login |

Fresh Off The Boat: kezdett a 6. évad

2019. 10. 14. 19:20 - Írta: winnie

Szólj hozzá | kategória: kritika,

Vannak hosszú ideig tartó komédia-sorozatok, amik jól kezelik a kisgyerekek felnövését, és vannak, amelyek kevésbé – utóbbiak közül némelyek ragaszkodnak a szereplőkhöz, mások pedig eljelentéktelenítik őket. Azonban a felnövő karakterek megítélése nagyon szubjektív. Aki heti rendszerességgel követ egy komédiát, az talán észre sem veszi ezt annyira, mint az, aki rendszertelenebbül nézi.

A Fresh Off The Boat kapcsán nálam ez történt: megnőttek a gyerekek, és bár szerintem a két nagy közül 50%-ban azért eltalálták az “új” karaktereket, ezek már közel sem annyira érdekesek. Nyilván Eddie-re gondolok, aki még most is működik, de azért másképp. Más volt a hatása egy “jövevény”, popkult tudással rendelkező, nagy arc kisgyereknek, mint most, egy teljesen a társadalomba ágyazott nagy arc majdnem felnőttnek.

Igen, számomra a cukiság-faktor az egyértelmű vesztese a FoTB élettartamának. A készítők persze megpróbáltak alkalmazkodni a változó körülményekhez, és szerintem egyáltalán nem tették rosszul, de meg vagyok győződve, hogy egy ez a mai sorozat anno nem aratott volna sikert – vagy legalábbis nem szerepelt volna tűrhetően a nézettségi versenyben, mert ugye a Fresh Off The Boat sosem volt sikersorozat.

– We flank Evan from both sides, and we turn the last Huang boy into a Huang man.
– So weird, but okay.

Hogy a felnövés mennyire a készítők fejében jár, azt jelzi az, hogy az évadnyitó is kapott egy ilyen mellékszálat Evan felvilágosításával, aminek Brandi Chastain gólöröme volt a katalizátora az 1999-es USA-Kína női focivébé-döntőről. Nála még működött a cukiság faktor, amire rá is erősítettek önironikusan a készítők a pislogásokkal és hangeffektekkel, de már ő is megnőtt, jó eséllyel őt is el kell engedni.

Szerencsére nem kell feltenni a kérdést, hogy akkor mi marad, mert a válasz magától értetődik: Constance Wu, aki még mindig zseniálisan fanyar Jessica-ként. Pont annyira, mint az első évadban. És gondolom, pont ezért, mármint figurája kőbe vésettsége miatt szeretne minél hamarabb váltani. Tippre évad végén erre már meglesz az esélye.

Maga a rész a csökkenő élvezeti szinttel bíró szezonok közepes nívóját ütötte meg, Jessica ide vagy oda, a köré írt szomszédolós sztori nem volt túl érdekes, mint ahogy a másik fele sem Emery-vel. Louis és Eddie elbohóckodott jópofa módon, de ez így nagy vékony. Vajon meg fogja érni a sorozat a 2000-es éveket? Azért elég gyomros lenne egy nosztalgikus széria, ami a 2000-es években játszódik.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz