login |

Charmed: kezdett a 2. évad

2019. 10. 13. 15:50 - Írta: Necridus

5 hozzászólás | kategória: kritika,

Furcsa volt visszatérni a közepesnél kicsit jobb első évad után a rebootolt Charmed-sorozathoz, mert az évadzáró után abszolút nem vártam, csak a megszokás miatt kezdtem el nézni a premiert, ami végül úgy ért véget, hogy nem akartam elhinni, hogy nem kaptam rögtön még egy részt a héten. Ennyit számítana egy új showrunner?

Mese nincs, feljövőben és felnövőben van a sorozat. Az első percek még a tavalyi stílusra emlékeztettek, de ezt az énjét hamar levetkőzte a sorozat, és megemelte a tétet, teljesen új környezetbe helyezte a lányokat és Harry-t, amivel sokkal komolyabb hangvételű lett az egész epizód. Ez jól is állt neki, elvégre ha minden részben halálközeli eseményekbe kerülnek a boszorkányok, valahol elvárható, hogy ne komédia legyen a sorozat.

A tovább mögött spoileresen folytatom.

It’s like some sort of safe haven created by the Elders. It’s like witness protection.
Or in our case, witchness protection.

Macy költözni tervez, hogy új álomállását elkezdhesse, Maggie társasági életére helyezi a hangsúlyt, Mel pedig a varázsvilágot vezeti. Ebből a helyzetből ragadták ki a lányokat, miután a születésnapi bulit követő reggelen megtámadta őket egy merénylő, aki elpusztította az Árnyak Könyvét, és emiatt megnyílt egy portál. A lányok átmentek, Harry viszont feltartotta a merénylőt (amit nem értek, mert míg eszméletlen volt, háromszor átrohanhatott volna a szoba túloldalára), de sajnos az felülkerekedett a Whitelighter-ön.

A lányok egy bunkerszerű, üres épület belsejében találták magukat, ahonnan egyetlen egy kiút vezetett: Seattle egyik cégének épületébe. Itt eszméltek rá, hogy elvesztették erejüket, Macy-t pedig meglőtte a merénylő a portál felé menekülés közben, és súlyosan megsérült. Mi meg találkoztunk az új állandó szereplővel, Jordannel, egy orvossal, aki bokszolni tanítja a cégnél dolgozókat. (Ebbe az információba csak most gondoltam bele… Ezt meg ki találta ki?

(Egyébként a lányokon, Harry-n és Jordanen kívül jelenleg nincs több állandó szereplője a sorozatnak, így a tavalyiaktól tényleg búcsút vettünk.)

Visszatérve a bunkerbe felfedezték, hogy az előttük lévő térképen vörös foltok jelentek meg, majd egy gombot megnyomva megnyílt egy portál előttük, és pont oda kerültek, ahova a térkép mutatott. Két halott boszorkányt találtak, meg egy patkánnyá alakuló (ez elvileg a régi Charmed nézőinek hatalmas easter egg) varázslót, akit Macy tűzsugarat kilövellve kezéből elintézett.

Harry ismét előkerült, viszont ráeszmélt, hogy a merénylő, miután megölte, visszatért, viszont a többi Whitelighter nem. Mivel mindegyikük a Vénekhez voltak kötve, meghaltak, így Harry maradt az egyetlen. A lányokkal együtt vállalták a sorsukat, hogy innentől kezdve a bunkert felhasználva fogják Seattle-ből vezetni a varázsvilágot, s megvédeni azon boszorkányokat, akik veszélybe kerülnek.

Csak ez elég hirtelen váltás volt Macy esetében. Ő az álmai állását szerette volna elfogadni, s amint megszerezte új erejét és legyőzték az ellenséget, rögtön maradni akart. Azt gondolhatta, hogy sorsa úgyis utoléri, és ott a helye testvérei közt, de erre nem utaltak, csak tőle teljesen idegen szavakat adtak a szájába.

Kíváncsi vagyok, mihez kezdenek az új helyzetben a lányokkal. Nekem nagyon bejön a főhadiszállás megjelenése (mondjuk nem értem, miért kapták vissza a régi házukat. Meg akarták tartani a díszletet?), a régi és új erő(k, gondolom majd a másik kettő is kap) körüli rejtély, a merénylő személyisége is érdekes irányt hoz a sorozatba, elvégre ő Harry volt. Vagyis ő is Harry volt. A látvány pedig most is erős volt, az új szobákat és teret is ügyesen kezelték. Nem volt nyoma spórolásnak.

A tavalyi 6/10-hez képest simán 8/10, premier szempontjából elégedett vagyok.

5 hozzászólás Ne habozz!

Nif - 2019. 10. 13. 16:24

Nem nézem az új sorozatot, csak a régit, de tényleg Whitelighter-ből lett Withlighter, vagy csak elütés?

Sunabubus - 2019. 11. 13. 03:58

Poppy Drayton! <3
A második évad szerintem sokkal jobb, mint az első, főleg Poppy miatt, viszi a hátán az egészet. Nagyon jól áll neki a szerep, a suttogós hangjától és az akcentusától még nő létemre is jóleső borsódzás fut végig a hátamon. Remélem sokáig marad.

Kittus - 2020. 01. 29. 14:14

Szerintem is sokkal élvezetesebb a második évad és a mellékszereplők is sokkal jobbak. Szerencsére Parkert gyorsan lezavartuk, bár még nem végleg. Kiváncsi vagyok, merre visz még minket az évad.

kriol - 2020. 03. 30. 11:40

2×13

Csak nekem jutott eszembe az, hogy de menő lett volna egy utalás a Halliwell nővérekre? Ha valahol, akkor itt megtehették volna, mikor a nővérek a könyvben nézték az előző bűbájosok neveit. De ez elmaradt.
Viszont a remény újra felcsillant, mikor megjelent a guardian, hogy hátha az majd az egyik original nővér lesz. De nem.
Szóval ez nagy csalódás volt számomra, szerintem nagyot dobott volna rajta.

csak egy komment - 2020. 04. 14. 16:07

Ez az évad messze sokkal jobb volt mint az előző. Sok párhuzamot lehet észrevenni az eredeti és a mostani sorozat között (ahogy Macy becsukja az ajtót az 1. évad végén, vagy a Parker-Maggie szál mennyire hasonlít a Cole-Phoebe szálra), viszont én nem nevezném Charmednek a sorozatot, ugyanis semmi köze se a hármak erejéhez, se a testvériséghez. Nekem hiányoznak a démonűzések is. Ha jól számoltam 2 évad alatt (azaz 36 rész alatt), talán max 5 démont “pusztítottak” el. Sőt igazából még démoni erőket sem láttunk, vagy tényleg egy igazi harcot egyszer sem próbálták megölni őket. Mindezek ellenére maga a sztori érdekes, Abbigailt nem lehet megunni, viszont Mellel kezdhetnének valamit mert nagyon idegesítő, milyen érdekes, hogy akivel nővel ő találkozik mindegyik hirtelen leszbikus lesz és össze is jön vele. (nincs bajom ezzel a szállal csak annyira bele van ez erőltetve sztem). Maga az Árnyőr-Fényőr csavar nagyon tetszik. Kívácsian várom a folytatást, de ez nem az a Bűbájos Boszorkák lett amit sokan reméltünk és vártunk.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz