login |

Supernatural: kezdett a 15. évad

2019. 10. 13. 21:15 - Írta: Necridus

134 hozzászólás | kategória: kritika,

Tavaly rendesen fájt végignézni a videót, ahol J2M bejelentette a Supernatural végét, mert megvallom, arról a sorozatról van szó, ami engem junkie-vá tett. Emlékszem, azelőtt csak tévében nézegettem random sorozatok random részeit, és a SupNat volt az első, ami annyira megfogott, hogy elkezdtem komolyabban nézni egy sorozatot, azóta pedig csak nő a számuk.

És miért is ne fájna az, ha nem találkozom azon széria új részeivel, ami a legnagyobb hatással volt rám?

Lehet, hogy teljesen más képet alkotnék a színészekről és a sorozatos világról, nem formálták volna az azóta megismert sorozatok a gondolkodásom, szemléletem és személyiségem, nem ismertem volna meg annyi embert ilyen módon és lehet, hogy a blogot sem ismerném. Azért valljuk be, akármennyire is érződik megfáradtnak egy ilyen jelentőséggel bíró sorozat, fáj, ha véget ér. Meg az, ha nem Carry on My Wayward Son a Road So Far alatt szóló zene.

So you and me versus every soul in hell?
I like the odds.

Na de majd májusban a fináléban! Az évadnyitóról tovább mögött spoileresen írok.

Rögtön azután veszi fel a fonalat a premier, hogy Isten az előző fináléban otthagyta a Winchestereket a világvége kezdetén egy halom zombival körülvéve. Elmenekülnek (a CW nem akarja a zenéket idén jól használni, most is eléggé rosszul választottak), majd találkoztak új társukkal, egy démonnal.

Belphegor, a démon Jack testébe szállt, így Alexander Calvert új szerepben próbálhatat ki magát. És ez baromi jót tett neki. Egyszerűen lubickol az új karakterében, abszolút jól áll neki az a lazaság, ami a démont jellemzi (mivel Chuck kiégette Jack szemeit, egy napszemüveggel fedi el az arcán lévő lyukakat).

De nem csak Calvert tért vissza, hanem több szellem is, akiket már láttunk. Itt volt például a fehér ruhás hölgy, a bohóc, meg Szamara is. Ők jelentették a heti gonoszokat, de ezzel nem önismétlő lett a sorozat, mert a nosztalgiafaktor nagyobbat ütött.

Két dicséret közt muszáj megemlítenem a szokásos értelmetlenségeket: Cass például csak akkor tud gyógyítani, ha a sztori úgy akarja, de szerintem már az írók sincsenek tisztában azzal, hogy mire is képes valójában. Sam meg rohant a teleportáló zombik elől, akik szintén csak futottak utána. Egyiknek sem jutott eszébe, hogy a rohanó Winchester elé teleportáljon és csapdába csalja? A sztorivezetés szempontjából túl kényelmesen oldották meg az ilyen esteket.

A zárópillanatokban a két testvér ráeszmélt, hogy ha ezt a világvégét is megállítják, chuckmentes lesz a világuk. Először életükben nem fogja őket irányítani Isten, csak ők lesznek, és végre szabadok lehetnek. Aranyos, de azért mind reméljük, hogy nem csak ennyivel fog zárulni a sorozat, ugye?

Érződött nagyon, hogy ez a premier az utolsó. A párbeszédekben is elrejtették nem egyszer az utolsó vagy a vége szavakat. De közben vissza is utalgattak a régi epizódokra, ahogy Dean és Sam gyerekkorukról beszélgetnek, vagy előbbi pokoli, kínzó karrierjéről is szó esett. A legvégén pedig konkrétan láttuk a múltat, ahogy Dean és Sam lecsukták az Impala csomagtartóját, úgy az első évadban szintén megtörténő pillanatot vágták be.

Nem volt egy mesterien megalkotott epizód az utolsó SupNat-premier, de szórakoztató volt. A nosztalgia, a kellemesen gyors tempó, Alexander Calvert új szerepe mind, mind dobott rajta annyit, hogy 8/10-es szinten élvezzem. Innentől pedig már csak néhány rész van hátra, hogy a Winchesterek legyőzzék Istent, megmentsék Jack-et, meggyógyítsák Sam sebét, majd mindezek után mi örökre búcsúzzunk a tesóktól.

134 hozzászólás Ne habozz!

dbew - 2019. 10. 13. 21:36

“ arról a sorozatról van szó, ami engem junkie-vá tett. Emlékszem, azelőtt csak tévében nézegettem random sorozatok random részeit, és a SupNat volt az első, ami annyira megfogott, ”

Dettó, és a nagy lcd-t is azért vettem meg hitelre hogy jó nagyban nézhessem :)

Kissur - 2019. 10. 13. 21:48

Akkor kezdjük a teóriagyártást. Olvastam egy olyat, hogy Chuck valójában nem is Isten, hanem ő a Fiú a Szentháromságból, és Amara a Szentlélek. És Isten majd csak tényleg a legvégén jelenik meg.
Jack, illetve most már a démon, hát imádtam! Tudom, hogy vissza fog térni Jack is, de remélem minél később.
Viszont az epizód többi részével nem voltam megelégedve. A látvány, az erős színek, a nappal, mind rontottak a félelemfaktoron, ami az első 2 évadban megvolt. És úgy éreztem, hogy lebutították az apokalipszist egyetlen területre. Meg miért csak ezek a szellemek tértek vissza?
Jared Padalecki megint borzalmasan színészkedett szerintem. A mimikája, a lihegése, és az, hogy néha elfelejtette, hogy meglőtték a vállát, nagyon nem tetszett.
A zenét értem, de nem tetszett. Hiányzik az igazi hard rock. Meglátjuk mi lesz ezután. 6,5/10

kis_zsú - 2019. 10. 13. 22:20

Kissur!Sok mindenben egyet értek veled. Kicsit sajnos gagyinak hatott ez a rész a szellemekkel, egyes szereplők színészi játékával. Jared sajnos igen, szerintem is borzalmas volt, sokszor nem tud színészkedni.:(
Érdekes teória amúgy… nem sokára megtudjuk, hogy melyik számítás jött be.

Nikki - 2019. 10. 13. 22:35

Nagyon nem szeretnék elbúcsúzni tőle, de nincs választásom. Engem is a Supnat tett junkie-vá, így ismertem meg a blogot és 15 év… nem jön, hogy higgyem, de mégis. Volt idő, amikor azt hittem sose lesz vége, vagy legalábbis 20 évadig biztos elmegy. Talán ez is a feltámasztások egyike lesz…
Amúgy JA évről-évre jóképűbb, de JP nem tudom mit/vagy mit nem csinált magával (tán a haja miatt is) de egyre rosszabbul néz ki.
A kritikában leírtakra csak bólogatni tudok, kivéve, hogy az apróságok már fel se tűntek. Szerencsére tudtam élvezni a részt, közben nem jutott eszembe, hogy ez az utolsó premier és az utolsó részek. Sajnos, hogy ettől a “tudástól” nem tudok szabadulni a rész(ek) megnézése előtt, illetve után.
A Carry on… nagyon hiányzott. Az Empty-s főcímes jelenlétért viszont jár a pacsi.
Az üldözést lehet avval magyarázni, hogy ki akarták élvezni, mivel nem számítottak a varázslatra és úgy gondolták utolérik áldozataikat. Cass meg ugye elvesztette mindenét, aztán visszakapta, illetve részben, de annyit csűrték-csavarták, hogy már nem emlékszem pontosan, de már ezelőtt is képes volt gyógyítani. A teleportálást/repülést vették el tőle végleg, illetve olyasmi rémlik, hogy képességeit csak bizonyos ideig képes használni (de hátha valaki jobban tudja és megosztja velünk :).

kis_zsú - 2019. 10. 13. 22:40

Amúgy arról van hír, hogy Jensen mit fog ez után csinálni? JP-nek úgy tudom már van munkája… fura, hogy pont Jensen-ről nem hallottam semmi ilyesmit.

winnie - 2019. 10. 13. 22:48

“Jensen mit fog ez után csinálni? JP-nek úgy tudom már van munkája… fu”

nincs munkája, csak ha pilotberendelést kap annak a sorozatnak a terve, amiben szerepelni tervez, akkor forgathat egy pilotot. utána vagy lesz belőle sorozat vagy nem. ez teljesen bizonytalan, és azzal, hogy erre aláírt, máshova nem is mehet egy ideig. azonban most még dolgoznak ezen a sorozaton, nem tudnak mással foglalkozni.

de. itt az a kérdés, hogy a színész mit akar: dolgozni vagy pihenni 15 év sorozatozás után. sokan 6-7 évnyi állandó szereplés után is visszafogják magukat, mások pedig mennek tovább. a másik kérdés, hogy tévé vagy filmek. ha tévé, akkor megint országos sorozat-e (akkor jó eséllyel tavasszal kaphat szerepet, amikor castingolják a pilotokat), vagy kábeles, vár egy megfelelő projektet, stb. munkát biztos kap, legalábbis ajánlatot, kérdés, hogy mi a szándéka – saját sorozat, főszerep, “igényes” darab, másféle széria, vagy rajongói sorozat. a dolgozás vagy mondjuk megél a rajongói találkozókból, amik szuperjó bevételt jelentenek, de ingerszegények.

Orso-borso - 2019. 10. 13. 22:51

Jensen lehet, hogy egy darabig marad a családi sörbizniszben. :) Bár nem örülnék. Miatta nézem egyedül a sorozatot. Evekkel ezelőtt többször megpróbáltam kaszálni, de képtelen voltam.

yagami01 - 2019. 10. 13. 22:59

” Meg az, ha nem Carry on My Wayward Son a Road So Far alatt szóló zene. ”
Nem azért, de Carry on az mindig az utolsó résznél volt emlékeim szerint. Inkább az a fájó, hogy az utolsó évad kezdetére nem hozták vissza az AC/DC-t, mint ahogyan az volt az első jó pár évadban ( 1-6. évad első részei, még az is lehet, hogy a 7. is és ha jól emlékszem a 14.-nél is elővették ). Sokkal jobban ütött volna a kezdet, mint ezzel a langyos izével. Plusz a jelenetek sem voltak a legjobban összeválogatva így utolsó évadra szerintem…

Pr13m - 2019. 10. 13. 23:02

Nagyon bejött az évadkezdés. Kíváncsi vagyok mi lesz. Ha tippelnem kéne az empty visszahozza Jacket valahogy, talán Cas-ért cserébe és őt teszik majd meg, hogy ő legyen az új isten, persze miután az eredetit legyőzték. :D Valahogy ezt tudnám elképzelni.

Hallak65 - 2019. 10. 14. 01:28

Ha nem Supnatot lenne, akkor 4/10 a rész, főleg a rengeteg szellemes “logikátlanság” miatt. De mivel Supnat huhu! Végre itt van! 7/10
Vegyes érzelmeim vannak a végére. Egyrészről rendes lezárást fog kapni (Imádkozzunk, hogy nem Lost szerűt), ami jó, másrészről bármennyire is hullámzott néha a sorozat végig ott voltam és életem egyik fejezete zárul le. Hiányozni fog. Ideje lesz ledarálni újra a 15 évadod ha vége :D
Én amit továbbra is hiányolok, az a Biblia jó fiúi. Oké vannak angyalok, de Jézus? Frigyláda? Grál? Plusz Lauren Cohan karaktere is visszatérhetne végre.

Necridus - 2019. 10. 14. 01:59

kis_zsú:

Jensen most zenél. Még idén megjelenik az albuma, duóban tolja egy régi barátjával. Radio Company a formáció neve.

seven - 2019. 10. 14. 09:49

hát nem tudom, de ha ez 8/10, akkor mondjuk egy Swan Song micsoda? 15/10? Mert hogy csak 2 pont legyen eközött és egy legendás epizód között, na azt nem hiszem el, szubjektivitás ide vagy oda.

Ez szerintem vérciki volt. A napközben rohangáló szellemek, Castiel tehetetlensége, az elképesztő gyenge effektek és smink….

Nagyon ajánlom visszanézni a Pilot, Dead in the Water vagy Bloody Mary epizódokat, ugyanis azokból az epizódokból jöttek vissza a szellemek (a bohócot most nem tudom honnan van). Hát, ég és föld. Lassan 15 éves az 1. évad és azt hiszem a költségvetés akkor is nagyon pici volt, de valahogy mégis 100x jobban néz ki, és 100x jobb a hangulat.

A szellemek a 15×01-ben béna cosplayre emlékeztettek.

És egyébként én már nem tartom pozitívumnak Belphagor lazaságát se. Jópofa volt Calviert játéka, de évek óta már mindegyik démon kb ugyanígy viselkedik. Unalmas. A supernatural elfelejtette hogy ez alapjában véve egy horror sorozat – hiába volt az epizódban szellem, vér, démon, világvége, súlytalan volt az egész.

Jared játéka is feltünően gyenge volt ebben az epizódban, mondjuk annyira nem csodálom, nagyon gyenge anyaggal kellett dolgoznia.

Nálam ez max egy 3/10-et ért, a 3 pont az utolsó 2 percből és Dean Jack-ről való beszélgetéséből adódik össze.

Kissur - 2019. 10. 14. 10:30

seven: A démonokat muszáj volt leredukálniuk, mert túl erősek voltak. Emlékezzünk, hogy az első évadban egy mezei démon elkapására egy teljes epizódot (vagy többet) szenteltek. Most meg puszta kézzel verekednek velük.
Sam meg megint kezdi az “I’m fine”-t. Nem leszel ettől macsó! Kaptál egy lövést Isten pisztolyából. Nem vagy jól!

Castiel is már régóta ciki. Ő miért nem kaphatja vissza a szárnyait? Az erejét elvileg visszakapta, akkor miért csak időszakosan tudja használni?
És arról miért nem írt senki, hogy az előző évad utolsó képkockáját az írók szimplán elfelejtették? Rájuk ugrott az összes zombi, és úgy kezdődött az évad, hogy 1v1-ezett mindenki. Azért ne már! De ez már csak szőrszálhasogatás a részemről.

Mikilós - 2019. 10. 14. 11:42

Nekem is tetszett, hozta a színvonalat, a poénokat, de igen ezen érződött a vég kezdete. Amit sajnáltam hogy elég hamar lerendezték a zombikat az elején. Kicsit eltarthatott volna a hentelés.

Az Új Jacknak örülök, a színészen tényleg látszott, hogy élvezi az új kataktert. Jó kis beszólásai voltak.

Ami még fura volt, hogy mikor a Fehér ruhás nőt vágtak be, az első évados csaj, meg az új csaj. Jó lett volna legalább az a régi erre a kis cameora visszahozni, de mindegy. Azért a nosztalgia megvolt.

A vége meg tetszett, hogy bár nem tudom, ha elpusztítják Istent, akkor honnan tudjak hogy szabadok lesznek úgymond. Mi van ha ez is a terve része, vagy nem tudom, mindegy kíváncsi leszek. Remélem, hogy Erick Kripke visszatér a végére íróként, király lenne ha ő zárná le a sorozatott.

Kira - 2019. 10. 14. 14:34

Továbbra is remélem, hogy Crowley előkerül az évad folyamán valamilyen formában, valamekkora szerepre. Jót tenne a sorozatnak és az ő karaktere elég sok ideig állandó szereplő volt, ahhoz, hogy a búcsúra visszatérjen. :)

Rita - 2019. 10. 14. 21:27

Nagyon fognak hiányozni a srácok. 15 év. Nem semmi. Ez az egyetlen sori ami mellett kitartottam, akármilyen mély repülésben is volt (vagy csak nekem lankadt az érdeklődésem) Az első évad a nagy kedvencem. Nagyon fiatalok voltak még (én is), ezért is jók most a visszaemlékezések. Visszahozza azt a hangulatot. 😁😁😁

iampanka - 2019. 10. 14. 22:00

Vártam is meg nem is vártam ezt a részt… kicsit félek is ettől a végtől, de most tényleg itt az ideje, hogy bedobjanak mindent. Nem tudom látta-e bárki a Last Ride-os trailert, de abból ítélve tényleg mindent be fognak dobni, amit csak lehet és ez engem baromira felcsigázott.
A rész alapvetően tetszett, bár engem is zavart az a pár “apróság”, mint a szellemek elől futás vagy Sam sebe, ami egyszer fájt egyszer meg nem.
De tényleg nagyon sok jó pillanata volt a kezdésnek, imádom Alex-et az új szerepében, a sok nosztalgikus pillanatot és kíváncsian várom, hogy mi lesz majd Sam sztorija a sebével (a trailert elnézve van sejtésem).
Viszont még mindig Jared és Jensen kettőse az, ami miatt még évekig is tudnám nézni a sorozatot. Azt hiszem ők fognak hiányozni a legjobban…

Tom - 2019. 10. 15. 00:02

Senki semmi a ketrecrol?

Silver - 2019. 10. 15. 02:29

Nekem is csalódás volt az új démon. Amúgy felötlött bennem mi van, ha maga isten szállta meg, mert ez is a játékának része? Vagy: az equalizer összekapcsolta őt Sam-mel, és meg akarja védeni, mivel ha meghalna, akkor ő is meghal.
Mindenesetre szerintem a végén ők ketten vagy így, vagy úgy, de meg fognak halni.

Tom: Szerinted milyen szerepe lesz Mihálynak?

Kissur - 2019. 10. 15. 09:22

Tom és Silver: Nem Mihály számomra a kérdéses, hanem Adam, a féltestvérük, akit az 5.évadban bezártak oda!

Bagosz - 2019. 10. 15. 10:56

SupNat forever.A junkie-ság kezdete sokunknak.

szirial - 2019. 10. 15. 12:46

Szóval nem csak én fertőződtem meg 15 évvel ezelőtt véglegesen.
Jared Chuck Norris legendás szerepével fog próbálkozni, a Texas ranger-el. Vajon miért nem hiszem el, hogy menni fog neki?
Sajnos ez az évadnyitó horrort csak nyomokban tartalmazott. Én komolyabb tombolást vártam ennyi szellemtől/gonosz lélektől. Azon már ne is rugózzunk, hogy az előző évad záró képén a zombi horda maga alá gyűri kedvenc vadászainkat.
Én legalább Belfegorral elégedett voltam. Engem szórakoztatott. Különösen mikor Dean Crowley Jr.-nak hívja.

Daneee - 2019. 10. 15. 18:41

Szinten ez rantott be. Elotte csak Horatio meg az o egysorosai jelentettek a sorozatot… :D

Stakker - 2019. 10. 16. 09:04

Mielőtt elfogultsággal vádol bárki is: nagy kedvencem a sorozat, nem hagytam ki egy részt sem. DE!
Ez az évadnyitó iszonyú rossz volt. A szörnyülködés és a WTF között ingadoztam szinte végig.
Sam megkapta a maga kis érzelmes jelenetét a kislánnyal piros pont neki. A szinészi játékáért meg egy nagy büdös fekete pont, mert totál hiteltelen volt.
A kislányt nem is értem. Normál esetben egy ilyen kisgyerek pánikolva sikoltozza végig a részt, ez meg a menekülés közben pocsolyákat csodál meg, hátha kimászik a vizihulla…
Cas elbutult két jelenet között: “talán égessük el a csontjaikat” WTF?!
Belfegor kissé gyanúsan időben érkezett, és olyasmikat tud, amikről nem is nagyon hallottak még hőseink. Ez egy kissé kényelmes deus ex machina nem?
Az apokalipszis mióta korlátozódik egy Dallas melletti ki porfészekre?
A következő részben meg visszamennek és jól elintézik a szellemeket? És hogyan? visszaküldik a pokolba őket? Ja hogy kicsit nyitva vannak a kapuk… Lyukas csónakból vizet lapátoni…
És ezek a jelenetek… a levegőben döfködő Sam látványa ahogy imitálja a téglafal kibontását még az éjjel is kisértett.
A zenéről nem is beszélve.

Ha ilyen lesz a teljes évad, akkor nem mondhatnám, hogy méltó lezárása lesz a szériának. 2/10

Csak azért nem 1, mert Calvier játéka nem volt rossz, és Jensen is tudta hozni a szintet.

Geza Kovacs - 2019. 10. 18. 22:16

Na a 2. rész már nem volt nagy szám, olyan, mintha elfogyott volna a pénzük. Kifejezetten kisszerű. Már-már kamaradráma néha.

yagami01 - 2019. 10. 19. 00:31

Bárki a második részről?
Im_db szerint jóval rosszabb lett, mint az első.

Silver - 2019. 10. 19. 02:09

Nem tetszett, a figyelmemet sem kötötte le. Elég confusing volt mikor vannak a határon belül vagy kívül. Az előző részbeli szellemeknek még mindig ott kell lenniük, hiszen megölni nem tudják őket. Erre ebben a részben már sehol sem látni őket? Egy részre volt szerződésük a színészeknek, mi? Miért volt one time thing a karantén? Casnek megint azért nem volt varázsereje, mert a plot úgy kívánta meg. Isten össze van kapcsolva Sammal, ahogy gondoltam… de miért is? :D Miért úgy alkotta meg a pisztolyt? A mindenható miért nem mindenható?
Túl sok plothole.

szirial - 2019. 10. 19. 14:37

Azt hittem, hogy az írók az utolsó évadra aztán mindent bedobnak. Hát ez idáig gyenge középszer. Ha nem Supnat volna, nem is nézném tovább.
Cass már megint nem tud gyógyítani. Meglep ez még valakit?
A biztató első néhány perc után a szellemek megint a fényes napsütésben sétálgattak. Teljesen komolytalanok voltak. Képtelenek voltak ijesztővé válni.
Ketch nyakából hová tünt a vaslánc?
Rowena kristálya áthúzta a szellemeket a védőfalon?
12 szellem képviseli a pokol teljes erejét?
Logikátlanság, ötlettelenség és igénytelen smink. Nem is tudom, melyiket nehezebb megbocsátani.
Emlékszik még valaki a 2. évad végén a pokol kapujának kinyitására? Néhány perc alatt ezerszám ömlöttek ki a démonok és szétrajzottak a világba. Ha akkor meg tudták csinálni hatásosra a jelenetet, akkor most mi ez a gyenge karikatúra?

iampanka - 2019. 10. 19. 23:30

Én a rész végén elég szomorú voltam. Én is azt hittem, hogy mindent beleadnak az utolsó évadba, de a mostani rész és a következő promoja is olyan semmilyen nekem.
Biztos vagyok benne egyébként, hogy be fognak dobni mindent, de miért kell ilyenekkel húzni az időt? Felesleges részekig húzni ezt a szellemes dolgot, mert egy rész erejéig még jó nosztalgia volt, de elég is annyi.
A rész tényleg tele volt lyukakkal meg logikátlanságokkal, de ezt csakis annak tudom be, hogy a Buckner-Leming páros írta a részt, akik tényleg a sorozat legrosszabb írói és csak azért nem rúgták még ki őket, mert Leming az egyik executive producer felesége…
Az egyetlen pozitívum nekem Amara visszatérése volt, illetve az hogy láthattuk, hogy az a seb Istenre is hatással van. Remélem, hogy legalább abból valami érdemeset hoznak majd ki.
Bármennyire is szeretem Kevint, annyira feleslegesnek éreztem őt is behozni az egészbe. Ketch-et úgyszintén.
Nagyon remélem, hogy most már befejezik végre az egyhelyben toporgást és végre történik majd valami érdekes is, mert tényleg nagyon szeretem a sorozatot minden hibájával együtt, de ezek az utolsó részek és szeretném élvezettel nézni őket.

yagami01 - 2019. 10. 19. 23:43

Szintén azt gondoltam, hogy kapunk egy jó évadot. Még az előzőt is be kell fejeznem, de szomorú ezt látni. Erre a sárgaszemű és egyéb emlékezetes karakterek helyett ilyeneket hoznak vissza, mint pl. Kevin… persze még bármi történhet, de nem tudom…

Ravagedseducer - 2019. 10. 20. 02:43

Én is így érzek, sokkal többet vártam a kezdéstől, ez a 2 rész eddig olyan 8-9-10.évados színvonal nálam – vagyis felejtős. Olyan mintha egy teljesen másik sorozat záró évadát kezdtem volna el nézni, de nem tudom pontosan megmagyarázni miért.

Én személy szerint úgy érzem hogy mostanában sok véget érő sorozat csalódást okoz a záró szezonjával – pl Trónok harca, HTGAWM, Empire, most a SPN is- de persze ez csak az én véleményem.

Raynes - 2019. 10. 21. 02:39

Amennyire a 15×01 nem volt rossz, ez a 2. rész annyira gyenge lett. Remélem azért ennél sokkal többet beleadnak, és nem ilyen színvonallal köszön le a sorozat. Főleg, hogy nem nagyon érdemes fillerezniük, csak 20 részes lesz az évad, nem 22-24. Ezt a hátra lévő 18 részt érdemes lenne mozgalmasabbá tenni, főleg, hogy egy csomó emlékezetes karaktert is visszahozhatnak, meg nem akárki az ellenfél így a végére.

Dark Archon - 2019. 10. 21. 09:50

Igazából az tetszik ebben a sorozatban, hogy bevállalós. Gonosz angyalok, jó fej démonok, Isten(?) időnként egy pöcs, stb., avagy semmi nem fekete vagy fehér.

Ez azonban már kezd kevés lenni, ideje abbahagyni. A nosztalgiára nem tudom, mi szükség volt, a fene sem emlékezett már a szellemekre. Az elfeledett karakterekkel kellene foglalkozni: Adam, Amara, Mihály. Misit említették, remélhetőleg előkerül és nem azért, hogy ő is pöcsfejkedjen tovább.

14 év után ennyire naív sem lehet Sam, hogy azt higgye, ha visszaküldték a szellemeket, Isten(?) nem tér vissza. Miért ne térhetne?

Külön röhej volt, amikor Dean fertőtlenítette Sam sebét, ki tudja, mennyi idő után. Főleg, hogy Cass is megpróbálta meggyógyítani. Ennyi idő után sincs beleszólásuk a színészeknek, hogy totál baromságokat ne játszanak el?

Na mindegy, reméljük, nem cseszik el az utolsó évad végét.

Silver - 2019. 10. 24. 16:33

“Ennyi idő után sincs beleszólásuk a színészeknek, hogy totál baromságokat ne játszanak el?”

Szerintem az is benne van a pakliban, hogy ugye nem úgy veszik fel a jeleneteket, ahogy egymás után következnek, hanem szetről szetre, azután pedig összevágják. Így színészként bizonyára nehezen átlátható, hogy mi miből is következik.

szirial - 2019. 10. 25. 13:32

Az egyértelmű, hogy a jeleneteket nem sorrendben veszik fel. A kérdés az, hogy a teljes forgatókönyvet megkapják-e színészek a forgatás elején? Elolvassák-e és veszik-e a fáradságot, hogy értelmezzék?

Sevi - 2019. 10. 25. 13:59

Ez a sorozat az egyetlen, amire a mai napig szánok időt és a naptárba előre beírva várom az új évad premierjét.

Sajnos tényleg kevesebb idő marad az ember életében a sorozatok nézésére és ezután nem is tudom mi lesz az a sorozat amit, majd így megtalálok, mint a Supnat-t.

Remélem itt az utolsó évadba, azért Crowley-t is valamilyen módon még becsempészik.

winnie - 2019. 10. 25. 14:03

“Így színészként bizonyára nehezen átlátható, hogy mi miből is következik.”

színészként 100%-ig átlátható, hiszen nem elég, hogy a két főszereplőnek komoly inputja van a sztori alakítása kapcsán, minden jelenetet előre átbeszélnek, az olvasópróbán össze is olvassák az epizódokat, így kívülről-belülről tudnak mindent, mire forgatásra kerül sor. más kérdés, hogy változtatások mindig lehetnek, akár egyik pillanatról a másikra is, de ezek általában csak a dialógokat érintik.

Kissur - 2019. 10. 25. 14:11

15×02
Dean és Cass párbeszéde a szabad akaratról meglepően erős lett. Démon-Jack hozta a színvonalat. Rowenat és Ketchet jó volt újra látni. És ennyi volt a rész pozitívuma.
Chuck és Amara nagyon kínos volt. Én nem így képzelném el a mindenhatókat. Hová lettek az előző részben randalírozó szellemek? A szellemek gyűlése több volt, mint nevetséges. Úgy éreztem a begyűjtéssel kapcsolatban, mint a Scooby-Doo rajzfilmben, amikor a ládákba gyűjtötték a kiszabadult szellemeket. Az írás is elég amatőrre sikerült.
Én nem akadok fenn azon, hogy Cas nem tudott gyógyítani. Szerintem ezzel is utalnak valamire, amit majd később fejtenek ki. Mindazonáltal nagyon gyenge eddig ez az évad. Biztos, hogy nem pazaroltam volna el ennyi időt erre a szellemesdire.

Glory - 2019. 10. 25. 20:16

15×03
Az évad legjobbja eddig.

Most megyek és “depizek” egy kicsit a sarokban.
A hét idézete nálam egyértelműen a “Goodbye, boys!”

kulup - 2019. 10. 25. 21:05

Nem volt nehéz ebből az évadból kiemelkedni, 2 elpazarolt hulladék rész után. Lilith kütje is csak úgy a semmiből jött amikor már biztos volt a világvége, ez nagyon unalmas már.

A - 2019. 10. 26. 00:30

a 3. rész nagyságrendekkel jobb volt, mint a 2., viszont baromi depisre sikeredett. Aki nem halt meg, az vagy behajtogatta magát a sarokba sírdogálni, vagy öriharizik a másikkal.
Sajnálom, hogy Castielnek csak azért írtak végre valami értelmeset a forgatókönyvbe, hogy angolosan távozhasson (gondolom, h csak egy időre), és fokozzák a világvége hangulatot azzal is, hogy a szereplők nincsenek jóban egymással.

Geza Kovacs - 2019. 10. 26. 01:37

Hát nem tudom. Amikor a rendes világvégével harcoltak az 5. évad környékén és még pl. Ellen meg Jo a két fő barát, akkor ott végig megy az akció, őrjöngés, és közben veszítenek el harcostársakat a fiúk. Itt én nem éreztem ezt a feszültséget, ugyanaz a gagyi szenvedés a városkában, amit milliárdnyi szellem ostromol, mégse próbálják kinyírni a főszereplőket, hadd varázsolgassanak csak, amit akarnak. Igaz, 2 részig mindent megtámadtak, amit csak értek, most hirtelen nem. Iszonyat baromság. Katch kinyírása olyan hirtelen volt, hogy meglepődni se volt idő, a boszorkány halála meg annyira színpadias lett, mint egy középsulis színjátszó szakkörben, úgyhogy én épp nem tudtam sajnálni.

Mellesleg vége az évadnak, kissé szomorkásnak szánt happy end, vagy mi a fene van?! Furára sikerült a forgatókönyv.

Ela1010 - 2019. 10. 26. 05:26

Tényleg eddig ez a 3.resz lett a legjobb. Sajnalom Rowenat es Ketchet, hogy semmi sem lett a flortjukbol.
Valószínűleg ha Castiel nem állította volna meg Belphegort, akkor az lett volna a baj.

szirial - 2019. 10. 26. 11:03

Végre ez a rész most jó volt. Az előző kettőt egybe kellett volna gyúrni.
De most hogyan tovább? Rémülten gondolok arra, hogy most töltelék részekkel ütjük el a időt tavaszig.
Elméletek a befejezésre …..
Személyes kedvencem lenne, ha igazi, emlékezetes, epikus halált írnának a tesóknak. Csak nem autóznak el a naplementébe, hátsó ülésen a happy end-del.
De az bosszantana igazán, ha Isten/Amara/Lucifer/Darkness/akárki egy huszárvágással meg nem történné tenne mindent. Álommá, alternatívvá tenné az eddigi évadokat.

punyapapa - 2019. 10. 26. 14:11

Azért van még elvarratlan szál.
Chuk gyengülése, a valódi Jackkel mi történt, Castiellel mi lesz.
Plusz nem hiszem, hogy a kürt elpusztult.
A 5×3 az kurva jó volt.
De most kimegyek a napsütésbe 😀

Raynes - 2019. 10. 27. 02:55

Nekem ez a 3. rész sem tetszett. Végig egy temetőben meg két kriptában szenvedtek. Jó, kiírtak két karaktert, próbáltak nekik valami célt adni, ki vannak pipálva a pokolból érkező szellemek. Ez így még oké is, nem bírtam ezt a két színészt egyébként sem. Így viszont mintha túl korán zárták volna le az évadot. Hátra van még 17 rész, abban mit terveznek? Chuck után mennek? Csak annyi lezáratlan maradt, hogy Sam vállában ott még a golyó, és Chuck gyenge. Fogalmam sincs ebből mit fognak kihozni.

Hádész - 2019. 10. 27. 23:39

Fogalmam sincs, hogy innen merre mennek tovább. Az előző évad végén elég felfokozott volt a hangulat, hogy Chuck szélesre tárta a poklot, és úgy tűnt, a záróévad egy újabb világvége megakadályozása lesz. Erre az első 3 részben letudják ezt a szálat, ráadásul végig fényes nappal akcióznak. Persze van jópár elvarratlan szál, de gondolom most jönnek a heti ügyes részek, aztán közben lesz pár Chuck/Jack/pokolra összpontosító is, de valahogy így elvesztette a súlyát az egész, besült a puskaporos hordó. Sam és Dean szép csendben megmenti a világot? Most lehetett volna szabadjára engedni a dolgokat, világméretű eseményeket bedobni, mert már nem kell az íróknak azon agyalni, hogyan vennék figyelembe az utóhatásait a következő évadban.

Ravagedseducer - 2019. 10. 28. 01:31

Ezt én is így érzem, már a 4.évadban is (a Halloweenes epizódot -4×07- minden évben megnézem és mindig beleborzongok hogy már akkor elkezdődik az apokalipszis -ugye a pecsétekkel- és egyszerűen onnantól az 5.évad végéig érezni lehet hogy itt a vég. Tudom hogy ezekben az évadokban is voltak fillerek de sosem éreztem olyan súlytalannak az eseményeket mint most.

Az előző évad végi temetős jelenetnél ez a hangulat visszaköszönt de sajnos a 15.évadra semmi nem maradt belőle.

Dark Archon - 2019. 10. 28. 20:53

Én örülök, hogy nem húzták tovább ezt a szellemes hülyeséget és nem erről szólt az egész évad.

Dean egyre értelmetlenebb Cass-szel, mintha miatta nem lett volna világvége, nem haltak meg volna egy rakásnyian. Karakterfejlődés nulla.

Amúgy meg ennyi évad után már persze, hogy súlytalan az egész. Chuck és Amara ez évadbeli jelenete meg komolytalan. Azért kíváncsi leszek, mi lesz még, remélem nem megint Amara fog szerencsétlenkedni…

iampanka - 2019. 10. 29. 11:52

Én is nagyon örülök neki, hogy lezárták végre ezt a részét. Mert azért ezt nem nevezhetjük egy újabb világvégének ha csak egy kis városra szabadított rá Chuck a poklot, ezt azért szerintem ők sem gondolják komolyan. Inkább az lesz szerintem a továbbiakban fontos, hogy ez milyen hatással volt rájuk. Mert ugyan a csapdába ejtett kis szellemeket visszajuttatták, de mi a helyzet mondjuk Michael-el meg Adam-el?
Ott van ugye Isten és Sam összekapcsolódása is vagy Jack, aki még mindig az Empty-ben van. Úgyhogy nem gondolom, hogy tétlenkedni fognak az utolsó 17 részben.
Én nagyon élveztem a 3.részt… végre.
Ketch halála tényleg baromi váratlan volt, én sajnálom, mert megkedveltem a karakterét.
Rowena halálát viszont sejtettem, de nagyon jól meg volt csinálva. Az egyik kedvenc női karakterem volt, nagyon szép befejezést adtak neki.
Imádtam ugyan Bel-t, de sejthető volt, hogy nem jó szándékból segít a fiúknak és azért Cas is kapott szerepet az egészben azzal, hogy megölte őt. Kicsit valahol jogos Dean haragja, de nem kéne ennyire elhúzni ezt a dolgot.
Ezzel a résszel végre beindult az évad, remélem tartják ezt a szintet a folytatásban is.

Hádész - 2019. 10. 29. 14:06

iampanka: Én sem a szellemes városra leredukált dologra értettem, hogy szóljon erről az évad. Az előző fináléból azt gondoltam, hogy majd sorban jönnek elő a dolgok, hogy hasonló eseményeket idézett elő Chuck világszerte. De úgy tűnik, hogy csak ennyire futotta, ami elég lelombozó. Azon meg nem lepődnék meg, ha Rowena és Ketch feltűnne még, mondjuk a pokolban, és összeállnának.

Kissur - 2019. 11. 02. 21:30

Hádész: Én is azt hittem, amit te, de szerintem rájöttek, hogy nem tudnák ezt megoldani.

3 részt pedig erre elpazarolni nevetséges volt. Meg mi az, hogy bezárták a Pokol Kapuját? A komplett 8.évad arra ment ki, hogy egyszer s mindenkorra bezárják a kaput. Most meg a semmiből előhúzott varázslattal megtették. Ez nekem nem tetszett. De maga a 15×03-as rész már legalább Supnatos volt, de ennél én sokkal többet várok. Ketch meg szerintem nem halt meg. Van egy olyan érzésem, hogy kapott ő is egy átokzsákot Roweenatól. Apropó a boszi. Sajnálom, hogy nem lett a nagy egymásra találás közte és Crowley között. Reméltem, hogy kihúzza addig, amíg a színészt visszacsábítják.

m minnifield - 2019. 11. 03. 14:25

A 3. rész azért jobb volt, mint az 1-2. Az nagyon nívótlan volt, itt azért a hangulat közelebb volt egy átlag SupNathoz. Misha akkor végre mehet Columbo remakelni? :D

terminadmin - 2019. 11. 07. 15:46

Columbo reboot Mishával :D sírok :D lehetne hawaii five-0 macgyver magnum columbo crossover :D

Ela1010 - 2019. 11. 08. 19:43

4.resz: hat en igy meg az Istent nem szidtam!

Glory - 2019. 11. 09. 10:36

Hm, jó kis rész volt a negyedik…
Igaz, kb 4. nekifutásra sikerült csak megnéznem normálisan, mert a hangulatot kinyírta az “alámondás”(sikerült a látássérülteknek fellőtt verziót megnéznem), de aztán megoldódott a probléma. Az epizódvégi beszélgetés a tesók között meg nagyon jó volt.

Kicsianett22 - 2019. 11. 09. 20:26

Na végre, a 4.rész szuper lett!És ahogy Jensen énekelte a Sound of Someday-t……nagyon hozta a hangulatot!Jól tudom,hogy ezt a részt ő rendezte?

Ela1010 - 2019. 11. 09. 20:43

En 2 különböző lejatszoval is elinditottam a reszt, mert azt hittem, hogy vmit elallitottam, probaltam kikapcsolni a narraciot. Jo resz volt, eddig a legjobb, leszamitva ae alamondast. 😏

yagami01 - 2019. 11. 10. 05:48

Kicsianett22: Igen, ezt a részt ő rendezte.

szirial - 2019. 11. 10. 16:15

Ez a rész szerintem klassz volt. Igazi old-school, de ezt dicséretnek szántam.
Chuck-ból viszont igazi főgenyát csinálnak az írók.

Kissur - 2019. 11. 13. 18:20

15×04
Bot egyszerű motw rész volt, de mégis jobban tetszett, mint az előző 3 résznyi főszál. Olyan korai évad hangulata volt. Sam álma pedig nagyon felvillanyozott. Remélem meglépik, hogy visszatér a démonvéres Sam, és hogy Dean katonai cuccban kommandózik.

A - 2019. 11. 15. 23:29

Ezt az 5. részt nem nagyon tudtam hova tenni. Egyrészt uncsi volt, másrészt érdekes dolgokat vezetett föl.
Engem kicsit zavar, hogy most jöttek rá, hogy Chuckkal nem férnek meg egy univerzumban.

Ela1010 - 2019. 11. 16. 08:16

Szerintem Chuck nem is az Isten.

szotyi - 2019. 11. 16. 11:04

Sam miért is nem azzal a fegyverrel lőtt Lilith-re? Csak hogy elveszítsék ugye?

kobrisz30 - 2019. 11. 16. 13:10

Szotyi,mert mondjuk nem akart Sam meghalni? Tudod,ugyanaz történik vele is mint azzal akit lelő.
Az rendben hogy az írók nem figyelnek a saját sorozatukra,lásd Chuck feléleszti Lilithet pedig elvileg arra csak az Üresség lenne képes,de azért te figyelhetnél.

szotyi - 2019. 11. 16. 16:06

Jólvan elfelejtettem, nem az előző rész történése.

diamond2 - 2019. 11. 16. 20:16

kobrisz30: Üresség mondta csak, hogy nincs hatalma ott Chucknak, lehet hazudott vagy tévedett. (Egyébként is Chuck hozott létre mindent, újból létrehozhat akármit + Castielt is többször visszahozta már)

Dean - 2019. 11. 16. 20:55

Így van, Castiel is többször feltámadt már, szóval egyértelműen van hatalma az Üresség felett. :)

terminadmin - 2019. 11. 18. 10:34

Viszont Halál felett nincs hatalma. Az Üresség és a Halál most együtt bandáznak Jack-kel. Ennek a csapatnak lehet, hogy nem fog tetszeni az, hogy Chuck csakúgy feltámasztgat dolgokat, hiszen ami halott, annak is kéne maradnia.

diamond2 - 2019. 11. 18. 19:16

Halálból is több van, ergo a Halált is Chuck teremtette + Lucifer is könnyedén irányította az 5. évadban, majd pont Chucknak nem menne, UA Michael is mondta, hogy az Ő világában bezárták.(Michaelnek se lenne véleményem szerint semmi esélye ellene, hiszen azt is láttuk, hogy a 11. évadban Lucifer erejét is elvette minden erőltetés nélkül). Számomra hatalmas logikai csalódás lenne, hogyha a Halál győzné le valahogy.

terminadmin - 2019. 11. 19. 00:36

diamond2: tevedes, a Halal regebbi entitas, mint Chuck. Halalt Lucifer csak megbeklyozta, de el is mondta, hogy Istennel is oregebb. Sot, amikor mar Billy lett a Halal, arrol is szo volt, hogy Chucknak is meg vannak szamlalva a napjai es a Halal fogja ot is elkaszalni. Azt is tudjuk, hogy nincs minden elore megirva, hiszen az elozo evadban Deannek az ocean melyere kellett volna elmerulnie es megsem igy tortent es alterMisi igy is meghalt (Jack lett a gamechanger, gondolom ezert is akar vele valamit kezdeni az Uresseg es a Halal miutan Jacket megolte Chuck, a nagyfater). Tudnak mitologiat epiteni es azerencsere jol csinaljak.

Kissur - 2019. 11. 19. 09:53

Ha a Halál halálakor más vette át a helyét, akkor Isten halálakor is más fogja átvenni a helyét, vagy akkor elpusztul minden? Nagyon tetszene, ha mondjuk lelőnék Istent, meghalna, és abban a pillanatban elpusztulna minden, és így a tesók: “hopp, ezt elb*sztuk”. :D

terminadmin - 2019. 11. 19. 13:04

Isten több univerzumot is teremtett mint láthattuk. A teremtett világok miért pusztulnának el Isten halálával? Nem hinném, hogy logikus lenne.
Az, hogy a Halálnál, mint régebbi lénynél így működik, hogy halálával egy másik kaszás veszi át a helyét (aki utoljára meghalt), az nem feltételezi, hogy Isten halálával valaki másnak kéne lennie Istennek – de ott van még a kishúga, Amara is, aki átveheti ezt a szerepet.
Mindenesetre remélem az évadban választ kapunk a sok felmerülő kérdésre :)

terminadmin - 2019. 11. 19. 13:05

Hozzáteszem a Halál halálával sem szűnt meg létezni a túlvilág/szellemvilág. Ahogy szerintem az üresség sem szűnne meg létezni az Üresség halálával. Ezek ugyanolyan terek, mint a Menny, Pokol vagy Purgatórium.

diamond2 - 2019. 11. 19. 22:28

terminadmin: Több univerzumban több halál létezik. UA Michael mondta, hogy az Ő világában bebörtönözték a halált (Ebből kifolyólag nem lehet ott Billie a halál). Attól, hogy a régi halál azt mondta hogy elkaszálja a halált attól még nem biztos, hogy megtudja tenni, főleg, hogy én a fentiek miatt teljesen úgy gondolom, hogy a halált is Chuck teremtette, így hogy több halál is létezik.
Jelenleg 3. entitás tudunk akikből csak 1 van, Chuck, Amara, Üresség (Semmi vagy fasz se tudja mi a neve :D ).

terminadmin - 2019. 11. 20. 10:20

diamond2: van benne valami, remélem ezekre a kérdésekre is választ kapunk :D én a placcot Ürességnek hívnám, az entitást meg Semminek :) Empty és Nothing.

terminadmin - 2019. 11. 20. 10:21

Mindenesetre érdekesnek tartom, hogy eddig azzal a szállal nem foglalkoztak az évadban, de legalább Rowena és Ketch szálát végleg elvarrták. Nekem ez azt jelzi, hogy van egy koncepció a fejükben és ebben az évadban mindenre választ kapunk és mindent lezárnak korrekt módon.

Kissur - 2019. 12. 04. 07:57

15×06
Te jó ég! Ez nagyon rossz volt. Dean parkolópályán, alig volt valami természetfeletti, Sam és Roweena közt régen annyi kémia volt, hogy semennyi, és akkor higgyem el, hogy ő volt a kis kedvence, akire ráhagyta az örökségét, áhh hagyjuk. (Btw hol van a Book of the Damned?)
Ez az évad eddig teljes összeomlás. Az írók látványosan nem tudják, hogy mihez kezdjenek, pedig nagyon könnyű dolguk lehetett volna. Vagy főszál, vagy nosztalgia, vagy elvarratlan szál a régi évadokból. Ennyi lett volna a dolguk. Jackről az Emptyben meg teljesen megfeledkeztek. Ha nem lenne az utolsó évad, akkor azt mondanám, hogy egy korrekt közepes, de így nagyon nem jó. Dean és Sam jóformán semmmit nem csinál, csak vadászik a szörnyekre, amikor a legnehezebb ellenfél ellen van dolguk valaha.

Vágási Feri - 2019. 12. 07. 23:23

Mindenkinél lefagyott a Windows 95? A két legutóbbi részhez van összesen egy hozzászólás, ennyire azért nem voltak rossz részek. Bár az igaz, hogy felpörgethetnék az eseményeket, lassan félidőnél járunk.

Hádész - 2019. 12. 08. 00:11

Vágási Feri: Hozták az átlag filler rész szintet, azért az utolsó évadtól nem ezt várnánk. Gondolom majd jövőhéten a szünet előtt dobnak egy cliffhangert, aztán csókolom.

Ambriel - 2019. 12. 08. 07:53

s15e07:

Egész nézhető volt, ami kevés az utolsó évadtól. Jól emlékszem, hogy Jensen énekesi babérokra tör? Ha igen, akkor azt sikerült jól bereklámozniuk.

Ela1010 - 2019. 12. 08. 08:40

Jo resz volt ez az utobbi, bar a lenyeget nezve, mar jo par resszel ezelott is kiderulhetett volna.Kar volt erre egy egesz reszt elpazarolni, foleg, hogy nekem egyaltalan nem okozott meglepodest Sam es Chuck kozti kapcsolat.Kivancsian varom, hogy mit kezdenek majd vele.

Kissur - 2019. 12. 08. 13:09

15×07
Elfogadható rész volt, amit tulajdonképpen Sam és Isten kapcsolata mentett meg. Eileen miért lett ilyen fontos szereplő? Vagy majd őt áldozzák be valamiért? Nagyon nem haladunk előre, és Jack ébredésével sem foglalkoznak. Meg most komolyan, Sam haldoklik és ezen kéne izgulni? Ne már!
Ja és mi van Kaiaval, aki megfenyegette a tesókat, hogy ha nem viszik neki vissza a tőrt, akkor megkeresi őket? Áhh, nem kéne gondolkodnom, mert egyre több csalódás ér.

A - 2019. 12. 08. 17:37

Ezzel a 7. résszel sztem az volt az alkotók célja, hogy kiszolgálják a Jensen-rajongókat, ami az énekléssel, viszonylag sok játékidővel sikerült is. Más kérdés, hogy összességében azért sok nem történt.

szirial - 2019. 12. 08. 19:32

Szórakoztató rész volt. De egyetértek az előttem szólókkal, utolsó évadba ez kevés. Itt már pörögnie kellene az eseményeknek, hogy szétvesse a képernyőt a feszültség.
Ehelyett Sam rájön a nyilvánvalóra, hogy összekapcsolódtak Chuck-kal.
Az éneklés király volt. Még akkor is, ha értjük a reklámértékét. A Family Business-es sörreklám mindenhol a bárban már túlzás volt.

sophie - 2019. 12. 09. 17:24

De most tényleg, az utolsó évadra egy Harry Potter-Dean???!!

iampanka - 2019. 12. 09. 21:05

Nekem ez az utolsó két rész nagyon egyszer nézős volt. Az 5.rész végre tetszett, de aztán megint kaptunk két olyan részt, amit nem tudok hova tenni.
Nagyon nagyon szeretem Eileent és örülök neki hogy visszahozták. Örülök, hogy Jensent hallhattuk énekelni (mégha kicsit zavar is, hogy amugy eddig bármikor Dean énekelt, borzalmas hangja volt és hirtelen most milyen jól énekelt). De könyörgöm, ez az utolsó évad. Pár éve elnézegettem volna ezeket, viszont már tényleg zavar, hogy egymásután kapjuk a semmilyen részeket, mikor annyi mindenről szó lehetne. Nagyon szeretem a sorozatot, de nagyon szomorú vagyok emiatt.
Legalább (a promo alapján) a félévadot jól fogják zárni. Remélem, hogy az utolsó részekre összekapják magukat, mert nem szeretném, ha a kedvenc sorozatom vége ilyen nagy csalódás lenne.

sophie - 2019. 12. 10. 04:04

Sam-et akartam írni 😃

Kicsianett22 - 2019. 12. 10. 21:34

Csatlakozom az előttem szólókhoz, ennél sokkal többet vártam ettől az évadtól!Olyan súlytalan az egész,szomorú vagyok emiatt!Azt hittem pörög majd az egész és tűkön űlve várjuk mit hoz a finálé a fiúknak de kezdek aggódni:-( Persze tetszik a sok utalás a régi dolgokra amikre csak az emlékezhet, aki tényleg végig kísérte a sorit de ez kevés.Remélem végre jönnek az izgalmak….. :-)

sunny97 - 2019. 12. 14. 13:41

Ez a 8. rész legalább már hozott egy jó szintet, ami után azt lehet mondani érdemes volt megnézni az epizódot.
Sajnálom, hogy Michael/Adam ilyen hamar lelépett. Jó lett volna még látni pár epizódban. A színész mind a 2 karaktert ügyesen játszotta.

Annyit még hozzáteszek, hogy Rob Benedict-et minden részbe még akkor is, ha most ő a rosszfiú.
Richard Speight Jr.-nak pedig gratula a rendezésért, jó munkát végzett.

Vágási Feri - 2019. 12. 14. 17:13

Nem hinném, hogy ennyi volt Micheal/Adam-ből, biztos találkozunk még vele.
Annyira lehet érezni már az első párbeszédekből is, ha “Gabriel” rendezi az éppen aktuális epizódot, na ez is ilyen rész volt. :-D

Erik Egon - 2019. 12. 15. 10:53

Most visszamennek a purgtóriumba Benny is back!

Kissur - 2019. 12. 15. 20:54

15×08
Már meg sem lepődök azon, hogy mennyire nem ütött ez a félévad-finálé. Jack még mindig sehol. Rowena szerintem jó ötlet a Pokol Királynőjének. Örülök, hogy visszatért Adam/Mihály, de azok, akik nem tudták, hogy jön, azoknak az előző részek tartalma le is lőtte a meglepetést. De egy teljes részt elpazarolni Mihály meggyőzésére sok volt. Ha mondjuk jól lett volna megírva, akkor megértem, de ez nem volt jó.
És ez? Ez lett a cliffhanger? Teljes csőd ez az évad. Mondjuk a leviatánosnál még mindig jobb.
sunny97: Jó volt a rendezés? Szerintem borzalmas. Önmaga paródiája volt ez a rész. Ide kő kemény drámai színészkedés kellett volna, erre vicceskedve túljátszották az elejét.

punyapapa - 2019. 12. 16. 02:07

Ha Michawl kiszabadult a Ketrecből, akkor Lucifer is kint sétálgat valahol.
Vagy tévedek?

Kissur - 2019. 12. 16. 08:11

punyapapa: Lucifer nem a ketrecben volt, hanem az Arkangyal tőrrel megölték és ő az Emptyben van.

Erik Egon - 2019. 12. 16. 10:56

Igen lucifer az empty ben van de ha jól emlékszem Nicknek az imájára fel ébredt meg is próbálta visszahozni az életbe de nem sikerült,lehet hogy azóta lucifer az empty kísértete

punyapapa - 2019. 12. 16. 14:25

Ja tényleg
Bár ha az emptyben van, akkor lehet kezdenek valamit vele, hisz Jacknek semmilyen szerepe nem volt eddig. Annak ellenére, hogy úgy lett vége a 14. évadnak, hogy az Empty beszélni akar vele.

Kissur - 2019. 12. 17. 09:21

punyapapa: Pláne, hogy nem az Empty akart beszélni vele, hanem maga a Halál. Nagyon várom már, hogy Jack, Halál, Empty és Lucifer rászabaduljanak Istenre.

Erik Egon - 2019. 12. 17. 10:24

Egy korábbi kommentemben már mondtam hogy mindenkire szükség lesz.

punyapapa - 2019. 12. 17. 10:24

Kissur
Nekem nagyon sok rész kimaradt a Supernaturalból. Nem mindig van meg, hogy melyik karakter kicsoda.

szirial - 2020. 01. 17. 12:41

I hate missing my favourite show.
Chuck kimondta, amit mindannyian érzünk.

Ela1010 - 2020. 01. 18. 01:35

Ahanyszor Chuck elokerul, folyamatosan azt varom, hogy csettintsen az ujjaval,hogy na jo, bye everybody, es tuntesse el Deant is, meg Samet is. Mert ez igy mar kesz szenvedes. Ennek az utobbi resznek sem volt sok ertelme. Es mindjart vege a szezonnak! En mar csak loyalitasbol nezem, de ra se ismerek a sorozatra. Minek kellett a romantikus szalat belevinni? Cas is csak van, ertelmerlenul. Bizom benne, hogy a vegere kapunk azert igazi SupNat reszeket.

A - 2020. 01. 18. 20:16

Ez utóbbi részt (9.) nem igazán tudtam hova tenni. Ritkán fordul elő, de most beletekertem, mert idegesített.
1. Milyen hülye forgatókönyvíró írja meg így Cas megmenekülését?
2. JP-nek miért írnak olyan sztorit, amikor szenvednie kell, ha látványosan nem megy neki?
3. Egy centit nem haladt előre a történet, még akkor sem, ha a végén belengették Jacket, akiről eddig is tudtuk, hogy valahol van, tehát elő kell húzni valamikor.

Winch Ester - 2020. 01. 18. 23:24

A promó alapján jövő héten sem fog előrehaladni sokat a történet, de legalább vicces lesz.

Ravagedseducer - 2020. 01. 19. 01:10

Nekem a legnagyobb problémám még mindig az ezzel az évaddal, hogy nem érződik az; hogy van tétje az egésznek.
Ráadásul néha tök zavaros az egész, még a Supernatural-hoz képest is.

Nem tudom nem az 5.évadhoz hasonlítani, ahol egy teljes, 22 részes évadon keresztül tudták éreztetni hogy mekkora baj van, és akkor “csak” Lucifer jött és nem Istennel harcoltak…

Sokszor volt azóta lejtmenetben a sorozat, de ahogy a most összefoglalták az évad első 8 részének történéseit, rájöttem hogy mèg soha nem idegesítettek annyira a karakterek döntései/megnyilvánulásai mint ebben az évadban…

Kissur - 2020. 01. 20. 13:38

15×09
A legnagyobb bajom az, hogy nem tudom komolyan venni, hogy Chuck valóban főgonosz. Úgy érzem, hogy ez az egész csak egy játék, és a végén benyögi majd, hogy “jaj csak vicceltem”. Én szentül hittem, hogy van egy duplacsavar a csapdában, és Chuck úgy zárja be magát, hogy ő maga pusztítja el a bogyót. És akkor Sam mindent megtesz, hogy kiszabadítsa egyfajta belső emberként. Így viszont értelmetlenné vált a rész.
Jared továbbra sem tud színészkedni, legalábbis amikor dráma van. A végén annál az érzelmes jelenetnél semmilyen romantikát nem éreztem.
Eileene-nek meg kellett volna halnia ebben a részben.
Nem tudom mi történik ezzel a sorozattal, de úgy tűnik, hogy itt is elrontják az utolsó évadot, mint oly soknál.
Az utolsó pár másodpercen viszont szélesebben vigyorogtam, mint az elmúlt 9 részen összesen.
Gyenge ez. Nagyon gyenge…

iampanka - 2020. 01. 20. 20:02

Nekem ez a mostani rész talán jobban tetszett, mint az eddigiek, csak kicsit összecsapottnak éreztem főleg a Purgatóriumos részt, lehetett volna valami jó kis harcjelenet Cas a Leviatánok meg Eve között, de csak így elmesélték, és így ennyi…
Maga a jövőbe tekintős része egyébként tetszett, és örülök, hogy csak egy alternatív jövő volt, mert ha tényleg így lenne vége a sorozatnak az elég szomorú lenne, de egynek jó volt.
Viszont továbbra is az a legnagyobb bajom, hogy még mindig azt érzem, hogy csak az időt húzzák, és ahelyett, hogy bedobnának mindent, elég sok felesleges dolog történik. De talán Jack visszatérésével történni fog valami.
Igazából nem is bánom, ha a következő az csak ilyen vicces filler rész lesz, kicsit ráfér az évadra valami, remélem, olyan lesz, mint amire számítok.

Winch Ester - 2020. 01. 25. 12:21

Oké, hát fogjuk rá, hogy viccesnek vicces volt az aktuális (10.) rész, de lényegében megint nem történt semmi érdemleges. Sőt, amennyire elnéztem az előzetest, jövő héten sem fog.

Ela1010 - 2020. 01. 25. 23:09

Filler resznek elment, jokat nevettem.De most mar tenyleg kapjak ossze magukat, mert nagyon sajnalnam, ha nem kapna ez a sorozat minosegi befejezest.

Kissur - 2020. 01. 27. 07:28

Még nem láttam a 10.részt, de a filler részekhez annyit fűznék, hogy régen azoknak is volt értelmük, valahogy összekötötték a főszállal, és nem csak moralizálással. Ez hiányzik manapság a sorozatból.
Tudom, hogy azt mondtam, hogy úgy is nézném a sorozatot, ha csak motw részek lennének, de annyi lezáratlan szál van, hogy muszáj lenne foglalkozni velük. (Kaia és a lándzsa például)

Kissur - 2020. 02. 03. 13:25

15×11
Na ilyesmi filler részeket akarok. Ez valahogy minden szempontól a helyén volt. Jól volt rendezve, a történet se volt túlcsavarva. Kicsit jobb lelki állapotban megyek így a 2 hónapos (ne máááár) szünetre.
SPOILER!
Nagyon nagyon örülök, hogy Jack végre visszatért! Bár kicsit furán viselkedett, mintha a lelketlen verziója tért volna vissza. Remélem majd kifejti, hogy mi történt az Emptyben, és mi a terve a Halálnak, mert elég fura, hogy most hirtelen ő is meg akarja ölni.

yagami01 - 2020. 03. 17. 20:08

Hát úgy lágyszik a 12-es sem lett valami erős (i m d b szerint legalábbis).

Egyébként SPOILER ->
Következő részbe ha minden igaz visszahozzák Ruby-t, később pedig Uriel is jön/jöhet. Csak azt nem értem, ha ennyi régi erősebb karaktert visszahoztak hogy-hogy nem tudtak letenni az asztalra egy erős utolsó évadot. Annyira azért nem lett volna nehéz.

punyapapa - 2020. 03. 18. 19:28

Nekem a 12. rész tetszett.
Főleg a vége, mikor Billie elmagyarázott egy-két dolgot. S még egy régi párbeszédnek is értelmet adtak.

szirial - 2020. 03. 18. 20:19

Erős középszer volt ez a rész. Én nem kedvelem Jody-t.
De inkább a Halállal van bajom. A régi fickó akkor is veszedelmesnek tünt, ha pizzát evett. Ennek a mostani hölgynek hiába van kasza a kezében, olyan mintha egy vidéki kultúrház farsangi bulijáról jött volna.
Örülök neki, hogy egyre több szakma elérhető a nők számára. De a régi, sápadt, szikár, öltönyös kaszások szerintem hatásosabbak voltak. Ez a mostani, egy dadusra emlékeztetett a piros óvodából.
“NotKaia, not helping” Ez legalább jó duma volt.

szotyi - 2020. 03. 19. 20:09

Egyetértek szirial, a régi halál sokkal baszóbb volt. Amúgy nem volt rossz rész, de letudhatjuk hogy kicseréltük BadKaia-t GoodKaya-ra.

yagami01 - 2020. 03. 21. 05:03

szirial: Igen, és a régi kasza is jobb volt, mint ez a műanyag izé. :)

m minnifield - 2020. 03. 21. 13:00

Igen, az a cold open, amikor a Halál lassítva sétál az utcán és halnak a népek, na az Halál, különben is, hogy lehet Billie-nek hívni egy Halált…Jó, hogy nem mutogat mint egy rapper… :D
Amúgy megnéztünk egy random részt, próbáltam valami vicces epizódot mutatni az asszonynak. Egy Gábrieles részt néztem ki, és annak a végén azt mondta az ürge, hogy az lesz a vége, hogy az egyik tesó megöli a másikat. Kíváncsi vagyok, mennyire emlékeznek, mennyire tartják magukat régi dolgokhoz.

Ela1010 - 2020. 03. 21. 23:33

Nagyon lapos volt ez a resz megint szamomra. Mar nem is emlekszek ra, hogy hogy cserelodott fel a ket lany a ket vilagban. Miert volt ez fontos, hogy visszahozzak oket?Minek ez a sok semmitmondo resz? Tobbre mennenk vele, ha leadnak az utolso reszt aztan mehet mindenki.

Kicsianett22 - 2020. 03. 22. 18:35

Olyan semmilyen rész volt ez is, nem haladt nagyon a történet.Nem is tudom mit akarnak igazán!Ez az évadzáró eddig nagyon kiábrándító 😔A régi halál nekem is jobban bejött,jobban passzolt a “munkájához”.Hát most már tényleg félve várom a finálét!

Hádész - 2020. 03. 23. 15:29

Nekem bejött a 15×12, vagy inkább bejött volna, ha nem a véghajrában kapnánk ilyen részeket. Itt már egy kicsit kevés.

Kissur - 2020. 03. 25. 11:56

15×13
Nekem nagyon tetszett ez a rész. Végig a fő szállal foglalkoztak, mindenki kapott szerepet, és a rengeteg régi arcot is jó volt látni.
Az utolsó percekben szinte másodpercenként néztem az órát, mert nem akartam, hogy vége legyen. Nagyon fog hiányozni a sorozat. Remélem mihamarabb folytatódik. :(

Ravagedseducer - 2020. 03. 25. 15:08

Lehet hogy nem kéne már ilyeneken agyalnom de azért az eszembe jutott hogy Ruby mennyire meg volt ijedve attól hogy az angyalok megjelentek (4.évad), közben pedig csak lazán együtt dolgozott eggyel?

Erre már nem mernék megesküdni, de úgy emlékszem, hogy amikor az angyalok tömegesen estek le a mennyböl, akkor új testeket szereztek, de Anael mégis Sister Jo volt már évekkel azelőtt? Nem biztos hogy ez így van, de zavaros.

Plusz 1: hogy próbálhatta ki a másik Dean és Sam az Impalát, mikor a “rendes” Dean és Sam azzal mentek a templomhoz?

Na mindegy, remélem minél előbb láthatjuk a végét.

diamond2 - 2020. 03. 25. 16:54

Anaelről anno még azt mondták, hogy Mihály ketrecbe zárása után lett belőle Sister Jo, addig valami noname angyal volt. Szerintem az írók nem igazán nézik a sorozatot xD

Egyébként szörnyű ez az évad :( Egyáltalán nem méltó befejezőnek, eddig.

szotyi - 2020. 03. 25. 19:52

Az volt a lényeg hogy mindkét asszonyt behozzák megint semmi más.

Winch Ester - 2020. 03. 25. 22:06

Igen, nekem is feltűnt ebben a legutóbbi részben, hogy mintha nem néznék az írók a sorozatot. :-D Kicsit ellentmondtak maguknak.

Kissur - 2020. 03. 26. 08:25

Ravagedseduce: Jéé, ebbe bele se gondoltam, de igazad van.

diamond2: Ezen én is gondolkodtam, és nem állt össze.

Amúgy szerintem nem véletlenül maradt ebben a világban az alt. Dean és Sam. Szerintem ők lesznek a megoldások az Isten elleni harcban.

diamond2 - 2020. 03. 26. 17:06

Nem tudom, nekem ez az egész évad eléggé olyan semmilyen.

Chuckot azzal akarják kicselezni, hogy az alt Sam és Dean marad a bunkerben… Vicc, arra nem gondolnak hogy lehet akkor éppen nézi őket? Vagy már többször is látta őket Jackkel? Nem igazán hiszem, hogy ne tudná őket mindig megtalalni ha akarja, az 5. évadban Mihály meg Lucifer azért nem találta őket mert a bordajukba volt vésve valami igezet, de most semmi ilyen nincs.

Az üresség is semmilyen, csak aludni akar. Billie totál nulla, össze sem hasonlítható az eredeti halállal. Annyira érződik rajta a hátsó szándék, hogy csak kihasznalja Jacket.

Anael most tuti szövetkezik Chuckkal, mert magától nem jönne rá,hogy tervezgetnek ellene valamit (lásd fent).

De legalább Amarat nem felejtették el.

Ela1010 - 2020. 03. 26. 23:58

Arra jo volt ez az utobbi resz, hogy nevettunk egyet. (Nagyon gazul all Samnek a man bun😁)
Az elozo szezonokban minden poenos resz utan jott egy komolyabb. Ebben az utolso evadban meg egymas utan kapjuk a filler vagy kritikan aluli reszeket. Egyik resz utan sem erzem azt, hogy “alig varom a következő reszt”. Pedig azt hittem ez a szezon errol fog szolni.

Qotsa - 2020. 03. 27. 18:01

Remélem nem arra készülnek hogy összehozzák Castielt Meggel… remélem nem arra készülnek hogy Rubynak van egy gyereke Samtől…
Túl sokat gondolkodtam ezen, és ezt álmodtam :D

kulup - 2020. 03. 31. 13:33

Miért nem volt tegnap új rész ?

Necridus - 2020. 03. 31. 14:25

kulup:

A koronavírus miatt a forgatást nem tudták befejezni, ezért bizonytalan időre szüneteltetik a részek levetítését, hogy a maradék epizódokat majd egyben tudják leadni, nem pedig úgy, hogy a maradék 2 (azt hiszem már csak 2 epizód forgatását nem tudták befejezni) rész a többihez képest fél évvel később kerüljön adásba.

Kissur - 2020. 04. 02. 10:24

Nem lesz “félévad”-záró írás erről a 13 részről? Mondjuk a lényeges dolgokat itt kibeszéltük, csak kérdezem.

Necridus - 2020. 04. 02. 10:33

Kissur:

De-de, a hétvégére tervezem a megírását.

m minnifield - 2020. 04. 07. 19:14

Vártam, mikor fogják az alt-tesók drága kuzinnak szólítani egymást…

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz