login |

Charmed: kezdett a 2. évad

2019. 10. 13. 15:50 - Írta: Necridus

1 hozzászólás | kategória: kritika,

Furcsa volt visszatérni a közepesnél kicsit jobb első évad után a rebootolt Charmed-sorozathoz, mert az évadzáró után abszolút nem vártam, csak a megszokás miatt kezdtem el nézni a premiert, ami végül úgy ért véget, hogy nem akartam elhinni, hogy nem kaptam rögtön még egy részt a héten. Ennyit számítana egy új showrunner?

Mese nincs, feljövőben és felnövőben van a sorozat. Az első percek még a tavalyi stílusra emlékeztettek, de ezt az énjét hamar levetkőzte a sorozat, és megemelte a tétet, teljesen új környezetbe helyezte a lányokat és Harry-t, amivel sokkal komolyabb hangvételű lett az egész epizód. Ez jól is állt neki, elvégre ha minden részben halálközeli eseményekbe kerülnek a boszorkányok, valahol elvárható, hogy ne komédia legyen a sorozat.

A tovább mögött spoileresen folytatom.

It’s like some sort of safe haven created by the Elders. It’s like witness protection.
Or in our case, witchness protection.

Macy költözni tervez, hogy új álomállását elkezdhesse, Maggie társasági életére helyezi a hangsúlyt, Mel pedig a varázsvilágot vezeti. Ebből a helyzetből ragadták ki a lányokat, miután a születésnapi bulit követő reggelen megtámadta őket egy merénylő, aki elpusztította az Árnyak Könyvét, és emiatt megnyílt egy portál. A lányok átmentek, Harry viszont feltartotta a merénylőt (amit nem értek, mert míg eszméletlen volt, háromszor átrohanhatott volna a szoba túloldalára), de sajnos az felülkerekedett a Whitelighter-ön.

A lányok egy bunkerszerű, üres épület belsejében találták magukat, ahonnan egyetlen egy kiút vezetett: Seattle egyik cégének épületébe. Itt eszméltek rá, hogy elvesztették erejüket, Macy-t pedig meglőtte a merénylő a portál felé menekülés közben, és súlyosan megsérült. Mi meg találkoztunk az új állandó szereplővel, Jordannel, egy orvossal, aki bokszolni tanítja a cégnél dolgozókat. (Ebbe az információba csak most gondoltam bele… Ezt meg ki találta ki?

(Egyébként a lányokon, Harry-n és Jordanen kívül jelenleg nincs több állandó szereplője a sorozatnak, így a tavalyiaktól tényleg búcsút vettünk.)

Visszatérve a bunkerbe felfedezték, hogy az előttük lévő térképen vörös foltok jelentek meg, majd egy gombot megnyomva megnyílt egy portál előttük, és pont oda kerültek, ahova a térkép mutatott. Két halott boszorkányt találtak, meg egy patkánnyá alakuló (ez elvileg a régi Charmed nézőinek hatalmas easter egg) varázslót, akit Macy tűzsugarat kilövellve kezéből elintézett.

Harry ismét előkerült, viszont ráeszmélt, hogy a merénylő, miután megölte, visszatért, viszont a többi Whitelighter nem. Mivel mindegyikük a Vénekhez voltak kötve, meghaltak, így Harry maradt az egyetlen. A lányokkal együtt vállalták a sorsukat, hogy innentől kezdve a bunkert felhasználva fogják Seattle-ből vezetni a varázsvilágot, s megvédeni azon boszorkányokat, akik veszélybe kerülnek.

Csak ez elég hirtelen váltás volt Macy esetében. Ő az álmai állását szerette volna elfogadni, s amint megszerezte új erejét és legyőzték az ellenséget, rögtön maradni akart. Azt gondolhatta, hogy sorsa úgyis utoléri, és ott a helye testvérei közt, de erre nem utaltak, csak tőle teljesen idegen szavakat adtak a szájába.

Kíváncsi vagyok, mihez kezdenek az új helyzetben a lányokkal. Nekem nagyon bejön a főhadiszállás megjelenése (mondjuk nem értem, miért kapták vissza a régi házukat. Meg akarták tartani a díszletet?), a régi és új erő(k, gondolom majd a másik kettő is kap) körüli rejtély, a merénylő személyisége is érdekes irányt hoz a sorozatba, elvégre ő Harry volt. Vagyis ő is Harry volt. A látvány pedig most is erős volt, az új szobákat és teret is ügyesen kezelték. Nem volt nyoma spórolásnak.

A tavalyi 6/10-hez képest simán 8/10, premier szempontjából elégedett vagyok.

1 hozzászólás Ne habozz!

Nif - 2019. 10. 13. 16:24

Nem nézem az új sorozatot, csak a régit, de tényleg Whitelighter-ből lett Withlighter, vagy csak elütés?

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz