login |

Supernatural: kezdett a 15. évad

2019. 10. 13. 21:15 - Írta: Necridus

60 hozzászólás | kategória: kritika,

Tavaly rendesen fájt végignézni a videót, ahol J2M bejelentette a Supernatural végét, mert megvallom, arról a sorozatról van szó, ami engem junkie-vá tett. Emlékszem, azelőtt csak tévében nézegettem random sorozatok random részeit, és a SupNat volt az első, ami annyira megfogott, hogy elkezdtem komolyabban nézni egy sorozatot, azóta pedig csak nő a számuk.

És miért is ne fájna az, ha nem találkozom azon széria új részeivel, ami a legnagyobb hatással volt rám?

Lehet, hogy teljesen más képet alkotnék a színészekről és a sorozatos világról, nem formálták volna az azóta megismert sorozatok a gondolkodásom, szemléletem és személyiségem, nem ismertem volna meg annyi embert ilyen módon és lehet, hogy a blogot sem ismerném. Azért valljuk be, akármennyire is érződik megfáradtnak egy ilyen jelentőséggel bíró sorozat, fáj, ha véget ér. Meg az, ha nem Carry on My Wayward Son a Road So Far alatt szóló zene.

So you and me versus every soul in hell?
I like the odds.

Na de majd májusban a fináléban! Az évadnyitóról tovább mögött spoileresen írok.

Rögtön azután veszi fel a fonalat a premier, hogy Isten az előző fináléban otthagyta a Winchestereket a világvége kezdetén egy halom zombival körülvéve. Elmenekülnek (a CW nem akarja a zenéket idén jól használni, most is eléggé rosszul választottak), majd találkoztak új társukkal, egy démonnal.

Belphegor, a démon Jack testébe szállt, így Alexander Calvert új szerepben próbálhatat ki magát. És ez baromi jót tett neki. Egyszerűen lubickol az új karakterében, abszolút jól áll neki az a lazaság, ami a démont jellemzi (mivel Chuck kiégette Jack szemeit, egy napszemüveggel fedi el az arcán lévő lyukakat).

De nem csak Calvert tért vissza, hanem több szellem is, akiket már láttunk. Itt volt például a fehér ruhás hölgy, a bohóc, meg Szamara is. Ők jelentették a heti gonoszokat, de ezzel nem önismétlő lett a sorozat, mert a nosztalgiafaktor nagyobbat ütött.

Két dicséret közt muszáj megemlítenem a szokásos értelmetlenségeket: Cass például csak akkor tud gyógyítani, ha a sztori úgy akarja, de szerintem már az írók sincsenek tisztában azzal, hogy mire is képes valójában. Sam meg rohant a teleportáló zombik elől, akik szintén csak futottak utána. Egyiknek sem jutott eszébe, hogy a rohanó Winchester elé teleportáljon és csapdába csalja? A sztorivezetés szempontjából túl kényelmesen oldották meg az ilyen esteket.

A zárópillanatokban a két testvér ráeszmélt, hogy ha ezt a világvégét is megállítják, chuckmentes lesz a világuk. Először életükben nem fogja őket irányítani Isten, csak ők lesznek, és végre szabadok lehetnek. Aranyos, de azért mind reméljük, hogy nem csak ennyivel fog zárulni a sorozat, ugye?

Érződött nagyon, hogy ez a premier az utolsó. A párbeszédekben is elrejtették nem egyszer az utolsó vagy a vége szavakat. De közben vissza is utalgattak a régi epizódokra, ahogy Dean és Sam gyerekkorukról beszélgetnek, vagy előbbi pokoli, kínzó karrierjéről is szó esett. A legvégén pedig konkrétan láttuk a múltat, ahogy Dean és Sam lecsukták az Impala csomagtartóját, úgy az első évadban szintén megtörténő pillanatot vágták be.

Nem volt egy mesterien megalkotott epizód az utolsó SupNat-premier, de szórakoztató volt. A nosztalgia, a kellemesen gyors tempó, Alexander Calvert új szerepe mind, mind dobott rajta annyit, hogy 8/10-es szinten élvezzem. Innentől pedig már csak néhány rész van hátra, hogy a Winchesterek legyőzzék Istent, megmentsék Jack-et, meggyógyítsák Sam sebét, majd mindezek után mi örökre búcsúzzunk a tesóktól.

60 hozzászólás Ne habozz!

dbew - 2019. 10. 13. 21:36

“ arról a sorozatról van szó, ami engem junkie-vá tett. Emlékszem, azelőtt csak tévében nézegettem random sorozatok random részeit, és a SupNat volt az első, ami annyira megfogott, ”

Dettó, és a nagy lcd-t is azért vettem meg hitelre hogy jó nagyban nézhessem :)

Kissur - 2019. 10. 13. 21:48

Akkor kezdjük a teóriagyártást. Olvastam egy olyat, hogy Chuck valójában nem is Isten, hanem ő a Fiú a Szentháromságból, és Amara a Szentlélek. És Isten majd csak tényleg a legvégén jelenik meg.
Jack, illetve most már a démon, hát imádtam! Tudom, hogy vissza fog térni Jack is, de remélem minél később.
Viszont az epizód többi részével nem voltam megelégedve. A látvány, az erős színek, a nappal, mind rontottak a félelemfaktoron, ami az első 2 évadban megvolt. És úgy éreztem, hogy lebutították az apokalipszist egyetlen területre. Meg miért csak ezek a szellemek tértek vissza?
Jared Padalecki megint borzalmasan színészkedett szerintem. A mimikája, a lihegése, és az, hogy néha elfelejtette, hogy meglőtték a vállát, nagyon nem tetszett.
A zenét értem, de nem tetszett. Hiányzik az igazi hard rock. Meglátjuk mi lesz ezután. 6,5/10

kis_zsú - 2019. 10. 13. 22:20

Kissur!Sok mindenben egyet értek veled. Kicsit sajnos gagyinak hatott ez a rész a szellemekkel, egyes szereplők színészi játékával. Jared sajnos igen, szerintem is borzalmas volt, sokszor nem tud színészkedni.:(
Érdekes teória amúgy… nem sokára megtudjuk, hogy melyik számítás jött be.

Nikki - 2019. 10. 13. 22:35

Nagyon nem szeretnék elbúcsúzni tőle, de nincs választásom. Engem is a Supnat tett junkie-vá, így ismertem meg a blogot és 15 év… nem jön, hogy higgyem, de mégis. Volt idő, amikor azt hittem sose lesz vége, vagy legalábbis 20 évadig biztos elmegy. Talán ez is a feltámasztások egyike lesz…
Amúgy JA évről-évre jóképűbb, de JP nem tudom mit/vagy mit nem csinált magával (tán a haja miatt is) de egyre rosszabbul néz ki.
A kritikában leírtakra csak bólogatni tudok, kivéve, hogy az apróságok már fel se tűntek. Szerencsére tudtam élvezni a részt, közben nem jutott eszembe, hogy ez az utolsó premier és az utolsó részek. Sajnos, hogy ettől a “tudástól” nem tudok szabadulni a rész(ek) megnézése előtt, illetve után.
A Carry on… nagyon hiányzott. Az Empty-s főcímes jelenlétért viszont jár a pacsi.
Az üldözést lehet avval magyarázni, hogy ki akarták élvezni, mivel nem számítottak a varázslatra és úgy gondolták utolérik áldozataikat. Cass meg ugye elvesztette mindenét, aztán visszakapta, illetve részben, de annyit csűrték-csavarták, hogy már nem emlékszem pontosan, de már ezelőtt is képes volt gyógyítani. A teleportálást/repülést vették el tőle végleg, illetve olyasmi rémlik, hogy képességeit csak bizonyos ideig képes használni (de hátha valaki jobban tudja és megosztja velünk :).

kis_zsú - 2019. 10. 13. 22:40

Amúgy arról van hír, hogy Jensen mit fog ez után csinálni? JP-nek úgy tudom már van munkája… fura, hogy pont Jensen-ről nem hallottam semmi ilyesmit.

winnie - 2019. 10. 13. 22:48

“Jensen mit fog ez után csinálni? JP-nek úgy tudom már van munkája… fu”

nincs munkája, csak ha pilotberendelést kap annak a sorozatnak a terve, amiben szerepelni tervez, akkor forgathat egy pilotot. utána vagy lesz belőle sorozat vagy nem. ez teljesen bizonytalan, és azzal, hogy erre aláírt, máshova nem is mehet egy ideig. azonban most még dolgoznak ezen a sorozaton, nem tudnak mással foglalkozni.

de. itt az a kérdés, hogy a színész mit akar: dolgozni vagy pihenni 15 év sorozatozás után. sokan 6-7 évnyi állandó szereplés után is visszafogják magukat, mások pedig mennek tovább. a másik kérdés, hogy tévé vagy filmek. ha tévé, akkor megint országos sorozat-e (akkor jó eséllyel tavasszal kaphat szerepet, amikor castingolják a pilotokat), vagy kábeles, vár egy megfelelő projektet, stb. munkát biztos kap, legalábbis ajánlatot, kérdés, hogy mi a szándéka – saját sorozat, főszerep, “igényes” darab, másféle széria, vagy rajongói sorozat. a dolgozás vagy mondjuk megél a rajongói találkozókból, amik szuperjó bevételt jelentenek, de ingerszegények.

Orso-borso - 2019. 10. 13. 22:51

Jensen lehet, hogy egy darabig marad a családi sörbizniszben. :) Bár nem örülnék. Miatta nézem egyedül a sorozatot. Evekkel ezelőtt többször megpróbáltam kaszálni, de képtelen voltam.

yagami01 - 2019. 10. 13. 22:59

” Meg az, ha nem Carry on My Wayward Son a Road So Far alatt szóló zene. ”
Nem azért, de Carry on az mindig az utolsó résznél volt emlékeim szerint. Inkább az a fájó, hogy az utolsó évad kezdetére nem hozták vissza az AC/DC-t, mint ahogyan az volt az első jó pár évadban ( 1-6. évad első részei, még az is lehet, hogy a 7. is és ha jól emlékszem a 14.-nél is elővették ). Sokkal jobban ütött volna a kezdet, mint ezzel a langyos izével. Plusz a jelenetek sem voltak a legjobban összeválogatva így utolsó évadra szerintem…

Pr13m - 2019. 10. 13. 23:02

Nagyon bejött az évadkezdés. Kíváncsi vagyok mi lesz. Ha tippelnem kéne az empty visszahozza Jacket valahogy, talán Cas-ért cserébe és őt teszik majd meg, hogy ő legyen az új isten, persze miután az eredetit legyőzték. :D Valahogy ezt tudnám elképzelni.

Hallak65 - 2019. 10. 14. 01:28

Ha nem Supnatot lenne, akkor 4/10 a rész, főleg a rengeteg szellemes “logikátlanság” miatt. De mivel Supnat huhu! Végre itt van! 7/10
Vegyes érzelmeim vannak a végére. Egyrészről rendes lezárást fog kapni (Imádkozzunk, hogy nem Lost szerűt), ami jó, másrészről bármennyire is hullámzott néha a sorozat végig ott voltam és életem egyik fejezete zárul le. Hiányozni fog. Ideje lesz ledarálni újra a 15 évadod ha vége :D
Én amit továbbra is hiányolok, az a Biblia jó fiúi. Oké vannak angyalok, de Jézus? Frigyláda? Grál? Plusz Lauren Cohan karaktere is visszatérhetne végre.

Necridus - 2019. 10. 14. 01:59

kis_zsú:

Jensen most zenél. Még idén megjelenik az albuma, duóban tolja egy régi barátjával. Radio Company a formáció neve.

seven - 2019. 10. 14. 09:49

hát nem tudom, de ha ez 8/10, akkor mondjuk egy Swan Song micsoda? 15/10? Mert hogy csak 2 pont legyen eközött és egy legendás epizód között, na azt nem hiszem el, szubjektivitás ide vagy oda.

Ez szerintem vérciki volt. A napközben rohangáló szellemek, Castiel tehetetlensége, az elképesztő gyenge effektek és smink….

Nagyon ajánlom visszanézni a Pilot, Dead in the Water vagy Bloody Mary epizódokat, ugyanis azokból az epizódokból jöttek vissza a szellemek (a bohócot most nem tudom honnan van). Hát, ég és föld. Lassan 15 éves az 1. évad és azt hiszem a költségvetés akkor is nagyon pici volt, de valahogy mégis 100x jobban néz ki, és 100x jobb a hangulat.

A szellemek a 15×01-ben béna cosplayre emlékeztettek.

És egyébként én már nem tartom pozitívumnak Belphagor lazaságát se. Jópofa volt Calviert játéka, de évek óta már mindegyik démon kb ugyanígy viselkedik. Unalmas. A supernatural elfelejtette hogy ez alapjában véve egy horror sorozat – hiába volt az epizódban szellem, vér, démon, világvége, súlytalan volt az egész.

Jared játéka is feltünően gyenge volt ebben az epizódban, mondjuk annyira nem csodálom, nagyon gyenge anyaggal kellett dolgoznia.

Nálam ez max egy 3/10-et ért, a 3 pont az utolsó 2 percből és Dean Jack-ről való beszélgetéséből adódik össze.

Kissur - 2019. 10. 14. 10:30

seven: A démonokat muszáj volt leredukálniuk, mert túl erősek voltak. Emlékezzünk, hogy az első évadban egy mezei démon elkapására egy teljes epizódot (vagy többet) szenteltek. Most meg puszta kézzel verekednek velük.
Sam meg megint kezdi az “I’m fine”-t. Nem leszel ettől macsó! Kaptál egy lövést Isten pisztolyából. Nem vagy jól!

Castiel is már régóta ciki. Ő miért nem kaphatja vissza a szárnyait? Az erejét elvileg visszakapta, akkor miért csak időszakosan tudja használni?
És arról miért nem írt senki, hogy az előző évad utolsó képkockáját az írók szimplán elfelejtették? Rájuk ugrott az összes zombi, és úgy kezdődött az évad, hogy 1v1-ezett mindenki. Azért ne már! De ez már csak szőrszálhasogatás a részemről.

Mikilós - 2019. 10. 14. 11:42

Nekem is tetszett, hozta a színvonalat, a poénokat, de igen ezen érződött a vég kezdete. Amit sajnáltam hogy elég hamar lerendezték a zombikat az elején. Kicsit eltarthatott volna a hentelés.

Az Új Jacknak örülök, a színészen tényleg látszott, hogy élvezi az új kataktert. Jó kis beszólásai voltak.

Ami még fura volt, hogy mikor a Fehér ruhás nőt vágtak be, az első évados csaj, meg az új csaj. Jó lett volna legalább az a régi erre a kis cameora visszahozni, de mindegy. Azért a nosztalgia megvolt.

A vége meg tetszett, hogy bár nem tudom, ha elpusztítják Istent, akkor honnan tudjak hogy szabadok lesznek úgymond. Mi van ha ez is a terve része, vagy nem tudom, mindegy kíváncsi leszek. Remélem, hogy Erick Kripke visszatér a végére íróként, király lenne ha ő zárná le a sorozatott.

Kira - 2019. 10. 14. 14:34

Továbbra is remélem, hogy Crowley előkerül az évad folyamán valamilyen formában, valamekkora szerepre. Jót tenne a sorozatnak és az ő karaktere elég sok ideig állandó szereplő volt, ahhoz, hogy a búcsúra visszatérjen. :)

Rita - 2019. 10. 14. 21:27

Nagyon fognak hiányozni a srácok. 15 év. Nem semmi. Ez az egyetlen sori ami mellett kitartottam, akármilyen mély repülésben is volt (vagy csak nekem lankadt az érdeklődésem) Az első évad a nagy kedvencem. Nagyon fiatalok voltak még (én is), ezért is jók most a visszaemlékezések. Visszahozza azt a hangulatot. 😁😁😁

iampanka - 2019. 10. 14. 22:00

Vártam is meg nem is vártam ezt a részt… kicsit félek is ettől a végtől, de most tényleg itt az ideje, hogy bedobjanak mindent. Nem tudom látta-e bárki a Last Ride-os trailert, de abból ítélve tényleg mindent be fognak dobni, amit csak lehet és ez engem baromira felcsigázott.
A rész alapvetően tetszett, bár engem is zavart az a pár “apróság”, mint a szellemek elől futás vagy Sam sebe, ami egyszer fájt egyszer meg nem.
De tényleg nagyon sok jó pillanata volt a kezdésnek, imádom Alex-et az új szerepében, a sok nosztalgikus pillanatot és kíváncsian várom, hogy mi lesz majd Sam sztorija a sebével (a trailert elnézve van sejtésem).
Viszont még mindig Jared és Jensen kettőse az, ami miatt még évekig is tudnám nézni a sorozatot. Azt hiszem ők fognak hiányozni a legjobban…

Tom - 2019. 10. 15. 00:02

Senki semmi a ketrecrol?

Silver - 2019. 10. 15. 02:29

Nekem is csalódás volt az új démon. Amúgy felötlött bennem mi van, ha maga isten szállta meg, mert ez is a játékának része? Vagy: az equalizer összekapcsolta őt Sam-mel, és meg akarja védeni, mivel ha meghalna, akkor ő is meghal.
Mindenesetre szerintem a végén ők ketten vagy így, vagy úgy, de meg fognak halni.

Tom: Szerinted milyen szerepe lesz Mihálynak?

Kissur - 2019. 10. 15. 09:22

Tom és Silver: Nem Mihály számomra a kérdéses, hanem Adam, a féltestvérük, akit az 5.évadban bezártak oda!

Bagosz - 2019. 10. 15. 10:56

SupNat forever.A junkie-ság kezdete sokunknak.

szirial - 2019. 10. 15. 12:46

Szóval nem csak én fertőződtem meg 15 évvel ezelőtt véglegesen.
Jared Chuck Norris legendás szerepével fog próbálkozni, a Texas ranger-el. Vajon miért nem hiszem el, hogy menni fog neki?
Sajnos ez az évadnyitó horrort csak nyomokban tartalmazott. Én komolyabb tombolást vártam ennyi szellemtől/gonosz lélektől. Azon már ne is rugózzunk, hogy az előző évad záró képén a zombi horda maga alá gyűri kedvenc vadászainkat.
Én legalább Belfegorral elégedett voltam. Engem szórakoztatott. Különösen mikor Dean Crowley Jr.-nak hívja.

Daneee - 2019. 10. 15. 18:41

Szinten ez rantott be. Elotte csak Horatio meg az o egysorosai jelentettek a sorozatot… :D

Stakker - 2019. 10. 16. 09:04

Mielőtt elfogultsággal vádol bárki is: nagy kedvencem a sorozat, nem hagytam ki egy részt sem. DE!
Ez az évadnyitó iszonyú rossz volt. A szörnyülködés és a WTF között ingadoztam szinte végig.
Sam megkapta a maga kis érzelmes jelenetét a kislánnyal piros pont neki. A szinészi játékáért meg egy nagy büdös fekete pont, mert totál hiteltelen volt.
A kislányt nem is értem. Normál esetben egy ilyen kisgyerek pánikolva sikoltozza végig a részt, ez meg a menekülés közben pocsolyákat csodál meg, hátha kimászik a vizihulla…
Cas elbutult két jelenet között: “talán égessük el a csontjaikat” WTF?!
Belfegor kissé gyanúsan időben érkezett, és olyasmikat tud, amikről nem is nagyon hallottak még hőseink. Ez egy kissé kényelmes deus ex machina nem?
Az apokalipszis mióta korlátozódik egy Dallas melletti ki porfészekre?
A következő részben meg visszamennek és jól elintézik a szellemeket? És hogyan? visszaküldik a pokolba őket? Ja hogy kicsit nyitva vannak a kapuk… Lyukas csónakból vizet lapátoni…
És ezek a jelenetek… a levegőben döfködő Sam látványa ahogy imitálja a téglafal kibontását még az éjjel is kisértett.
A zenéről nem is beszélve.

Ha ilyen lesz a teljes évad, akkor nem mondhatnám, hogy méltó lezárása lesz a szériának. 2/10

Csak azért nem 1, mert Calvier játéka nem volt rossz, és Jensen is tudta hozni a szintet.

Geza Kovacs - 2019. 10. 18. 22:16

Na a 2. rész már nem volt nagy szám, olyan, mintha elfogyott volna a pénzük. Kifejezetten kisszerű. Már-már kamaradráma néha.

yagami01 - 2019. 10. 19. 00:31

Bárki a második részről?
Im_db szerint jóval rosszabb lett, mint az első.

Silver - 2019. 10. 19. 02:09

Nem tetszett, a figyelmemet sem kötötte le. Elég confusing volt mikor vannak a határon belül vagy kívül. Az előző részbeli szellemeknek még mindig ott kell lenniük, hiszen megölni nem tudják őket. Erre ebben a részben már sehol sem látni őket? Egy részre volt szerződésük a színészeknek, mi? Miért volt one time thing a karantén? Casnek megint azért nem volt varázsereje, mert a plot úgy kívánta meg. Isten össze van kapcsolva Sammal, ahogy gondoltam… de miért is? :D Miért úgy alkotta meg a pisztolyt? A mindenható miért nem mindenható?
Túl sok plothole.

szirial - 2019. 10. 19. 14:37

Azt hittem, hogy az írók az utolsó évadra aztán mindent bedobnak. Hát ez idáig gyenge középszer. Ha nem Supnat volna, nem is nézném tovább.
Cass már megint nem tud gyógyítani. Meglep ez még valakit?
A biztató első néhány perc után a szellemek megint a fényes napsütésben sétálgattak. Teljesen komolytalanok voltak. Képtelenek voltak ijesztővé válni.
Ketch nyakából hová tünt a vaslánc?
Rowena kristálya áthúzta a szellemeket a védőfalon?
12 szellem képviseli a pokol teljes erejét?
Logikátlanság, ötlettelenség és igénytelen smink. Nem is tudom, melyiket nehezebb megbocsátani.
Emlékszik még valaki a 2. évad végén a pokol kapujának kinyitására? Néhány perc alatt ezerszám ömlöttek ki a démonok és szétrajzottak a világba. Ha akkor meg tudták csinálni hatásosra a jelenetet, akkor most mi ez a gyenge karikatúra?

iampanka - 2019. 10. 19. 23:30

Én a rész végén elég szomorú voltam. Én is azt hittem, hogy mindent beleadnak az utolsó évadba, de a mostani rész és a következő promoja is olyan semmilyen nekem.
Biztos vagyok benne egyébként, hogy be fognak dobni mindent, de miért kell ilyenekkel húzni az időt? Felesleges részekig húzni ezt a szellemes dolgot, mert egy rész erejéig még jó nosztalgia volt, de elég is annyi.
A rész tényleg tele volt lyukakkal meg logikátlanságokkal, de ezt csakis annak tudom be, hogy a Buckner-Leming páros írta a részt, akik tényleg a sorozat legrosszabb írói és csak azért nem rúgták még ki őket, mert Leming az egyik executive producer felesége…
Az egyetlen pozitívum nekem Amara visszatérése volt, illetve az hogy láthattuk, hogy az a seb Istenre is hatással van. Remélem, hogy legalább abból valami érdemeset hoznak majd ki.
Bármennyire is szeretem Kevint, annyira feleslegesnek éreztem őt is behozni az egészbe. Ketch-et úgyszintén.
Nagyon remélem, hogy most már befejezik végre az egyhelyben toporgást és végre történik majd valami érdekes is, mert tényleg nagyon szeretem a sorozatot minden hibájával együtt, de ezek az utolsó részek és szeretném élvezettel nézni őket.

yagami01 - 2019. 10. 19. 23:43

Szintén azt gondoltam, hogy kapunk egy jó évadot. Még az előzőt is be kell fejeznem, de szomorú ezt látni. Erre a sárgaszemű és egyéb emlékezetes karakterek helyett ilyeneket hoznak vissza, mint pl. Kevin… persze még bármi történhet, de nem tudom…

Ravagedseducer - 2019. 10. 20. 02:43

Én is így érzek, sokkal többet vártam a kezdéstől, ez a 2 rész eddig olyan 8-9-10.évados színvonal nálam – vagyis felejtős. Olyan mintha egy teljesen másik sorozat záró évadát kezdtem volna el nézni, de nem tudom pontosan megmagyarázni miért.

Én személy szerint úgy érzem hogy mostanában sok véget érő sorozat csalódást okoz a záró szezonjával – pl Trónok harca, HTGAWM, Empire, most a SPN is- de persze ez csak az én véleményem.

Raynes - 2019. 10. 21. 02:39

Amennyire a 15×01 nem volt rossz, ez a 2. rész annyira gyenge lett. Remélem azért ennél sokkal többet beleadnak, és nem ilyen színvonallal köszön le a sorozat. Főleg, hogy nem nagyon érdemes fillerezniük, csak 20 részes lesz az évad, nem 22-24. Ezt a hátra lévő 18 részt érdemes lenne mozgalmasabbá tenni, főleg, hogy egy csomó emlékezetes karaktert is visszahozhatnak, meg nem akárki az ellenfél így a végére.

Dark Archon - 2019. 10. 21. 09:50

Igazából az tetszik ebben a sorozatban, hogy bevállalós. Gonosz angyalok, jó fej démonok, Isten(?) időnként egy pöcs, stb., avagy semmi nem fekete vagy fehér.

Ez azonban már kezd kevés lenni, ideje abbahagyni. A nosztalgiára nem tudom, mi szükség volt, a fene sem emlékezett már a szellemekre. Az elfeledett karakterekkel kellene foglalkozni: Adam, Amara, Mihály. Misit említették, remélhetőleg előkerül és nem azért, hogy ő is pöcsfejkedjen tovább.

14 év után ennyire naív sem lehet Sam, hogy azt higgye, ha visszaküldték a szellemeket, Isten(?) nem tér vissza. Miért ne térhetne?

Külön röhej volt, amikor Dean fertőtlenítette Sam sebét, ki tudja, mennyi idő után. Főleg, hogy Cass is megpróbálta meggyógyítani. Ennyi idő után sincs beleszólásuk a színészeknek, hogy totál baromságokat ne játszanak el?

Na mindegy, reméljük, nem cseszik el az utolsó évad végét.

Silver - 2019. 10. 24. 16:33

“Ennyi idő után sincs beleszólásuk a színészeknek, hogy totál baromságokat ne játszanak el?”

Szerintem az is benne van a pakliban, hogy ugye nem úgy veszik fel a jeleneteket, ahogy egymás után következnek, hanem szetről szetre, azután pedig összevágják. Így színészként bizonyára nehezen átlátható, hogy mi miből is következik.

szirial - 2019. 10. 25. 13:32

Az egyértelmű, hogy a jeleneteket nem sorrendben veszik fel. A kérdés az, hogy a teljes forgatókönyvet megkapják-e színészek a forgatás elején? Elolvassák-e és veszik-e a fáradságot, hogy értelmezzék?

Sevi - 2019. 10. 25. 13:59

Ez a sorozat az egyetlen, amire a mai napig szánok időt és a naptárba előre beírva várom az új évad premierjét.

Sajnos tényleg kevesebb idő marad az ember életében a sorozatok nézésére és ezután nem is tudom mi lesz az a sorozat amit, majd így megtalálok, mint a Supnat-t.

Remélem itt az utolsó évadba, azért Crowley-t is valamilyen módon még becsempészik.

winnie - 2019. 10. 25. 14:03

“Így színészként bizonyára nehezen átlátható, hogy mi miből is következik.”

színészként 100%-ig átlátható, hiszen nem elég, hogy a két főszereplőnek komoly inputja van a sztori alakítása kapcsán, minden jelenetet előre átbeszélnek, az olvasópróbán össze is olvassák az epizódokat, így kívülről-belülről tudnak mindent, mire forgatásra kerül sor. más kérdés, hogy változtatások mindig lehetnek, akár egyik pillanatról a másikra is, de ezek általában csak a dialógokat érintik.

Kissur - 2019. 10. 25. 14:11

15×02
Dean és Cass párbeszéde a szabad akaratról meglepően erős lett. Démon-Jack hozta a színvonalat. Rowenat és Ketchet jó volt újra látni. És ennyi volt a rész pozitívuma.
Chuck és Amara nagyon kínos volt. Én nem így képzelném el a mindenhatókat. Hová lettek az előző részben randalírozó szellemek? A szellemek gyűlése több volt, mint nevetséges. Úgy éreztem a begyűjtéssel kapcsolatban, mint a Scooby-Doo rajzfilmben, amikor a ládákba gyűjtötték a kiszabadult szellemeket. Az írás is elég amatőrre sikerült.
Én nem akadok fenn azon, hogy Cas nem tudott gyógyítani. Szerintem ezzel is utalnak valamire, amit majd később fejtenek ki. Mindazonáltal nagyon gyenge eddig ez az évad. Biztos, hogy nem pazaroltam volna el ennyi időt erre a szellemesdire.

Glory - 2019. 10. 25. 20:16

15×03
Az évad legjobbja eddig.

Most megyek és “depizek” egy kicsit a sarokban.
A hét idézete nálam egyértelműen a “Goodbye, boys!”

kulup - 2019. 10. 25. 21:05

Nem volt nehéz ebből az évadból kiemelkedni, 2 elpazarolt hulladék rész után. Lilith kütje is csak úgy a semmiből jött amikor már biztos volt a világvége, ez nagyon unalmas már.

A - 2019. 10. 26. 00:30

a 3. rész nagyságrendekkel jobb volt, mint a 2., viszont baromi depisre sikeredett. Aki nem halt meg, az vagy behajtogatta magát a sarokba sírdogálni, vagy öriharizik a másikkal.
Sajnálom, hogy Castielnek csak azért írtak végre valami értelmeset a forgatókönyvbe, hogy angolosan távozhasson (gondolom, h csak egy időre), és fokozzák a világvége hangulatot azzal is, hogy a szereplők nincsenek jóban egymással.

Geza Kovacs - 2019. 10. 26. 01:37

Hát nem tudom. Amikor a rendes világvégével harcoltak az 5. évad környékén és még pl. Ellen meg Jo a két fő barát, akkor ott végig megy az akció, őrjöngés, és közben veszítenek el harcostársakat a fiúk. Itt én nem éreztem ezt a feszültséget, ugyanaz a gagyi szenvedés a városkában, amit milliárdnyi szellem ostromol, mégse próbálják kinyírni a főszereplőket, hadd varázsolgassanak csak, amit akarnak. Igaz, 2 részig mindent megtámadtak, amit csak értek, most hirtelen nem. Iszonyat baromság. Katch kinyírása olyan hirtelen volt, hogy meglepődni se volt idő, a boszorkány halála meg annyira színpadias lett, mint egy középsulis színjátszó szakkörben, úgyhogy én épp nem tudtam sajnálni.

Mellesleg vége az évadnak, kissé szomorkásnak szánt happy end, vagy mi a fene van?! Furára sikerült a forgatókönyv.

Ela1010 - 2019. 10. 26. 05:26

Tényleg eddig ez a 3.resz lett a legjobb. Sajnalom Rowenat es Ketchet, hogy semmi sem lett a flortjukbol.
Valószínűleg ha Castiel nem állította volna meg Belphegort, akkor az lett volna a baj.

szirial - 2019. 10. 26. 11:03

Végre ez a rész most jó volt. Az előző kettőt egybe kellett volna gyúrni.
De most hogyan tovább? Rémülten gondolok arra, hogy most töltelék részekkel ütjük el a időt tavaszig.
Elméletek a befejezésre …..
Személyes kedvencem lenne, ha igazi, emlékezetes, epikus halált írnának a tesóknak. Csak nem autóznak el a naplementébe, hátsó ülésen a happy end-del.
De az bosszantana igazán, ha Isten/Amara/Lucifer/Darkness/akárki egy huszárvágással meg nem történné tenne mindent. Álommá, alternatívvá tenné az eddigi évadokat.

punyapapa - 2019. 10. 26. 14:11

Azért van még elvarratlan szál.
Chuk gyengülése, a valódi Jackkel mi történt, Castiellel mi lesz.
Plusz nem hiszem, hogy a kürt elpusztult.
A 5×3 az kurva jó volt.
De most kimegyek a napsütésbe 😀

Raynes - 2019. 10. 27. 02:55

Nekem ez a 3. rész sem tetszett. Végig egy temetőben meg két kriptában szenvedtek. Jó, kiírtak két karaktert, próbáltak nekik valami célt adni, ki vannak pipálva a pokolból érkező szellemek. Ez így még oké is, nem bírtam ezt a két színészt egyébként sem. Így viszont mintha túl korán zárták volna le az évadot. Hátra van még 17 rész, abban mit terveznek? Chuck után mennek? Csak annyi lezáratlan maradt, hogy Sam vállában ott még a golyó, és Chuck gyenge. Fogalmam sincs ebből mit fognak kihozni.

Hádész - 2019. 10. 27. 23:39

Fogalmam sincs, hogy innen merre mennek tovább. Az előző évad végén elég felfokozott volt a hangulat, hogy Chuck szélesre tárta a poklot, és úgy tűnt, a záróévad egy újabb világvége megakadályozása lesz. Erre az első 3 részben letudják ezt a szálat, ráadásul végig fényes nappal akcióznak. Persze van jópár elvarratlan szál, de gondolom most jönnek a heti ügyes részek, aztán közben lesz pár Chuck/Jack/pokolra összpontosító is, de valahogy így elvesztette a súlyát az egész, besült a puskaporos hordó. Sam és Dean szép csendben megmenti a világot? Most lehetett volna szabadjára engedni a dolgokat, világméretű eseményeket bedobni, mert már nem kell az íróknak azon agyalni, hogyan vennék figyelembe az utóhatásait a következő évadban.

Ravagedseducer - 2019. 10. 28. 01:31

Ezt én is így érzem, már a 4.évadban is (a Halloweenes epizódot -4×07- minden évben megnézem és mindig beleborzongok hogy már akkor elkezdődik az apokalipszis -ugye a pecsétekkel- és egyszerűen onnantól az 5.évad végéig érezni lehet hogy itt a vég. Tudom hogy ezekben az évadokban is voltak fillerek de sosem éreztem olyan súlytalannak az eseményeket mint most.

Az előző évad végi temetős jelenetnél ez a hangulat visszaköszönt de sajnos a 15.évadra semmi nem maradt belőle.

Dark Archon - 2019. 10. 28. 20:53

Én örülök, hogy nem húzták tovább ezt a szellemes hülyeséget és nem erről szólt az egész évad.

Dean egyre értelmetlenebb Cass-szel, mintha miatta nem lett volna világvége, nem haltak meg volna egy rakásnyian. Karakterfejlődés nulla.

Amúgy meg ennyi évad után már persze, hogy súlytalan az egész. Chuck és Amara ez évadbeli jelenete meg komolytalan. Azért kíváncsi leszek, mi lesz még, remélem nem megint Amara fog szerencsétlenkedni…

iampanka - 2019. 10. 29. 11:52

Én is nagyon örülök neki, hogy lezárták végre ezt a részét. Mert azért ezt nem nevezhetjük egy újabb világvégének ha csak egy kis városra szabadított rá Chuck a poklot, ezt azért szerintem ők sem gondolják komolyan. Inkább az lesz szerintem a továbbiakban fontos, hogy ez milyen hatással volt rájuk. Mert ugyan a csapdába ejtett kis szellemeket visszajuttatták, de mi a helyzet mondjuk Michael-el meg Adam-el?
Ott van ugye Isten és Sam összekapcsolódása is vagy Jack, aki még mindig az Empty-ben van. Úgyhogy nem gondolom, hogy tétlenkedni fognak az utolsó 17 részben.
Én nagyon élveztem a 3.részt… végre.
Ketch halála tényleg baromi váratlan volt, én sajnálom, mert megkedveltem a karakterét.
Rowena halálát viszont sejtettem, de nagyon jól meg volt csinálva. Az egyik kedvenc női karakterem volt, nagyon szép befejezést adtak neki.
Imádtam ugyan Bel-t, de sejthető volt, hogy nem jó szándékból segít a fiúknak és azért Cas is kapott szerepet az egészben azzal, hogy megölte őt. Kicsit valahol jogos Dean haragja, de nem kéne ennyire elhúzni ezt a dolgot.
Ezzel a résszel végre beindult az évad, remélem tartják ezt a szintet a folytatásban is.

Hádész - 2019. 10. 29. 14:06

iampanka: Én sem a szellemes városra leredukált dologra értettem, hogy szóljon erről az évad. Az előző fináléból azt gondoltam, hogy majd sorban jönnek elő a dolgok, hogy hasonló eseményeket idézett elő Chuck világszerte. De úgy tűnik, hogy csak ennyire futotta, ami elég lelombozó. Azon meg nem lepődnék meg, ha Rowena és Ketch feltűnne még, mondjuk a pokolban, és összeállnának.

Kissur - 2019. 11. 02. 21:30

Hádész: Én is azt hittem, amit te, de szerintem rájöttek, hogy nem tudnák ezt megoldani.

3 részt pedig erre elpazarolni nevetséges volt. Meg mi az, hogy bezárták a Pokol Kapuját? A komplett 8.évad arra ment ki, hogy egyszer s mindenkorra bezárják a kaput. Most meg a semmiből előhúzott varázslattal megtették. Ez nekem nem tetszett. De maga a 15×03-as rész már legalább Supnatos volt, de ennél én sokkal többet várok. Ketch meg szerintem nem halt meg. Van egy olyan érzésem, hogy kapott ő is egy átokzsákot Roweenatól. Apropó a boszi. Sajnálom, hogy nem lett a nagy egymásra találás közte és Crowley között. Reméltem, hogy kihúzza addig, amíg a színészt visszacsábítják.

m minnifield - 2019. 11. 03. 14:25

A 3. rész azért jobb volt, mint az 1-2. Az nagyon nívótlan volt, itt azért a hangulat közelebb volt egy átlag SupNathoz. Misha akkor végre mehet Columbo remakelni? :D

terminadmin - 2019. 11. 07. 15:46

Columbo reboot Mishával :D sírok :D lehetne hawaii five-0 macgyver magnum columbo crossover :D

Ela1010 - 2019. 11. 08. 19:43

4.resz: hat en igy meg az Istent nem szidtam!

Glory - 2019. 11. 09. 10:36

Hm, jó kis rész volt a negyedik…
Igaz, kb 4. nekifutásra sikerült csak megnéznem normálisan, mert a hangulatot kinyírta az “alámondás”(sikerült a látássérülteknek fellőtt verziót megnéznem), de aztán megoldódott a probléma. Az epizódvégi beszélgetés a tesók között meg nagyon jó volt.

Kicsianett22 - 2019. 11. 09. 20:26

Na végre, a 4.rész szuper lett!És ahogy Jensen énekelte a Sound of Someday-t……nagyon hozta a hangulatot!Jól tudom,hogy ezt a részt ő rendezte?

Ela1010 - 2019. 11. 09. 20:43

En 2 különböző lejatszoval is elinditottam a reszt, mert azt hittem, hogy vmit elallitottam, probaltam kikapcsolni a narraciot. Jo resz volt, eddig a legjobb, leszamitva ae alamondast. 😏

yagami01 - 2019. 11. 10. 05:48

Kicsianett22: Igen, ezt a részt ő rendezte.

szirial - 2019. 11. 10. 16:15

Ez a rész szerintem klassz volt. Igazi old-school, de ezt dicséretnek szántam.
Chuck-ból viszont igazi főgenyát csinálnak az írók.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz