login |

Emlékeztető: Halálzóna 1. évad

2019. 10. 13. 20:15 - Írta: winnie

4 hozzászólás | kategória: ajánló, antológia,

Ma. 22:00. National Geographic. The Hot Zone – 1×01-02 (kritika + magyar előzetesek + szinkronhangok)

Fontos premierrel jelentkezik ma a NatGeo, és annak ellenére ajánlom ezt a sorozatot, ami Richard Preston könyve alapján készült, hogy nekem nagyon nem jött be, ahogy olvashatjátok. Az okokról írtam, talán túlságosan tényalapú és magyarázós volt, nagyon nem feltupírozott, nagyon nem hollywood-i, de épp ezért jöhet be sokaknak.

És nem csak az elég jó kritikát miatt húznék párhuzamot a Chernobyl-lal, valamint azért, mert mindkettő 80-as évekbeli valós eseményeket dolgoz fel, amelyek hatalmas katasztrófával jártak, illetve járhattak volna. Hasonlít a két hátborzongató sorozatban az is, hogy rámutat, mekkora szerepet játszott az eseményekben a felelőtlenség, a bürokrácia, a gondatlanság, a kapzsiság és persze a balszerencse.

Főbb szerepekben Julianna Margulies, Noah Emmerich, Liam Cunningham, Topher Grace, James D’Arcy, Robert Sean Leonard, Grace Gummer. (Ja, tervbe van véve már a 2. évad is, bár nincs hivatalos berendelés. De az az elképzelés, hogy az új szezon egy újabb egészségügyi vészhelyzetet dolgozna fel, szóval évados antológia lenne a széria.)

Itt a hivatalos tartalomleírás:

A kétgyermekes Dr. Nancy Jaax a világ egyik legveszélyesebb munkáját végzi: az amerikai hadsereg fertőző betegségekkel foglalkozó intézetében (USAMRIID) nap mint nap agresszív, ellenszer nélküli vírusokat vizsgál. Amikor 1989-ben kimutatja az ebola kórokozóját egy mintából, attól tart, minden idők egyik leghalálosabb vírusa került a látóterébe.

4 hozzászólás Ne habozz!

Samu - 2019. 10. 13. 23:18

Nekem nagyon bejött, remek feszültségkeltés van benne végig. Tökéletes évados antológiának H1N1-gyel, vagy akár még egyszer a 2016-os ebola járvánnyal, ilyesmikkel.

lalakov - 2019. 10. 14. 17:16

Nekem is nagyon tetszett.

Python - 2019. 10. 15. 00:03

Van benne potenciál. Nekem tetszik!
Ok, az időugrálás elsőre bezavart, mert ezt nem vártam egy NatGeo sorozattól, de a szájbarágós dolgot megértem; elvégre nem vagyunk mindannyian kutató biológusok, vagy orvosok. De eddig azért egy átlagos érettségizett szintjén magyaráznak az eboláról, laborról, stb.!

Tamás - 2019. 10. 16. 20:56

Sziasztok!

Én molekuláris biológusként dolgozom, már több, mint 10 éve. Így nagyon felkeltette az érdeklődésemet a sorozat. Tegnap néztem meg az első részt. Azért az feltűnt, hogy mikor megkapták a laborhoz este a csomagot, és reggel felnyitották a gumikesztyűn kívül semmit sem vett fel Nancy dr. Én a klinikai kémia laborban egy sima (értsd nem potenciális halálos vírussal fertőzött) vérmintát nagyobb elővigyázatossággal (min. arcmaszk, védőszemüveg, kesztyű) nyitok ki, mint dr. Jaax.
Azért biztos, hogy bármilyen minta átvételét és kibontását kizárt, hogy az USAMRIID-nál (az amcsi hadsereg fertőző betegség kutató intézetében) így csinálnák. Ez egy fekete pont a ehhez az 1. részhez. De amúgy ígéretesnek tűnik. Bár az biztos, hogy nem tudok elvonatkoztatni attól, hogy mol. biológus vagyok és ilyen szemmel is fogom nézni a sorozatot.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz