login |

Madam Secretary: kezdett a 6. évad

2019. 10. 14. 22:20 - Írta: winnie

Szólj hozzá | kategória: kritika,

Gőzöm nincs, hogy itthon a Sony akarja-e folytatni Az elnök embere címen bemutatott CBS-es politikai drámát Téa Leoni főszereplésével, de szerintem nem nagyon érdemes rébuszokban beszélni arról, hogy miről is fog szólni ez az utolsó, hatodik szezon, ami mindössze 10 részes lesz. Főleg azért, mert ezzel még csak el sem spoilerezek semmit az előző évadokból, ugyanis ugrottunk egy nagyot előre az időben, hogy flashbackes szerkezetben folytatódjon a történetmesélés, két idősávon.

A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Oké, hazudtam egy cseppet, mert végülis az évadnyitó elég cseles módon meglepetésként csap le ránk azzal, hogy a sorozat már a “jövőben” játszódik – ha nem olvasom a híreket, hogy erre sor fog kerülni, akkor biztosan meglepődök.

Szóval akkor most kapunk két 5 részes miniévadot arról, hogy mi volt előtte és mi lesz utána? Ez nem vékony egy kicsit? Mondjuk az “előtte” porciót nem lehet túlhúzni, és annyi kampányt láttunk mostanság, hogy jobb is, ha pár saját, eredeti történetre koncentrálnak inkább. Az “utána” szegmens pedig végülis csak az egyenesbe kerülésről fog gondolom szólni, azt, hogy milyen elnök lesz Elizabeth-ből, azt sosem tudjuk meg – hacsak nem ugrunk előre pár évtizedet a fináléban.

A Madam Secretary sosem volt egy The West Wing, dialógok terén maximum Mike B. veheti fel a versenyt Josh-ékkal, és mondanom sem kell, hogy a korábbi külügyi problémák számomra sokkal érdekesebbek voltak, mint a mostani belügyi dolgok, illetve a botrányok kezelése. Mert Elizabeth körül is kitört valami, ami hajaz a valóságra. Majd kiderül, hogy ő miképp kezeli a hackelést, a kollúziót (összejátszás?) és a választások befolyásának vádját. (Tippre kevésbé hisztisen, mint az IRL-elnök.)

Természetesen az időugrás azzal is járt, hogy pár korábbi állandó szereplő távozott (némelyikük szóban megkapta sztorijának lezárását), de persze van olyan is, aki maradt, az egyik legkellemesebb meglepetésre a rész végén került sor, persze csak sejteni lehet Russell válaszát.

Az alelnök személyével kapcsolatban a rejtély elmélyítését azért nem bántam volna, így elég gyorsan elintézték a kérdést, a cliffhanger viszont hatásos volt, kezdődhet a nyomozás. Most már csak az a kérdés, hogy a több idősíkkal, és a kiemelt szálakkal miképp akarnak arányaiban zsonglőrködni, mert így végképp nem lesz idő sok mindent behatóbban elmesélni.

Egyébként nem kell aggódni, a sorozat címe nem változott meg.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz