login |

Legacies: kezdett a 2. évad – írta Zsu

2019. 10. 14. 20:50 - Írta: vendegblogger

45 hozzászólás | kategória: kritika,

Rendkívül csalódott vagyok.

A kezdés, azon kívül, hogy rém unalmas volt – az MG-s részekbe bele kellett tekernem – természetesen felépítette ugyanazt az alaphelyzetet, mint ami az 1. évadban volt.

Ahogy tavasszal is írtam, a The Vampire Diaries azért került le a palettámról, mert nem akartam heti 42 percet áldozni ugyanarra. Konkrétan ugyanarra. Úgy látom, itt is az a terv, hogy nincs terv. Megírtak 16 részt előzőleg, és azt fogjuk újra…, meg újra…, meg újra… nézni. Tényleg nem hiszem el, hogy Julie Plec és csapata képes erre.

A tovább mögött spoileresen folytatom, mert máshogy nem lehet erről beszélni, de nem vagyok hajlandó pontozni sem részt.

Természetesen kábé az ötödik percben derült ki, hogy Hope önfeláldozása full felesleges volt, és a tizedikben, hogy tudja is, miért. Malivore létezik, virágzik, él, annyi, hogy miatta a szörnyek már nem egyesével vannak elzárva, hanem a nagy fekete semmi közepén bármikor felbukkanhatnak, hogy elkapják őt és Landon “főgonosz” tesóját, akinek a nevére sem emlékszem, és tutira nem is fogom kikeresni.

Értelmetlennek tartom ezt a húzást is, ha nem pusztítja el Hope vére, akkor hogyhogy a szörnyeket kiengedi a “cellák”-ból? Ja, bocs, akkor nem lenne elég izgalmas, hogy állnak a semmiben. Hááát…, így sem volt.

Persze Malivore nem hülye, és ki akarja vetni magából Hope-ot, nehogy már igazi tribridként elpusztítsa őt. Ezt a tesó minden alkalommal meg akarja akadályozni, vagyis jobban mondva ráakaszkodni, hogy őt is kivesse magából az apja.

Eközben többi hősünk a nyári szünetet tölti. Landon érzi, hogy hiányzik valami az életéből, de van Remény ezt megtalálni, és nem lesz soha többé Reménytelen, és hasonló baromságok. Komolyan minden megszólalásakor minimum egyszer elmondta a “hope” szót. Eredeti.

Az ikrek szőke fele Európában próbál túljutni lelki problémáin, míg a barna az apját vigasztalja itthon, és az összeolvadásról próbál információkat szerezni, amivel sajnos úgy nézem, csak visszakapunk egy TVD gonosz karaktert. MG és a másik vámpír srác látogatáson vannak otthon, és húst sütnek, meg szórakoznak.

Alaric már nem igazgató többé, mert egy erősen hiányos tanácsi (amiben három gyerek és egy felnőtt volt?!) szavazáson leváltották, ettől kikészült, és mániákusan próbálja megoldani a Malivore-rejtélyt. Vajon ki lehetett ott Landonnal? Mi történhetett? Miért nem emlékeznek senkire? Pedig biztos fontos ember volt ott közülük, de akkor miért nincs róla semmilyen tárgyi emlék?

Nem tudom, ez eddig így ismerős-e valakinek?

Na, de, Raf farkasalakban maradt, még majd a szezon alatt őt is meg kell menteni, gondolom a második részben. Hope nyilván kiszabadult, de senki nem emlékszik rá, mindenki továbblépett, és ő annyira törődő, hogy akkor lelép, hogy mindenki élvezhesse az új, boldog életét. Vagyis, lelépne, mert persze ekkor jött egy szintén nagyon váratlan fordulat, és egy éjjel közlekedő iskolabusz balesetet szenvedett, de nem akármilyen okból! Azta, izgalmas, ugye?

Mondanám, hogy epekedve várom a második részt, de nem mondom. Mondanám, hogy nem tudom előre, az miről fog szólni, de nem mondom. Mondanám, hogy nem sejtem, mi lesz az évadban ezek után, de nem mondom.

Bele fogok nézni, de ez kritikán aluli volt, szörnyű, unalmas, ismétlődő, és én nem látok semmilyen “REMÉNYT”, hogy ez jobb lesz. Ne legyen igazam.

45 hozzászólás Ne habozz!

e-batta - 2019. 10. 14. 21:21

Én is untam. Szerintem a színészek is unták :(

DarkEagle - 2019. 10. 14. 21:53

Jaj, Istenem, az milyen durva már, hogy ebbe a kritikába több energiát ölték mint Plec az egész TVD univerzumba? Jót nevettem a cikked olvasása közben. :D

“Tényleg nem hiszem el, hogy Julie Plec és csapata képes erre.”

Ezt annyival kiegészíteném hogy, CSAK erre képes Plec csapata. Az egyetlen értelmes sorozat a TVDU-ból az az Originals de az is csak addig amíg Plec nem nyúlt hozzá.

Egyébként én azért vagyok talán még inkább csalódott mert Danielle Rose Russell és Matt Davis többet érdemelne ennél. Amikor CSAK ŐK vannak képernyőn akkor nem tépem sosem a hajam de amint elkezdenek beszélni valaki mással átvált a sorozat valami irgalmatlan fos Alkonyat fanfictionbe.

Az a vicc hogy poénból elkezdtem olvasgatni pár véleményt neten és többeket lesokkolt hogy Landon meg Josie smároltak. WTF? Nagyjából akkor sejthető volt ez a “fordulat” mikor Hope eltűnt a fináléban. Na meg Plec is úgy reklámozta az új évadot hogy “Lesznek párcserék.”

Mondjuk azt meg kell hagyni egy dologhoz nagyon ért, következetesen minden karaktert elszúr. Josie-t alapjáraton bírtam de más tavaly is vagy 3 szerelmi háromszögben volt benne részeken át sírt a csaja miatt utána ha jól rémlik kavart a farkas fiúval most meg Landonnal.

Amúgy én még mindig nem vágom ez mitől “Legacies” mert a címe inkább lehetne pl “Love triangle tsunami”. :D

Nálam kasza. Én is csak kíváncsiságból néztem bele az új évadba de ez a legalja mindennek. Ennél még az a trágya Charmed is jobb volt.

jessm - 2019. 10. 14. 23:03

Mg részek unalmasak voltak.

Igazából az ikrek dolga annak volt unalmas aki, TVd és To is végignézte.

Hope dolog várható volt.

Közepes kezdés volt, és vannak jelek a gyengülésre, de inkább a következő évadra látom a kifulladást.

Kol - 2019. 10. 15. 08:19

“Csak sajnos visszakapunk egy TVD-s gonoszt”

Ez minden csak nem sajnos, az egyik legjobban felépitett és legjobb karakter volt Kai a TVDben. Ha valaki megtudja menteni ezt a sorozatot akkor Chris Wood, nagyon várom, hogy megjelenjen.

DarkEagle - 2019. 10. 15. 10:33

Most nem azért de ti ezt miből szűrtétek le hogy Kai visszajön? Szimplán csak megemlítették és ennyi. Chris már többször is lenyilatkozta hogy nem akar visszatérni.

Egyébként ezt a sorozatot még Joseph Morgan se tudná megmenteni.

Mate4182 - 2019. 10. 15. 12:21

Szár látni mi lett ebből…
Az egész univerzumbol számomra az örök kedvenc mindig is a TVD első és második(főleg a második) évada marad. Az Originals se volt rossz de azt a hangulatot már semmi se éri utol nálam.

Es mostmar tuti, ebből egy percet se akarok látni :D

Mom - 2019. 10. 15. 12:33

Untam. Ennyi. Nem is volt itt sok minden ami miatt izgalmas lehetett volna.

Változtatni ez nem változtat semmin, mert továbbra is nézni fogom (max kis tekergetéssel, legalábbis egyelőre), sőt igazából erre számítottam az évadzárónál is.

Mondjuk ha lenne 3. évad, akkor lehet ugranék egyből arra.

De a hurráoptimizmus azt mondatja velem, hogy ennél már csak jobb lehet…

Ravagedseducer - 2019. 10. 15. 12:42

Én is kétlem hogy Chris Wood visszatérne többre mint max 2 epizód? De még az is soknak tűnik. Az egy dolog hogy Plec szívesen visszahozná… Ráadásul az idő sem sürgeti őket mert kb 16 évesek az ikrek, és ha csak nem lesz valami nagy időugrás akkor sztem úgysem oldják meg a ‘merging’ problémát egyhamar.

DarkEagle - 2019. 10. 15. 12:47

Igen 16 évesek az ikrek szóval elég nagy baromság lenne elővenni Kai-t. Mondjuk nem muszáj akkor mikor 21 évesek lesznek de az fix hogy Chris nem jön vissza. Supergirlből is kiszállt akkor ide minek jönne? :D

Wanheda - 2019. 10. 15. 12:49

Ez nagyon találó és nekem nagyon tetsző kritika volt. Valahogy nagyon vártam a 2. évadot és ugyanazzal az intenzitással el is kaszáltam. Chris Wood miatt még egy darabig úgy gondoltam, megvárom a 2. részt, hátha … De nem. :-) Még annyit sem ér.

Szonja - 2019. 10. 16. 13:15

Sajnos nagyon uncsi, dobhatott volna némi Reményt (xd), ha Hope elmegy a busszal. De nem tette es nem is fogja. Továbbra is kitartok a véleményem mellett, hogy a 12-16 eves korosztálynak elmegy, ilyen tipikus tinitoltelek fos. De egyébként egy kalap szar, ha az ember kocsot idősebb , foleg ha latta az előzményeket. Meg az evad megjelenése elott azt mondtak, h elsore latjuk, milyen a vilag Hope nélkül. Mindenki eli az életet es el van, szornyek se jönnek mar. Tok logikus lett volna ha tenyleg lelep, de tuti mem fog. Pedig az adhatna nemi loketet a tortenetnek.

christinaur - 2019. 10. 16. 20:04

A Tvd sokkal fantaziadusabb volt.. persze a szerelmi háromszög téma kicsit elcsépelt de a Katherine, Kai, Klaus, Kade a doppelganger-ek es mas gonosztevők illetve történetek izgalmasak voltak.. Voltak megható jelenetek (személyem szerint a Serif halála egy ilyen). Szóval az egy jobban megszervezett dolog volt.. A The Originals- szerettük a Mikaelsonok miatt es egyéb apróságok miatt.. Viszont a Legacies olyan semmilyen az embernek ha az előbbi kettőt már látta. Az ikrek esete elvolt már lőve Kai és Joe-nal csak jobb kivitelezesben.. a hirtelen megtudtam hogy farkas vagyok (Rafael) sztori ott volt a tvdben Tyler és Mason Lockwoodnál, a jó vámpír leszek és nem eszek embert (MG) ott volt Stefan.. és ugyebár a különc Hope Mikaelson mintha csak Klaust látnánk jokislany szerepben… tulajdonképpen ugyanaz a felallitas “Én vagyok az egyetlen (hybrid(Klaus)) trybrid a világon”.. tulajdonképpen olyan ez az egesz mintha a főbb karakterek jellemzőinek akarnák újra beleültetni karakterekbe az egyetlen Landon akiben talán van valami újdonság de ő se nagy szám hiszen még a vampirnaplokban minden újonnan felfedezett lény egyedinek számított..

christinaur - 2019. 10. 16. 20:06

illetve a szerlmi háromszög
Elena Stefan Damon
Hayley Klaus Elijah
Hope Landon Rafael
nem unalmas már egy kicsit?
még az originalsban oke volt mert a “csodababa” miatt volt benne izgalom de már ez a harmadik háromszög unalmas

e-batta - 2019. 10. 16. 20:35

christinaur: a második háromszög nem oké, a TO-ban nem ők voltak, Klaus elég hamar kiszállt Hayley szerelmi életéből. A valódi háromszög inkább Elijah – Hayley – Jackson.

Zsanna - 2019. 10. 16. 23:51

Örülök, hogy nem csak én láttam így a kezdést, hanem nektek sem tetszett. Rendesen felidegesítettem magam rajta. Alapvetően tetszett az első évad, és bizakodó voltam, hogy nem szúrják el. Nincs kedvem hozzá egyáltalán, de a második részre még ráveszem magam valahogy. Ha tovább bírom, eskü, jelentkezem még.

DarkEagle - 2019. 10. 18. 11:30

Valaki magyarázza már el hogy Plec hogy a francba tudta meggyőzni Alexis Denisoffot hogy csatlakozzon egy főszerepre? :D Mondjuk nyilván jó pénzért mindent lehet. 1-2 videó alapján hozza amit tőle megszoktunk.

Az az Elijah klón akikre most nyáladzanak a tini lányok meg kész röhej. Plec nem tudja megszerezni Joseph-et meg Daniel-t és akkor inkább klónozza őket. Röhejes ez a nő.

Ja és persze hogy a 2. részre már kell a kavarás Josie és Landon köré mert hirtelen a semmiből híres lett a gyerek a hülye nője meg nem bírja elviselni. Tipikus Plec. Bár én kapnék pénzt ilyen hülyeségekért.

A sorozat egyetlen pozitívuma tényleg csak Alaric meg Hope.

Úgy fest hogy bár kaszáltam de néha megnézek majd 1-1 jelenetet mert kíváncsi mazo ember vagyok. De azért az röhej hogy Raffal senki se foglalkozik még Hope sem. :D

winnie - 2019. 10. 18. 12:21

darkeagle: nincs jó pénz, a vendégszereplőknek, illetve a visszatérő vendégszereplőknek szabott ára van a tévésorozatokban. nem biztos, hogy meggyőzni kell, ha casting volt, de ő, mint sok másik elismert showrunner, bárkit meg tud győzni, jó kapcsolatban van sok mindenkivel.

(egyébként a 2. évad kapcsán nemsokára elengedheted szerintem plecet, mert már egy ideje a netflixes sorozatával foglalkozik az ideje nagy részében.)

karli - 2019. 10. 18. 13:06

Tökre jól szórakoztam a kritikádon! Megnézni biztos nem fogom, se ezt, se a következő részeket. Az első évadot néztem, mert még az elején érdekesnek találtam, de a végére nagyon el Pleck-esedett, szóval szerintem innen már csak lejjebb van.

DarkEagle - 2019. 10. 18. 14:09

(egyébként a 2. évad kapcsán nemsokára elengedheted szerintem plecet, mert már egy ideje a netflixes sorozatával foglalkozik az ideje nagy részében.)

Ez komoly? Nem is tudtam. Akkor talán van remény, feltéve ha olyan veszi át mint pl anno Narducci. De tippre olyan akit tud irányítani Plec mert Narducci-t nem tudta ezért is lépett le az Originals végén.

Így viszont tényleg nagyon jó kapcsolatai lehetnek mert én sokkal többre tartom Alexis-t hogy egy ilyen tini izébe csak úgy becsatlakozzon fontos szereplőként. Oké anno a Buffy is tini volt de azok más idők voltak meg a két sorozat ég és föld. Na mindegy a lényeg hogy engem meglepett hogy ide lett castingolva.

winnie - 2019. 10. 18. 15:37

ez az új sorozata, egyébként:

Új sorozat: The Girls on The Bus – Netflix, készítő: Julie Plec és Amy Chozick, executive producer: Greg Berlanti – Chozick könyvének, a Chasing Hillary: Ten Years, Two Presidential Campaigns and One Intact Glass Ceiling egyik fejezete alapján, négy újságírónőről, akik elnökjelöltek minden lépését követte munkája révén, eközben barátságra, szerelemre lelve, meg egy botrányra, mely nem csak az elnökséget, de a demokráciát is megbuktathatja.

Any - 2019. 10. 20. 13:14

Szerintem elég bátor dolog két rész után véleményt mondani. A kritikádból azt tudtam leszűrni, h te inkább csak azért nézel sorozatokat, hogy bele tudj kötni. Persze mindenkinek meg van a maga véleménye, de volt már olyan sorozat ami egyáltalán tetszett???

Ninaa - 2019. 10. 20. 21:11

Akkor én leszek itt az egyetlen, aki élvezte az évadkezdést és a második részt is.
Persze, klisével van teli, dehát Julietól én nem várok mást, plusz a szerelmi szálak az asszony védjegye, azonban rengeteg olyan pillanat volt, amitől például én elbőgtem magam, vagyis inkább a második részben.
1. Amikor Hope Marshallként mutatkozott be. Nálam Hayley gyenge pont, imádtam a karakterét. Sajnálom, hogy egyikőjük sem akar visszatérni, egy-egy rész vendégszereplőjeként, megdobná a sorozatot nagyon.
2. Alaric & Hope kapcsolata nagyon erős és nagyon szerethető.

Amit utálok, a hülye és gagyi szörnyek. Ez ellen tehetnének.

Imádtam az új karaktereket, míg az igazgatótól a hideg kiráz (Dolores féle gonosznak gondolom xd), addig Sebastiantól elolvadok. Nem, nem vagyok tini, de baromi jól áll neki a mosoly, meg az egész karakter.

Kíváncsi vagyok, hogyha Freya visszatér, abból milesz :3 Remélem még páran majd jönnek és meglepnek.

Annak viszont nagyon örülök, hogy Julie kicsit mással is foglalkozik, átadta másnak a Legacies egy/pár részét? Jót tenne a sorozatnak a friss husi.

A történetet valahogy fel kellett vezetni, Hopet valahogy ki kellett szabadítani és valószínű volt, hogy Alaricnak elmondja, hogy ő kicsoda. Arra kíváncsi vagyok, hogy Rafael hogyan tér vissza, emlékezik-e majd Hopera, plusz engem nagyon érdekel, hogyan folytatódik a történet.

A TVD és TO teljesen más kategória és mindenki a TVD első két évadát mondja jónak, én imádtam a 7.-8. évadot is. A TO meg abszolút kedvenc, felülmúlhatatlan.

Bocsi a regényért, meg az összevisszaságért, csak szerettem volna megosztani az én véleményemet is. ^^

Szonja - 2019. 10. 21. 13:58

Szerintem csak annyirol van szo, h a tobbseg azert nez fantasyt, mert varazslast, varazslenyeket akar nezni. Ez kerem egy romantikus tinishow. Emiatt dog meghalni a sorozat, mert ako fantasyt akar utalni fogja, aki meg romantikust keres, nem kezdi el nezni mert nem abba mufajba soroljak.
A szineszek meg penzt es karriert keresnek egy-egy sorozatban, nyilvan egyeni, h kinel melyik az első. A Legacies nem nagy koltsegvetes es karrier lehetoseggel se kecsegtet. Chris rendez, amennyire en tudom, Joseph is csinalgat sajat kisfilmeket. Claire (rebekah) neveli a par honapos gyereket es igy tovább. Mindenki eli az életét es pont letojja a tininyaladzast. Mar az elso evad kriritkaja alatt is irtam, hogy nem fognak visszajonni az igazi huzo nevek, tok megertem. Bar a masodik resz megibt belenetett nehany igeretes dolgot, nem varok sokat.

Zsanna - 2019. 11. 10. 18:52

Nahát kedveseim! Most olvastam, hogy Chris Wood visszatér Kai-ként az évad végére. Amúgy lehet írok Plecnek, hogy vegyen be a csapatába, mert ezt az évadot eddig megírtam volna én is. Ugyanis vagyok annyira mazochista, hogy természetesen minden részt láttam. Mondjuk egy tippem rossz volt, mert Raf csak a harmadik részben lett megmentve. De eddig minden stimmel, amit kiokumláltam.
Egyébként a második rész már nem volt annyira béna, és felfelé ívelünk, már ha egyáltalán lehet ennél erről beszélni. Bár gyanús nekem is, hogy Plec már nem foglalkozik a Legacies-zal, mivel mintha kezdene alakulni a történet. Ugyanakkor az első résznél nem lesz nehezebb nívósabbat összeütni.

Szonja - 2019. 11. 15. 09:43

Nah akkor tévedtem :D en tok biztosra vettem, hogy nem fog visszajönni senki ako kicsit felkapotabb név. De ha visszajön Chris akkor neznem kell :D

e-batta - 2019. 11. 15. 23:43

2×05 az első valamire való rész, aminek a végén egy egészen pofás cliffhanger jött be, végre…

Katekrain - 2019. 11. 23. 11:32

2×05
Sziasztok! Meg merem kockáztatni, hogy az összes Legacies rész közül ez volt a legjobb. Az új szörny elég menő volt. Freya is szerepelt, ez egy hatalmas plusszpont részemről. Nem tudom hogy a folytatásban is szerepelni fog-e, benne van mindkét lehetőség. Megtörtént a pillanat, már mindenki emlékszik Hope-ra. Sok érzelem került felszínre, kíváncsi vagyok hogy alakulnak tovább a szerelmi sokszögek, ez tökéletes alkalom arra hogy felkavarják őket. Illetve arról se feledkezzünk meg hogy egy időben már nem csak egy szörny van. Kíváncsian várom a folytatást.
8/10

Katekrain - 2019. 11. 23. 12:55

2×06, bocsi

Janka - 2019. 11. 23. 17:02

Az a pár perc Freyás jelenet nagyon megindító volt. Már csak Kai van hátra, hogy megjelenjen.
Ebben az évadban az ikrek személyisége mintha megcserélődött volna. Lizzie a stabil, Josie meg az ellentét. Nehéz megmondani jelenleg ki a jobb. Jossie Kai szintjére süllyed majd? Remélem megél még pár évadot a sorozat, legalább a merge-ig.

e-batta - 2019. 11. 23. 20:03

Az első évadban írtam valahol, hogy az összes állandó szereplő közül Lizzie az egyetlen, akit abszolút nem bírok. Most meg egyre inkább ő a legszimpatikusabb (minden hibájával és túlzásaival egyetemben is), a legfrappánsabb mondatokat ő kapja, nála látszik a karakterfejlődés, míg a két régi TO-tag (Hope és Alaric) csak halvány mása egykori önmagának (vagy az írók lesznek egyre pocsékabbak).

Isaac - 2019. 11. 26. 11:33

Szerintem kimondottan jót tett a résznek,hogy egyáltalán nem vették annyira komolyan magukat (a téma ellenére),ha ebbe az irányba mennek el ,még a végén egész jó lesz.

e-batta - 2019. 11. 27. 12:12

Nem bírok rájönni, hogy Vardemus (az új igazgató) most mi is akar lenni. Egyik részben fekete mágiát gyakoroltat Josie-val (nagy hatalmú varázsló?), következő rész végén jóízűen elfogyasztja a kisbusz méretű szörnyet (gólem-utánzat?), az utána következő rész végén pedig, mikor leveszi a gyűrűjét akkor hirtelen Clarke ügynök jelenik meg (aki az első évadban semmilyen természetfelettit nem produkált, azon kívül, hogy túlélte kétszer is, hogy a saját teremtője, a Gólem elnyelte).

e-batta - 2019. 12. 06. 22:58

A fenti kérdésemre a legutóbbi rész eléggé hihető választ adott, viszont nem vagyok elégedett. A jelenleg futó dilemmát egy huszáros vágással félresöpörte (meg nem oldotta) és bedobott a vízbe egy sokkal nagyobb követ, ami valószínűleg még nagyobb hullámokat vet, mint a Malivore-rejtély (gondolok itt a szfinx jóslatára). És persze a főhős egyszerűen lelépett, ezzel megoldva a szerelmi háromszög kínzó kérdését.

süsü - 2019. 12. 11. 20:48

2×07

Elég unalmas egy rész volt ahhoz képest, hogy valóban még a csillagos égig fokozzák a negyvennyolcadik borzalmat, ami közeleg… Viszont a szfinx jóslatából kiindulva végre jöhetne Kai (és reméljük, hogy nem csak egy cameo erejéig). :)

Janka - 2020. 01. 26. 16:59

A sorozat kezd átmenni túlságosan tini műsorba. Anno a TVD darkosabb lett részről részre, itt pont az ellentétje van. Necromancer karakterét nem lehet röhögés nélkül kibírni most meg tündérek? Disney mese szörnyet a népnek, gondolta Julie Plec.
Ha az utolsó pár perc nem a Prison worldbe vitte volna őket akkor biztosan kaszáltam volna rögvest. De most végre lesz Kai bácsi!

Pempi - 2020. 02. 07. 17:01

Na, most azért kaphattunk egy TVD-re hajazó epizódot.
Tetszett a “misztikuma” a résznek. Kicsit lehetne benne több mitológia(ami rendesen be van mutatva)
Remélem lesznek elég tökösek az írók és Lizzie-ből vámpírt csinálnak(vagyis eretneket:D)
Jossie úgyis “kigyógyul” a darkmódból
Sebastian további szerepére is rendkívűl kiváncsi vagyok, remélem a srác teljesen kattant, azért hívta Lizzie-t Cassandrának.
És hát Kai.
Kiváncsi vagyok, hogy fogják újra kiírni a sorozatból

e-batta - 2020. 02. 07. 23:52

Végre! Már kezdtem kicsit unni. De most Kai kicselezte a többieket és a Malivore-t használva egyszerűen átsétált a való világba. Kíváncsi vagyok, hogy Hope mit talál ki Kai ellen. Ennyire gonosz és okos valakivel még sose kellett megküzdenie, most inkább Klaussá kell válnia, ha el akar érni valamit.

Pribi - 2020. 02. 08. 21:24

A 11.rész után nagyon kellett ez a Kai-os rész.
Nem tudom milyen lesz, nem darálva nézni, de majd innentől meg tudjuk.

Janka - 2020. 02. 09. 06:55

A múlt heti Eros-os meg az előtte lévő epizód után végre valami jó is történt. Hope és Landon nélkül is működik a sorozat, sőt jobb is.
Remélem Lizzieből nem lesz vámpír a végén. Vajon Josieból meddig lesz dark witch? Siphon witch lévén “kifogy” idővel belőle gondolom. Bár a homokóra hatalmas sötét energiával rendelkezhet.

e-batta - 2020. 02. 15. 15:40

Idáig ez a rész volt a legérdekesebb (02×13) elég sok minden történt. Pár dolgot gyorsan lezárt (R.I.P. Kai!) pár dolgot viszont nyitva hagyott (Josie még mindig dark!). Landon végre tud repülni (by Dumbledore madara) Sebastian vagy elhalálozott, vagy nem, de ha nem, akkor meg elfelejtődött… egyelőre. Nekromanta még mindig keveri, sőt egyre inkább keveri, ezúttal már Raf sincs biztonságban, és fogalmam sincs, hogy hova fog az egész kifutni, mert nagyon-nagyon képlékeny lett a sztori.

Pribi - 2020. 02. 15. 17:18

Az elég érdekes volt, hogy Jade-nek vissza kellett hozni az emberségét, a másik két diákot pedig egyből sikerült meggyőznie egy kis elbeszélgetéssel.

A Kai-os dolgot nem tudom hova tenni, de úgy nagyon az egészet sem, ahogy e-batta mondja. Lizzie-vel nem is fognak találkozni már így.
Jó hosszú szünetet ékeltek be, csak fogalmam sincs miért.

Egyébként rengeteg a Harry Potter párhuzam, ha jól megfigyeljük. Ugye már maga a varázsló iskola, a Julie Plec által Voldemortként emlegetett Malivore, az, hogy Clark Vardemusnak álcázta magát, nagyon hasonlít ifj. Barti Kupor és Rémszem esetére, főleg, hogy még manipulált is egy diákot.
Kai-ra pedig simán ráhúzhatjuk Sirius szerepét, mivel a nagy bácsi a börtönvilágban volt, ami kvázi Azkaban is lehet.
Plusz a legutóbbi részben a főnixes dolog.

Nem bántam volna egyébként, ha Dorian vagy Landon meghal, lett volna értelme annak, hogy Hope nem menthet meg mindenkit.

Janka - 2020. 03. 21. 09:07

Most akkor az ikrek megtartották a Merge-t és ennyi? Caroline évek óta keresi a megoldást, erre ők megtalálták? Anno a Gemini kovenről mindent elmondtak szinte. Eleve a két testvér “összecsapása” de Hope és MG is beletudott folyni valahogyan, ha még az esemény után is.
Egyébként másnak nem röhejes a Necromancer meg Chad? A Malivore-nál nagyobb ellenséget kellene előhozni lassan, mert súlytalan. Remélem dark Josie marad ő legalább értelmes, csak magyarázzák el az ambícióit. Nem is értem miért dolgozik együtt a Necromancerrel, ha az anyját anno visszahozta, hogy megölje őket. Ez miért nem hozza vissza a jóságot benne? Túl sok kérdés van ebben az évadban. Kezd mesés lenni, az évadzáró is mesevilágban fog játszódni. Kár a Vampire Diaries univerzumért…

Pribi - 2020. 03. 22. 11:42

Tényleg vannak kérdések, de nekem tetszik, jók a csavarok.
A necromancer már nekem is az agyamra megy. Dark Josie-ra kíváncsi leszek még.

e-batta - 2020. 03. 28. 21:24

2×16 ez most mi volt? egy büdös szót sem értettem az egész cselekményből!

Mom - 2020. 03. 29. 19:27

Hát nem is tudom… én inkább a 15 után tartottam volna azt a hosszabb szünetet, aztán ha nem sikerül folytatni, akkor ezt a 16-ost is átcsúsztattam volna inkább jövőre. Szerintem dramaturgiailag úgy lett volna jobb, de itt nyilván nem ez az érv döntött.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz