Azt mindenképp zseniális húzásnak tartom, hogy az első évados felállást a feje tetejére állították. Az eltelt három év alatt az arizonai lány nemcsak a barátaival kezdett el törődni és lett őszintén szerelmes, de most már az egész emberiség sorsa Eleanor vállát nyomja. Szerencsére a terhet nem kell egyedül cipelnie, de Michael azt is egyértelművé tette, hogy bármennyire is szeretne ő és Janet is segíteni, a problémát megoldani csak egy ember tudja.

Kicsit sajnálom, hogy Chidi-t kivették a csapatból, és az új tesztalanyokat is szokni kell még. Bár látva az első rész végét, lehet mégse fogunk olyan sok időt eltölteni velük. Így az utolsó évadban már nehéz új szereplőket megkedveltetni annyira, hogy annyira érdekeljen a sorsuk, mint Tahani-éké.

Az évadkezdés előtti nyilatkozatok alapján idén is sokszor fogunk meglepődni, és a zárás sem olyan lesz, mint amire a legtöbb néző számít. Na de akkor milyen? Január vége felé ez is ki fog derülni. Addig pedig dőljünk hátra és élvezzük a hátralévő fejezetet, csalódni úgysem fogunk.

5 hozzászólás Ne habozz!

heidfeld - 2019. 10. 12. 17:59

Derry Girls, Workin’ Moms után, kedvenc vígjátékom. Nagyon kreatív, nem árt figyelni, mert apró elszólások, utalások is nagy poénokat tartogatnak. / Akik vitték a pezsgőt:D:D/
Kategóriában, itt vannak a legjobb színészek. Felsorolni is nehéz, de még a kisebb karakterek alakítói pL. Mindy, Derek, nagyon jók.
De alig használják az igazi erősségeket. Eleanor tahó énje a legszórakoztatóbb, ritka kitöréseinél. Többiek is akkor a legjobbak, amikor önmaguk lehetnek. Derek és Mindy, áhh. Sokkal szívesebben nézném az ő történetük.
Nem minden fordulat tett jót, sőt. De továbbra is szívesen nézem.

Danee - 2019. 10. 12. 18:38

Kedvenc lett. Már az első résszel beszippantott, okos humora van. Modern family korai évadain szórakoztam hasonlóan jól,meg a P&R-nél.

És teljesen legaálisan nézhetem Netflixen :D Mondjuk őszintén szólva mióta Netflixem és HBO-m van, lusta vagyok torrentezni, pedig nagyon sok sorozatot még így is csak ott érek el – Odaát Pl.

Melchi Zadok - 2019. 11. 03. 13:44

nekem ez egyre gyengébb és gyegébb, az egyetlen pozitívum, hogy ez az utolsó évad. alig több mint 20 perces részek, de már azon kaptam magam, hogy szenvedés végignézni…
kár, az első két évadot imádtam.

Anonymus - 2019. 11. 08. 16:39

Én is úgy érzem, itt az utolsó évad valahogy már sokkal gyengébb lett mint az előzőek. Itt meg részenként már nekem is néha sok az a 20 perc.

mark - 2019. 11. 10. 16:35

Csatlakozom az előttem szólókhoz, eléggé gyenge ez a szezon, ha nem az utolsó lenne, szerintem kaszálnám, de ezt a maradék pár részt már megnézem. Igazából az első két évad volt nagyon jó, már a harmadik évad is eléggé zagyvaság volt, a mostani még nagyobb katyvasz. Azért remélem, jó véget kerekítenek neki.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz