login |

Mom: kezdett a 7. évad

2019. 10. 14. 17:20 - Írta: Deny

5 hozzászólás | kategória: kritika,

Hi. Bonnie. Married, alcoholic.

Így kezdődik a Mom 7. évadjának premierje, nekem pedig ez az első öt másodperc elég volt ahhoz, hogy hangosan felnevessek, és ismét tudatosuljon bennem a tény, hogy a Mom az egyik legjobb országos komédia jelenleg. Persze ehhez nyilván ismerni kell a karaktereket és azok stílusát, mert az átlag olvasó lehet, hogy értetlenül áll az idézet előtt, és keresi, hogy mi ebben a vicces.

Visszatértek tehát kedvenc anonim alkoholistáink, hogy zűrösebbnél zűrösebb kalandokba keveredjenek, és jól megtornáztassák a rekeszizmunkat, vagy épp beindítsák könnycsatornáinkat. Azt kell mondjam, hogy továbbra is hozzák a jól megszokott színvonalat, ez még mindig azon ritka sorozatok egyike, amelyeknél még egy rész után sem álltam fel csalódottan.

Épp ezért sajnálom, hogy a Mom felett olyan sokan elsiklanak mind a mai napig, pedig idehaza sincs sokkal lemaradva a sugárzása, és mind a szereplő- (Anna Faris, Allison Janney, Jaime Pressly, Mimi Kennedy, William Fichtner stb.), mind pedig az írógárdája (Chuck Lorre) elég komoly nevekből áll. A tovább mögött folytatom.

Maga a premier két főszál köré összpontosult: az egyikben Bonnie és Adam nászútja vett vicces fordulatot, a másikban pedig a bizonyítási vágytól túlfűtött Christy igyekezett tartani a frontot Adam bárjában. Bonnie-ék szálára felettébb kíváncsi voltam, hiszen a nő karakterétől elég komoly lépés volt az, hogy férjhez ment, és kíváncsi voltam, vajon kitart-e a lelkesedése.

Nos, nem kellett csalódnom Janney-ben, aki ismét ellopta a show-t minden jelenetében. Az biztos, hogy Bonnie és Adam házasélete hemzsegni fog a vicces pillanatoktól. Christy szála viszont továbbra sem izgat nagyon, bár az ő karaktere is új fejezetbe lépett az életében, így nála is rengeteg lehetőség merül fel a folytatást illetően.

A mellékszereplők továbbra is zseniálisak (a második részben Jaime Pressly került némileg előtérbe), de meg kell dicsérnem a készítőket a remek vendégszereplők felvonultatásáért is. Ebben a részben Kate Micucci gondoskodott pár remek poénról, a későbbi epizódokban pedig olyan nevek tűntek fel eddig, mint Will Sasso és Paget Brewster.

Nehéz lenne bármi újat is mondani a sorozatról, hiszen a készítők remekül megtalálták a tökéletes receptet hozzá, és ezen nem is igazán akarnak változtatni. Annak viszont rendkívül örülök, hogy a CBS tavasszal rögtön két évadot rendelt be, mert elnézve a nézettséget, nem vagyok benne biztos, hogy idén kegyesek lettek volna a folytatást illetően, így legalább még egy ideig nem kell amiatt aggódnunk, hogy elveszítjük ezt a gyöngyszemet.

5 hozzászólás Ne habozz!

Pribi Máté - 2019. 10. 14. 18:55

Egyet értek veled, remélem nem fog nagyon esni tovább a nézettség, lehet, hogy a duplaberendelés miatt elengedték magukat a rajongók.
Tényleg ez a legjobb komédia, a szereplők zseniálisak és vagy megnevettetnek, vagy fontos dolgokat mutatnak be, vagy mindkettő.

Mom - 2019. 10. 14. 19:23

“gyöngyszemet” – szándékos a szóvicc? :D

Egyébként egyetértek! Megbízhatóan szórakoztató!

Deny - 2019. 10. 14. 19:39

Pribi Máté: Szerintem simán csak arról van szó, hogy eddig nagyon nagy löketet kapott a The Big Bang Theorytól. A Young Sheldon is már-már összeomlott nélküle.

Mom: Esküszöm, nem, de ez jó :D

Kopasz gyerek - 2019. 12. 05. 20:05

Sziasztok.

Lehet arról tudni valamit, hogy szinkronosan mikor jön ki a hatodik ebad6? Köszi:)

Kopasz gyerek - 2019. 12. 05. 20:05

Évad *

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz